Dodaj do ulubionych

Dni Morza. 70 tys. ludzi w dwa dni

14.06.09, 18:50
Tegoroczne Dni Morza skonczyly sie tak jak mowilam BROWARto!!! Masa kompletnie
pijanej malolaterii. I jak mi ktos powie, ze bylo bezpiecznie to smiechem
zabije. Sama bylam swiadkiem jak na lasztowni kolo Toi Toi'ow tluklo sie 3
wyrostkow a 20m dalej stal samochod Strazy Miejskiej z 7 funkcjonariuszami i
dyskutowali sobie o urodzie szczecinianek. Cala "akcja" rozgrywala sie przy
imprezach towarzyszacych, czyli w okolicach wesolego miasteczka i straganow.
Tam bylo naprawde ciasno. W namiocie bylo pustawo. Wiec szanty nie sciagnely
tak wielkiej rzeszy fanow. Tanie piwo, owszem....wielka bitwa byla prawie
niemozliwa do obejrzenia, bo ogladanie na telebimie to tak jakby ogladac TV w
domku w cieplutkich kapciuszkach.
Obserwuj wątek
    • januszcz Re: Dni Morza. 70 tys. ludzi w dwa dni 14.06.09, 20:39
      Na każdej imprezie zdarzają się tego typu zdarzenia, niemniej bardzo wysoko
      oceniam imprezę, jej klimat.

A piwosze? - specjalnie nie rzucali się w oczy i nie zdominowali tej imprezy.

J.
      • exman Re: Dni Morza. 70 tys. ludzi w dwa dni 14.06.09, 20:42
        Janusz, niemniej kiedy byłeś na tym jarmarku, chyba rano ... trzeba było
        zobaczyć urodzaj Bosmana wieczorem ... impreza rodzinna jak powiadają ... tylko
        dzieci trzeba pozostawić w namiocie Policji.
        • januszcz Re: Dni Morza. 70 tys. ludzi w dwa dni 14.06.09, 21:01
          Byłem w sobotę od 18 - tej do końca imprezy. Mnie się podobało i nie szukam
          samych minusów. Jeszcze się taki nie narodził, który by wszystkim dogodził...
          Idąc na Wały w takie dni należybyc przygotowanym na to co się zastanie.
          Mieszkam w Szczecinie od 1948 roku i na prawie wszystkich "Wiankach", bo tak się
          to kiedyś nazywało, byłem.
          W latach siermiężnego Gomułki piwa na Wałach nie sprzedawano lub sprzedawano
          niewiele, ale młodzi przychodzili z własnym zaopatrzeniem a potem w pijanym
          widzie rzucano butelkami po skarpie i siedzących tam uczestnikach imprezy.
          Jednak teraz jest nieco spokojniej, choć, jak wspomniałem, wyjątki niechlubne
          się zdarzają.
          Typowe jak na większości imprez dla ludu, ale ważniejsze przecież była
          organizacja bitwy morskiej, stojące prawie w poprzek nurtu żaglowce i punktualne
          rozpoczynanie atrakcyjnych widowisk.
          Sztuczne ognie też bardzo ładne, nagradzane przez ludzi oklaskami.

J.
          • exman Re: Dni Morza. 70 tys. ludzi w dwa dni 14.06.09, 21:08
            Sztuczne ognie zawsze i wszędzie są oklaskiwane. Fakt, że jest spokojniej, to
            chyba jedyny plus tej imprezki. Cieszy mnie w niej coraz liczniejszy udział firm
            ochrony, bo Bosman robi co może żeby rozpić biedę cienkim pifkiem. Ale ta
            "bitwa" ... to dla dzieci raczej, na Dzień Dziecka. Szkoda że nie zatonęło żadne
            biurko z magistratu :)
    • Gość: (gość portalu) Dni Morza. 70 tys. ludzi w dwa dni IP: 217.153.158.* 14.06.09, 21:01
      A ja nie widziałem prawie wogóle policji (może i dobrze) i dało się słychać co bardziej pijaną młodzież, osób też za dużo nie było na samym dole (ogólnie dużo luzu).

Przydałoby się lepsze nagłośnienie bo wczorajszy spektakl można było tylko słuchać będąc blisko telebimu.

Dni morza wyszły na plus, zwłaszcza końcowe fajerwerki i walki statków. (chociaż przydałoby się żeby było bardziej widowiskowo - na przykład zatonięcie jednego :D)
      • Gość: kiełbaska Re: Dni Morza. 70 tys. ludzi w dwa dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 21:05
        Tak mi w tej bitwie też brakowało autentyzmu ;)
    • Gość: Gość a straż miejska gości nie lubi IP: *.szczecin.vectranet.pl 14.06.09, 21:05
      Miałem to "nieszczęście" że odwiedziłem z rodziną dni morza. Ogólnie impreza
      bardzo fajna i jakoś udało się miastu przezwyciężyć stereotyp Dni Morza= Dni
      Piwa. Cieszy mnie to bardzo. Tylko, że miasto zapomniało o tym, że nie wszyscy
      miłośnicy wody mają jachty, a auta trzeba gdzieś zaparkować. W naszym przypadku
      straż miejska wykorzystała to skrzętnie i dostaliśmy wezwanie do straży za
      nieprawidłowe parkowanie. Bardzo logiczne zwołać ludzi z góry wiedząc, że i tak
      nie będą mieli gdzie zaparkować( żadnych dodatkowych miejsc parkingowych a gości
      jak w tytule 70 tys.), wydoić z kasy i na koniec poczęstować mandatem. Sprytne,
      ale ja dałem się zrobić ostatni raz :( Ktoś widział parkingi dla gości
      pływających ogrodów ???
      • zofiapodpaska Re: a straż miejska gości nie lubi 14.06.09, 21:12
        Ja "posługiwałem się" komunikacją miejską i nie miałem problemów z parkowaniem.
        Co ty byś chciał(a) zaparkować obok Centaura podczas takiej imprezy. Naucz się
        czytać znaki drogowe prawidłowo to nikt nie będzie ciebie "nękał".
        • Gość: ole Re: a straż miejska gości nie lubi IP: *.chello.pl 15.06.09, 00:46
          ja widziałem auta zaparkowane nawet w głębi parku, więc nie ma się
          co dziwic działalności straży. W głowie się nie mieszczą takie
          historie!
    • zofiapodpaska Re: Dni Morza. 70 tys. ludzi w dwa dni 14.06.09, 21:07
      A czego ty byś chciała mondra kobito, że na takiej imprezie będą same aniołki.
      Jak masz jakieś obawy względem swego bezpieczeństwa to lepiej siedź w domu w
      papuciach i oglądaj powtórki Niani Frani :)))
      • andreas.007 Re: Dni Morza. 70 tys. ludzi w dwa dni 14.06.09, 21:19
        sugerujesz, ze to była impreza dla twardzieli?
        Taki miejski survival... ;)
    • Gość: Simoon Re: Dni Morza. 70 tys. ludzi w dwa dni IP: *.chello.pl 14.06.09, 21:47
      Bardzo słabe zgranie Bitwy z kamerzystami, którzy pokazywali ją na
      telebimach...nic nie było widać, a jak już pokazywali to nabrzeże, gdzie nic się
      nie działo; jak toczyła się bitwa na wodzie, to pokazywali nabrzeże, a jak akcja
      działa się na nabrzeżu, to też go pokazywali :( ...wyglądało to tak, jakby
      realizator nie wiedział co pokazywać na telebimie...może w przyszłości będzie
      lepiej :)
    • Gość: rial totalny syf!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 22:23
      smętne stragany i budy z szaszłykiem i piwem i bezsensownie
      szwedający się ludzie.Bitwa emocjonująca jak gacie teściowej. Jak
      to były Dni Morza to ja jestem chiński mandaryn. To był jarmark
      wiejski z akcentami zabawy w remizie strażackiej
      • Gość: gość Re: totalny syf!!! IP: *.net.pbthawe.eu 15.06.09, 07:54
        a jak sobie chiński mandarynie wyobrażasz dni morza?

nigdy się wszystkim nie dogodzi.
        jak komuś sie nie podoba to zawsze może zostać w domu czy też iść do
        lasu, na zakupy czy gdziekolwiek indziej.
        ale oczywiście najwygodniej jest narzekać!
    • Gość: kotbehemot6 Re: Dni Morza. 70 tys. ludzi w dwa dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 08:15
      Mądra kobieto-to miałaś wyjątkowego pecha albo szukałaś takich "atrakcji" Byłam
      w sobotę i niedziele w godzinach wieczorno nocnych ale akurat piwo nie jest moja
      potrzeba więc budki z piwem omijałam łukiem szerokim. Podchmieleni sie zdarzali,
      pewnie jak wszedzie przy okazji takich imprez, ale jakiś incydentów nie
      odnotowałam.
      Sztucznie ognie profesjonalne i wyjątkwo piękne. Zaglowce -wiadomo -piękne same
      w sobie.
      • Gość: :) koncert na cmenterzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 09:43
        Kiedyś (a bylo to dawno temu) miałam przyjemność wysluchać
        plenerowego koncertu w Wiedniu (w ogrodach Schonbrunn).
        Oczywiście austryjacy zadbali aby taki koncert byl transmitowany do
        kilkudziesięciu krajów.
        Czy nie warto podjąć temat transmitowania koncertu , który
        rokrocznie ma maiejsce na cmentarzu centralnym. Może nie jestem
        znawcą ale wydaje mi się, ze idea koncertu jest rzadkością a i
        sceneria godna
      • Gość: stefan Re: Dni Morza. 70 tys. ludzi w dwa dni IP: 62.69.220.* 15.06.09, 12:53
        generalnie jak na 380 tysieczne miasto to raczej lipa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka