Dodaj do ulubionych

ZUS z wizytą u "chorych"

04.08.09, 09:12
Powinni jednego czy drugiego do sądu, niech odda 10-krotność tego, co
wyłudził. Przecież to normalne złodziejstwo.
Obserwuj wątek
    • m.jk ZUS z wizytą u "chorych" 04.08.09, 10:23
      Już najwyższy czas, aby ludzie z ZUS wzięli się za jakąś sensowną
      pracę, podajcie tel, gdzie można zgłaszać podejrzane zwolnienia. Sam
      znam takich, co na zwolnieniu remontują mieszkanie - niekoniecznie
      swoje...
      • Gość: kiepski Re: ZUS z wizytą u "chorych" IP: 95.108.25.* 04.08.09, 15:11
        Ty donosicielska mendo.
        W UB byś zrobił karierę
        • bella1 Re: ZUS z wizytą u "chorych" 04.08.09, 19:40
          Panie kiepski.... - zapewne tak samo pan nie 'doniesie' - jak bedzie pan
          swiadkiem okradania mieszkania sasiada.....;)
        • Gość: gość Re: ZUS z wizytą u "chorych" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 20:59
          Panie Kiepski, Pan pewnie też na... L4
    • m.jk Re: ZUS z wizytą u "chorych" 04.08.09, 10:34
      Masz rację - złodziejstwo!!! za które wszyscy uczciwie pracujący
      płacą...
      • bella1 Re: ZUS z wizytą u "chorych" 04.08.09, 11:37
        Cieszy mnie ta akcja ....Szkoda,ze tak pozno....Mozna sobie wyobrazic,ze
        zaoszczedzilibysmy sobie / jako spoleczenstwu/ pare lat w kreowaniu definicji
        'uczciwego i przykladnego zycia' ;).....
      • Gość: zidane A z czego słynie Drabik? IP: *.chello.pl 04.08.09, 11:39
        Pan Drabik mówi o procederze. Bez wątpienia należy przyjrzeć się temu z czego on
        sam słynie. "Swoich" pracowników gdy im się noga powinie wysyła na emerytury
        bądź przesuwa na inne stanowiska. Takich przypadków w ostatnim czasie trochę
        było. I on chce innych rozliczać. Najpierw należy zacząć od niego.
      • Gość: harvester Re: ZUS z wizytą u "chorych" IP: *.centertel.pl 04.08.09, 11:47
        Jestem wzruszony Twoją postawą obywatelską i uczciwością. Mniemam, nie jesteś
        ani pracownikiem ZUS, ani tym bardziej lekarzem orzecznikiem. Oni są tak
        pracowici i obowiązkowi, że w czasie pracy nie siedzą na forach. No chyba że są
        na urlopie lub zwolnieniu lekarskim. Bo jakby nie patrzeć taki pracownik również
        okrada - tylko że swojego pracodawcę.
        My Polacy zamiast zmieniać szarą rzeczywistość potrafimy jątrzyć, zazdrościć i
        pastwić się nad słabszymi. ZUS powinien być jak najszybciej rozwiązany i w to
        miejsce powinny się pojawić instytucje wolnorynkowe, konkurujące ze sobą - wtedy
        jakość ich pracy była by lepsza. A tak, ZUS okrada każdego z nas i jakoś nikt
        ich z tego rozlicza. Firma będąca w kiepskiej kondycji powinna myśleć o cięciu
        własnych kosztów, ale pałace jakie ma ZUS są nie do ruszenia, na kosztowną
        imprezkę czy też szkolenie pracownik ZUS ma prawo pojechać.
        Ręce opadają. Lepiej się skupić na słabej pani sprzątaczce i zabrać jej marny
        zasiłek niż na np panu Urbańskim z TVP, kt. jest na zwolnieniu, a jak ma walczyć
        o stołek to zdrowieje i pojawia się w pracy. Zasada równości.... Niestety ta
        zasada mówi "Wszystkie świnie są równe! Ale są też równiejsze..."
        A swoją drogą to sam byłem na zwolnieniu i mam swoje wrażenia po kontaktach z
        kontrolą ZUS. Uraz kręgosłupa po wypadku komunikacyjnym , w policji z mojej winy
        - brak oczywiście odszkodowania za wypadek przy pracy. Po pół roku nadwyrężyłem
        znowu kręgosłup, lekarz stwierdził,że muszę znowu się leczyć. Ból towarzyszący
        urazowi jest straszny. Leki przeciwbólowe nie pozwalają na prowadzenie
        samochodu. A moja praca polega na częstych podróżach. Ale wg lekarza orzecznika,
        na podstawie 4 uderzeń młoteczkiem i po zrobieniu przysiadu i pompki o ścianę -
        jestem uleczony. A na pytanie jak mam pracować z tym bólem padła prosta
        odpowiedź - zmienić pracę. Dla mnie L4 to utrata ok 2000 zł miesięcznie, a pracę
        mam pewną - nie muszę uciekać na zwolnienie L4. Co mi pozostało, wykorzystuję
        zaległy urlop z 2 lat żeby się postawić na nogi. A panu lekarzowi orzecznikowi
        ZUS życzę zmiany pracy, na taką w kt odczuje prawdziwe życie. Moim zdaniem ZUS
        należy rozliczyć i zamknąć.
        • jack_sparrow_pl Re: ZUS z wizytą u "chorych" 04.08.09, 12:41
          na jesieni, jak ruszy grypa będzie sporo pracy, może od razu będą
          roznosić leki, tym dla których braknie miejsca w szpitalach ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka