Dodaj do ulubionych

Czy to koniec starki?

03.06.09, 19:34
czekam tylko na artykuł: 'czy to koniec Szczecina?'
i nas zlikwidują
Obserwuj wątek
    • Gość: dobra wódka Re: Czy to koniec starki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 19:39
      szkoda Starki, Muslim jej nie kupią, może Rosjan zapytać?
    • Gość: Vlad.H. tak samo wykanczano stocznie IP: *.cable.quicknet.nl 03.06.09, 20:17
      szkoda wodki, szkoda firmy - jedynie szmaciarstwo bedzie sie cieszyc ze cos
      udalo sie znow wykonczyc
    • Gość: Elorado A ilu z Was piło Starkę? IP: 79.175.253.* 03.06.09, 20:36
      Wielki żal, że nie będzie STARKI, ale pewnie większość z Was woli Finlandię,
      Bolsy i inne gówna z zachodu.

To tak jak z piwem...kibice Pogoni piją LECHa :). Paranoja. Nie potrafimy dbać o
      własne wyroby - marki.
      • swarozyc Re: A ilu z Was piło Starkę? 03.06.09, 20:51
        Chcialem sie napic "winiaku jubileuszowego" - "nie ma"
        a Starka 15. letnia? "Nie ma, teraz nie rozlewaja"...
        To ja sie pytam; Co tam robi te 100 nierobow?
        • gozal Re: A ilu z Was piło Starkę? 04.06.09, 02:24
          dla chcącego nic trudnego. w niektórych punktach masz starkę. ja próbowałam i
          nawet podarowałam zagraniczniakom. a nierobem pewnie sam jesteś.
      • Gość: Vlad.H. Re: A ilu z Was piło Starkę? IP: *.cable.quicknet.nl 03.06.09, 23:55
        pilem ale to nie jest wodka do urzniecia, nie jest do wodka do drinka z cola -
        zdecydowanie produkt bardziej elitarny, adresowany do smakoszy z nastawieniem na
        smak a nie zalanie paly...
        • Gość: zakkaz Re: A ilu z Was piło Starkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 10:26
          Starke nalezy pic jak koniak, i co najmniej piastowska, mlodsze sa za ostre i
          nie maja takiego aromatu, mozna sie zrazic, ale ta piastowska jest juz ok!.
          Wtedy mozna docenic jej bogactwo (osobiscie wole np. piastowska niz jakies tam
          v.s.o.p.). W glowie sie przewraca jak mozna rozpieprzyc w 20 lat to co istnialo
          od wiekow.
          • swarozyc Re: A ilu z Was piło Starkę? 04.06.09, 11:35
            Gość portalu: zakkaz napisał(a):
            Starke nalezy pic jak koniak, i co najmniej piastowska, mlodsze sa za ostre i
            nie maja takiego aromatu, mozna sie zrazic, ale ta piastowska jest juz ok!.Wtedy
            mozna docenic jej bogactwo (osobiscie wole np. piastowska niz jakies tam v.s.o.p.).
            '''''''''''''''''''''''
            O gustach sie podobno nie dyskutuje, wiec tylko chcialbym zglosic oddmienne
            zdanie... Mloda Starka jest za ostra(alkohol)o niedostatecznie rozbudowanym
            bukiecie(brak estrow, zbyt niska temp. lezakowania?), a stara jest
            przelezakowana - zbyt intensywny smak deski.. Dobra whisky szkocka jest o niebo
            lepsza..
            • Gość: zakkaz Re: A ilu z Was piło Starkę? IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 04.06.09, 13:02
              Mam dokladnie takie samo zdanie co do mlodej starki. W sumie nie
              wiem do czego porownywac nalezy starke: do whisky czy koniaku? mnie
              sie wydaje ze bardziej do koniaku, pzdr
    • Gość: muniek Re: Czy to koniec starki? IP: *.acx.pl 03.06.09, 21:00
      W pale mi się nie mieści, jak w kraju takim jak Polska może zbankrutować
      producent wódki.
      • exman Re: Czy to koniec starki? 03.06.09, 21:07
        Pada Starka (akurat wali mnie ten gatunek, nie lubię jej) a radni zwiększają
        ilość punktów sprzedaży alkoholu ... ciekawa polityka, proszczecińska taka.
        • Gość: zakkaz Re: Czy to koniec starki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 10:30
          a jaka starke piles? pewnie 10 letnia z kielicha... hehehe. Akurat 10 letniej
          takze nie lubie, ale 25, 30 letnia to jest to!!! i pije sie jak koniak, wtedy
          mozna docenic!
          • exman Re: Czy to koniec starki? 04.06.09, 10:42
            Wszystkomożnawypić i będzie smakowało, zależy tylko w jakim
            towarzystwie. Ale ty pewnie z gwinta i do lustra.
            • Gość: zakkaz Re: Czy to koniec starki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 11:25

z gwinta starke?? hehe, az tak dobrze mi sie nie powodzi. A do lustra? jak kto
              lubi, osobiscie nie gustje
    • esmeralda_2 Re: Czy to koniec starki? 03.06.09, 21:11
      Ten Piotr Winnicki jest po prostu nieudacznikiem i tyle, woli grać na
      mandolinie i bujać w chmurach.
      • Gość: pawel Re: Czy to koniec starki? IP: *.chello.pl 04.06.09, 03:08
        To oni jeszcze posiadają jakiś ośrodek wypoczynkowy i inne nieruchomości?
        Zastanawia mnie, ile musieli płacić za ich utrzymanie. Skład jeszcze rozumiem,
        ale żeby trzymać ośrodek wypoczynkowy?
      • Gość: silk Re: Czy to koniec starki? IP: *.chello.pl 07.06.09, 21:01
        pewnie nie masz pojęcia o historii Polmosu, a tym bardziej o prezesie Winnickim.
        Dla twojej wiadomości, od momentu objęcia prezesury Przez Winnickiego - Firma
        zaczęła jakoś funkcjonować. Niestety z długami z przed wielu lat sobie niestety
        nie poradzą.
    • thonka Czy to koniec starki? 03.06.09, 23:08
      izba celna ze Szczecina (panstwo), Polmos (panstwowy), plan splaty jest co
      wiec stoi na przeszkodzie, by sie dogadac wewnatrz dwoch panstwowych
      podmiotow? w tym miescie to chyba kazdy kazdemu chce na zlosc robic...

szkoda Szambelana i Starki. w Polsce juz nigdzie jej nie produkuja, a od tego
      roku w Szczecinie nawet jej nie rozewaja...
      upadek wytworni wodek w panstwie, w ktorym picie wodki jest tak zakorzenione
      jak dla mnie jest absurdem...
    • andreas.007 Pijąc Starke napedzasz gospodarke... 04.06.09, 00:17
      Pijąc Starke napedzasz gospodarke...

To hasło w dyskusji o Starce wymyslił
      Gosciu z Cabla - dobre!

Ratujmy wiec... gospodarke!

;)
      • zgr-edo kto czycha na majątek ? mówią , że Opus Dei 04.06.09, 07:09
        nigdy chyba tego nie piłem / piszę chyba, bo na początku lat
        osiemdziesiatych u.w., piłem różne wynalazki w tym zakładzie/ ale
        jak może upaść jedyna na POmorzu Zachodnim fabryka gorzały , to nie
        pojmuję. Firma upadnie , ale przecież konserwator zabytków nie
        pozwoli zniszczyć wytwórni wódek przy Jagielońskiej. Tak więc
        zadajmy sobie pytanie kto czycha na ten majątek ?
        Podejrzewam najgorsze, całość za symboliczną złotówke przejmie
        Kościół Katolicki, a zawartość beczek z piwnic ,przeznaczy do
        użytku wewnętrznego w firmie .
        • Gość: Palikot od wódki zagrycha IP: *.static.espol.com.pl 04.06.09, 07:41
          Rozmawiałem z Bekdasem. Stwierdził że trzeba być idiotą by inwestować w Szczecinie. Takiej chołoty która opluwa wszystkich inwestorów, a zwłaszcza a tym forum - nie uświadczysz nigdzie.
          Prawda Vlad?
          • Gość: Vlad.H. Re: zagrycha IP: *.cable.quicknet.nl 04.06.09, 07:57
            hahaha - Sabri Bekdas... bez komentarza... ma szczescie ze nikt go nie sciga za
            przewaly.

A co do reszty twojej "wypowiedzi" a pisz co chcesz - centralnie wbijam jak mnie
            nazwiesz - ja wziatek od Sabriego nie bralem wiecmoge zrozumiec twoje rozzalenie.

btw
            Mozesz doniesc Sabriem ze dla mnie jest zwyklym szantazysta i oszustem - ze nie
            wywiazal sie z umowy jaka zawarl z kibicami...

Jesli powazny inwestor uzaleznia decyzje o inwestycji od opini wyrazanej na
            forum to znakiem tego nie jest to powazny inwestor bo ci kieruja sie troche
            innymi przeslankami przypodejmowaniu tego typu decyzji...

naprawde myslisz ze ktos sie nabierze na te pierdoly o opluwaniu inwestorow?

hahahahahaha
          • anamar Re: zagrycha 04.06.09, 11:35
            prawda,że na tym forum zgromadziła się spora grupka sfrustrowanych typków,dla
            których im gorzej dla szczecina-tym lepiej dla nich...
            • Gość: Elorado Re: zagrycha IP: 79.175.253.* 04.06.09, 11:36
              Wariatkowa przepełnione to buszują po necie :)
            • Gość: stefan Re: zagrycha IP: 62.69.220.* 04.06.09, 13:42
              upadły POlmos kupi jakis szwagier, na miejscu bedzie sie rozlewac "szpirytus" i tak te nowe punkty jakos sie zaopatrzy
    • robot_humano To może niech zaczną produkować ...gazowce? 04.06.09, 11:26
      To może niech zaczną produkować ... gazowce?
      • albert_c Swar 04.06.09, 16:08
        ja dzis kupilem Starke.
        Czynie to regularnie zreszta.

Byc szczecinianiem i nie pic Starki to prawie grzech.

Tym ktorzy cenia sobie tradycje lokalne rzekne glosujcie dalej na tych co odpowiadaja za przepisy prawa - niech Wam wszystko zlikwiduja te gnomy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka