sobiepan1 Re: Jak teraz nazywać gejów ale po polsku i krótk 05.08.09, 08:23 Przecież każdy wie,że pedał. Uświadomiła nam również to pewna poslanka sld.Korwin w wielu felietona również często podaje polską nazwę. Pedalstwo po tym wyroku ożywi sie. Naczelny pedał już to zapowiedział. Sobiepan ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Jak teraz nazywać gejów ale po polsku i krótko? IP: *.chello.pl 05.08.09, 08:35 Krótko i po polsku: gej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lump Re: Jak teraz nazywać gejów ale po polsku i krótk IP: *.chello.pl 05.08.09, 09:00 W moim wysublimowanym towarzystwie takich zbokow nazywamy ciotami. Bardzo rzadko homosiami. Tutaj, aby sie obroncy i symapatycy nie gorszyli, mozna dodac slowo pan. Chociaż wydaje mi by sie,że"pan" nie pasuje do slowa ciota, no i pan ciota to nie mężczyzna w pełnym znaczeniu tego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Jak teraz nazywać gejów ale po polsku i krótk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 10:03 ale czy ciota bądż parówa jest poprawna na salonach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr humbolt ciepły wujek IP: 94.254.166.* 05.08.09, 10:48 Pedofil czym różni się od pedała? Homoseksualiści gdzie szukają przygód/ Niech zgadnę panie komendancie . Dworzec , tam w okresie wakacyjnym można znaleźć młodych chłopców którzy uciekli z domu , poprawczaka. Mówi się o tych szczeniakach ,że idą za lodówkę. Powszechnie znany homoseksualista dyrygent Krolop , który miał ustabilizowane życie prywatne ze swoim partnerem, został zdrutowany za pedofilie. Jego chóralni wychowankowie jak podrośli obstawiali właśnie dworzec w Poznaniu To gdzie jest różnica? W jakim wieku zaczął swoja inicjacje ten ciepły chłopaczek z Wolina ? ile miał lat? I czy zdaje sobie sprawę ,że swoim działaniami napędza niechęć do homoseksualistów , którzy nie chcą się obnosić ze swoimi skłonnościami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: ciepły wujek IP: *.mysmart.ie 05.08.09, 11:30 modle sie za twoj rozum. by kiedys trafil do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzentelmenel Re: ciepły wujek IP: *.szczecin.mm.pl 05.08.09, 13:15 Gość portalu: ZED napisał(a): > modle sie za twoj rozum. by kiedys trafil do domu. albo do ksystka, bo wiekszej prozni nawet w kosmicznej otchlani nie uswiadczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: ciepły wujek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 14:05 ciepły wujek za długo ale cieplak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glu Re: Jak teraz nazywać gejów ale po polsku i krótk IP: 213.155.168.* 05.08.09, 14:07 A co na to wszystko wspaniały kolarz Szurkowski, który jak powszechnie wiadomo był cudownym dzieckiem dwóch pedałów. Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Jak teraz nazywać gejów ale po polsku i krótk 05.08.09, 14:10 a czy ,nie możecie wziąć pod uwagę opcji,by nikogo nie obrażać?zaważcie też na preferencje swojego wodza i jego najwierniejszych pretorian... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pusz Re: Jak teraz nazywać gejów ale po polsku i krótk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 21:57 czy jak powiem że absztyfikant to pedał to się obrazisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babcia Re: Jak teraz nazywać gejów ale po polsku i krótk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 13:04 co tam pewna pani, co ciebie uświadomiła. Jak ci się taki synek urodzi to oprzytomniejesz i dojdziesz do wniosku, że to nagroda od Pana za wybitnie, ponadprzeciętne interesowanie się homoseksualistami.Jak się wtedy będziesz nazywał? Tata, czy inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 a co z paniami dziwkami? 05.08.09, 11:52 Zapewne określenie dzieła wobec pani, która żyje ze sprzedaży własnego ciała tez jest obraźliwe - już nie mówiąc ku...! Ktoś nazwany złodziejem tez się może obrazić! Jedynie prezydenta Polski można spokojnie określać, jak się chce - każdy sad uniewinni... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 a czy nazwanie kogos gruby, łysy, rudy... 05.08.09, 15:10 a czy nazywanie kogos gruby, łysy, rudy, chudy... CZY TO JEST TEZ OBRAŹLIWE? oczywiscie z wyjatkiem przezywania dowolnie prezydenta Polski, bo to wiemy, ze nie obraza... A jak nazwe homoseksualiste - HOMO? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 a ciota czy parówa, to tez obraźliwe? 05.08.09, 15:38 MOje zdanie takie jest, ze okreslenie pedał, ciota, parówa maja PEJORATYWNY i wulgarny wydźwiek z uwagi na to, ze okreslaja osobnika homoseksualnego, a wnaszym spoleczenstwie takie zachowanie spotyka sie albo z agresja albo ze smiechem! Nieomal na kazdym kabarecie nasmiewaja sie z ... homo. Kazde wiec okreslenie czy to pedał, czy ciota, parówa, a moze kolejne jakie powstana powiedzmy "otworek" - tez maja taki wydzwiek! Przeciez okreslenie dziwka to tez wulgarne i obrazliwe, ale czy uzyte wobec kobiety sprzedajacej swoje ciało tez? A przepraszam ilez to razy w gazetach piszą TIRÓWKA.. czy wiec mozna pozwac gazety? Nalezałoby próbowac zmienic obraz homoseksualisty w Polsce, a nie tylko zmieniac wyrazy, ktore okreslaja takie NIENORMALNE ZACHOWANIE OSOBNIKA PŁCI MESKIEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: a czy nazwanie kogos gruby, łysy, rudy... IP: *.chello.pl 05.08.09, 23:14 andreas.007 napisał: > a czy nazywanie kogos gruby, łysy, rudy, chudy... > CZY TO JEST TEZ OBRAŹLIWE? To zaczniemy jak w podstawówce. Jeżeli ktoś ma rude włosy, nazwanie go rudym NIE JEST obraźliwe. Nazwanie tej samej osoby rudzielcem JEST obraźliwe. Jeżeli ktos jest łysy, nazwanie go łysym NIE JEST obraźliwe. Nazwanie tej samej osoby łysą pałą JEST obraźliwe. Jeżeli ktoś jest Nigeryjczykiem, nazwanie go czarnym lub kolorowym albo Murzynem NIE JEST obraźliwe. Nazwanie tej samej osoby czarnuchem, asfaltem albo bambusem JEST obraźliwe. Jeżeli ktoś jest homoseksualistą, nazwanie go gejem NIE JEST obraźliwe. Nazwanie tej samej osoby pedałem JEST obraźliwe. Jasne, prawda? I pomyśleć, że tego uczy się dzieci w szkołach - niestety, andreas.007 chodził do szkoły w czasach komuny i został okaleczony na całe życie - bo nie potrafi sobie przyswoić wiedzy dostepnej dzisiejszym dziesięciolatkom... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: a czy nazwanie kogos gruby, łysy, rudy... 06.08.09, 00:31 Nie wiem do jakiej szkoły podstawowej Ty chodziłes, ale musiała to byc specjalna szkoła, w której tego uczono... ;) W 1954, a wiec za komuny do której sie odwołujesz pani Marisa Koterbska spiewała taka piosenke "Brzydula i rudzielec" co nie znaczyło, ze obraza uzywajac wyrazów obraźliwych... a Ciebie w tej szkole uczono, ze to obraźliwe! www.youtube.com/watch?v=Kz7j1NwXirA Dalej, źle Ciebie w tej szkole uczono, bo słowo Murzyn jest wyrazem o negatywnym wydzwieku i raczej tak nie wypada okreslac... pl.wikipedia.org/wiki/Czarna_rasa_cz%C5%82owieka Jeszcze mi powiedz, ze osoby pijace w bramie wino, szczajace tamze, to nie sa MENELE, godnosc i prawa... moga za takie okres;lenie pozwac do sadu. Zas pani staojaca przy drodze oferujac przymioty swojego ciała, to moze podac do sadu za okreslenie dziwka czy "tirówka"... Mój drogi, to nie wyraz jest tu problemem, ale sam fakt co te osoby robia, jak postepuja... a co za tym idzie stosunek ludzi do nich! Wybacz, ale w kazdej grupie odmiennosc, nienormalnośc jest tak traktowana, a ma to na celu obrone interesów grupy - bywa niestety kosztem jednostek! Nie wiem w ktorej szkole Ciebie uczono tego, ale masz ponizej cały zestaw wyrazów jakimi okresla sie homosiów, co teraz zostanie wybrany ustawowo jeden, a reszta uznana za obraźliwe? A jak powiem na hpmo DUPEK, a jak powiem Pupek, a jak dupodajek, lachociąg tez czasami okresla kobiety własnie za ich poostepowanie, ktore nie jest tolerowane, a ma wydzwiek negatywny, ale postepowanie, a nie wyraz jako taki! Wyraz tylko okresla pozycje... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: a czy nazwanie kogos gruby, łysy, rudy... 06.08.09, 00:42 a co do wychowania.... TO WYCHOWANIE - T.LOVE www.youtube.com/watch?v=dfhFGA_7ZWs Dziękuję mamie i tacie za opiekę Za ciepło rodzinne i kłótnie przy kolacji Dziękuję szkole za pierwsze kontakty Za dzikie wakacje i nerwy w ubikacji Ojczyznę kochać trzeba i szanować Nie deptać flagi i nie pluć na godło Należy też w coś wierzyć i ufać Ojczyznę kochać i nie pluć na godło Cześć, gdzie uciekasz, skryj się pod mój parasol Tak strasznie leje i mokro wszędzie Ty dziwnie oburzona odpowiadasz: nie trzeba Odchodzisz w swoją stronę, bo tak cię wychowali Wydaje mi się, że jesteś gdzieś daleko Tak się tylko wydaje, bo właściwie ciebie nie ma Tak bardzo chciałbym, abyśmy zwariowali Tak bardzo chciałbym, lecz tak nas wychowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: a czy nazwanie kogos gruby, łysy, rudy... IP: *.chello.pl 06.08.09, 00:57 W 1954, a wiec za komuny do której sie odwołujesz > pani Marisa Koterbska spiewała taka piosenke "Brzydula i rudzielec" > co nie znaczyło, ze obraza uzywajac wyrazów obraźliwych... > a Ciebie w tej szkole uczono, ze to obraźliwe! > www.youtube.com/watch?v=Kz7j1NwXirA Nie epatuj tutaj tekstem, którego nie rozumiesz... Gdybyś pomyślał (choć jest na to słaba nadzieja), to byś zrozumiał, że osoba, w która wciela się Koterbska, jest nieszczęśliwa z tego powodu, że całe życie wytykają ją palcami: jest BRZYDULĄ I RUDZIELCEM. Zastanów się też (płonna nadzieja?), dlaczego nie powstała wówczas piosenka "Brzydal i pedał" - może dlatego, że w porównaniu z rudzielcem, które to słowo jest nacechowane negatywnie, słowo 'pedał' byłoby po prostu WULGARNE. > Dalej, źle Ciebie w tej szkole uczono, bo słowo Murzyn > jest wyrazem o negatywnym wydzwieku i raczej > tak nie wypada okreslac... > pl.wikipedia.org/wiki/Czarna_rasa_cz%C5%82owieka Ponieważ jesteś analfabetą funkcjonalnym (to taki ktoś, kto czyta, ale nie rozumie tego, co czyta), zacytuję fragmenty z linkowanego przez ciebie tekstu, które potwierdzają MOJE zdanie ('Murzyn' nie jest obraźliwy, obraźliwy jest 'czarnuch'), a przeczą TWOJEMU: "Dzieli się na negroidów właściwych (potocznie nazywanych Murzynami)" "Słowo to [Murzyn] na określenie osoby czarnoskórej, używane jest w Polsce od XIV wieku; także według słownika Brücknera pochodzi ono od terminu Maur" "Termin czarnuch jest w polszczyźnie powszechnie uznawany za obraźliwy" Ale, jeżeli jesteś mądrzejszy od wszystkich na tym forum (a nawet na świecie), to powiedz kiedyś jakiemuś Murzynowi mieszkającemu w Polsce, że jest czarnuchem, a nie Murzynem. Za efekty nie ręczę... > Jeszcze mi powiedz, ze osoby pijace w bramie wino, > szczajace tamze, to nie sa MENELE, godnosc i prawa... > moga za takie okres;lenie pozwac do sadu. Dlaczego w dyskusji nad homoseksualistami przywołujesz przykłady ludzi z marginesu społecznego (pijący w bramach, prostytutki)? Czy któryś z dwóch chłopaków prześladowanych w Wolinie to pijak, stojący w bramie, albo prostytutka? Czy piją wino w bramie całymi dniami albo protytuują się przy drogach homoseksualni dentyści, homoseksualne nauczycielki, homoseksualni urzędnicy samorządowi, homoseksualne sprzedawczynie w mmarkecie? Oni wszyscy też nie życzą sobie być wulgarnie określani... A może tobie się wszystko kojarzy z jednym? Skądinąd to niezła zasada: powiedz mi, jakie masz skojarzenia, a powiem ci, kim jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 I wyszło szydło z worka... obrazasz innych 06.08.09, 01:39 otóz postapiłes dokładnie tak samo, jak homo... niby bronisz praw ludzi, ich godnosci, zeby nie obrazac, ale spokojnie w watku uzyłes wielu okreslen by mnie obrazic! Taki z Ciebie obronca praw ludzi np. co do wypowiedzi i opinii! Naprawde uwazasz, ze jezeli ktos ma rude włosy, jezeli z tego powodu przezywa problemy, to nazwanie go rudy... jest w porzadku, a nazwanie rudzielec nie? Tak, to podobne myyslenie, jak to zeby nie obrazac homo, a spokojnie mozna obrazac ludzi, ktorzy maja inne zdanie od Twojego! Dla takiej osoby oba okreslenia moga byc nieprzyjemne, jezeli sprawia jej przykrosc, ze jest ruda! To samo dotyczy homoseksualistów, ktorzy maja problem, bo sa odrzuceni przez otoczenie, srodowisko, obsmiewani, kazde okreslenie i usmieszek ich boli... a nie ten czy inny wyrac! Jak nazwe ich gusi, to myslisz, ze nie poczuja sie obrazeni? Tez jezeli bedzie to okreslalo osobe homoseksualna! Wiesz nie moge teraz znalezc w necie, ale wyraz Murzyn jesy uwazany za obrazliwy... wrecz rasistowski! i niechodzi o osobe wykonujaca jakas prace za kogos, ale własnie o czarnoskórego... Predzej jest dopuszczalne Czarny czyli Black! Nawet wyraz Murzyn jako rasistowskie okreslenie nie jest dopuszczalny w grach... www.sjp.pl/co/Murzyn Prosze jezeli bronisz przed obrazaniem innych ludzi, to nie staraj sie obrazic kogos kto nie obraza homoseksualistów, ale dyskutuje o nazywaniu ich... Generalnie nie mam nic do homoseksualistów, choc rzeczywiscie zostałem wychowany na ulicy, a ta nigdy nie tolerowała homoseksualistów - stad uwazam, ze jest to nienormalne i nie powinno byc propagowane! Ale to temat na inna rozmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 moze mnie przeprosisz... ;) 06.08.09, 01:46 Musisz byc bardzo ostrozny, bo ta szkola podstawowa źle Ciebie nauczyła i nie nazywaj osoby o czarnym kolorze Murzynem... www.pomagamy.pl/numery/7/czy_mowic_murzyn.htm "Yasir wyjaśnił mi jednak, że słowo to kojarzone jest z czasami niewolnictwa, gdy czarnoskórzy ludzie byli traktowani w sposób wszystkim wiadomy. Coś w tym jest, bo nawet dziś można usłyszeć wśród dzieci i młodzieży odzywki typu "ty Murzynie", co jest synonimem określenia "ty sługusie"." Nie obrazaj innych - skoro sam nie masz stosownej wiedzy! Moze mnie przeprosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: moze mnie przeprosisz... ;) 06.08.09, 02:21 Wybacz - nie bede Tobie tłumaczył, ze tam w tej wikipedii jednak napisano, ze to okreslenie jest zle przyjmowane, a ten wyraz Murzyn jest na tyle obrazliwy i rasistowski, ze został wyrugowany, ze wszystkich słownikow... Musisz mi wierzyc - źle Ciebie uczono w szkole, zapewne o Murzynku Bambo... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: moze mnie przeprosisz... ;) 06.08.09, 04:32 Murzyna obraża określenie Murzynem, choć dla nas "bialych" to nic obrazliwego, a określa tylko kolor skory! www.rp.pl/artykul/17,345002.html zaś sam wyrok jest popdporzadkowaniem się nawet nie unijnemu prawu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as przecież język się zmienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 07:22 dzisiaj w podręcznikach nie ma wierszyka murzynek bambo. kiedyś kutas było obojetnym słowem.dzisiaj nikt nie mówi zrób to chyżo.Określenie pedał weszło do słownictwa i wyrok sądu tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: I wyszło szydło z worka... obrazasz innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 01:47 Witam. Sz Państwo odrobinkę luźniejsz podejście, a będzie bez obrażania. Jak to bywa - "wsteczny" albo na "luz" SzP A007 a może :D Udanego wieczoru życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: I wyszło szydło z worka... obrazasz innych IP: *.chello.pl 06.08.09, 02:40 andreas.007 napisał: > otóz postapiłes dokładnie tak samo, jak homo... > niby bronisz praw ludzi, ich godnosci, zeby nie obrazac, > ale spokojnie w watku uzyłes wielu okreslen by mnie obrazic! > Taki z Ciebie obronca praw ludzi np. co do wypowiedzi i opinii! Chłopie! Jak nie odróżniasz rzeczywistości realnej od wirtualnej - i wyzywania w sieci od pokazywania palcami na ulicy - to ...idź spać i zamilknij, bo się pogrążasz. > stad uwazam, ze jest to nienormalne i nie powinno byc propagowane! Dla mnie nienormalne są twoje poglądy i nie powinny być propagowane. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: I wyszło szydło z worka... obrazasz innych 06.08.09, 02:50 Kolego nie ma znaczenia czy obrazasz kogos na ulicy czy w sieci, bo zapewne Ty czujesz sie tu anonimowy - wrecz wirtualny, a to uwazasz pozwala Tobie na pisanie nieprawdy - patrz Murzyn, a nadto obrazanie innych i nie czujesz sie absolutnie z tym źle! Mylisz sie - jestes konkretna osoba i ja tez, na tyle konkretna, ze spokojnie mozna Ciebie i mnie zidentyfikowac, a juz na pewno nie jest to usprawiedliwienie dla takich postaw, jak konkretnie Twoja... jestes gorszy niz homofoby! Tak wiec miłej nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: I wyszło szydło z worka... obrazasz innych 06.08.09, 02:52 i jeszcze nie masz krzty przyzwoitosci by sie przyznac do pomyłki, juz nie mowiac zeby przeprosic za obrazanie bez podstaw, bo to Ty nie potrafisz odczytac prawidłowo tekstu! Było mi niemiło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Do pedała andreasa.007 IP: *.chello.pl 06.08.09, 02:55 Dobra, pedale - jeżeli uważasz, że określenie "pedał" to nic złego, takie sobie neutralne słówko, mianuję cię pedałem tego forum - i odtąd będziesz u mnie miał taką ksywkę. Bo przecież "pedał", to nic złego, prawda, pedale? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Do pedała andreasa.007 06.08.09, 03:01 Wyraz pedał, jest obrazliwy wobec osoby, ktora nie jest homoseksualista... TAK SAMO MNIE OBRAZISZ NAZYWAJAC MNIE HOMOSEKSUALISTA ALBO GEJEM! Nie ma znaczenia czy mnie nazwiesz pedałem, GEJEM czy homoseksualista - nie badac homo OBRAZASZ MNIE! Nie jestes tego w stanie zrozumiec... mnie obraza, ze ktos mnie moze uwazac za homoseksualiste, a nie to jakiego uzywa wyrazu! [b]Tak samo, jak ktos nazwie kogos złodziejem - jezeli jest zlodziejem, to nie obraza, ale stwierdza fakt, natomiast jak nie jest, to OBRAZA![b] Nie rozumiesz tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Do pedała andreasa.007 IP: *.chello.pl 06.08.09, 03:06 pedał andreas.007 napisał: > Nie rozumiesz tego? A ty nie rozumiesz, pedale, że dla gejów słowo "pedał" TEŻ może być obraźliwe? Trochę więcej empatii, pedale, może wtedy zrozumiesz, jak boli takie słowo... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 zachowujesz sie jak typowy pedał kolego 06.08.09, 03:20 zachowujes sie jak typowy pedał kolego, jak meska..... - nie stac Ciebie na nic wiecej? Ich obraza nie wyraz, ale ich obraza to jak sa traktowani przez spoleczenstwo! Walka z wyrazem pedał, to nic nie da... bo dalej na kabaretonach nasmiewaja sie z gejów, wykonujac tylko gest jakis, usmieszek lub intonacją głosu - a publika ryja ze smiechu! Nie rozumiesz, ze to chodzi o BYCIE HOMOSEKSUALISTA, TO NIE JEST APROBOWANE I Z TYM ZLE SIE CZUJA GEJE! Z brakiem aprobaty czy moze tolerancji, a nie z nazwa pedał czy parówa, a moze ciepły czy ciota... bo to okresla okreslony stosunek... Rozumiem, ze ŹLE SIE CZUJA Z TYM, ZE SA GEJAMI NIE APROBOWANYMI, ZE MUSZA SIE KRYC Z TYM, ze nawet czasami boja sie... pobicia. Ale to samo czuja zoofile - teraz wyobraz sobie w Szwedzkim prawie ma byc zapisany zakaz wspolzycia ze zwierzetami, do tej pory bylo to sformułowane, ze mozna bez znecania sie.... a teraz chca im zakazac w ogóle! Nikt nie lubi byc "marginesem spolecznym", odrzucanym, wysmiewanym - rozumiem to! Ja jestem złym człowiekiem - wiem o tym, godze sie z tym... ze postepuje źle, krzywdze ludzi! Kazdy ma jaks wade - nie ma ludzi idealnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Do pedała andreasa.007 IP: *.chello.pl 06.08.09, 03:26 pedał andreas.007 napisał: Ja jestem złym człowiekiem - wiem o tym, > godze sie z tym... ze postepuje źle, krzywdze ludzi! Zachowujesz się jak typowy pedał, pedale - może mi się tu jeszcze rozpłaczesz?... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 rozumiem Ciebie 06.08.09, 03:38 Rozumiem Twój stan psychiczny... nie jestes w stanie mnie obrazic! Wiem, ze w zyciu jestes przesladowany, zas na forum - jak juz zaznaczyłes, czujesz sie anonimowy i wyzwolony! jezeli to Tobie pomaga, to sie wyżywaj... na zdrowie, ale to moim zdaniem tylko pogłebi Twoja depresje! Pokazuje stan bezsilnosci... wobec rzeczywistoisci. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: rozumiem Ciebie 06.08.09, 03:48 zainteresuj sie tym: "Warsztaty osobowościowe w Szczecinie Niecodzienne warsztaty dla młodych wkraczających w dorosłe życie, którym grozi życie na marginesie społecznym trwają w Klubie 13 Muz. W zajęciach weźmie udział blisko 80 osób z całego województwa. Dziś zaczęły się warsztaty osobowościowe. Kolejne na liście są szkolenia z psychologii, fotografii, graffiti i kurs wideo. - Spotkania są skierowane do ludzi w wieku od 18 do 24 lat zagrożonych wykluczeniem - mówi Cezary Śliwiński ze Stowarzyszenia Make It Funky Production organizującego warsztaty. Warsztaty potrwają 4 tygodnie. 2009-08-05, 23:05: Anna Łukaszek " Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 a co to jest "margines społeczny"? 06.08.09, 01:57 Dlaczego w dyskusji nad homoseksualistami przywołujesz przykłady > ludzi z marginesu społecznego (pijący w bramach, prostytutki)? ----------------- Dlaczego uwazasz, ze osoba stojaca w bramie z kolegami, pijaca wino, to MARGINES SPOŁECZNY - czy Ty nie obrazasz tych ludzi? Maja ochote stac sobie w bramie, tego przepisy nie zabraniaja, a takze maja ochote sobie wypic razem... Ty byc moze uznajesz picie w pubach, ale ich nie stac! Dlaczego uwazasz, ze kobieta sprzedajaca swoje wdzieki - co takze nie jest zabronione prawem, a kazdy moze robic co chce ze swoim cialem i oddawac sie komu chce - czemu okreslasz je jako MARGINES SPOLECZNY? Rozumiesz, ze takze te osoby próbujesz obrazic za to co robia? CZEMU TE OSOBY CHCESZ OBRAZIC - przeszkadza to Tobie? Byc moze tak samo, jak Ty nie tolerujesz tych panów i te panie, próbujesz je zepchnac do pejoratywnego okreslenia MARGINES SPOLECZNY tak smo moga byc osoby, ktore podobnie mysla o homoseksualistach! Ale Ty nie tolerujesz i obrazasz zarówno tych panow, te panie, jak i osoby nietolerujace homoseksualstow, a na dodatek jeszcze mnie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: a co to jest "margines społeczny"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 02:06 Hmm...a może jednak oszczęzać napięcia. SzP A007 może jednak szkoda nocy na taki "nerw"..... Życzę ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: a co to jest "margines społeczny"? 06.08.09, 02:35 akurat pralka konczy i wtedy ja tez skoncze... Zas dziwia mnie takie osoby, ktore bronia homoseksualistów, bronia ich przed obrazaniem, a sami spokojnie obrazja innych, ba jak wykazałem powyzej - nawet nie majac racji, a wrecz piszac bzdury! Nie moge znaleźć o tym "Murzynie" tak zeby jasno napisano, zeby ten kolega zrozumiał, bo w wiki tak zawiklali troche, ale moze wlasnie z tego powodu, ze uwaza sie to okreslenie za bardzo rasistowskie i lepiej przyjmowane jest Czarny - co nas moze troche dziwic! O, skonczyła... pralka, dzieki i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marie-100 Re: a co z paniami dziwkami? IP: 79.162.146.* 05.08.09, 17:01 "Jedynie prezydenta Polski można spokojnie określać, jak się chce - każdy sad uniewinni..." Wypowiedź mało precyzyjna. Tylko jednego prezydenta, tego, który nazywa się Kaczyński. Cejrowski został ukarany za "tłusty tyłek Kwasniewskiego" Tu cos na temat sądowej sprawiedliwości kokos.salon24.pl/118653,nie-wierze-w-zadne-panstwo-w-zadna-polske Polecam ciekawy artykuł kokos.salon24.pl/118653,nie-wierze-w-zadne-panstwo-w-zadna-polske Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gubiący kartofle? Re: a co z paniami dziwkami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 21:25 Może dosłowne tłumaczenie Arschloch-a, tylko trochę długo brzmiałoby...Te cioty, też są niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SromotnikBezwstydn W dzisiejszym "Metro",profesor J. IP: *.static.espol.com.pl 05.08.09, 21:57 z Uniwersytetu Warszawskiego,stwierdził,że nazwanie prostytutki kur.ą jest dla niej obrażliwe.... O,kur...!Komuno wracaj ze swoim językiem i wolnoscią słowa !!!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: W dzisiejszym "Metro",profesor J. 05.08.09, 22:36 Pan spozywajacy wino w bramie z kolegami, także zalatwiajacy swoje potrzeby nie tylko fizjologiczne zastanawia się nad pozwaniem do sadu pani sprzataczki, która nazwala go mrnelem i pijaczkiem - wielokrotnie, a przecież on tez ma swoją godność i prawa! Zreszta pan, który wyrwał na ulicy pani torebkę pozwie teraz ta panią za to, ze krzyczał za nim zlodziej, a przecież nie mogła bo był tylko podejrzanym o kradzież... Pani stojąc przy drodze pozwalapanów, którzy nazwali ja dziwka... Rusza lawina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: W dzisiejszym "Metro",profesor J. IP: *.chello.pl 06.08.09, 08:14 Człowiek, który zabił drugiego człowieka okreslany jest w sądzie jako " uczestniczący w zdarzeniu". Ot, najwazniejsza jest kultura i delikatność ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: Jak teraz nazywać gejów ale po polsku i krótk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 22:13 michaś? u nas w województwie to jak znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. oto lista IP: *.cable.quicknet.nl 05.08.09, 23:21 pancio pesio pezio pydziu pydek pedek sodek ciocius ciopek tak na poczekaniu i tak, nie jestem homoentuzjasta czy homofilem co jednak nie czyni mnie z automatu homofobem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: sławuś vel ZED? IP: *.ipspace.xilinx.com 07.08.09, 20:03 i ty, glupia babo, chcesz byc prezydentem 400 tysiecznego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. lista - zle zwatkowalem IP: *.cable.quicknet.nl 05.08.09, 23:22 pancio pesio pezio pydziu pydek pedek sodek ciocius ciopek tak na poczekaniu i tak, nie jestem homoentuzjasta czy homofilem co jednak nie czyni mnie z automatu homofobem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to argotyzmy le pedał - w końcu każdy rower ma dwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 23:33 W różnych gwarach rożne ma to znaczenie: - żołnierskiej - znaczy 'noga' - np: młody szoruje pedały, - szoferów - znaczy, że ktoś komuś wjechał w tyłek, - przestępczej - znaczy czynny homoseksualista, Argotyzmy to wyrazy z gwar społecznych które przeniknęły do słownictwa ogólnego i są używane potocznie. Mają silne zbarwienie emocjonalno-ekspresywne. Np wapniak - człowiek dorosły itd. Ten obrońca był kiepski, a sędzia jeszcze gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dupofan. IP: *.chello.pl 05.08.09, 23:56 Gość portalu: . napisał(a): Dupofan I po co się spuszczasz? Homoseksualista to homoseksualista. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Dupofan. IP: *.cable.quicknet.nl 06.08.09, 00:10 wypij flaszke i powiedz homoseksualista... wlasnie dlatego ludzie mowia pedal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dupofan. IP: *.chello.pl 06.08.09, 00:20 Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): > wypij flaszke i powiedz homoseksualista... > wlasnie dlatego ludzie mowia pedal... Jestem po kilku piwkach, dużych. Jak widać mogę nawet poprawnie napisać słowo homoseksualista Zresztą Władek, po pół litrze ostatnie co by mi przyszło do łba to próbować wymówić słowo "homoseksualista". Bo i po co? Ja wtedy wymawiam zupełnie inne słowa - określenie najstarszego zawodu świata i urządzenia na którym ten zawód pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Dupofan. IP: *.cable.quicknet.nl 06.08.09, 23:07 widac nie kazdy ma tak sprawny jezyk jak ty - dlatego wymyslono okreslenie pedal - zawsze jednak mozna powiedziec fag... Odpowiedz Link Zgłoś
leoncja_uk Re: Jak teraz nazywać gejów ale po polsku i krótk 07.08.09, 10:11 homosie łądnie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś