Dodaj do ulubionych

Zaginęla suczka rasy York

24.07.09, 21:00
Bardzo proszę o pomoc,dziś ok godziny 13-stej,na ulicy Malopolskiej
4,kolo firmy Komandor,zaginela suczka rasy York.
Wabi się Kaja,jest stalowo-zlota,drobnej budowy.Miala na sobie
czerwoną obrożę z cekinkami.
Jeżeli ktokolwiek ją widzial,bądź znalazl,bardzo proszę o kontakt.
Mój numer telefonu 503-16-20-16.Monika.
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Zaginęla suczka rasy York IP: 212.14.53.* 25.07.09, 15:25
      infoludek.pl/ogloszenia/?akcja=zobacz&ID=215007&&strona=
      Może ktoś chce ją sprzedać, warto sprawdzić.
      • ksena7 Re: Zaginęla suczka rasy York 25.07.09, 17:37
        Sprawdzalam na internecie,nigdzie nie ma,powiesilam pelno
        ogloszen,nikt sie nie zglasza,w poniedzialek bedzie w kurierze i w
        radio Szczecin.Jestem załamana,nie wiem co robic,czy czekać,czy
        szukac,chodze po miescie,po roznych zakamarkach,i nic.Poprostu trace
        juz nadzieje,ze ją znajde.
        • Gość: dzentelmenel Re: Zaginęla suczka rasy York IP: *.szczecin.mm.pl 25.07.09, 17:41
          ksena spokojnie. moze ktos po niedzieli a moze i jutro zaniesie ja do schroniska
          np. pochodz jeszcze w okolicy. bardzo ci wspolczuje, ale jestem dobrej mysli
          • ksena7 Re: Zaginęla suczka rasy York 26.07.09, 12:28
            Dziękuje za sowa otuchy,codziennie chodze i jej szukam,jezdze do
            schroniska i dzwonie tez,mam WIELKĄ nadzieje ze sie znajdzie,
            dziekuje jeszcze raz
    • Gość: aa Re: Zaginęla suczka rasy York IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 19:44
      A pamiętałaś o czipie i adresatce? To ogromnie zwiększa szansę odnalezienia
      • ksena7 Re: Zaginęla suczka rasy York 26.07.09, 12:29
        Niestety...,nie pomyślaam
        • Gość: aa Re: Zaginęla suczka rasy York IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 12:51
          wchodź codziennie na stronę szczecińskiego schroniska do działu dziś trafiłem
          szczecin.schronisko.net/znalezione.html
          i na strony toz www.toz.szczecin.pl do działu poczekalnia.
          Zgłoś zaginięcie na www.lostdog.pl/zaginione-16-0-0-0-Zachodniopomorskie.html
          nie trać nadziei i jak się znajdzie obowiązkowo zaczipuj, to w Szczecinie
          funduje Miasto i przywieś do obroży adresatkę to zaledwie kilka złotych
          pies jest w typie modnej rasy, może nawet rasowy i będzie ktoś próbował go
          sprzedać, przeglądaj serwisy ogłoszeniowe.
          • ksena7 Re: Zaginęla suczka rasy York 27.07.09, 10:22
            wchodze codziennie na strone schroniska,dzwonie tam i odwiedzam ich
            osobiście
            na stronie lostdog jest moja Kajusia
            na stronie zaginione psy tez jest moja Kajusia
            Towarzystwo Opieki nad Zwierzetami tez jest poinformowane i tez
            dzwonie do nich
            i oczywiscie przeglądam serwisy ogloszeniowe
            szukam jej po miescie
            i ciągle nic,ale mam jeszcze nadzieje,ze jednak sie znajdzie
            • Gość: Daisy Re: Zaginęla suczka rasy York IP: *.police.vectranet.pl 27.07.09, 16:09
              a to ogłoszenie z Infoludka o sprzedaży yoreczki to nie będzie ta psiunia? to
              ogłoszenie się pojawiło dokładnie w tym czasie kiedy ona zaginęła
              • ksena7 Re: Zaginęla suczka rasy York 27.07.09, 17:49
                Dzwoniłam,niestety nie jest aktualne to ogłoszenie,ale mam
                przeczucie,że to była moja Kajcia,lecz moge sie mylić,teraz to juz
                chyba z pozno,zeby to sprawdzić
                Dziękuje za informacje
                • Gość: Daisy Re: Zaginęla suczka rasy York IP: *.police.vectranet.pl 27.07.09, 18:34
                  Hmm ja bym spróbowała jeszcze sposobem porozmawiac z tymi ludźmi. Zapłacić im za
                  wskazanie komu sprzedali? Dać ogłoszenie na infludku żeby się zgłosili ludzie
                  którzy nabyli sunie? Może udało by sie od nich odkupic ja wtedy? Bo jeżeli pies
                  nie był chipowany to ciężko będzie udowodnić kradzież.
                  A w jakich okolicznościach sunia zginęła? Została zostawiona bez opieki?
                  • wzwod_poranny Re: Zaginęla suczka rasy York 27.07.09, 18:36
                    Suka na pewno uciekla aby sie poszlajac.
                  • ksena7 Re: Zaginęla suczka rasy York 28.07.09, 00:23
                    Kajusia,wybiegla z firmy,doslownie chwila jak sie zorientowalam,ze
                    jej nie ma,zaraz za nią pobieglam,nawet przechodzien mi pokazal w
                    ktorą stronę mam biec.Nigdzie jej nie bylo.Musial ją ktos
                    wziąć,poniewaz,zaraz za nią wylecialam,nie mogla sie daleko oddalic.
                    Jutro mam zamiar isc na policje i zglosic to.Nie bede tam dzwonic bo
                    i tak sie babka nie przyzna,a policja ustali,czy to byl ich pies,czy
                    nie.
                    Moim zdaniem,to nie byl ich pies,raczej nikt kto hoduje psy rasy
                    York,nie pisze w ogloszeniu ze pies jest szary,to mi dalo do
                    myslenia.Mysle,ze Kajcia tak sie bedzie na mnie cieszyc,ze odrazu
                    bedzie wiadomo,czyj to pies;)
                • Gość: -.- Re: Zaginęla suczka rasy York IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 18:57
                  Witam.

Trzymam kciuki i serdecznie życzę by psinka się odnalazła.
                  Pozdrawiam -.-
                  • Gość: aa Re: Zaginęla suczka rasy York IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 19:42
                    Jeżeli masz rzeczywiście przesłanki by sądzić, że została skradziona i
                    sprzedana, a gość z ogłoszenia nie chce Ci pomóc wyjaśnić tej sprawy, możesz
                    zgłosić do prokuratury podejrzenie popełnienia przestępstwa kradzieży i
                    paserstwa. Wtedy gościu będzie musiał się wytłumaczyć skąd wziął psa i komu
                    sprzedał. problem w tym że trudno będzie Ci udowodnić że ona Twoja bez czipa.
                    Chyba że zdążysz nim Cię zapomni i ogonem potwierdzi że Twoja na okazaniu.
                    Ludzie czipujcie psy, to nic nie kosztuje a kłopotów mniej
                    • ksena7 Re: Zaginęla suczka rasy York 28.07.09, 00:26
                      Dziekuje i tak wlasnie zrobie,ale podejrzewam,ze raczej nie bedą
                      chcieli nic wyjasniac,wiec odrazu pójde na policje.
                      I jesli sie znajdzie,to odrazu zaczipuje ją!!!
                  • ksena7 Re: Zaginęla suczka rasy York 28.07.09, 00:23
                    Dziekuje
                    • Gość: kynofop Re: Zaginęla suczka rasy York IP: *.washdc.fios.verizon.net 28.07.09, 00:31
                      To suka była? To jebał ją pies!!!
                      • Gość: aa Re: Zaginęla suczka rasy York IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 06:01
                        Ksena jak będziesz miała kłopoty z policją, np. nie będzie chciała przyjąć
                        zgłoszenia to opisz dokładnie zdarzenie i wyślij na tozszczecin@op.pl. Pomożemy
                        złożyć zawiadomienie. Ale pewnie dasz radę sama. Trzymam kciuki żeby się znalazła
                        • ksena7 Re: Zaginęla suczka rasy York 29.07.09, 10:09
                          Byłam tam u tej kobiety,co sprzedałam Yorka,pytałam sąsiadów o nią i
                          okazało się,że babka miała psiaka od ok roku.
                          Teraz,niewiem,ale pozostaje mi chyba czekać?
                          To juz jest raczej oczywiste,że ktoś wziął Kajusię i jej nie odda...
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Daisy Re: Zaginęla suczka rasy York IP: *.pol.vectranet.pl 29.07.09, 11:51
                            zrób plakaty, rozwieś gdzie się da, zaloguj się na dogomani poproś o pomoc gdzie
                            się da i to co zawsze najważniejsze wyznacz wysoką nagrodę
                            • ksena7 Re: Zaginęla suczka rasy York 19.08.09, 13:05
                              ZNALAZŁA SIĘ!!!!!!!!!!JESTEM SZCZESLIWA!!!!!!!!!!!!!DZIEKUJE
                              WSZYSTKIM KTORZY PISALI MI CIEPLE SLOWA I WIERZYLI ZE KAJUSIA SIE
                              ZNAJDZIE!!!!!!!POZDRAWIAM SERDECZNIE;)))))))))
                              • Gość: aa Re: Zaginęla suczka rasy York IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 14:33
                                Napisz coś więcej pocieszymy się razem:)
                                • wzwod_poranny Re: Zaginęla suczka rasy York 19.08.09, 14:43
                                  i najwazniejsze: czy nie przywlokla jakiegos syfa do domu.
                                • ksena7 Re: Zaginęla suczka rasy York 19.08.09, 15:09
                                  Jechałam z kloeżanką autem,moją Kajutkę zauważylam na ulicy!
                                  wyskoczylam z auta i podbieglam do chlopca ktory stał z Kajusia,a
                                  jego mama byla w sklepie.Kajcia,gdy ją zawołałam strasznie sie
                                  ucieszyła,skakała na mnie;)
                                  Pani mi powiedziala,ze moja Kajcia sie zabłąkała i wzieła ja,ponoć
                                  nawet szukała właściciela i gdzieś powiesiła ogłoszenie,na moje
                                  pytanie dlaczego nie zgłosiła tego do schroniska,odpowiedziała,ze
                                  szkoda jej było oddać psa wiec go sobie zostawiła.
                                  Dałam tej pani sto złotych za to że opiekowała się moja Kajcią;)
                                  Jestem szczesliwa i normalnie nie mogę w to uwierzyć!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka