enerdowiec 04.07.09, 11:39 Nareście. Dobre posunięcie, długo oczekiwane przez wspólnoty i zwykłych mieszkańców. Gratulacje i tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plosiak Re: Eksmisje za długi do kontenerów 04.07.09, 12:04 Niech gmina zbuduje od razu więcej tych lokali socjalnych. Może w końcu banda leni, nierobów i cwaniaków zacznie płacić. Wówczas będzie można pomóc tym naprawdę potrzebującym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konst_anty Re: Eksmisje za długi do kontenerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 12:14 krzystek ma długi względem gminy . do kontenera dziada ! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Eksmisje za długi do kontenerów 04.07.09, 12:21 Gość portalu: konst_anty napisał(a): krzystek ma długi względem gminy . do kontenera dziada ! ''''''''''''''''''''''''''' a kontener do Odry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigant Re: Eksmisje za długi do kontenerów IP: *.chello.pl 04.07.09, 12:35 To gdzie ja teraz będę mieszkał ? W Warzymicach? Pasuje , tylko ładnie wykończyć , bo fuszerek nie toleruję. Na dzielni opowiem ,że standard i stopa życiowa mi się powiększyła. Na około wille i posiadłości, do Berlina na rekonesans blisko. Tam ten Jakubowski co gazetę wydawał ma jeszcze ten hurt spożywczy? Bo kiedyś kupowalim tam cukier na bimber. To teraz byłoby pod nosem. I jeszcze jedno, nie uważam się za kogoś gorszego od prezydenta miasta , wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Eksmisje za długi do kontenerów 04.07.09, 14:12 Gość portalu: gigant napisał(a): I jeszcze jedno, nie uważam się za kogoś gorszego od prezydenta miasta , wręcz przeciwnie. ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' I slusznie. Ty chodzisz w gustownie skrojonym dresie, a zima w kufajce i walonkach, a on w garniturze, ale nie szata czyni czlowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janus Eksmisje za długi do kontenerów IP: *.szczecin.mm.pl 05.07.09, 02:04 To głupota, gromadzić całe menelstwo w jednym miejscu i w dodatku w takim miejscu. Od kiedy getto jest pomysłem na skuteczną politykę społeczną. Poza tym, czy tam, zgodnie z planami miasta docelowo nie miało być zlokalizowane centra badawczo-rozwojowe zaawansowanych technologii? W sąsiedztwie osiedla i Wydział US, dobre warunki komunikacyjne - czy zatem nie jest to zbyt atrakcyjny teren, by go tak zmarnować? Pocieszające jest tylko to, że nic z tego nie będzie, poza koljnymi protestami jak przy okazji spalarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Eksmisje za długi do kontenerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 02:38 nie znam sie na socjologii, ale czy nie powinno się tych niepłacących podzielić na dwie grupy? Tych którzy nie płaca, bo są mniej zaradni ale rokują na przyszłość i alkoholików, agresywnych, którzy zmian nie chcą. Którzy zdemolują kontenery i sprzedadzą lodówki, wyposażenie w pierwszym tygodniu pobytu. Wrzucenie tych pierwszych do getta zdemoralizowanych nierobów jest porażką. Poza tym rodziny alkoholików nie dające żyć sąsiadom, demolujące mieszkania i otoczenie. Wiem, że dzieci są ważne, ale czy właśnie dlatego nie powinny NIE MIESZKAĆ z pijącymi rodzicami? Czy nie można takim rodzicom, którym dzieci dają dobrą ochronę i poczucie bezkarności oraz pieniądze z zasiłków, postawić ultimatum - leczenie i odwyk lub odebranie dzieci? Szczerze mówiąc takie ultimatum powinno być postawione wszystkim alkoholikom biorącym zasiłki, czy inną pomoc z państwowej kasy - odwyk lub zasiłek. Czy naprawdę jako państwo jesteśmy bezsilni? Czy musimy hodować kolejne pokolenia pasozytujących na nas alkoholików? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonatam To kara, czy nagroda?? IP: *.szczecin.mm.pl 05.07.09, 10:16 Aż wierzyć się nie chce, że ktoś z ZBiLK wpadł na pomysł aby kontenery postawiono w tym miejscu. Reklama w sam raz dla Szczecina w obecnej zapaści gospodardczej. Niech Niemcy i inni obcokrajowcy widzą jakie piękne slamsy budyjemy, a co? Dlatego wystawiamy je na widok publiczny przy drodze do granicy. Jeśli ktoś nie zobaczy z samochodu (w co wątpię, bo to "slamsowe osiedle" będzie widoczne wspaniale) to zobaczy z pociągu wjeżdżającego na stację Szczecin- Gumieńce. Teren atrakcyjny dla deweloperów, ale co tam, lepiej postawić kontenery niż zarobić. Poza tym współczuje syndykowi, który będzie sprzedawł teren po byłej cukrowni(to vis a vis), kto to kupi i za ile, co tam będzie można wybudować? A moje pytanie w tytule? Tutaj powstaje przyszłościowa dzielnica Szczecina: Przecław i Warzymice z osiedlami ogrodami, które ze świecą szukać w innych częściach Szczecina, obok Uniwerek, więc studenci będą sprowadzać na dobrą drogę tych meneli, 10 minut do placu Kościuszki, 15min do Bramy Portowej, dwa połaczenia autobusowe do centrum (3-ie ze stocznią). No rewelacja! Czyż to nie jest nagroda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. co ty pieprzysz? IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.09, 10:47 Przeclaw?? Warzymice?? osiedla ogrody? przeciez tam mieszkaja tacy sami socjopaci - tylko ze inne (czasem) ciuchy nosza - zgadzam sie w tym wypadku z rasistowskimi pogladami Whitetrance'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: co ty pieprzysz? IP: 212.14.58.* 06.07.09, 10:24 Masz jakies kompleksy? Jak zaczniesz robic kupe do wanny to moze i ty tam bedziesz mogl zamieszkac, nie martw sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastka Eksmisje za długi do kontenerów IP: *.chello.pl 05.07.09, 11:48 pomysł dobry, pod warunkiem,że tych mieszkań nie będzie dużo w jednym miejscu, a raczej będą rozsiane w różnych okolicach. Budowa gett nigdy nie przyniosła nikomu nic dobrego. I jeszcze jedno - ja bym od razu nie mówiła, że rodziny z dziećmi nie zostaną tam przeniesione. To obudzi w rodzicach tych dzieci poczucie bezkarności ("nie płacę, ale i tak mi nic nie zrobicie"), a nigdzie nie jest powiedziane, że posiadanie dzieci uszlachetnia charaktery. Większość alkoholików oraz innych rodzin patologicznych ma właśnie nadmiar dzieci. Tymi dziećmi należałoby się zająć, żeby nie powielały wzorców rodziców - ale na takich rodziców trzeba mieć jakiegoś bata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Eksmisje za długi do kontenerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 08:10 GRATULACJE!!! Świetny pomysł zamieńmy rozwijajacą się dzielnicę w baraki socjalne, proponuję je nazwac "floating barraks", piękny widok na wjeździe do miasta, genialny pomysł, żeby dzielnicę miasta z ekskluzywnymi niskimi blokami i domkami (po dość wysokich cenach) "zrewitalizować" szemranym towarzystwem. Kupiłam tam mieszkanie, ale zaczynam obawiać się o swoje bezpieczeństwo, gdy będę później wracała z pracy albo o mieszkanie gdy będę w pracy, nie wspomnę już o bezpieczeństwie dzieci i mienia w pobliskich zabudowaniach. Żeby była jasność nie traktuję nikogo jako gorszego od siebie, tylko najczęściej osoby eksmitowane to menelstwo, nie chcę mieszkać w pobliżu takiego towarzystwa. Mozna zrobić baraki socjalne na stołczynie, albo jeszcze dalej, niech poniosą jakąś odpowiedzialność za to, że nie płacą czynszu, tam nie będą nikomu przeszkadzać. Bliskość do centrum to w dzisiejszych czasach luksus, więc takie miejsca powinny byc w sporym oddaleniu. A tak swoją drogą mam wrażenie, że osoby niebezpieczne powinny przebywać w więzeniach albo zakładach psychiatrycznych.... WNIOSEK: Warzymice nie dajmy się !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Eksmisje za długi do kontenerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 09:30 Getto, a może na Warszewie? Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Eksmisje za długi do kontenerów 06.07.09, 10:31 Co z durenstwa piszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Eksmisje za długi do kontenerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 10:43 Dostosowuję się do władzy, by lepiej mi się żyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke puknijcie sie w czolo IP: 212.14.58.* 06.07.09, 10:23 Tak, doskonale posuniecie - wybudujmy za pieniadze, ktorych wiecznie na wszystko brakuje, domki menelom srajacym do wanny (odsylam do wypowiedzi rzecznika ZBiLKu na kurierze). Niech wszystko sprzedadza za denaturat, a to czego sie nie da - zdewastuja. Ponadto, menele nie moga mieszkac byle gdzie - ulokujmy ich na drogich terenach, przy krajowce z/do Niemiec, zeby mieli tez blisko do centrum do najlepszych monopolowych i na wyklady na Uniwerku. Doprawdy gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameba MENELE NA BRUK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 10:42 Żenada jeszcze budować dla nich baraki... wywalić na ulicę !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameba Re: menele na bruk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:17 jak nie płaci, to na bruk, w końcu wszyscy są równi... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrut propozycja lokalizacji: nieużytki przy autostradzi IP: *.mtnet.eu 07.07.09, 19:12 proponując taką lokalizację zbilk pokazuje że nie rozumie problemu. te kontenery będą miały zazwyczaj wyższy standard niż syfiaste mieszkania w kamienicach, które ludzie z wyrokami eksmisji teraz zajmują, więc jeśli pod tym względem będzie to raczej nagroda. elementem odstraszającym musi być zatem lokalizacja, musi to być kompletne zadupie, gdzie nikt nie chce mieszkać. ja bym typował np okolice Szosy Stargardzkiej pomiędzy autostradą a Płonią, lub Tczewska pomiędzy autostradą i Wielgowem. goleniowskie baraki są zbudowane w Zabrodziu, gdzie stoi tylko kilka domów, a do miasta lub sąsiedniej wsi, gdzie znajduje się sklep jest kilka kilometrów. największą karą dla mieszkańców jest właśnie położenie baraków, bo nie ma nawet gdzie kupić wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: propozycja lokalizacji: nieużytki przy autost IP: *.chello.pl 08.07.09, 06:52 Dobra szczecińska i Pilichowo, pamiętam początek lat 90-tych mieszkali tam rumuńscy cyganie na wysypisku w Sierakowie , sami sobie zrobili domki i stały tam nawet ich samochody Dacie. W Pilichowie na przystanku PKS dochodziło do rękoczynów przy podziale pieniędzy , potem zgoda i kupienie win i zrobienie szybkiej kupy na tym przystanku. To nasz naturalny folklor. Daje pod rozwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miuo Re: Eksmisje za długi do kontenerów IP: *.chello.pl 09.07.09, 22:43 Na skolwinie niech postawia te baraki, tam taka holota mieszka ze te menelstwo z centrum wywalone pasowac bedzie jak ulal. A potem to wszystko ogrodzic wysokim murem i taka "dzielnice 13" zrobic. Najwzysza pora dobrac sie do tylkow tym nieplacacym leniom!!! Odrazu kolejka do komunalnych sie ruszy do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Petycja !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 10:28 Witam wszystkich zainteresowanych, napisałam petycję internetową dotyczącą baraków socjalnych na ul. cukrowej- dostępna pod adresem www.petycje.pl/4197, wystarczy się wpisać, a później potwierdzić wpis przez swój email. Bardzo proszę zainteresować swoich sąsiadów, znajomych, kogo się da. Poza tym założyłam specjalny blog www.warzymice.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Petycja !!! IP: *.szczecin.pl 15.07.09, 14:05 Przenieś tam tego "buraka" z S Marka czy Jurka to jest akurat dla niego miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warzymice Re: Eksmisje za długi do kontenerów IP: *.multimo.pl 24.07.09, 23:39 Sam pomysł durny ^2 ale to nic nowego. Mieszkańcy okolic Cukrowej i Warzymic pomału biorą sprawy w swoje ręce i w najbliższych dniach opór będzie rósł. Zapraszam na stronę www.warzymice.com Odpowiedz Link Zgłoś