Dodaj do ulubionych

Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka

01.08.09, 09:51
jak zwykle gazeta nie poczekala na oficjalne ogloszenie tego kto i co bedzie
robil a juz powiedziala, ze zle i, ze "po co?". pogon za sensacja..
Obserwuj wątek
    • bjqbjq123 Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka 01.08.09, 11:04
      znani ludzie..z doświadczeniem...
    • Gość: gosc Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka IP: *.globalconnect.pl 01.08.09, 11:05
      kolejni geniusze pomorza zachodniego zasilaja szeregi słabego
      prezydenta.
      • wypedzonyzziemodzyskanych Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka 01.08.09, 11:15
        7 tys za mówienie - "dzięki moim radom zostanie pan prezydentem na druga
        kadencje" oraz żadnej odpowiedzialności i zrzędzącego szefa.

ja mogę to robić za połowę tej stawki -ha
      • Gość: Elorado Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka IP: 79.175.253.* 01.08.09, 12:08
        A może wygryzą Nowaka? Byłoby cool :)))
      • Gość: X Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka IP: 62.69.217.* 01.08.09, 15:55
        Jak kogoś Pan Bóg chce ukarać, to mu najpierw rozum odbiera.
    • Gość: fifi zed, prymitywny propagandzisto, zadupcu urzędowy IP: *.kalisz.mm.pl 01.08.09, 11:28
      Człowieku, Krzystek kolegom funduje fuchę, bo potrzebuje wsparcia, żeby nie utonąć w wyborach. Za pieniądze podatników pokazuje, że przez tyle lat dostawania z klucza politycznego stołków nic nie nauczył się i nie potrafi przeprowadzić żadnej inwestycji poza wejściem nielegalnie w posiadanie mieszkania, w którym latami mieszkał i nie zapłacił za to.

Zed, niedawno Twój pracodawca zrobił sobie radę biznesową, do której zaprosił jakiś przedsięborców ze Szczecina (ostali się jacyś poza szwagrem-giftservisem?). To wszystko pokazuje, że obecny prezydent i jego ekipa nie potrafi dalej ukrywać niekompetencji i kompromitacji 2 straconych lat i szuka na gwałt ludzi, którzy załatwią im kampanię wyborczą a teraz popłaci im się z samorządowego budżetu, żeby później miekko wylądować.

Może to nie układ mafijny, ale z pewnością równa patologia co prezentowany przez Ciebie brak inteligencji na tym forum.
      • andreas.007 pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest 01.08.09, 12:19
        " Zed, niedawno Twój pracodawca zrobił sobie radę biznesową, do której
        zaprosił jakiś przedsięborców ze Szczecina (ostali się jacyś poza
        szwagrem-giftservisem?"

Dokładnie niedawno kilka z miesiąc temu powołał taka radę,
        a pamietam jak z rok, dwa temu tu na forum klocilem się
        o skład rady doradczej prezydenta Ksyfka ds. kultury...

Powołuje, płaci diety i pensje funduje gabinety
        prawdziwy mecenas różnej maści doradców, ale niestety
        nic z tego nie wynika...

Robi to z taka sama pasja i przekonaniem,
        z taka sama pewnością, jak tłumaczył nam,
        ze mieszkanie otrzymał legalnie... takie samo przekonanie...

Administracja państwowa czyli ministrowie dostali prikaz
        skurczenua się o 10 procent., bo kryzys,
        a pan na wlosciach Ksyfek bierze kredyt 300 mln,
        to chce je szybko wydać, ma gest mecenas!
        • andreas.007 Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest 01.08.09, 13:46
          przypomnę, ze jak tylko został wybrany to natychmiast
          zlecił wykonanie audytu zewnętrznego urzędu,
          pamietam robili i robili ten audyt, przedluzali termin,
          zapewne dodatkowe opłaty... i gowno!
          Stwierdzono, ze dubluja się kompetencje i przez to
          nikt nie podejmuje szybkiej decyzji tylko zwalaja na innego...
          Żadnych konsekwencji audytu, a jeszcze teraz
          dubluje pan Ksyfek kompetencje zarządu miasta!

Zreszta lubuje się pan Ksyfek w dublowaniu,
          bo powolal przecież na Regate także drugie biuro organizacyjne,
          ale własnie przy prezydencie - dokładnie dublujac te,
          które własnie pracowalo!

Musi widać jak pan Jurczyk otaczac się doradcami,
          a teraz jeszcze ma 300 mln do wydania...
          • Gość: ZED Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest IP: 92.251.149.* 01.08.09, 14:50
            podziwiam to, ze jak zwykle wiesz wiecej niz gazeta pisze. nawet chyba
            przed samym krzystkiem wiesz pewne sprawy. pelny podziw. :)
            • Gość: fifi Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest IP: *.kalisz.mm.pl 01.08.09, 15:25
              A ja podziwiam, jak Krzystek zorganizował sobie , najpewniej za kasę Urzędu Miejskiego, ćwierćinteligenta do robienia pijaru w sieci.

Szkoda tylko, że głupota wypowiedzi jest taka, że ośmiesza i jego i jego mocodawcę...

... przykre, że zapewne za państwowe pieniądze.
              • Gość: ciecinianin Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest IP: 62.69.217.* 01.08.09, 16:01
                Pierwsze objawy szaleństwa mają łagodny charakter. Tonący brzytwy się chwyta.
                Jeszcze tylko rok!
            • andreas.007 Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest 01.08.09, 19:52
              Zed, czy mam pisac duzymi literami?

Misnistrowie dostali prikaz skurczenia ministerstw o 10 procent,
              bo jest kryzys i dziura budzetowa powiekszona,
              a juz nie ma z czego ciąć...

A pan Ksyfek - bierze kredyt i mysli, ze po prostu
              szmal z kredytun rzuci na inwestycje, a to co wpadnie
              nawet mocno przykurczone, bo firmy padaja i mniej jest w kasie,
              to spokojnie sobie wezmie na powiekszanie administracji, doradcow,
              a takze oczywiscie promocje... siebie.

I wszystko mu sie zamknie,
              a kredyt bedzie splacał kolejny prezydent...
              jak za Gierka - był wielki boom, wszyscy sie pobudowali,
              ale Polska do dzis splaca te kredyty tanie...

Jak ktos bierze kredyt na konsumpcje to jest IDIOTA...
              forum.gazeta.pl/forum/w,70,88244785,88244785,Pan_Krzystek_to_idiota_czy_geniusz_.html

To słowa z 7 grudnia 2008 - widac jaki mysli pan Ksyfek,
              widac jakie ma pojecie:

"W tym roku mamy zmodernizować ul. Struga, rozpocząć budowę hali
              widowiskowo-sportowej i linię szybkiego tramwaju. Zadłużenie miasta
              wzrośnie do 423 milionów złotych.
              (...)
              - Mądre gospodarowanie finansami nie polega na tym, że inwestycje są
              realizowane tylko ze środków własnych, lecz na sięganiu po kredyty -
              mówi Piotr Krzystek. - Ważna jest zdolność spłaty kredytów, a my tę
              zdolność mamy. Nasz poziom zadłużenia jest bezpieczny. Nie
              przekraczamy żadnego z jego wskaźników. "

Tak mówił w listopadzie ubiegłego roku -
              komu my powierzylismy losy miasta?
              PO PROSTOU TRAGEDIA, IGNORANCJA, GŁUPOTA DO KUPY!
              • Gość: ZED Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest IP: *.mysmart.ie 01.08.09, 22:55
                wybacz andreasku ale jesli mam brac prognozy na temat finansow od
                miejscowego lidera w gloszeniu rychlej apokalipsy, a miedzynarodowych
                agencji ratingowych, majacych dokladny wglad w finanse i statystyki
                miasta, to zaufam jednak tym drugim.

rozumiem, ze za bardzo sie nie znasz na kredytowaniu i uzywaniu tego
                do inwestycji, ale nie jest to taki diabel straszny jak ci sie
                wydaje.

co do ministerstw a miast, to oba maja inne srodki i inne ich zrodla.
                oba maja tez inne mozliwosci wydawania.

jesli miasto ma wydac pieniadze na ludzi, ktorzy sprawia, ze urzaqd
                bedzie lepiej dzialal to ja jestem jak najbardziej za. najgorzej by
                bylo jakby struktura urzedu sie wcale nie zmieniala. zmiany w
                urzedach sa dobre i akurat mieszkancy powinni sie z nich cieszyc.
                wolalbys by urzad stal w miejscu? ja wole by ewoluowal.

tylko niech mi tu nie wyskakuje jakis frustrat z opowiesciami jak z
                bajek ojca rydzyka...
                • andreas.007 Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest 01.08.09, 23:11
                  Zed, kredyt ma sens tylko wtedy, gdy masz perspektywe
                  wyciagniecia wiekszego procentu zarobku...
                  Znam wielu kolesi, co na kredycie sie przejechali,
                  a co tam kolesie - Polska do dzis splaca kredyt nie malejacy!

Pan Ksyfek wielokrotnie wykazal juz swoja glupote...
                  krzyczal w wywiadach, ze za trzy miesiace wbija lopate na budowie,
                  a do tej poiry nie wbil na zadnej...

Zed, w padzierniku ubieglego roku pisalem,
                  ja forumowy glupek, chlopek-roztropek,
                  ze bedzie budzet zmieniany i teraz we wrzsniu bedzie,
                  ale wiele jego elementow nie da sie juz cofnac, ale wtedy...
                  byla mozliwosc rozsadnego budzetu - dzis bysmy wygrali!

Nie jestem specjalista - jestem praktykiem.

Kredyt - swietna rzecz, ale w rekach pana Ksyfka,
                  to bron samobójcza... bo on gra politycznie,
                  jak mawia on tu jest od robienia polityki... i robi!

Mam nadzieje, ze tego kredytu nie dostanie,
                  bo juz wielokrotnie mowil o kredycie,
                  ale jak dziecko we mgle tylko gada...
                  • andreas.007 Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest 01.08.09, 23:22
                    niestety jestem zwolennikiem tezy,
                    ze jak mnien stac, to kupuje, a jak nie, to staram sie zarobic,
                    a nie pozyczyc... bo kredyt trzeba zawsze oddac i to z procentem!

Tylko, ze jak swoimi pieniedzmi obracam i to ja ponosze ryzyko,
                    a pan Ksyfek tylko zarabia pensje, a ryzyko ponosza mieszkancy!
                    Nadto nikt nigdy go nie rozliczy, nawet jak wezmie mieszkanie,
                    to najwyzej odda, ale nie poniesie nikt konsekwencji
                    nielegalnej decyzji!

To drobna roznica - decydujaca o decyzjach...
                    • zed.1 Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest 02.08.09, 00:20
                      tak andreasie ale ty decydujesz jedynie za siebie, a krzystek musi
                      realizowac to co zaproponowal mieszkancom gdy go wybierali. kazdy chce
                      inwestycji, kazdy chce efektow, bez pieniedzy tego nie zrobimy. mamy
                      szanse na swietne warunki kredytu, ktore nie zdlawia naszego budzetu.
                      mozna nic nie robic, ale mozna tez umiarkowanie zaryzykowac i miec
                      efekty.
                      • Gość: kiełbaska Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 00:54
                        Zedziu, ty stajesz się umiarkowanym kabaretowcem.
                        • zed.1 Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest 02.08.09, 01:19
                          przestan sie wpieprzac w rozmowy innych osob, tym bardziej, ze, jak
                          zwykle, nie masz nic do powiedzenia.
                          • Gość: kiełbaska Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 01:43
                            Chłopcze, co za język! A swoją drogą, to wpieprzyłeś się tu sam więc
                            spłyń do grona doradców.
                            • Gość: ZED:) Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest IP: *.ipspace.xilinx.com 02.08.09, 10:46
                              ja rozumiem, ze ty nie masz z zasady za wiele do powiedzenia, ale silna potrzeba
                              bycia zauwazonym nakazuje by wszedzie wstawiac swoje jedno-dwuzdaniowe
                              nibykomentarze.

ja sie wpieprzylem? ja dyskutuje z andreasem. czy on potrzebuje twojej pomocy w
                              tej rozmowie (tym bardziej, ze nic nie wnosisz)?
                          • Gość: -.- Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 02:12
                            Witam SzP Zed.

Zacznę chyba pana podziwiać za samozaparcie i czas
                            spędzany tu na tym forum....,szkoda lata i nocy i dni...

Zna pan tego "klasyka",bo szukałam i udało mi się
                            "wydobyć" wydanie drugie uzupełnione z 1954......
                            Pozwolę sobie zacytować,bo coś mi to przypomina....
                            ;)))
                            -Otoczyć wszechstronną uwagą ....których wzrost
                            wyraźnie nie nadąża za potrzebami rozwijającej się szybko
                            gospodarki narodowej,a właściwy dobór był dotąd traktowany
                            chaotycznie i lekceważąco.Wzbudzić większe zainteresowanie tą
                            sprawą....Szczególną uwagą i opieką otoczyć kadrę wysuwanych na
                            odpowiedzialne stanowiska...przez zapewnienie im systematycznej
                            pomocy i konsultacji ze strony wykwalifikowanych fachowców
                            technicznych i administracyjnych oraz przez zorganizowane
                            i systematyczne pogłębianie ich kwalifikacji oraz wiedzy ogólnej
                            i ....musi iść również w parze z wysiłkami w kierunku
                            trwałego pozyskania dla naszej sprawy najlepszej kadry starej
                            inteligencji.....
                            Trzeba nareszcie zrozumieć,że ze wszystkich istniejących
                            na świecie kapitałów najcenniejszym i najbardziej decydującym
                            kapitałem są ludzie,kadry.Należy zrozumieć,że w naszych obecnych
                            warunkach -kadry decydują o wszystkim-.....Jeżeli nie będziemy
                            mieli takich kadr-będziemy kuleli na obie nogi....
                            Nasze..... przeszło pod znakiem walki z brakiem czujności,
                            pod znakiem walki o usunięcie źródeł tego braku czujności,
                            pod znakiem walki z wahaniami...,z odchyleniami...
                            Nasze...... przeszło pod znakiem twardej walki o usunięcie
                            słabości i braków w naszej pracy...,pod znakiem ostrej samokrytyki,
                            pod znakiem walki o szybsze dojrzewanie....,o większą
                            jeszcze ofensywność...
                            Z bezwzględną szczerością,a jak niektórym się mogło wydawać,z
                            brutalną szczerością odsłanialiśmy nasze bolączki,
                            nasze błędy i nasze niedomagania.
                            Mieliśmy odwagę to uczynić w poczuciu siły zwartości naszej...
                            ........
                            Hmmm coś jednak to przypomina... i .. ;)))))

Udanie miłego wieczoru życzę i zdrowia ;)
                            -.-
                      • andreas.007 Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest 02.08.09, 10:26
                        Zed napisał:
                        krzystek musi realizowac to co zaproponowal mieszkancom gdy go
                        wybierali. kazdy chce inwestycji, kazdy chce efektow, bez pieniedzy
                        tego nie zrobimy. mamy szanse na swietne warunki kredytu, ktore nie
                        zdlawia naszego budzetu.
                        mozna nic nie robic, ale mozna tez umiarkowanie zaryzykowac i miec
                        efekty.
                        =======================

Zed, Kiełbaska ma racje - teraz to juz sie osmieszasz i pana Ksyfka.

Mozemy sie tylko cieszyc,
                        ze nie obiecał nam Kosmodromu na Bramie Portowej,
                        bo by zapewne sprzedał miasto, zeby wybudowac...
                        ;)

Na razie niewiele zrealizował z tego co obiecał -
                        tu sie z Toba zgadzam!
                        www.szczecin.pl/umszczecinswiat/chapter_59024.asp

Ale to nie powód, zeby zadłuzyc miasto... na administracje -
                        tym bardziej, ze raczej mozliwosci splaty maleja, a nie rosna.

Poza tym pan Ksyfek widzi w kredycie raczej szanse
                        na utrzymanie Urzedu i zwiekszenie administracji
                        zatrudniajac doradców - zapewne takze oni beda mieli swoje gabinety,
                        a to takze koszty pracownikow, auta, paliwa i inne diety.

Rozumiesz oni wiedza, ze bedzie dziura w budzecie...
                        radio.szczecin.pl/index.php?idp=0&idx=37669
                        "Uchwalona przez Sejm nowelizacja budżetu państwa zakłada, że
                        dochody z podatków od osób fizycznych będą mniejsze o prawie 6
                        miliardów złotych. Dlatego według szacunków ministerstwa finansów,
                        Szczecin otrzyma o 60 milionów złotych mniej niż to zakładano pod
                        koniec ubiegłego roku.
                        "

(mówiłem w pazdzierniku ub.r. o tym, ze ten budzet wtedy robiony
                        bedzie musiał byc poprawiany, ale rozbuchane wydatki,
                        ktore ruszły teraz musza byc dokonczone - a nie stac nas na nie,
                        ale z powodu zlego budzetu... poszło!)

Tak wiec jezeli nie wzieliby kredytu, to musieliby
                        tak jak rzad tnie ministerstwa o 10 proc.,
                        tak Ksyfek musiałby ciac administracje,
                        zeby własnie zrealizowac podstawowe potrzeby miasta.

Kredyt pozwoli mu sfinansowac powiedzmy rozne inwestycje,
                        ale bez koniecznosci ciec w administracji, a nawet jak widac
                        wprost przeciwnie - zatrudnia jeszcze i powieksza zarzad!

Jeszcze raz przypomne, jak obejmował prezydenture,
                        to zlecił zewnetrzny audyt urzedu, ktory stwierdził,
                        ze władza sie dubluje i przez to nie podejmuja decyzji
                        tylko zwalaja na innych, ktorzy tez maja komptencje takie -
                        ALE NIC Z TYM NIE ZROBIŁ, czyli wydał szmal na doradztwo
                        w postaci audytu zewnetrznego i co?????
                        I dalej zatrudnia sobie doradców, ktorzy dubluja zarzad!

Zed, ja tez mialem inne plany na ten rok,
                        ale w zwiazku z tym, ze przewidywałem kryzys,
                        to w ubiegłym roku zrobiłem inne plany,
                        inaczej wszystko poustawialem - zlikwidowałem,
                        przerzuciłem kapitał, zainwestował w co innego,
                        a teraz mam duzo wolnego czasu i wplywy.
                        Moje dzialania wymagały bardzo duzo pracy,
                        tak wiec nie mow mi, ze miasto to co innego,
                        bo zajeło mi to kilka miesiecy i wizyt w urzedach i notariatach!
                        Musialem podjac decyzje, ktora konsekwentnie zrealizowałem -
                        nie jestem moze zadowolony, ale klopotów nie mam, a wrecz przeciwnie.
                        • Gość: ZED propaganda andreasowa IP: *.ipspace.xilinx.com 02.08.09, 11:03
                          bzdury gadasz. jakie zadluzenie miasta na administracje? jakos krzystek jako
                          pierwszy zaczal reformowac wydatki na wiele dzialow, miedzy innymi na szkoly, za
                          co go nieraz jechales.

to, ze laczysz zatrudnianie doradcow z wzieciem kredytu pokazuje, ze siegasz po
                          tania propagande.

urzad byl reorganizowany po audycie, wiec tez pieprzysz. to, ze ludzie zostali
                          poprzestawiani by wesprzec inne dzialy, zamiast wyladowac na progu to madry
                          kompromis.

ogolnie zachowujesz sie, jakby to miasto nigdy nie bralo kredytu. a prawda jest
                          taka, ze zadluzenie jest czyms normalnym w budzecie. nawet jurczyk emitowal
                          obligacje, to tez jest forma zadluzenia. czy wtedy krzyczales, ze to nie wypada?

smieszne rzeczy wypisujesz. wiesz jak nazwac kolesia, ktory przytacza dziesiec
                          razy ta sama historie? nudziarzem. postaraj sie nie pisac w kazdym watku tego
                          samego.
                          • Gość: -.- Re: propaganda andreasowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 11:18
                            Witam.

;)))SzP Zed ;)),właśnie się pan "zapętlił"
                            >jakoś krzystek pierwszy zaczoł reformować wydatki
                            na wiele działów,między innymi na szkoły...

Noooo pięknie,jeżeli likwidację szkół,przedszkoli...;
                            pan nazywa reformą wydatków na dział......,
                            taaaaa....a gdzie poprzestawiano nauczycieli i pzedszkolanki...
                            Coraz ciekawiej pan pisze.

Udanego dnia życzę. ;))
                            • andreas.007 Re: propaganda andreasowa 02.08.09, 11:31
                              z tych zlikwidowanych jednostek poprzestawiano
                              do kolejki dla bezrobotnych...

Zed myli urzad i admninistracje z budzetówka jako taka!
                              Ma racje pan Ksyfek tnie po budzetówce,
                              a najwiecej po oswiacie i szpitalach, ale audyt dotyczył
                              samego urzedu - kompetencji urzednikow, ktorzy sie dubluja!
                              Nie szkoł i przedszkoli czy zlobków - to juz inicjatywa pana Ksyfka!
                              • Gość: ZED Re: propaganda andreasowa IP: *.ipspace.xilinx.com 02.08.09, 16:34
                                chlopie, to ty mieszasz kredyt ze wszystkim co mozna, z kasa na urzad, z
                                budzetowymi dzialniami miasta, z nauczycielami, szpitalami itd. nie przywolalbym
                                reformy wydatkow na oswiate gdybys tego nie wyciagal, ale sam robisz sobie
                                salatke propagandowa w imie straszenia ludzi kredytem.
                            • Gość: ZED Re: propaganda andreasowa IP: *.ipspace.xilinx.com 02.08.09, 16:46
                              no powiedz mi gdzie poprzestawiano nauczycieli? doczytaj sobie.

• andreas.007 Zed, wybacz ale glupi jestes 02.08.09, 11:25
                            Zed, widze, ze nie masz w ogóle doswiadczenia i pojecia...
                            nazwe to glupota, a to brak wiedzy, doswiadczenia.

Pomysl, jak miasto musi przyciac 60 mln, bo tyle ma dostac mniej,
                            to musieliby ciac po inwestycjach, a to problem propagandowy,
                            jak ministrowie tna po ministerstwach, to pan Ksyfek
                            tez musialby ciac po urzedzie... ograniczajac koszty!

A skoro dostaje kredyt, to z kredytu pojdzie na inwestycje -
                            tak wiec cos b edzie sie dzialo, a on spokojnie moze
                            utrzymac wtedy urzad bez ciec, a nawet rozbudowujac,
                            bo to co z przychodow miasta musialby dac na inwestycje
                            da na utrzymanie urzedu...

Rety Zed, ale Ty jestes...
                            Nie mógłbys prowadzic wlasnej firmy, bo to polega wlasnie
                            na takim kombinowaniu - im mniej zaplacisz innych -
                            nawet w formie oplat czy podatkow czy ceł, tym wiecej dla Ciebie!

Kiedys zakwalifikowanie do innej pozycji taryfy celnej
                            powodowało, ze zamiast 20 proc. placilo sie 5 lub nic...
                            TRZEBA TYLKO MYSLEC I KOMBINOWAC, a wszystko to rzecz umowna!
                            • Gość: kiełbaska Re: Zed, wybacz ale glupi jestes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 11:39
                              Andreas, to darmy trud, bo z durnia, durnia nie zrobisz.
                              Ale mozna zapytać: czy można zrobić coś jeszcze, kiedy już tylko
                              pozostało budzenie u bliźnich krytycznego patrzenia na świat?

Kzystek to dobry, poczciwy chłop, tylko za dużo filmów ogląda w
                              których wszystko zawsze dobrze się kończy, bo albo umiera ciocia i
                              zostawia ogromny spadek, albo totalizator wypłaca rekordową wygraną,
                              albo główny bohater zostaje prezydentem
                              • Gość: ZED ... IP: *.ipspace.xilinx.com 02.08.09, 16:44
                                ktos pierdnal?
                                • Gość: . Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 07:22
                                  tak, ty
                            • Gość: ZED Re: Zed, wybacz ale glupi jestes IP: *.ipspace.xilinx.com 02.08.09, 16:43
                              biznesmenie za dyche, slowo, ktorego tak usilnie szukasz od kilku postow nazywa
                              sie restrukturyzacja. i nie, miasto a ministerstwa nie sa w takiej samej
                              sytuacji i nie musza tak samo postepowac. takze dlatego, ze ministerstwa a
                              miasta maja inne budzety i inne srodki. ministerstwa nie biora zazwyczaj kredytow.

koszty urzedowe byly juz modyfikowane i ograniczane w zmianach budzetu. jak
                              zostaniesz prezydentem to na pewno bedziesz mogl sobie luzna reka wywalic 50%
                              zalogi i bedziesz mial kase. jak widac inni tego nie chca robic na szczescie dla
                              tych ludzi, ktorzy pracuja w urzedzie.

jak ty smiesz mi zarzucac glupote jak sam ciagle przeczysz temu co mowia ludzie
                              zajmujacy sie finansami na skale swiatowa zawodowo, a nie na skale malej firmy
                              w szczecinie. twoje kombinowanie malego biznesmena z podatkami i uciekanie przed
                              kredytem ma sie nijak do finansow miasta.

zarzucasz mi brak wiedzy, a sam jak idiota ciagle pomijasz rzeczy jakie na temat
                              finansow miasta wychodza w ratingach agencji.

skad ty wyciagasz jakies 60mln? link, dane dokladne daj.

jesli ja jestem glupi to ty musisz byc conajmniej debilem. pozdrawiam.

powtorz jeszcze raz te swoje odniesienia malego biznesmena to cie pojade jak psa
                              bo nie mam cieprliwosci tlumaczyc dziadkowi z warzywniaka co to jest kredyt.
                              • Gość: fifi ZED, tępaku na etacie Krzystka IP: *.kalisz.mm.pl 02.08.09, 16:56
                                Człowieku... takie głupoty tutaj wypisujesz i tyle razy usłyszałeś, że jesteś tępakiem, że doprawdy musisz mieć niezłe ciśnienie w gaciach przez swojego szefa robione, że tu jeszcze pisujesz.

Poziom Twojej głupoty skłania mnie do paranoicznego przekonania, że albo idiota płaci idiocie za obronę, albo Ty jesteś piątą kolumną i swoją głupotą tworzysz tylko Krzystkowi otoczkę przygłupiego kretyna utrzymującego tak nielogiczne, propagandowo zafiksowane, tępe urzędnicze przyssawki klawiaturowe...
                                • Gość: ZED ... IP: *.ipspace.xilinx.com 02.08.09, 19:11
                                  w sumie mi cie szkoda. poza wyzywaniem i laniem wlasnej frustracji jeszcze nic
                                  nie napisales.
                                  • Gość: fifi Zed, zadupcu... IP: *.kalisz.mm.pl 02.08.09, 19:40
                                    Za to Ty napisałeś bardzo dużo, tylko, że nawet gimnajalista uznałby Cię za ćwierćinteligenta a wywody za naciągany bełkot nie wart nawet miana erystyki...
                                    • Gość: ZED Re: Zed, zadupcu... IP: *.mysmart.ie 02.08.09, 23:54
                                      wiec juz jestes w gimnazjum? dorosniesz, zmadrzejesz. :)
                                      • Gość: . Re: Zed, zadupcu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 07:23
                                        a ty z wiekiem jestes coraz glupszy
                                        • Gość: ZED Re: Zed, zadupcu... IP: *.ipspace.xilinx.com 03.08.09, 11:19
                                          a ty z wiekiem coraz wieksze powodzenie masz u chlopcow. :)
                                          • Gość: . Re: Zed, zadupcu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 07:59
                                            wlasnie to mnie martwi, ze twoje homoseksualne sklonnosci chcesz przeniesc na mnie
                                            • Gość: ZED Re: Zed, zadupcu... IP: *.mysmart.ie 04.08.09, 13:10
                                              jakby moje seksualne sklonnosci przeniosly sie na ciebie bys byl
                                              prawdziwym hetero. a tak jestes nie tylko homo, ale i ciotka. popytaj
                                              swoich chlopcow jaka jest roznica.
                          • Gość: mirek propaganda ZEDa IP: *.internet.szczecin.pl 02.08.09, 21:32
                            porównaj sobie jakie nakłady na administrację miał Szczecin 10 lat
                            temu a jekie dziś. I nie opowiadaj o zwiększonych kompetencjach
                            urzedu, bo np. brak środków na przebudowę Struga, to przykład
                            wyjątkowej niekompetencji. Kredyt bierzesz wtedy gdy masz 200%
                            pewności, że jego spłata nie zachwieje twoją sytuacją finansową.
                            Natomiast Krzystek zaciągając setki milionów kredytu nie przejmuje
                            się jego spłatą, bo będą to robić jego następcy. A jak popatrzysz w
                            koszty funkcjonowania administracji miasta, to znajdzesz tam
                            możliwość zaoszczędzenia wielu milionów złotych rocznie. Ale
                            konieczność stworzenia etacików dla partyjnych kolegów z żadnymi
                            obowiązkami nas wszystkich kosztuje.
                • Gość: mirek Re: pan Ksyfek kocha być mecenasem, ma gest IP: *.internet.szczecin.pl 02.08.09, 21:18
                  >wybacz andreasku ale jesli mam brac prognozy na temat finansow od
                  > miejscowego lidera w gloszeniu rychlej apokalipsy, a
                  >miedzynarodowych agencji ratingowych, majacych dokladny wglad w
                  >finanse i statystyki miasta, to zaufam jednak tym drugim.
                  A ja tym agencjom ufam tak jak panu Zbyniowi spod budki z piwem.
                  Przypomnij sobie tylko oceny tych ŚWIETNYCH agencji sprzed roku.
                  Okazało się, że małe dzieci mają większe pojęcie o ekonomii niż ci
                  superfachowcy.
                  A swoją drogą to ładny gest ma Krzystek. Lekką rączką wydaje ok. 300
                  tysięcy zł rocznie na kolesi doradców, którzy są takimi wybitnymi
                  fachowcami, że nie mogą znaleźć pracy w prywatnym biznesie.
        • anamar jak to możliwe???????????? 03.08.09, 11:51
          andreas,jesteś dziennikarzem,lekarzem,przedsiębiorcą,biznesmenem z wieloletnim doświadczeniem,nauczycielem, prowadzisz firmę..stołujesz się w najlepszych restauracjach,jesteś smakoszem whisky i cygar...podróżujesz po polsce i świecie podrasowaną beemką,mercedesem,vanem,grasz w golfa,chodzisz na siłownię,kibicujesz,chodzisz na koncerty. znasz się na wszystkim.mimo tych rozlicznych zajęć i zainteresowań masz czas po 20 godzin na dobę siedzieć na forum... na każdy temat zabierasz głos....jak to się k.... stało,że cię na doradcę nie wzięli?????????????????????????
      • Gość: ZED Re: zed, prymitywny propagandzisto, zadupcu urzęd IP: 92.251.149.* 01.08.09, 14:54
        jasne, jakby nie powolal zadnej rady to bys napisal, ze jest
        niedemokratyczny, trzyma wladze sam i nie dba o zdanie innych.

na calym swiecie wladza korzysta z niezaleznych specjalistow, ludzi
        nie powolywanych z klucza partyjnego. takze tutaj byl wieczny skowyt
        by tak sie dzialo. no to teraz jak tak sie dzieje to na forum
        znajdzie sie taki fifi i powie, ze to mafia i, ze to zle.

"to wszystko pokazuje" ze gadasz bzdury kolego.

a rada biznesowa nie jest oplacana wiec w tym tez piszesz pierdoly.

• Gość: fifi Re: zed, prymitywny propagandzisto, zadupcu urzęd IP: *.kalisz.mm.pl 01.08.09, 15:12
          Tyle, że u nas jest niekompetenetna władza, której jedynym osiąnięciem jest oddanie zawłaszczonego mieszkania i pierdzenie w stołek przez 2 lata.

Ci niezależni, o których piszesz to koledzy od ustawianych mieszkań, zatrudniania na dyrektorskich stołkach wymoczka 2 lata po studiach i inni przedstawiciele poustawianych rad nadzorczych kręcący lody sobie i tym, którzy ich tam powsadzali.

Lisewski - Krzystek - Tałasiewicz - Porty... banda kolesiów robiących sobie przysługi...
          • Gość: ZED Re: zed, prymitywny propagandzisto, zadupcu urzęd IP: 92.251.207.* 01.08.09, 18:01
            hehe, i wszystko jasne. typowe, zadnych osiagniec, widzisz jedynie
            winy, wszyscy to zlodzieje, kradna twoje podatki, itd itp.. nie chce mi
            sie rozmawiac z pieniaczami.
          • Gość: gajowy Re: zed, prymitywny propagandzisto, zadupcu urzęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 18:34
            tałasiewicz absolwent uczelni w mińsku ( Białoruś )delegat na zjazd kw pzpr w
            1986r wybitny fachowiec ale od czego ?
    • jacek.zienkiewicz Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka 01.08.09, 11:43
      No wybacz ZED ale takie fikcyjne zatrudnienie to kompletny idiotyzm i marnowanie
      publicznych pieniędzy
      Nic nie mam przeciw osobom o których mowa ale forma współpracy jest śmieszna
      Zupełna fikcja
      Kiedyś na takiej zasadzie piłkarze byli na etatach górników, stoczniowców czy
      wojskowych. Widać wraca stare rodem z PRL.
      Pzdr
      • Gość: ZED Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka IP: 92.251.149.* 01.08.09, 14:56
        a na jakiej zasadzie chcesz zatrudniac doradce? stworzyc mu osobne
        stanowisko z dzialem i zadaniami do wykonania? to juz nie jest
        doradztwo.
        • Gość: fifi Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka IP: *.kalisz.mm.pl 01.08.09, 15:19
          Zed, zadupcu Krzystka. Doradców zatrudnia się na umowę o dzieło, ale wtedy można rozliczyć z konkretnych projektów, ekspertyz... a nie na trzecim etacie z niedookreślonymi obowiązkami, gdzie oszust będzie symulować pracę nic nie robiąc a tylko odwdzięczając się, jak już Krzystek na taczce popłynie zwiedzać Odrę w 2050...

Skoro opinia publiczna nie może doczekać się upublicznienia raportu o szkolnictwie Pani Masojć, co to która rozwaliła szkolnictwo w mieści, to jedynym efektem pracy kolejnych kolesi pozatrudnianych na fikcyjnych etatach będzie płacenie im pensji.

Tak jak płaci się pensję jednemu przygłupowi, który pisuje na tym forum w obronie dupy innego przygłupa... zadupcu ZEDZIE
          • Gość: ZED Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka IP: 92.251.207.* 01.08.09, 18:06
            jakie dzielo? moze placi sie tez za kazda rade osobno? piszesz pierdoly
            typowego frustrata wyciagniete z twojej wlasnej dupy. "zadupiec" musial
            ci niezle poprzestawiac w glowie, ze teraz jedyne twoje podejscie to
            frustracja i roszczenia. nawet jak napisali, ze krzystkowi sie urodzila
            corka to taki debil jak ty napisalby, ze ja ukradl. wymioty u mnie
            powoduja tacy ludzie jak ty wiec sobie daruje rozmowe.
          • andreas.007 Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka 01.08.09, 23:35
            Polak potrafi... na ten przyklad moze mnie ktos sfinansowac
            moj pobyt w Dubaju, bo chca mojej ekspertyzy pól tamtejszych...
            obojetnie czy golfowych czy naftowych czy piaskowych...
            po dwóch tygodniach skonstruuje ekspertyze na dwóch kartkach
            albo na 200, jak analiza po szczecinskiego Rock Festiwalu...
            co to za roznica, a kazdy sad to zaklepie...

Ludzie wystarczy pomyslec... i ma sie szmal,
            po co sie zapracowywac i zdrowie tracic...
            ;)
            • Gość: kiełbaska Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 23:46
              No. Dlatego Kzystek jest wielki!
              • andreas.007 Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka 01.08.09, 23:59
                Pan Ksyfek jest stad i wie gdzie leza pieniadze...
                wystarczy tylko brac - to jest niewygasajace źródełko,
                bo przeciez miasto nie moze zbankrutowac...

Przeciez budzet, to jest studnia z ktorej trzeba tylko zaczerpnac...
                masa szmalu, ktorej nie dotyczy kryzys - ludzie w zebach przynosza
                szmal, tylko trzeba wziac i podziekowac...
                • Gość: kiełbaska Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 00:59
                  Podziękuje jak będzie drugą kadencję. To dopiero będą inwestycje.
                  Drugi kredyt, nowi doradcy i do roboty: trzecia wersja strategii
                  misasta, nowsza wersja Marki Szczecina i ... pozostał jeszcze jakiś
                  szpital do likwidacji?
                  • andreas.007 Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka 02.08.09, 10:28
                    mozna zlikwidowac jeszcze przychodnie!

A czemu nie zlikwidowac Zamku...
                    ;)
                    Wszystko przed nami na druga kadencje!
    • swarozyc Mlody, wyksztalcony, z duzego miasta i z PO 01.08.09, 11:47
      a potrzebuje wsparcia i zapomogi..(chocby dobrym slowem)
      • Gość: twarda wazelina Witamy grabarzy IP: *.chello.pl 01.08.09, 12:30
        A ja się ciesze ,że pojawił się Tałasiewicz. Bo jak go GRU wsadziło do pierdla
        to tam był umierający, on tam praktycznie nie chodził i czekała go seria
        operacji trochę tylko przedłużające życie.
        A teraz proszę jest w takiej dobrej formie ,że sam będzie reanimował TRUPA .
        Moralnie i w decyzjach i w działaniach i to co oglądamy na około jest to
        gnijący fyfkowy TRUP.
        Wczoraj w lokalnym pudle powiedziało ,że ma nowy rewelacyjny pomysł na pamiątkę
        i maskotkę Szczecina.
        Teraz UWAGA ! Będą to talerzyki i garnki wypalane z namalowaną mewą , albo
        żagielkiem. Teraz będzie Miśnia , Chiny , Bolesławiec,Włocławek i Rozethal
        w jednym szczecińskim wyrobie z fajansu.
        Sztark !! Coś czuję ,że jest to twój pomysł , Która to pracownia z wypalanymi
        skorupami dostanie to zamówienie?
        Sztark to bardzo dobry organizator , szkoda ,że całe życie za moje podatki.
        Weź ty się chłopie do jakiejś uczciwej pracy.
    • kow111 Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka 01.08.09, 12:14
      Jak zawsze potraficie tylko krytykować. Nareszcie coś się zaczyna dziać w
      mieście. Prezydent zrozumiał że z obecni doradcy więcej szkodzą niż pomagają.
      PO też zapomniało o naszym mieście skupiając uwagę na swoich interesach…
      Świetny pomysł. Czas na konkretne zmiany.
      • andreas.007 Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka 01.08.09, 12:26
        człowieku administracja rządowa czyli ministrowie
        maja skurczyc się o 10 proc., bo kryzys,
        a pan Ksyfek chce wydać kredyt, który mieszkańcy spłaca!
        Niedawno powołał radę biznesmenów i co?
        Ze rok, dwa lata temu by powołał radę kultury przy prezydencie
        pytam i co?

No oprócz wypłacania jakiś diet...
        a teraz pensje i gabinety!

Jak wziął Urzad to powołał zewnętrzny audyt urzędu,
        by trochę skurczyc i usprawnić Urzad,
        kosztowało to pare ładnych groszy,
        były sugestie, ze się dubluja - ku... i co?
        Ano dalej powołuje doradców toz to kretynstwo
        godne tworczosci pana Kafki!

• Gość: fifi nowi zadupce... IP: *.kalisz.mm.pl 01.08.09, 12:26
        Nic się nie zaczyna dziać, poza zwiększeniem wydatków na ludzi, którzy nie będą z niczego rozliczani a i tak siedzą już na kilku państwowych stołakach, więc poza załatwianiem interesów wokół tyłka Krzystka nie będą zajmować się niczym realnym.

Trzeba być skończonym naiwniakiem, żeby sądzić, że człowiek na 3 etatach zdoła znaleźć czas na koncepcyjną pracę i zupełnie nierozliczany wymyśli proch.

Rączka rączkę myje - nic poza tym. Nawet oszołomy nie są w stanie przygotować w miesiąć przybliżonego harmonogramu prac, bo jak Łuczak będą brać pieniądze za udawanie, że pracują. Ten udawał, że pracuje w Rektoracie - wiadomo blisko latarni najciemniej.
        • Gość: zeno Jeżeli ktoś raz kombinował nigdy nie przestanie IP: *.globalconnect.pl 01.08.09, 13:24
          Krzystek już raz głowił się nad swoim mieszkaniem, potem oddał za 2 miliony
          dobrą ziemię klechom pod pretekstem nauki, potem rodzinie zasponsorował (w
          drodze przetargu) dostatnie życie, teraz zatrudnia za nasze pieniądze
          nieudaczników którzy oprócz kwiecistego gadania nic nie potrafią.O taką
          jednostkę do tej pory było trudno. Różnych ten Szczecin miał prezydentów, ale
          ten wyróżnia się szczególnie.
      • jacek.zienkiewicz Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka 01.08.09, 14:00
        Masz rację ale jeśli coś jest nie tak jak być powinno to zmiany powinny być
        również personalne a nie tylko w postaci zatrudniania kolejnych urzędników.
        Gdzie kucharek sześć ...
      • Gość: M. Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka IP: 79.175.253.* 01.08.09, 17:55
        Rany, nie bądź takim naiwniakiem, czas się obudzić :-)
      • Gość: lakataka Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka IP: *.szczecin.mm.pl 01.08.09, 18:27
        A co się zaczyna dziać? Nie dzieje się nic. Szczecin cofa się w
        rozwoju.
        Doradcy będą brać jedynie pieniądze i to wszystko. Krzystek to
        katastrofa dla naszego miasta.
    • krzysiek.sienkiewicz Wreszcie dobra decyzja Pana Prezydenta! 01.08.09, 14:05
      Niewątpliwie Prezydent potrzebuje wsparcie profesjonalistów a nie ludzi z
      nadania wyborczego. Tałasiewicz i Siwecki są bardzo dobrze znani w
      dziedzinach, w których będą się zajmowali, jako profesjonaliści i ludzie,
      którym dobro miasta leży mocno na sercu.

• kibic_1974 Panie Siwecki kibice są z Panem!!! 01.08.09, 14:09
      Jestem zagorzałym kibicem pogoni od kilkunastu lat. Siwecki był zawsze z
      pogonią. Walczył o dobro tego klubu i mam nadzieje ze będzie potrafił
      przekonać prezydenta do dobrych i rozsądnych decyzji w sprawie naszego klubu.

Panie Siwicki kibice są z Panem!!!

• Gość: Echelon A ja myslalem ze on siedzi w pierdlu? IP: *.nwrknj.east.verizon.net 01.08.09, 15:22
      .
      • Gość: magazynier Re: A ja myslalem ze on siedzi w pierdlu? IP: *.cable.smsnet.pl 02.08.09, 07:59
        Czy to ten, który potencjału stoczni używał do swoich prywatnych
        celów?
    • Gość: fifi kolejne stołki rozdawane bez konkursu? kolesiostwo IP: *.kalisz.mm.pl 01.08.09, 15:22
      Cóż, Krzystek jest mistrzem w rozdysponowaniu publicznego majątku - tak pomieszkał sobie przez 9 lat w nadanym przez bodaj Lisieckiego mieszkanku, teraz ten Lisicki zdaje się bawi z Tałasiewiczem z nadania politycznego w Radzie Nadzorczej, do której to bodaj Krzystek go wkręcił... i tak sobie kolesie nie dają nic złego zrobić.

To tak jak ćpun Łuczak "pracował" na 4 etatach w tym Rektora Tarczyńskiego, którego wybrał jako fikcyjny samorządowiec (student) w wyborach... ot, taka banda wzajemnego poklepywania - jeden drugiemu głos w wyborach a drugi pierwszemu fikcyjny etacik w rektoracie od pierdzenia w stołek.
      • Gość: zeno ZUS, UM, US, Sąd, Prokuratura, itp. IP: *.globalconnect.pl 01.08.09, 17:41
        Tam wszędzie są znajomi znajomych. Normalny który nawet ma wykształcenie jest
        zarejestrowany w PUP. Ale w tych instytucjach siedzą znajomi, nieważne czy się
        nadaje - ważne że potrzebuje pracy - i już ją ma. Bo od czego ma się znajomych.
        No nie uwierzę że doradcy etatowi Krzystka wzięli udział w konkursie i wygrali.
        A dlaczego oni a nie inni. A gdzie są ci niezbędni dla miasta i co dla niego
        zrobili. Co zrobił Tałasiewicz, co Sztark którego wprowadzał tatuś. Ten Szczecin
        to jedno wielkie kolesiostwo.
      • Gość: ZED Re: kolejne stołki rozdawane bez konkursu? kolesi IP: 92.251.207.* 01.08.09, 18:17
        smierdzi mi tu oszolomem naduzywajacym radia maryja. :)
    • yesname Szczecin to nie tylko 01.08.09, 18:33
      centrum. Szczecin to także zapomniane przez Urząd osiedla wokół
      miasta. Poczytajcie i obejrzyjcie jak wygląda osiedle Zawadzkiego.

www.zawadzkiego-klonowica.szn.pl/index.php?
      option=com_content&view=article&id=116:jak-miasto-dba-o-nasze-
      osiedle&catid=32:aktualnoci&Itemid=56
      • Gość: ZED Re: Szczecin to nie tylko IP: *.mysmart.ie 01.08.09, 22:46
        cos autor nie wspomnial wcale jaka role w dbaniu o teren maja
        spoldzielnie mieszkaniowe. takze zapomnial wspomniec o tym drobnym
        fakcie, ze zawadzkiego jako pierwsze dostalo przyzwoite boisko sportowe.

fakt, moga miec pretensje o chodniki, jednak remonty tych nastepuja,
        chociaz powoli. wymiana nieruszanych przez wiele lat chodnikow w calum
        miescie nie nastapi natychmiast. tym bardziej naprawa chodnikow,
        parkingow, drog na osiedlu tej wielkosci co zawadzkiego. kasy nie
        starczy na to by zrobic jedno osiedle cale a zostawic pozostale.

teksty, ze przez dwa lata ta straszna, okropna nieudolna wladza nie
        stworzyla nowego osiedla na srododrzu i oni juz nie wierza, ze stworzy
        jest lekko naiwne. autor naprawde mysli, ze takie rzeczy robi sie w rok
        albo dwa?

podobnie sprawa budowy garazy. czyja to wina, ze ludzie sie wykruszyli?
        ich chyba samych.

ale pochwale aktywnosc obecnej rady. walczcie o swoje, ale pamietajcie,
        ze nie z urzedem konkurujecie ale tez z innymi osiedlami.
        • Gość: kataryna Re: Szczecin to nie tylko IP: *.szczecin.mm.pl 02.08.09, 07:44
          Jeśli przejdziesz się osiedlem zawadzkiego od razu zauważysz, które
          grunty należą do miasta, a które są spółdzielcze i czy wspólnot
          mieszkaniowych. Te miejskie zarośnięte trawą, zniszczone chodniki
          itp. To tak jabyś z białego wkroczył na czarne. Różnica widoczna
          gołym okiem. Miasto o swoje tereny nie dba, ma je gdzieś i to
          powinno się zmienić, bo każdy z nas płaci podatki i należy się nam
          jak psu micha. Co do boiska to szkoła uznała je za własne, ogrodziła
          wysokim płotem i aby pograć trzeba najpier pokonać ten płot.
          Tekst na stronie www.zawadzkiego-kolonowica.szn.pl polecam podobnie
          jak mój przedmówca, bo mówi prawdę o naszych urzędnikach.
          • Gość: ZED Re: Szczecin to nie tylko IP: *.ipspace.xilinx.com 02.08.09, 11:07
            jesli szkola tak postapila to zadaniem rady osiedla jest interwencja w tej
            sprawie. przeczytalem tekst, ale poza czarnowidztwem to niewiele tam widze. to
            co miejskie, to co spoldzielcze, a co w kwestii rady osiedla nie jest jasno
            rozdzielone. jak dla mnie to z tekstu wynika, ze cokolwiek by nie bylo wina jest
            w urzedzie miasta. a czy tak na pewno jest?
            • Gość: kiełbaska Re: Szczecin to nie tylko szwagier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 11:43
              Na pewno!

A tak konkretysto to podaj co należy do kompetencji rady osiedla? Co
              należy do SM, czy Miasta to jest doskonale wiadomym. I dawaj lepsze
              ciasto.
    • Gość: jesień 2010 to jeszcze flagę i szotkowską IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.09, 19:32
      Bo te dwie Panie, to przecież podpory prezydenta i doradzą mu co
      zrobić z problemami mieszkaniowymi... A spółki przez nie kierowane
      zapewnią nam wspaniałe centrum miasta... A z kolei do tego przecież
      potrzeba mieć wielu, odpowiednio wykwalifikowanych pracowników...
      • Gość: kiełbaska Jestem z Pnaem, Panie Kzystek! Brawo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 23:10
        Nareszcie coś się ruszyło i Szczecin może doczekać lepszej
        przyszłości!!!
        • Gość: @@@ Re: Jestem z Pnaem, Panie Kzystek! Brawo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 23:52
          Szczególnie Tałasiewicz będzie dobrze doradzał. Ma doświadczenie.
          Jako wojewoda brał wynagrodzenie ze Stoczni -bezprawnie - nie
          wiedział,że nie wolno mu, potem jako członek zarządu pomógł
          doprowadzić do upadłości. A teraz DORADCA .Co może wiedzieć o
          metropoliach ktoś z małego miasteczka. Czyżby już nadszedł czas na
          przedłużenie ... nowym samochodem (słowa Zony przed laty)i potrzebna
          gotówka.
    • whiteentrance Właśnie Krzystek rozpoczął kampanię wyborczą 01.08.09, 23:45
      Każdy, kto choć ciut interesuje sie losami naszego prezia, doskonale
      odczytuje ten przekaz: Krzystek właśnie rozpoczął kampanię wyborczą,
      a sztab wyborczy będzie finansowany z miejskich pieniędzy. Dowód?
      Bardzo proszę. Wystarczy zestawić fakty:
      - PO coraz częściej mówi, że nie wystawi Krzystka w przyszłorocznych
      wyborach;
      - Jeśli Krzystek chce cokolwiek osiągnąć w najbliższych wyborach -
      to właśnie najwyższy czas na działanie;
      - Sztark i Siwecki to spece od kampanii promocyjnych (Carlsberg,
      miód drahimski.....);
      - Tałasiewicz ma grupę swoich zwolenników, którzy też się przydadzą
      Krzystkowi w kampanii;
      - Krzystek jest goły jak święty turecki i musi sztab opłacać
      rozdawaniem synekur;

Z tego doskonale zdaje sobie sprawę Nitras. Ta wiadomość to nic
      innego jak wytoczenie przez Krzystka wojny Nitrasowi.

W całym tym PeOwsko-Krzystkowskim burdelu jest jedna dobra
      wiadomość - wyborcy PO się podzielą na zwolenników Krzystka
      i "oficjalnego kandydata PO" (Grodzki? Zydorowicz?). A gdzie dwóch
      się bije......

Bawią się chłopczyki za naszą kasę.
      • swarozyc Re: Właśnie Krzystek rozpoczął kampanię wyborczą 01.08.09, 23:47
        W krajach normalnych to sie nazywa "korupcja polityczna", czyli klientelizm
        Tak trzymac przyglupy, a na pewno bedzie gorzej!
    • gryfita1 Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka do ataku! 02.08.09, 00:06
      A może by tak ci nowi doradcy od razu podmienili obecną ekipę vice
      prezydentów. Po co płacić dwukrotnie?
      Przecież żaden z tych zastępców( o prezydencie nie wspominając) nie
      wypełnia należycie swoich obowiązków.
      • Gość: Wyborca Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka do ata IP: *.chello.pl 02.08.09, 00:31
        A taki Jarmoliński to nawet odejść po ludzku nie może od dwóch lat,
        bo na zlecenie PełO musi brać kasę za rozwalanie nie swojego miasta od góry.

• Gość: J23 Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka do ata IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 04:32
        Po poprzednim nieszczęściu ( Jurczyk i Wieczorek ) wydawało się że już nic
        gorszego Szczecinowi się nie może przytrafić. A jednak pojawił się Krzystek ( i
        Nitras ).
        • Gość: pepik dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 07:01
          To jest chyba to dno na które musiał spaść Szczecin żeby się
          ocknąć.Tylko czy przyzwoici ludzie będą chcieli kandydować jeżeli
          wściekłe psy zagryzą każdego porządnego człowieka dla którego
          ważniejszy jest Szczecin niż partyjniacki ukłądzik.
          • Gość: Pieszy3 Re: IP: *.chello.pl 02.08.09, 09:59
            Nie jestem pewien czy nawet trzy cale poniżej dna, to nie jest aktualna pozycja
            naszego miasta, które od lat tonie na naszych oczach i z naszym udziałem. Tu nie
            ma miejsca dla przyzwoitych ludzi! Tu jest miejsce dla zaplecza seksualnego
            okolicznych landów i potomków szabrowników.
            Tu jest Polski Szczecin w którym
            potomkowie PRL-u trzymają straż nad Odrą!

• Gość: menel Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka do ata IP: 62.69.217.* 02.08.09, 21:18
          Nie uważam Krzystka i Nitrasa za nieszczęście miasta
        • jack_sparrow_pl Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka do ata 04.08.09, 12:49
          Gość portalu: J23 napisał(a):

> Po poprzednim nieszczęściu ( Jurczyk i Wieczorek ) wydawało się że
          już nic
          > gorszego Szczecinowi się nie może przytrafić. A jednak pojawił się
          Krzystek ( i
          > Nitras ).

i cały sztab powiaków z terenu i każdy musi być od razu conajmniej
          kierownikem
    • tersup Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka 02.08.09, 21:54
      do przejecia przez PO pozostalych konfitur..a ustawy zrobi sie
      pozniej a te oszczednosci dotycza wylacznie Polakow,sile robocza
      w "tym"kraju-kolonii
    • Gość: lucky proste - kampania wyborcza 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 22:09
      Kupowanie POparcia wyborczego na rok przed wyborami.Chce pokazać
      Nitrasowi że ma siłę więc PO musi go wystawić:

Tałasiewicz - Solidarności i Komołowskiego
      Sztark - u konsorcjum ESK, żeby zapchać gęby tzw. twórcom kultury
      ten trzeci - kibolom
      • Gość: Twardy Re: proste - kampania wyborcza 2010 IP: *.chello.pl 02.08.09, 22:59
        Nitras wystawia Krzystka każdego dnia, odkąd kazał mu zapisać się do partii
        wieśniaków z PełO i przydzielił mu swojego człowieczka Jarmola. Odtąd, przy
        pomocy swoich wasali w radzie miasta, systematycznie doi Szczecin i jego
        mieszkańców tak jak chce. A przecież to nasz wspólny majątek. Przykład pieniędzy
        wydojonych z kasy miasta na koncert radia Schetynesku, to tylko niewielka część
        tej destrukcji.

• kow111 Re: proste - kampania wyborcza 2010 03.08.09, 00:00
          Dokładnie. Nie wiem jakim sposobem osoba bez doświadczenia, wiedzy i
          inteligencji jaką jest 36letni poseł jeżdżący pod prąd autobanami może tyle
          znaczyć w mieście.
          Mam nadzieje że nowi doradcy nie tylko zastąpią obecnych wiceprezydentów ale
          zrobią też porządek. Nie ma innej alternatywy niż obecny prezydent, nie ma
          innych kandydatów którzy mogą wnieść coś nowego, a obecny prezydent jest o niebo
          lepszy od dotychczasowych.
          Jedyna nadzieja w nowych doradcach…

• kibic_1974 Re: proste - kampania wyborcza 2010 03.08.09, 00:20
        Kolego,
        Masz coś do kiboli??
        Mało jest osób które tyle zrobiły dla naszego klubu jak i innych w naszym
        mieście. Mam nadzieje że pan Leszek zostanie wiceprezydentem.
        Nasze miasto potrzebuje takich ludzi.
        • Gość: Szczecinianin Re: proste - kampania wyborcza 2010 IP: *.nitka.net.pl 03.08.09, 03:35
          Mamy w końcu szczecińską Pogoń, a nie ptakopodobną.
          Mamy szczeciński Boogie Brain.
          Nie potrzeba nam jarmolińsko-schetyńskiej eski rock festiwalu dla ściemy
          nazywanego szczecin rock fest.
          Doradcy na wiceprezydentów. Jedyna sensowna opcja.
          Chyba w końcu Krzystek zrozumiał, że jak chce wygrać wybory musi pozbyć się
          Jarmolińskiego.
          Z wielkim żalem żegnamy nefrologa.
          W końcu.
      • Gość: amin Re: proste - kampania wyborcza 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 08:13
        Pod twoim wpisem lucky teksty w stylu bałwochwalczym wypisał zed pod
        różnymi nickami.Co za banda kretynów i złodzie rządzi tym
        miastem.Oczekuję że niedługo Mumin zatrudni doradców doradców,bo
        znowu parę "wybitnych" działączy peło skończyło politologię i trzeba
        im dać robotę.
    • ktos210 Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka 03.08.09, 07:55
      no to trzeba będzie strefę rozszerzyć żeby można kolegom pensję zapłacić, albo
      dajmy im mieszkania
      • Gość: Wyborca Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka IP: *.chello.pl 04.08.09, 00:55
        kow111 napisała:

> obecny prezydent jest o niebo lepszy od dotychczasowych.

Co ty pleciesz? Przecież Krzystka w mieście wypromował jego polityczny
        moczodawca Marian Jurczyk. To przecież jego uczeń i współpracownik. Nawet jego
        drugi, wczesniejszy moczodawca z "województwa" - Władysław Lisewski nie niszczył
        tak skutecznie naszego miasta jako Prezydent Szczecina.

Piotr Krzystek jest osobą posiadającą znakomite kwalifikacje na ... referenta w
        gminie małomiasteczkowej bez praw powiatu!

• Gość: witek Leszek? TEN Leszek...!? Nie, nie wierzę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 10:13
      zawód wykonywany od 10 lat: przydupas etatowy.
      • Gość: browarnik Re: Leszek? TEN Leszek...!? Nie, nie wierzę... IP: *.multimo.pl 03.08.09, 20:42
        Urwałeś się z choinki koleś?
        Pracowałem w browarze ponad 10 lat i bardzo dobrze znam Leszka Siweckiego.
        Nie znam bardziej uczciwej i bezinteresownej osoby. Jest bardzo lubiany i
        szanowany przez pracowników.
        Porozmawiaj z ludźmi którzy go znają a nie obrażaj ludzi na forum.

• Gość: śmiech na sali Re: Leszek? TEN Leszek...!? Nie, nie wierzę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 10:00
          sam o sobie tak ładnie ;)
          • Gość: optymistyny trochę optymizmu.. IP: 85.89.230.* 04.08.09, 10:14
            Przeglądając to forum utwierdzam się w przekonaniu, że jesteśmy niemożliwie
            narzekającym narodem szukającym wszędzie teorii spiskowych. Strasznie łatwo
            przychodzi nam opluwanie i mieszanie z błotem innych.
            Co więcej, widać że niektórzy traktują to jako hobby, co jest niestety smutne.

Koledzy, czasy PRL’u dawno minęły trochę optymizmu i wiary w ludzi.

• andreas.007 Czy to ten sam pan Tałasiewicz od strat w Stoczni? 03.08.09, 19:29
      Czy to ten sam pan Tałasiewicz od strat w Stoczni?

Bo, zdaje pan Tałasiewicz ma sadownie uniewinniajacy wyrok
      za 60 mln strat zrobionych w stoczni wraz z innymi prezesami...
      znaczy, ze straty wynikały z ich błednych decyzji
      tak zdaje sie uzasadnił swój wyrok sad!

No, to mozemy byc spokojni - jak źle doradzi,
      to straty beda legalne!
      • swarozyc Re: Czy to ten sam pan Tałasiewicz od strat w Sto 03.08.09, 20:49
        andreas.007 napisał:
        No, to mozemy byc spokojni - jak źle doradzi, to straty beda legalne!
        ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        ..i bedzie mozna sobie odciagnac od podatku?
    • tateti Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka 04.08.09, 08:11
      sławuś,rozumiem że Piotrek wykonuje twoje POlecenia bez
      dyskusji.Ruki po szwam!
      • Gość: ZED Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka IP: *.mysmart.ie 04.08.09, 13:12
        tak jak ty wykonujesz polecenia jarka. masz tshirt z napisem: "jedna
        partia - jeden wodz"? mozna juz dostac w sklepie pis.
        • jack_sparrow_pl Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka 04.08.09, 13:15
          ja na szczęście nie należę do POPiSu i nie zawdzęczam im stołka :))))
        • tateti Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka 04.08.09, 20:23
          Nie muszę wykonywać poleceń Jarka bo nie znam żadnego Jarka ani
          nikogo innego bo nikt ich mi nie wydaje.Wszyscy się wyleczyli bo jak
          ktoś na mnie krzyczy to staję się agresywny:(.Bój się sławuś i nie
          POdskakuj mi w realu,bo mogę ho, ho, ho!!!!Natomiast wnioskuję że ty
          nie robisz nic innego sławuś,jak tylko wypełniasz polecenia Donka.
          Nie masz wyjścia biedaku,musisz strzelić obcasami i stanąć do
          raportu bo wdepczą cię w ziemię jak POdskoczysz.
          • Gość: Kamień Nerkowy Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka IP: *.nitka.net.pl 05.08.09, 01:05
            Pamiętajcie, każdy z was, jeśli przejdzie eska rock festiwal, porządni ludzie
            będą szcz... na wasze groby.
            • Gość: Wątroba Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 16:07
              Nie licz na to, że gnoje mają sumienia a sikanie na zwłoki to żadna przyjemność.
              Co innego pokuta za życia!

• Gość: Wyborca Re: Nowi ludzie prezydenta Piotra Krzystka IP: *.chello.pl 07.08.09, 20:56
                Krzystek
                przedstawił swoich pomocników

Mają nam pomóc zachować trzeźwość i obiektywizm w podejmowaniu ważnych dla
                miasta decyzji - tak prezydent Szczecina Piotr Krzystek tłumaczył w czwartek
                rolę swoich świeżo zatrudnionych doradców

Niegospodarność Piotra Krzystka na zajmowanym stolcu jest faktem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka