andreas.007 07.06.09, 22:16 Prawdziwe wyniki wyborów, to PO - 8 procent, a PiS -niecałe 3 proc.! SLD, to jakies odsetki niewarte wspomnienia. Czyli tyle Polaków było za tymi, ktorzy rzadza tym krajem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiełbaska Re: Prawdziwe wyniki wyborów: PO - 8 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 22:31 A UPR? Pewnie wygrał wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Errata 07.06.09, 22:32 Errata PiS 5,5 proc. a SLD jakies niecale 2 proc. Starzeje sie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Moje hasło wyborcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 22:37 Swój głos szanuję, więc nie głosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: a inni byli za kim? 07.06.09, 22:55 Pozostała część ludzi postanowiła zostac w domu! Zakładajac, ze - jak w innych krajach Unii, reguła to 50. procentowa frekwencja, to by znaczyło, ze 30 proc. Polaków wolało zostac w domu, bo - jak powiedział pan Tusk - ma dosc polityków i polityki, a pozostałe 50 zawsze zostaje w domu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elorado ja za nikim IP: 79.175.253.* 07.06.09, 23:35 nie byłem na wyborach i jestem z siebie dumny. No na kogo miałem głosować? Twarze z plakatów? Krętaczy? I jeszcze mam za to płacić? W życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Milczący głosu nie mają. 07.06.09, 23:08 Nie wybierali ani za, ani przeciw, więc dali do zrozumienia, że ich zdanie [w kwestiach politycznych] się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Milczący głosu nie mają. 07.06.09, 23:14 To jest bardzo silny głos! Ten głos jest najmocniejszy! Klasa polityczna powinna wyciagnac wnioski z tego. Spoleczenstwo rozczarowane jest politykami, zauwaz w krajach Unii było po 50. proc. frekwencja. Polacy daja silny sygnał. Wyobraz sobie, ze nawet sila Polski w parlamencie Unii jest slabsza przez to, bo kontrkandydat pana Buzka jest Włochem, a tam było ze 50 proc. frekwencja, to moze miec znaczenie przy wyborze szefa PE na ktory kandyduja... Jezeli polscy politycy chca byc znaczacymi w Unii, to musza zadbac o wyborców, zyskac ich glosy, ale musza na to zapracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Milczący głosu nie mają. 07.06.09, 23:19 Jeszcze jedno Wuk nie glosuje sie albo za, albo przeciw. Zawsze glosujesz ZA! Natomiast ludzie ci co zostali w domu nie mieli za kim glosowac, to jest problem polskich politykow. Partie nie rozliczaja politykow, mimo wpadek, klamstw i innych gorszych rzeczy, nadal partie wystawiaja te same nazwiska oznacza to, ze nie licza sie nie tylko z opinia wyborcow, ale nawet maja za nic ich postawy! Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: Milczący głosu nie mają. 07.06.09, 23:29 Nie. Można głosować też przeciw. Jeżeli masz do wyboru głosowanie za wielkim draniem i małym draniem (a obaj mają mniej więcej równe szanse), to kłosujesz za małym draniem, przeciw wielkiemu. Czyli za mniejszym złem. Nie zagłosujesz - nie miej pretensji do polityków. Nie głosując dajesz znać, że wszystko ci jedno, kto będzie posłem/ samorządowcem/ prezydentem. A jeśli wszystko ci było jedno, to biernie akceptujesz tych, którzy zostali wybrani. Gdybyś głosował na kogokolwiek, to mógłbyś mieć jakiekolwiek pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Milczący głosu nie mają. 08.06.09, 00:00 Jestes w błedzie... Wyobraz sobie, ze masz zatrudnic pracownika lub ze znajomym czesto piwkujecie, to wybierzesz z dwóch osobe, ktora najmniej Ciebie okrada? Ja nie wybiore zadnego - poszukam uczciwego! Nadto Ty głosowałes, poszedłem wybierac sposród tych, ktorych Tobie podsunieto, a wiec to Ty nie masz prawa narzekac bo Ty wybierałes, ja od poczatku mówilem, ze to oszustwo! Jeszcze wiedzac o tym, ze przechodza pierwsi i na zadnej liscie nikt z dolu nie przeskoczyl pierwszego, to tym bardziej oznacza, ze potraktowany zostales instrumentalnie! Partia wybrala, bez wzgledu na ludzkie opinie. Wybacz, ale wzieles udział w grze trzy karty z wlasnej woli, to potem nie placz ze Ciebie oszukali i pieniadze straciles... ja w takie gry nie gram, bo wiem, ze to oszustwo! www.youtube.com/watch?v=Mdn681EoIS0 Teoretycznie sa trzy karty, a Ty uwaznie patrzac mozesz wygrac, ale praktycznie sztuczki decyduja i tyle! Ktos kto ma tego swiadomosc, wie, ze to oszustwo! Ty zagrałes, to nie narzekaj, a ja nie gram z oszustami i jak przegrasz, to wypomne Tobie... Nie poszedłem dlatego, ze nie jest mi wszystko jedno! Nie ma mozliwosci glosowania przeciw - jak tego nie zrozumiesz, to jestes idealnym materialem dla dzialan socjotechnicznych! Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: Milczący głosu nie mają. 08.06.09, 00:13 andreas.007 napisał: > Jestes w błedzie... > Wyobraz sobie, ze masz zatrudnic pracownika > lub ze znajomym czesto piwkujecie, > to wybierzesz z dwóch osobe, ktora najmniej Ciebie okrada? > Ja nie wybiore zadnego - poszukam uczciwego! > > Nadto Ty głosowałes, poszedłem wybierac sposród tych, > ktorych Tobie podsunieto, a wiec to Ty nie masz prawa narzekac Nie chodzi o samo narzekanie. Jeśli ja wybieram, to ja mam prawo rozliczać kandydata z jego obietnic wyborczych. Podobnie ja mogę mieć pretensje do kucharza, jeśli to ja byłem za tym, żeby on ugotował obiad na przyjęcie, a on sknocił ten obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Milczący głosu nie mają. 08.06.09, 00:16 Chyba ze ja od razu powiem Tobie, ze ten kucharz spieprzył juz wiele imprez i ma zla opinie, a Ty i tak wybierzesz jego.... To moge potem powiedziec, ze przeciez Ciebie uprzedzalem! Czyz nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Milczący głosu nie mają. 08.06.09, 12:39 andreasie,jeśli nie byłeś na wyborach-twoja sprawa,jednak przestań zarzucać wszystkie wątki dziesiątkami twoich wpisów na ten temat.a swoją drogą- znając twą predylekcję do rozmijania się z prawdą,sądzę,że na wyborach byłeś...no,ale to twoja prywatna rzecz.tylko nie nudź już! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Milczący głosu nie mają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 00:09 Witam SzP wuk4. To nie do końca tak,jeżeli elektorat zdecydowane głosi,że ci kandydaci których wystawiono nie są godni,aby oddać na nich głos i nie popierają mniejszego zła,bo zło to zło.To jest infantylizm z zakłamaniem by głosić i namawiać do zła.Politycy w ramach poszanowania elektoratu wyborczeg,pokazują środkowy palec i z uśmiechem mówią,bo to jest nasz kandydat i tak ma być,to wybacz ale tam na kartach brak rubryki,nie zgadzam się na tych kandydatów. Możesz głosować tylko za,lub świadomie uniewżnić kartę do głosowania, a to już hipokyzja,takie udawanie,że głosowałam i jestem za,a nawet przeciw. To wszelkiej maści politykierom powinno być wstyd,że ludzie mają dość ich i ich zakłamania,ale nie świadczy to,iż jest mi wszysto jedno kto będzie,lub jaki "dupek" się pcha do PE tylko i wyłącznie dla "kasy",a ja nie mam ochoty by jakikolwie dupek tam był,a konkretnych kandydatów brak,tylko jakieś spady i odpady wystawiono. Udanego wieczoru życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Wuk, ktorego kierowce wybierzesz 08.06.09, 00:14 Powiedzmy, ze Twój syn czy wnuk jedzie na wakacje autobusem, wystawiam Tobie dwóch kierowców jeden ma 3,5 promilla, a drugi 2,5 promilla - którego kierowce wybierzesz? Nie mow, ze nie miales wyboru. Czy tez mniejsze zło - znaczy tego 2,5 promilla? A wiedz, ze czasami koles ma 1 promill i jest bardziej nieprzytomny niz ten co ma 2 promille... Ja wybieram zawsze trzezwego - nie ma taryfy ulgowej! Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: Milczący głosu nie mają. 08.06.09, 00:34 Zgadzam się. Politykierom powinno być wstyd. Duża część z nich to oszuści. Ale żeby mnie nie było wstyd, że jestem "niedojrzały" obywatelsko, to i ja zagłosowałem. Nie na PO, nie na PiS, nie na SLD, nie na PSL. Głosowałem na Centrolewicę-Zielonych. Nie będę głosował na tych, którzy dają różne obiecanki-cacanki, dmuchawce-latawce i pływające czy latające ogrody. Słodkie słównka, z których nic nie będzie. (PO) Nie będę głosował na zamordystyczną, fanatyczną partię obrzucającą wszystkich teczkami SB, grającą na emocjach narodowych, partię, która czerpie zyski wyborcze z rozniecania polsko-niemieckich zadrażnień, partię podejrzeń, ksenofobii, homofobii i podporządkowania się klerowi katolickiemu. (PiS) Nie będę głosował na partię oszustów, którzy nakradli w aferze starachowickiej, nachapali się w korycie rządu Millera, maczali paluchy w oszustwach Rywina. (SLD) Zagłosowałem na Centrolewicę, bo tak mi kazało sumienie. I duch śp. prof. Geremka, który pewnie też wybrałby podobnie. Niestety, w tym kraju chyba nie ma dojrzałego elektoratu centrolewicowego. Są tylko wyborcy post-PZPR-owskiego betonu i ci naiwni, którzy ślepo wierzą SLD po sprawie Starachowic i Rywina. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Wuk dobrze zrobiłes 08.06.09, 00:40 Wuk dobrze zrobiłes - postapiłes, zagłosowales tak, jak ci podpowiadalo Twoje sumienie, jak chciales. To był Twój wybór i Twoja wola! Ja wiedzialem, ze przejdza ci pierwsi z listy PO, PiS i SLD, bo statystycznie nigdy nie przeskakuja ich - a zostali wytypowani ludzie moim zdaniem nieodpowiedni, stad moja deczyja - nie chcialem wybierac mniejszego zla, nadto kiedys głosowałem na KLD, ktore przepadlo... chociaz zdaje sie teraz pan Lewandowski sie dostał! Kazdy z nas postapił zgodnie ze swoim wyborem slusznie. Nie oceniam Twojego wyboru, ale Ty tez kierowales sie innymi kryteriami, stad nie mozesz oceniac mojej deczyji w ten sposob! Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: Wuk dobrze zrobiłes 08.06.09, 00:53 A więc cóż - pozostaje nam sobie życzyć, żeby na następne wybory było więcej uczciwych kandydatów. Ale też, żeby wyborcy trochę zastanowili się przed głosowaniem i nie głosowali koniecznie na partię, która najwięcej obiecuje albo najgłośniej krzyczy. I żeby ludzie uświadomili sobie, że lenistwo wyborcze mimo wszystko nie popłaca. Zatem dobranoc - i do następnych wyborów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Wuk dobrze zrobiłes 08.06.09, 00:58 Dobrej nocy - ja wierze, ze klasa polityczna polska wyciagnie wnioski na wybory do Sejmu... Bo tracimy na odsuwaniu sie ludzi od politykow jako kraj takze, gdyz sila polskiego glosu wyglada bardzo smiesznie, gdy w innych krajach o wiele wiekszych glosuje 50 proc., a w Polsce 20 proc. Ale wnioski musza wyciagnac politycy, a wlasciwie partie, ktore wystawiajac lepszych (a nie mniej zlych) spowoduja, ze ludzie dadza swoj glos i taki polityk bedzie mial silniejsza pozycje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Wuk dobrze zrobiłes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 01:01 :) Dobranoc. Dziękuję za dzisiejsze rozmowy. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Wuk dobrze zrobiłes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 12:37 Jakie wnioski ;-))))) To nie były pierwsze wybory i na wszystkich poprzednich było tak samo. Politykier nie zna poczucia wstydu. Ich nawet frekwencja za bardzo nie interesuje dopóki ktoś tam chodzi głosować, a chodzić na pewno będzie stały elektorat. Ba, duża frekwencja dopiero mogłaby namieszać ;-)) Poza tym nie podobała mi się radośc wczorajsza Tuska. To nie były głosy za PO ale przeciw Pis. Nie powinien tak się cieszyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Wuk dobrze zrobiłes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 00:58 :) Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Milczący głosu nie mają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 00:49 Witam. Szanuję pana poglądy i jeżeli głosował pan zgodnie z pana przekonaniami to jeszcze raz proszę przyjąć wyrazy szacunku, mam inne poglądy i dokonuję wyboru zgodnie z własnym sumienie i wolą. Udanego wieczoru życzę. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Milczący głosu nie mają. IP: *.mysmart.ie 07.06.09, 23:58 andreas nie dorabiaj teorii rewolucji. prawda jest taka, ze ludzie nie glosowali bo nie odczuwaja waznosci tej decyzji. przecietny polak nie jest zainteresowany polityka miedzynarodowa, podobnie nie wie za bardzo co sie dzieje w europarlamencie bo o tym nie slychac. dlatego nie chcialo mu sie isc i glosowac na cos o czym wie niewiele. i do tego sa w jakies czesci sa "rewolucjonisci" co lubia klapac dziobem ale nie maja jaj by na cos postawic glos. bo lepiej byc przeciw niz honorowo, obojetnie czy dobrze czy zle trzymac z kims. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Milczący głosu nie mają. 08.06.09, 00:04 Chcesz mi powiedziec, ze Włosi sa bardzie unijni... W zyciu, a tam 50 procentowa frekwencja! Powtarzam jeszcze raz bo nie rozumiesz. Żadna partia nie wyciaga konsekwencji wobec swoich partyjniackich czlonkow, bo wystawia ich na pierwszym miejscu mimo tego, ze zbieraja negatywne opinie, a nawet maja procesy! A w tym systemie przedstawicielskim tylko partia moze liczac sie z glosem ludzi wyciagniac konsekwencje! Bo statystyka mowi, ze przechodzi pierwszy! Nigdy kolejni nie przeskakuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elorado Dobrze gada, dać mu wina IP: 79.175.253.* 07.06.09, 23:47 Popieram w całej rozciągłości. U nas wystawia się przekrętasów i polityczne miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prawdziwe wyniki wyborów: PO - 8 proc. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.09, 23:16 andreas.007 napisał: > Prawdziwe wyniki wyborów, to > PO - 8 procent, a PiS -niecałe 3 proc.! > SLD, to jakies odsetki niewarte wspomnienia. > Czyli tyle Polaków było za tymi, ktorzy rzadza tym krajem! > Na wybory poszło niecałe 30%... w Szcecinie niewiele ponad 20%... I ci ludzie-polytycy, o ile te kreatury to sa w ogóle jeszcze ludzie, nie boją się tych milczących 70%... oczywiscie do czasu, bo jesli masa krytyczna zostanie przekroczona, to te 70% ludzi zamieni w proch POPiSdżone partie i ich sqrwiałych polytykuf... Co do Szczecina myśle, ze więcej ludzi odwiedzi lokale wyborcze przy okazji wyboru prezydenta, czyli wypyerdolenia fyftka z UM... w każdym razie na te wybory na pewno się wybiorę :))) teraz partyjna hołota moze mnie pocałować w doopem... Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pija.ka Re: Prawdziwe wyniki wyborów: PO - 8 proc. 08.06.09, 11:59 Pierd.nie kotka za pomocą młotka. Lubię i trzy karty i oczko i złodzieji - nie lubię tylko badytów. Dlatego w głosowaniu rzucałam orłem i reszką. Liberadzki kontra PO. Przez następną kadencję nie będę narzekała bo to nie moja kasa... Zazdraszczają tylko bidota i chamy. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Prawdziwe wyniki wyborów: PO - 8 proc. 08.06.09, 16:52 Żona, a co Ty masz jakas fobie na bandytów... porzadni sa kolesie - dadza sie lubieć. Nie wymieniłes gry w kubeczki! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elorado Re: Prawdziwe wyniki wyborów: PO - 8 proc. IP: 79.175.253.* 08.06.09, 12:14 Wiesz kolego...teraz mogli wypier tego tego Nitrasa i co? i Nitras wygrał. Teraz wszystko jest możliwe, a najbardziej to, że wygra Krzystek. Gośka nie jest konkurencją. Odpowiedz Link Zgłoś
fotogra Re: Wzywam Was do opamietania 08.06.09, 17:20 Tak was czytam i chce mi się śmiać. Chodzicie, wybieracie a potem narzekacie i biadolicie. Wiadomym przecież jest: Po to sa te całe wybory, aby ludziom się zdawało, że mają jakiś wpływ na zmiany. Ja zadowolony jestem. Powiem więcej, cieszę się, ze społeczeństwo Szczecina ignorując agitacje szwagrów i pociotków Nitrasów Brudzińskich i innej swołoczy, pokazało gdzie dokładnie maja polityków i innych naciągaczy. Tak niska frkwencja jest bardzo wymowna w rzeczy samej. Brawo Szczecin! Odpowiedz Link Zgłoś
fotogra Re: Wzywam Was do opamietania 08.06.09, 17:27 Przepraszam za znaki przestankowe, ale jestem tak podniecony, że z radości chyba umyję dzisiaj wszystkie zęby! Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniews1934 Re: Wzywam Was do opamietaniaRE:sadze ze ma Pan 08.06.09, 18:50 fotogra napisał: > Tak was czytam i chce mi się śmiać. Chodzicie, wybieracie a potem narzekacie i > biadolicie. Wiadomym przecież jest: Po to sa te całe wybory, aby ludziom się > zdawało, że mają jakiś wpływ na zmiany. Ja zadowolony jestem. Powiem więcej, > cieszę się, ze społeczeństwo Szczecina ignorując agitacje szwagrów i pociotków > Nitrasów Brudzińskich i innej swołoczy, pokazało gdzie dokładnie maja polityków > i innych naciągaczy. Tak niska frkwencja jest bardzo wymowna w rzeczy samej. > Brawo Szczecin! RE:sadze ze ma Pan racje ale jest lepsze wyjscie bo w Szczecinie zamiast kiepskich politykow ze szwagrami nalezy wyeliminowac nieuczciwe partyjniactwo z PO a postawic na ludzi znanych uczciwych takich jak Pan senator Zaremba.Nalezy wzorem Solidarnosci Tworzayc Komitety Obywatelskie ktore moga skupic ludzi uczciwych i dobrych fachowcow ,ktorzy moga wyciagnac z DNA to miasto i zachecic ludzi do pracy na rzecz dobra wspolnego.Pan Nitras niech szybko jedzie do Brukseli bo moze rozwali Unie jak rozwalil Szczecin i woj.zachodniopomorskuie.Pozostawia jednak w Szczecinie szwagrow oraz kolesi i dlatego nalezy ich bacznie obserwowac. Odpowiedz Link Zgłoś