swarozyc 09.08.09, 21:16 a ile miedzi, baru, strontu zatruje zalew cieciński, tego nikt nie chce policzyć.. ale było git i piwo.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: f#ck Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: 212.14.14.* 09.08.09, 22:19 Filmu na kompie obejrzeć nie można! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: *.chello.pl 10.08.09, 00:33 Pokaz był udany, ale organizacja żenująca. Nie po raz ostatni pewnie. No i jakość kiełbasek i szaszłyków. Przekręt jak się patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 07:48 Bardzo mała ilość patroli policji jak na tej skali imprezę. Tereny Łasztowni i inne zostały przekazane we władanie grupom pijanych lub zaćpanych dresów i ich blużniącym, pięknym matronom. Tych policjantów siedzących w Kia lub Skodach i oglądających fajerwerki przez otwarte okna i tych stojących tam gdzie bezpiecznie , gdzie nikt im krzywdy nie zrobi, odliczam. Sam pokaz bardzo mi się podobał aczkolwiek wątek Swarożyc o miedzi, stroncie a zapewne również rtęci, barze , bardzo mnie zaintrygował i zasmucił. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami 10.08.09, 13:08 Gość portalu: floating.president napisał(a): aczkolwiek wątek Swarożyc o miedzi, stroncie a zapewne również rtęci, barze , bardzo mnie zaintrygował i zasmucił. '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' O rteci nic nie pisalem... :-) Sam uwielbiam fajerwerki, ale wiem ze sa cholernie drogie i nie wplywaja korzystnie na srodowisko, eufemistycznie mowic. Szczecin potrzebuje inwestycji w infrastrukture, a nie happeningow i zamykania ulic.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 17:44 Rtęć masz ode mnie gratis w promocji )) > O rteci nic nie pisalem... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ia Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 08:28 W Kolonii przy takim pokazie muzykę puszcza sie jeszcze w lokalnym radio coby każdy mógł posłuchać dokładnie zgrania z efektami. To mało kosztuje a jest super nagłośnienie. U nas niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotki zdjęcia i filmy z imprezy IP: 79.175.253.* 10.08.09, 03:03 www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=916296&page=4 www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=916296&page=5 www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=916296&page=6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: zdjęcia i filmy z imprezy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 13:46 Skorzystałam ze sznurków. Świetne forum. Dziękuję.. za linki :) Piekne zdjęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konst_anty Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 04:54 a jak śmierdzą te fajerwerki , jakby się stado pawianów do jednej miski wysrało ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhhhhh Połóżmy się na ziemi i przykryjmy prześcieradłami! IP: 217.153.19.* 10.08.09, 08:26 Proszę nie organizować już niczego w Szczecinie. Na forum gazety zawsze zostaniecie skrytykowani. Dlatego zostawny już imprezy w spokoju. Mieszkańcy wolą oglądać telewizje i w fotelu buntować się przeciwko swojej bezradności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Połóżmy się na ziemi i przykryjmy prześcierad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 13:51 Malkontentów wszędzie pełno...aż dziw, ze dyzurny nieobecny... Nie przejmuj się ehhhhhhhhh. Impreza nie była dla nich, lecz dla nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Połóżmy się na ziemi i przykryjmy prześcierad 10.08.09, 14:09 pokaz fajerwerków był naprawdę imponujący!(oglądałam tylko w sobotę)...dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: 94.254.146.* 10.08.09, 08:31 Apropos, czy pan Józek Skrzypek grał do tych wybuchów. ktoś słyszał , widział ? Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniews1934 Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami 10.08.09, 09:01 Gość portalu: dziki napisał(a): > Apropos, czy pan Józek Skrzypek grał do tych wybuchów. ktoś słyszał , widział ? RE:-ta droga imprezka miala podniesc brak poparcia szczecinan dla Pana Krzystka,parti PO i zadowolic dresiazy i glupcow.Tylko szkoda tych pieniedzy ktore mogly byc przeznaczone na pomoc bezrobotnym absolwentom szkol wyzszych ktorzy mieszkaja w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: *.mysmart.ie 10.08.09, 09:45 bezrobotni absolwenci sobie daja rade sami i nie potrzebuja twojej populistycznej troski. w miescie szczecinie jest bezrobocie na poziomie 4% wiec nie pieprz pan panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am do zbysia PISia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 13:56 Taaa... doskonale w temacie wątku odpowiedziałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loaded i style Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 09:14 Wiem, że dla wielu to była nie lada atrakcja, ale moje zdanie jest takie. Byłem w sobotę i było nudno, organizacyjna tragedia. Niedzielę sobie odpuściłem, choć ognie widiałem z okna. Taką muzykę (nagłośnienie pod psem) i sztuczne ognie to może byłoby coś ale 30- 40 lat temu. Niezależnie, pomysł dobry, bo rzeka jest super miejscem, ale trzeba to dopracować. Odpowiedz Link Zgłoś
lasken A Trasa Zamkowa bez przejazdu - korki jak sie patr 10.08.09, 09:21 I nie można jednak zorganizować tej imprezy tak, żeby Trasa Zamkowa przynajmniej do Placu Lotników była przejezdna? Stałem wieczorem godzinę w korku, żeby wjechać do miasta.. To jakaś masakra... Albo nech ktoś w końcu zbuduje most Police - Święta na drogach 113-114... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d3 Re: A Trasa Zamkowa bez przejazdu - korki jak sie IP: 217.116.98.* 10.08.09, 11:34 No i w czym problem. W Warszawie mam tak codziennie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: A Trasa Zamkowa bez przejazdu - korki jak sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 13:45 I szybki tramwaj najpierw... I tunel pod Odrą najpierw... I airtaxi najpierw... I wszystko najpierw, bo w newralgicznych punktach miasta się korek zrobił... Rozalka, ola boga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED szczecin - miasto idiotów? IP: *.mysmart.ie 10.08.09, 09:48 was niczym zadowolic nie idzie wiec moze dlatego trzeba robic odwrotnie, olac to miasto, niech gnije z nudy i marazmu, wtedy bedziecie sie czuc dobrze, wlasnie tak jak w domu. tym co tu zrobili prezentacje narzekania nie wstyd takiego podejscia do zycia? nie ma w was zadnej godnosci? dumy z wlasnego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu Re: szczecin - miasto idiotów? IP: *.szczecin.mm.pl 10.08.09, 10:10 Impreza bardzo dobra mam nadzieje że się rozwinie scena dzwig oswietlenie (dobrze że latarnie były wygaszone tak powinno być na kazdej impreziena walach),wizualizacje super naglośnienie dobre choc basy slabe i mocno przesterowane.Prowadzene miedzy występami koszmarne do tego strasznie słabo było slychac co tam gadali(raczej smęcili) wogóle fajerwerki bardzo fajne .Ogolnie było bardzo ok mam nadzieje że za rok błędy się naprawi i lepiej żeby impreza była piątek/sobota P.S Komendarek rewelacyjniee zakonczył sobotnią noc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwik Re: szczecin - miasto idiotów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 11:01 Dzięki tej imprezie, ludzie będący nad morzem dowiedzieli się że Szczecin istnieje i dzieje się tam coś. Ja wiem, że dla niektórych wszystko to co się robi jest złe, ale niech wezmą się i zrobią cokolwiek dla tego miasta. A mi się podobało, moim gościom z poza Szczecina też. Proponuje by jeden dzień na forum był tylko od zauważania pozytywów, może poniedziałek i świat okaże się o wiele bardziej interesujący, bo narzekać jest bardzo łatwo. Podobała mi się ta wypowiedz w której zobaczono pozytywy i powiedziano co powinno się jeszcze dopracować -to jest odpowiednia wypowiedz na forum, brawo Miłego tygodnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: szczecin - miasto idiotów? IP: 94.254.142.* 10.08.09, 11:18 ja mam prośbę ZAD wy nas nie zadawalajcie na siłę, za nasze podatki. Bo moje kury na wyspie przestały się nieść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: szczecin - miasto idiotów? IP: *.chello.pl 10.08.09, 11:44 Tych płaczków co się nic nie podoba trzeba koniecznie wyeksportowac do Gdańska, Wrocławia, Warszawy czy Krakowa. Może wtedy i tam nie będzie dobrze się wiodło, bo co tylko zrobią, to zostaną skrytykowani. Cholera, ludzie weźcie się w garśc, to jest Wasze miasto, albo nie. Zacznijcie coś robic dla niego, a nie tylko płacz i płacz. Naoglądaliście się brazylijskich seriali, cy cuś? Jak tu ma byc dobrze, kiedy tylko rozpoczyna się jakaś nowa impreza, Wy tylko płaczecie. Może dla Was najlepiej będzie jak wszyscy opuszczą Szczecin, a Wy zaoracie wszystko dookoła i zostaniecie sami. Wtedy będzie super, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhh Prawde znamy IP: 217.153.19.* 10.08.09, 11:50 Krytykanci to zwoleninicy PiS, którzy jak najgorzej życzą Krzystowi, są w imię tego zgnębić, zgnoić i ośmieszyć całe miasto. Mnie nie obchodzi kto rządzi, Szczecin ma do nadrobienia wilekie zaległości do reszty dużych miast Polski. A jak ciągle mamy burczenie , to żle tamto żle, to mi się juz żle robijak pomyśle "Szczecin", a co dopiero ludzie z poza Szczecina mają pomysleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karamba Re: Prawde znamy IP: 212.14.15.* 10.08.09, 12:07 Ciekawe kiedy urzędasy wpadną na pomysł że warto zrobić jedno wydarzenie ale na prawdę dobre i dopracowane w szczegółach a nie kilka marnych. Czemu nie organizuje się Dni Morza w terminie sierpniowym łącząc razem działania typu konkurs pirotechniczny, dni odry i tp ściągając kilkaset tysięcy wczasowiczów oszczędzając w ten sposób na infrastrukturze a inwestując w artystów, oprawę i atrakcje, nie wspominając już o sponsoringu i reklamie miasta w nadmorskich "kurortach". Regaty Szczecin mógłby mieć co rok a nie od wielkiego dzwona..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loaded in style jasny przekaz dla je ło pów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 12:20 Ma się wszystkim wszystko podobać, a jak któremu się nie podoba to niech wyp..ada z miasta i na sto procent jest z kaczogrodu. To jest dopiero wspaniała wielkomiejska mentalność napływowych buraków w pełnym słońcu moczonych w zaprawie śledziowej. Przez takich właśnie zapyzialców z gazami pod czaszką zamiast komórek (przesada mmoże jest tam jedna), a nie krtykę, to miasto się nie rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: jasny przekaz dla je ło pów IP: *.mysmart.ie 10.08.09, 13:22 jak na razie narzekacie od 20 lat i nic tym nie zbudowaliscie. krytyka ma byc konstruktywna a nie na zasadzie "do czego moge sie dzisiaj przyjebac". a tak niestety zaczyna dzien duzo osob z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loaded in style jasny przekaz dla je ło pów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 16:26 Uderz w klawisz a j.. się znajdzie - to też typowa reakcja forumowiczów. My i Wy - takie konstrukcje to były za komuny! Widać kto tu co wyssał z mlekiem matczynym. Od kiedy to też musimy się wszyscy znać na wszystkim i dawać jakąś konstruktywną krytkę. Znów mentalność komunisty - strzel konstruktywną krytykę, a będziesz oczyszczony. Nic takiego nie muszę i nie mam zamiaru robić. Po to chodzę na imprezy, kocenrty, wystawy by móc je oceniać. W tym wypadku 'nie podobało się, było nudno i tyle', choć przyznaje, że pomysł fajny, ale trzeba go dopracować. Wiadomo też, że odzew na imprezę był lepszy niż na zadęte bezmózgie BB czy jakiś tam festiwal rockowy(którego nazwy już nie pamiętam), a gdzie wsiąkło dużo publicznej (naszej)kasy. Frewkencja, świadczy o tym jakich imprez (o jakim charakterze) mieszkańcy chcą i potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuwanda Re: Prawde znamy IP: 194.88.225.* 10.08.09, 12:40 Nie organizuje się tego razem, aby móc więcej pieniędzy wydać i zarobić, żeby można było baridzej promować miasto, bo to wtedy 3 imprezy a nie jedna. Zdaje się, że rok temu konkurs pirotechniczny był połączony z dniami morza i niestety to nie wypaliło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Prawde znamy IP: *.mysmart.ie 10.08.09, 13:20 jedna wielka impreza, zajmujaca jeden weekend wakacji nic nie da. rozkrecenie takiej imprezy, wypracowanie sprawnej, ciekawej formuly, rozbudzenie zainteresowania, pozyskanie fanow trwaloby latami. przez te lata mielibysmy za to slabe wydarzenie, zmieniane kolejno przez nastepne pomysly nastepnych wladz. nie ma szans by jedna jedyna impreza zyskala wielkie znaczenie. dlatego wiele imprez, w ciagu calych wakacji jest duzo ciekawsze, z tego wyksztalci sie w koncu cos znaczacego i znanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Prawde znamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 13:43 Jedna wielka impreza w czasie wakacji sprawiła, że juz czekam następnych i III odsłony festiwalu... Było bajecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED 100tys ludzi IP: *.mysmart.ie 10.08.09, 14:14 wg tego co podaja media bylo 100tys ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Prawde znamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 13:44 Podejrzewam, że krytykują ci, którzy w ogóle nie byli, tylko ogladali z zazdrością kilka swiatełek z okna sutereny. Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Z tymi suterynami to sie troche mylisz 10.08.09, 14:25 Krytykuja glownie ci, ktorzy i tak z niczego nie umieja sie cieszyc, czyli politycy lub ich wspomagierzy. No i paru rozgoryczonych emigrantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Z tymi suterynami to sie troche mylisz IP: *.chello.pl 10.08.09, 15:03 To nie była teza podparta wiedzą. Raczej kąśliwa uwaga, stąd naturalnie możliwy margines błędu. Niektórzy bowiem nie mieli nawet widoku na Wały. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 12:27 z nieco z innej perspektywy. auta zaparkowane w alejkach spacerowych i na trawnikach w parku żeromskiego i wokół anioła wolności. gdzie służby miejskie, gdzie policja!!!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: 82.145.68.* 10.08.09, 13:28 no policja i straz miejska ogladały fajerwerki. A ze trwaniki poszły sięj..ac to inna inszość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 13:42 Widziałam S.M. spisującą auta z trawników. Nie przywalajcie się do wszystkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Z tymi trawnikami to nie przesadzaj. 10.08.09, 14:11 Dlaczego w cywilizowanym swiecie nigdy nie bylo tyle napisow "deptanie trawnika zabronione" co w Polsce? Pamietam z dziecinstwa podstarzalych ORMOwcow ganiajacych nas za "niszczenie zieleni". Wielkie imprezy, chocby u naszych sasiadow od Kieler Woche, przez urodzny Hamburga, karnawal w Zaglebiu Rury skonczywszy na Oktoberfest w Monachium, zawsze sa zwiazane z pewnym ryzykiem dla zieleni, ale jej "naprawe" wlicza sie w koszt imprezy. Nie wspominajac o dzisiejszej technologii. Nie jestem zwolennikiem dewastacji, ale uwazam, ze na proces uczenia potrzeba sporo czasu. Jesli organizator bedzie musial wybulic sporo kasy na przywrocenie stanu pierwotnego to moze nastepnym razem taniej bedzie zorganizowac odpowiednia ilosc miejsc parkingowych i odpowiednia komunikacje masowa? Mam nadzieje, ze kiedys tak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwik Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 16:21 I czy stało się coś, ludzie parkowali potem odjechali i mniej zniszczyli niż czworonogi i ich właściciele Odpowiedz Link Zgłoś
amator.szczecin Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami 10.08.09, 13:50 Przecudnie to wyglądało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 13:52 Zgadzam się.. było przecudnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: *.szczecin.mm.pl 10.08.09, 15:21 było b.d szkoda że słaba promocja imprezy szczególnie brak jej w w nadmorskich miejsowosciach można było sciągnąć mase ludzi z całego kraju którzy tam wypoczywają i zrobić dużą imprezę od rana do wieczora ,połączenie ja z dniami morza wydaje się być bardzo sensownym pomysłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Festiwal fajewrwerków. Burza barw nad Wałami IP: *.chello.pl 10.08.09, 18:36 W ubiegłym roku było to właśnie impreza wiązana z Dniami Morza. Chociaż same fajerki przepiękne, to niekoniecznie podobała mi się ta cała "otoczka". W tym roku zdecydowanie było lepiej. Zdecydowanie! I jak ze wszystkim, raczkujemy w tym temacie, z każdym rokiem będzie coraz lepiej! Co do braku reklamy zgadzam się. O samolotkach w Radomiu wiem od przynajmniej miesiąca... Mimo, że dość daleko, jak na wycieczkę jednodniową. Odpowiedz Link Zgłoś