Dodaj do ulubionych

szpital police

20.04.09, 14:43
Witam
Czy ktoś orientuje sie kiedy szpital w Policach zaczyna swą pracę po remoncie. Termin porodu mam na sierpień i chciałabym tam własnie rodzić, szukałam informacji na portalach internetowych ale nic konkretnego tam nie ma. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • blankaw19 Re: szpital police 21.04.09, 13:03
      Ja też mam termin na sierpień. Mam lekarza z Polic i położnego ze SR z Polic. Twierdzą, ze nikłe szanse.
      • aga305 Re: szpital police 22.04.09, 12:09
        ciężarna koleżanka mówiła że najwcześniej mają otworzyć porodówkę po
        remoncie na koniec roku :(
    • katiuszka885 Re: szpital police 19.05.09, 21:22
      Otworzą 1 września
    • elasia83 Re: szpital police 21.05.09, 10:31
      Wczoraj też znalazłam notkę o dacie 1 września, ale mój lekarz mówi, że może uda sie zakończyć remont w lipcu i w sierpniu już otworzą. W sumie to chyba nawet powinni sie pospieszyć gdyż z tego co wiem to zaczyna byc nieciekawie na tych dostępnych porodówkach. Dwa najbardziej oblężone szpitale (zdroje i pomorzany) miewają po 13 rodzących na zmianie.... tragedia
      • port09 Re: szpital police 21.05.09, 11:06
        Myślisz, że tym, którzy zadecydowali o zamknięciu Szpitala Miejskiego zależy na
        poprawie - jak to określiłaś - nieciekawej sytuacji na porodówkach? Z drugiej
        strony, czy otwarcie szpitala w Policach (pod nazwą Klinika Medycyny
        Matczyno-Płodowej, oraz z zasadami funkcjonowania owej kliniki) zmieni sytuację
        - bo przecież zniknie oddział (czyli około 60 łóżek) z Unii Lubelskiej? Osobna
        sprawą jest okres przenosin ze Szczecina do Polic (krótki, bo krótki, ale
        jednak!), a także - personelu...
        • elasia83 Re: szpital police 21.05.09, 11:32
          w sumie to masz rację, że im to pewnie nie zalezy na rodzących. Jednak nic innego mi nie pozostaje jak mieć nadzieje że nie będę jedną z 15-tu rodzacych w tym samym czasie, a ilość porodówek jednak będzie wieksza.
          • dowiarek Re: szpital police 30.11.09, 14:00

hej czy ktos wie jak aktualnie (grudzien )wyglada stal patologi ciazy w
            Zdrojach po remoncie i w Policach,jakie warunki jacy lekarze?
            napiszcie,niewiadomo gdzie sie kłasc w razie w?
            • katkiel Re: szpital police 02.12.09, 10:52
              Część lekarzy z Polic (moim zdaniem najlepszych) przeniosła się do
              Zdroi i teraz tam własnie zamierzam rodzić. W Zdrojach też był
              remont porodówki?
              • uzarp Re: szpital police 03.12.09, 18:16
                Lekarze z Polic są w Zdrojach, a część lekarzy ze Zdroji i lekarze z
                Unii są w Policach. Police już działają normalnie. Położnictwo i
                porodówka po remoncie są na najwyższym poziomie w Szczecinie. Sale 1
                i 2 osobowe z łazienkami. Każda porodówka z własną łazienką dla 1
                rodzącej.
                • port09 Re: szpital police 05.12.09, 18:41
                  Określenie "działają normalnie" jest trochę na wyrost, powiedzmy raczej, że to
                  faza rozruchu i organizowania pracy :-)
                  Poziom - są nawet dwa: na pierwszym piętrze jest oddział położniczy, a na
                  piętrze drugim - oddział noworodkowy. Ale ogólnie jest ślicznie, działają
                  wszystkie jarzeniówki, łazienki pachnące, itd.
                  Co do ekipy lekarskiej, to wszyscy niemal zatrudnieni w "starych" Policach,
                  pracują w Zdrojach.
                  • dowiarek Re: szpital police 07.12.09, 13:45

dziwne ,ze stara obsadę przeniesiono do Zdroji,a kto został?
                    no ten drugi odział rozrodu tez nowy?,lekarze jakoś współpracują miedzy odziałam
                    jak kiedyś?
              • dowiarek Re: szpital police 05.12.09, 17:09
                do a jacy lekarze z Polic przenieśli się do zdroji
                • alis82 Re: szpital police 07.12.09, 22:24
                  Na pewno dr Banach i Niedzielski. Police to teraz szpiyal kliniczny i nie
                  wszystkim to odpowiada -p studenci, publikacje itp.
                  • roszel1 Re: szpital police 15.12.09, 10:22
                    oki no lekarze lekarzami ale co [powiecie o samym szpitalu bo mam straszny
                    dylemat. Bylam zdecydowana na Zdroje bo tam jest moj lekarz prowadzacy ..:)ale
                    ost slyszalam duzo dobrego na temat szpitala w Policach i juz sama nie wiem
                    podobno maja tez dostepne porody w wodzie??? wiecie cos o tym??
                    a z tego co wiem bo duzo znajomych rodzilo w Zdrojach ze daja wszystko dla
                    dziecka jak sie urodzi nie musisz miec swoich rzeczy z domu dla maluszka no
                    chyba ze na wyjscie.... czekam na jakies opinie :) pliss porod mam dopiero w
                    maju ale juz myśle o wszystkim
                    • katkiel Re: szpital police 17.12.09, 10:48
                      No ja uważam, że od wygladu szpitala ważniejszy jest lekarz i
                      położne. Ostatnio byłam u koleżanki w Policach to masakra tam jest z
                      tymi studentami, a poza tym wiadomo - jak coś nowe to i przyjemniej.
                      Byłam też na chwilę w Zdrojach ale za dużo nie widziałam, bo byłam
                      tylko na kontroli - ale gdzie moj lekarz tam i ja!
                      • roszel1 Re: szpital police 23.12.09, 19:11
                        Wiesz Katkiel ja tez bylam pare razy w Zdrojach bo aż 6 moich kolezanek tam
                        rodziło(wszystkie zadowolone)... ale warunki takie sobie i daleko mi tam bardzo
                        do Polic ciut blizej :). W Zdrojach tez jest moja lekarka ale nie mam 100%
                        pewnosci ze na nia trafie :(
                        a co masz na mysli mówiac o strasznych studentach???
                        • katkiel Re: szpital police 30.12.09, 21:34
                          Miałam na myśli, że jest ich pelno na każdym kroku i jak chwilę
                          czekalam na korytarzu to ich komentarze i wybaczcie "glupie odzywki"
                          mnie osobiście zdegustowały. Wiem, że przy porodzie to jest kazdemu
                          obojętnie:)
                          Ja mam znacznie bliżej do Polic (no jakieś 20 min bliżej) ale będę
                          miała cesarkę, wiec mam pewność, że trafie na mojego lekarza - stąd
                          moja decyzja.
                    • aneta.m Re: szpital police 22.01.10, 10:16
                      Tak, jest możliwy poród w wodzie.
              • dowiarek Re: szpital police 07.01.10, 15:28

czy moze ktos wie gdzie pracuje dr.Bielewicz,pracował na połozniczym w
                Policach,tani i fajny,przyjmuje na obr.stalingradu ,ktos chodzi do niego?
                • monika-g77 Re: szpital police 10.01.10, 21:27
                  Byłam u niego na wizycie i pytałam. Został w Policach.
    • ata-a Re: szpital police 29.01.10, 13:22
      26.12.2009r. urodziłam w Policach przez cc, leżałam tam 3 tyg więc coś niecoś
      mogę napisać.PLUSY: dobre warunki socjalne (sale 1 i 2 osobowe+1 wspólna
      łazienka na 2 takie pokoje), czysto,jedzenie dużo lepsze niż w Zdrojach (a
      leżałam tam wcześniej na patologii ciąży) MINUSY:dość daleko od centrum,tłok (z
      powodu zamknięcia Unii robi się tam masówka,w pewnym momencie kobiety po
      porodzie leżały na patalogii ciąży bo na połogu nie było miejsc...), A PRZEDE
      WSZYSTKIM ciągle jeszcze słaba organizacja i brak przepływu informacji na linii
      lekarz gin-położna-lekarz pediatra.moim zdaniem wszystko zależy od ludzi.przed
      porodem trafiłam na b.fajne położne i fajnych lek.bo mój dr był na urlopie
      (święta),przygotowanie do porodu i sam poród wspominam dobrze,ale opiekę na
      połogu tuż po porodzie to już nie bardzo.dobrze że był przy mnie cały czas mój
      mąż bo "umiesz liczyć-licz na siebie".zaraz po cc trafiłam średnio,opieka była
      ale tylko w zakresie "koniecznym"-tj.leki p/bólowe,kroplówki,spr.ciśnienia
      itp.przez pierwsze dni zero pomocy położniczej-tj.przy wstaniu,higienie,inf. nt
      laktacji (dziecko było w inkubatorze),do tego zero sympatii,wsparcia
      psychologicznego,wręcz dołowanie(że dziecko chore,że ciężko będzie z karmieniem
      lub wcale go nie będzie...) uhm...chyba za dużo bym chciała...dobrze że mogłam
      liczyć na rodzinę,bo sama nie dałabym rady.potem przez te 3 tyg przekonałam się,
      że są też fajne położne,służące chętnie pomocą,radą i wsparciem.tylko że potem
      było mi już łatwiej,najwięcej pomocy potrzebowałam zaraz po porodzie.co do
      neonatologi i OITN-sprzęt i zaplecze na wysokim poziomie,lek. wyglądają na
      fachowców(nie mam jak zweryfikować), są fajni i pomocni ale zależy na kogo się
      trafi(jak wszędzie),problem w tym że połóg jest na Ip a neonatologia na
      IIp,matki muszą ciągle latać po piętrach,trudno złapać dr'a żeby się czegoś
      dowiedzieć.pielęgniarki neonatologi i noworodkowe-niektóre b.fajne,niektóre
      tragiczne.generalnie trzeba wszędzie łazić żeby się czegoś dowiedzieć,o wszystko
      się upomnieć,przypomnieć.to trochę (bardzo) męczy... ciągle wisiałam na tel. i
      więcej dowiedziałam się od moich koleżanek-matek niż od personelu... wiem od
      koleżanki że na Pomorzanach personel połogu jest bardziej pomocny,pomaga "z
      automatu".tylko tam gorzej z warunkami-sale nawet 6 os. Zdroje też mają plusy i
      minusy-sale 2 os.ale 1 łazienka na piętro, opieka w połogu byle jaka.zdecydujcie
      co dla was jest najważniejsze.życzę żebyście trafiły na właściwy czas i
      ludzi:))) bo idealnego szpitala nie ma...niestety...
      • jk1977 Re: szpital police 30.01.10, 10:46
        Witam ,super artykuł, bardzo pomocny:).A sądziłam ,że Police będą
        się różnic od Unii, a tu jakbym czytała o szpitalu na Unii( poród
        super, dalej beznadziejnie).
        Dziewczyny piszcie o Waszych pobytach w szpitalach, to zawsze pomoże
        w dokonaniu wyboru.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka