Gość: dzid IP: *.gtech.com / 192.156.101.* 17.12.03, 23:06 I tylko tak dalej, a mamy szanse stać się najbardziej zacofaną mieściną w Polsce. Chyba będę znowu głosował na dziadka Jurczyka !!! ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzid Re: Na co można wydać 40 mln IP: *.gtech.com / 192.156.101.* 17.12.03, 23:10 I mam nadzieje, że wpisze się jak najwięcej osób, to może dotrze coś do bezmózgów w radzie miasta............................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phobos Re: Na co można wydać 40 mln IP: 217.153.159.* 18.12.03, 00:26 Widze, że Gazeta podchwyciła to o czym pisałem przy poprzednim odszkodowaniu :-) Poprawki i uzupełnienia: - 28 tramwajów 105N2k (w roku 2001 kupiono ich 14) - od 44 do 47 autobusów MAN NL223 - 12 metrów, 100% niskiej podłogi (lub ich odpowiedników produkcji innych firm) w zależności od wyposażenia - od 22 do 26 autobusów MAN NG313 - 18 metrów, 100% niskiej podłogi (lub ich odpowiedników produkcji innych firm) w zależności od wyposażenia - na 5 mln mniej (czyli 35 mln) wyceniono całe MZK kiedy rok temu chciano sprzedać je Siemensowi... - a wyobraźmy sobie, że na jeden rok ceny _wszystkich_ biletów KM spadają o połowę... - albo że pojawia się w Szczecinie 5 wagonów Siemens Combino lub podobnych - albo że wybudowano kolejny fragment obwodnicy aż do Chopina lub nawet Arkońskiej (to tak jeśli ktoś nie jeździ tramwajami/autobusami) albo, albo, albo... wymieniać można w nieskończoność :( Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdamer Re: Na co można wydać 40 mln 18.12.03, 00:42 Do 40 mln´ow trzeba jeszcze dodac fakt, ze gdyby te inwestycje doszly do skutku, miastu przybylo by nowych miejsc pracy i nastepne miliony z podatkow... ...szkoda, ze nie bedzie odnowionych teraz 400 kamienic :((( Szkoda, ze dopiero za 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Za 40 mln można założyć Banka Komunalny. Haha 18.12.03, 09:02 e tam jakieś 1.200 mieszkań i tak będą za złotówkę a wtedy zamiast 40mln wystarczy 150 tysiaka i w ogóle to wszystko wina prawników Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Na co można wydać 40 mln 18.12.03, 10:51 funkcjonowanie przez 70 lat czterech ośrodków Caritasu dla bezdomnych (dwie noclegownie, jedno schronisko, jedno schronisko dla kobiet z dziećmi) ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Zaraz chwileczke! Myslalem ze Caritas to agenda kosciola kat.? Milosierdzie i jalomuzna katolicka "podpierana" miejskimi pieniadzmi? Jak myslicie komu sa wdzieczni korzystajacy z pomocy tego rodzaju przybytkow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Na co można wydać 40 mln IP: 62.233.173.* 18.12.03, 11:50 to chyba bylo tylko tak dla przykladu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MCQ Re: Na co można wydać 40 mln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 11:59 Ja bym dodał 20 milionów posiłków dla niedożywionych dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Na co można wydać 40 mln 18.12.03, 13:18 Jurczyk bucu! Wynos sie z mojego miasta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyleta Re: Na co można wydać 40 mln IP: 217.153.159.* 18.12.03, 13:22 Koniec gadania trzeba zacząć działać przykujmy się łańuchami do UM i nie wpuszczajmy JURCZYKA JURCZYK-VON :-//// Jestem bardzo poirytowany czemu zmoich podatków mam finansować jego głupote??? Odpowiedz Link Zgłoś
peter.ka Re: Na co można wydać 40 mln 18.12.03, 13:29 ja bym do tych 40 mln dodal jeszcze utracone korzysci ze sprzedazy/wydzierzawienia holendrom placu solidarnosci i umoliwienia im wybudowania centrum finansowego - sama ziemia to jakies 10 milionow, do tego wszelkie podatki i oplaty wplywajace corocznie do kasy miasta z tytulu uzytkowania nieruchomosci, do tego kilkanascie (przynajmniej) miejsc pracy... itp, itd.... to w koncu tez duze pieniadze, ktore dzieki jurczykowi przeszly nam kolo nosa....... a zamiast tego - pomnik, ktory moglby spokojnie stanac obok (nad basenem p.poz) nie no, normalnie plakac sie chce :-(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał JURCZYK PROSZĘ ODEJDŹ IP: 213.155.175.* 18.12.03, 13:36 Mnie nie jest do śmiechu. Jestem dobrze wykształconym, młodym i ambitnym człowiekiem. Przez decyzje podjęte przez pana Mariana J. i zarząd miasta Sz-na straciłem pracę i pewne, długookresowe zarobki na b. dobrym poziomie. Jego decyzje są dla mnie niezrozumiałe, nielogiczne. Śmieją się z niego w całej Polsce. Większość moich przyjaciół w wieku ok. 25-30 lat wyjechało do Warszawy i Poznania i świetnie sobie tam radzą. Ja naprawdę nie chcę wyjeżdżać, ale jeśli tak dalej będzie się działo w Szczecinie - po prostu będę do tego zmuszony. Jak długo niekompetencja, zupełny brak przygotowania i wiedzy będą wystarczające do pełnienia takiej funkcji. I jak długo urzędnik państwowy będzie bezkarny wobec swoich poczynań. P.S. Dziennikarze Gazety: proponuję zapytać Szczecinian: Czy uważasz, iż nielegalnie postawiony przez Mariana Jurczyka dom na działce ogrodniczej zostanie rozebrany? TAK czy NIE? Odpowiedz Link Zgłoś