ohimmel 23.08.09, 17:58 A dlaczego opłaty mają obowiązywać również w weekendy, przecież nie parkują wtedy pracownicy okolicznych firm? I bezpłatne powinny być dwie pierwsze godziny, to wystarczy żeby coś kupić albo w spokoju wypić kawę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sissi666 Re: Parkujesz w Galaxy. Płacisz. 23.08.09, 18:34 Bardzo dobrze, że wprowadzili opłaty. Już od dłuższego czasu na myśl o tym, że chcę coś załatwić w Galaxy rezerwuję sobie godzinę, chociaż gdyby nie problem z miejscem do parkowania i korkami na wyjeździe z parkingu wystarczyłoby 15 minut!. Mam nadzieję, że to zmniejszy natężenie ruchu na parkingu, bo zdarzało mi się i 20 minut zjeżdżać z ostatniego piętra! Oby tylko automaty działały sprawnie, bo ich awaria może wprowadzić spore utrudnienia. Szkoda, że nie mam opcji płatności kartą, ale trudno - coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
cest.l.a.vie Idiotyczne uzasadnienie 23.08.09, 18:37 Uzasadnienie w ogóle nie pasuje do tego parkingu. Po prostu chcą zarobić - na KLIENTACH Gdy idę na zakupy/do kina zostawiam samochód na 2-3 godziny. Pracownicy zostawiają samochody na dłużej, więc 3 godziny za darmo by ich nie zbawiły, a klientowi pozwoliły spokojnie porobić zakupy. Widzę też, że w weekend wszystkie zakłady wokół Galaxy działają, ponieważ w weekend Galaxy znów "broni" nas opłatami przed tymi złymi pracownikami pobliskich zakładów pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin POdziękujemy PO w nastęnych wyborach IP: *.chello.pl 23.08.09, 19:04 Jak ktoś powie że nie jest to związane z radykalnym podwyższeniem opłat parkingowych przez miłościwie panującego Ksystka i dwór jego z PO to znaczy że jest idiotom. Ludzie parkują tam bo nie stać ich na parkowanie pod swoimi firmami/sklepami/domami. A nawet jak ich stać to nie chcą być frajerami i płacić 980 zł rocznie dodatkowego podatku od życia w mieście! To było logiczne że ten moloch musi się bronić przed samochodami "nie klientów" bo nic z nich nie ma. Taka jest konsekwencja najdroższych miejsc parkingowych w Polsce. Zresztą nie ona jedyna - porozjeżdzane skwery, trawniki, podwórka na których mało kto wcześniej parkował są pełne! I niech się wspólnoty czy zarządcy martwią o naprawy zajeżdżonych miejsc. Jedna decyzja tempaków z Platformy Obywatelskiej wystarczyła żeby tyle złego zrobić, krwi napsuć zwykłym mieszkańcom Szczecina. Ale kasa jest - można drukować bzdurne broszury czy kalendarze - w końcu nie jeden szwagier musi coś mieć z Ksystka i radnych Platformowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating..presiden wprowadzenie opłat w Galaxy a loża masońska PO :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 20:46 Jestem idiotą (nie idiotom!) i popieram wprowadzenie opłat w Galaxy. To stosowane na całym niemal świecie ale to nie agrument w sumie to chodzi mi o to,że krążę tam bardzo długo zanim znajde miejsce dla auta. Bardzo słusznie. PS Idiotą (nie idiotom) jest ten, który z podwyższenia ceny w galaxy rozciąga analiza na Krzystkaa i cały ten bałagan chłopczyków w krótkich majteczkach, którzy dla podnieniesnia swojej wątpliwej powagi zatrudnili teraz 3 ekspertów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były już klient Bye, bye Galaxy. Bye, bye Multikino IP: *.chello.pl 24.08.09, 13:11 Na piechotę mam za daleko, a zakupy zajmują mi zazwyczaj 4-5 godzin. Obejrzenie filmu to 2-3 h + czas na zakup biletu. Tak więc szkoda mi tych kilkunastu złotych. Bzdurą jest argumentacja o "nieklientach" zajmujących miejsca. Gdyby to było celem a nie zarabianie na parkingu - to fakt dokonania zakupu biletów do Multikina czy zrobienia zakupów w Galaxy powinien anulować opłatę. A parking powinien być płatny od pierwszej godziny. Tak to podjadę i w godzinę jestem w stanie zrobić zakupy w okolicznych sklepach - w Galaxy samo obejście zajmie mi godzinę. Bye, bye Galaxy. Bye, bye Multikino :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jh Re: Idiotyczne uzasadnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 19:06 nie tylko w weekend - w nocy również... pracownicy okolicznych biur pracują na 3 zmiany i zostawiają auta w galaxy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam-agru Re: Idiotyczne uzasadnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 19:30 Chyba się pożegnam z Multikinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtf Na całym świecie tak jest IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 23.08.09, 20:07 Na całym świecie tak jest, nie wiem skąd to oburzenie. No bo przecież nam, Polaczkom się należy... G... się należy. Jakoś w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu od zawsze się płaciło i nikt nie biadolił. Zresztą jak ktoś żałuje 4-5 zł za 3 godziny parkingu to jest po prostu zwykłym dziadem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieważne Będziemy kupować w innym centrum ;) IP: 213.155.183.* 23.08.09, 21:45 No i co z tego, ze tak jest na całym świecie? Jak się to ma do mydlenia ludziom oczu, że to z powodu parkujących cały dzień, a ku uciesze kupujących. To jest bzdura. Gdyby napisali "tak jest na całym świecie", to byłoby to uczciwe. Teraz nie jest, bo pracownicy parkujący cały dzień odczuliby to również jeżeli 3 godziny byłyby gratis. Miejsca również zwolniłyby się. Pierwsze 3 godziny gratis, następne po 3-4 zł. Proste. To byłoby uderzenie w tych ludzi. Teraz zarabiają również na kupujących. Ja daruję już sobie Galaxy i liczę, ze zrobią to również inni. Faktem jest bowiem, że korzystałem celowo z darmowego parkingu podczas zakupów. Teraz nic mnie tam już nie przyciąga (w tej części miasta). Sklepy są lepsze np na Turzynie, gdzie nadal jest bezpłatnie.Gdy sklepikarze to odczują, to zaczną likwidować opłaty za parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee Re: Będziemy kupować w innym centrum ;) IP: 217.153.19.* 24.08.09, 11:37 W berlinie jak się cos kupi w centrum, dostaje sie kwitek i za parking nic się nie płaci. W Polsce parkingi przy centrach działają tak jak teraz ma byc w galaxy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citiman Na świecie malle sa na obwodnicach IP: *.pools.arcor-ip.net 24.08.09, 01:43 i na zadupiach a nie w centrach miast. Natomiast tam gdzie sa domy towarowe z parkingami w srodmiesciu - jesli zrobisz zakupy, podbijaja ci bilet i plecisz 1 euro albo nic niezaleznie od dlugosci postoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtz Re: Na świecie malle sa na obwodnicach IP: 217.153.19.* 24.08.09, 11:42 1 euro to 4 złote , to tu masz tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasta Re: Na świecie malle sa na obwodnicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 14:55 Niekoniecznie to samo. Stosunek zarobki a wydatki jest trochę inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citiman Re: Na świecie malle sa na obwodnicach IP: *.pools.arcor-ip.net 24.08.09, 15:46 Gość portalu: wtz napisał(a): > 1 euro to 4 złote , to tu masz tak samo W Niemczech sie zarabia 2000 euro a nie 2000 zl, a dom towarowy to nie centrum handlowe. W Galaxy ruch nie spadnie z prostej przyczyny - kretynskie wladze miasta pozwolily ulokowac takiego molocha w samym centrum. Ludzie sobie spokojnie na piechode dojda. A to ze Wojska, Krzywoustego, Boguslawa, Jagiellonska pozdychaly a cala kasa leci sobie do Kielc to juz tylko skutek... Jak powstanie jeszcze Kaskada to jakiekolwiek nadzieje na odtworzneie starego miasta albo jakichs deptakow mozna wlozyc miedzy bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Na całym świecie tak jest IP: *.globalconnect.pl 24.08.09, 21:17 Bądź uprzejmy nie uogólniać! I Nie nazywaj mnie Polaczkiem bo mnie to obraża. Siebie możesz do woli nazywać zakompleksionym pieniaczem. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzygzy Re: Idiotyczne uzasadnienie IP: *.szczecin.mm.pl 24.08.09, 09:58 gdybym był pracownikiem, to "poświęcałbym się" i co trzy godziny wychodził na przysłowiowego papieroska i w tym czasie przeparkował sobie autko ptysiu malinowy. co godzinę natomiast nie chciałoby mi się. a co do weekendów. no cóż, kłania się czytanie ze zrozumieniem, ponieważ jest czarno na białym, że nie tylko pracownicy ale i "(...)mieszkańcy sąsiednich domów i nierobiący zakupów turyści - to był w praktyce darmowy parking dla całego centrum miasta." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Parkujesz w Galaxy. Płacisz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 21:15 15min hmm jestem cikawy jaki będzie bałagan jak bilety będą traciły ważność bo wyjechać z Galaxy w 15 min niejednokrotnie to mażenie i nie sądze, że opłay to zmienią. Szkoda, że nasz Szczecin to taki zascianek, że ma jedynie jedno centrum handlowe z prawdziwego zdarzenia a klient nie ma alternetywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzygzy Re: Parkujesz w Galaxy. Płacisz. IP: *.szczecin.mm.pl 24.08.09, 10:04 jakoś nie jestem bywalcem galaxy (no, może sporadycznie, bo wpadam tam na kawę kontynentalną) i żyję i mam się dobrze. mieszkam na prawobrzeżu, mam gryfa, kauflanda, reala, a jak potrzebuję coś w domu zrobić to castorama i leroy merlin jest pod ręką. jak potrzebuję coś kupić w centrum, to i tak jadę na turzyn, bo tam ludzi mniej. a z kin to wolę heliosa, bo przytulniej. to mówisz, że jak to jest? że niby nie ma alternatywy? Odpowiedz Link Zgłoś
mdn Nowe zasady w Galaxy. Parkujesz? To płać 23.08.09, 21:39 i bardzo dobrze. więcej osób przesiądzie się na rower. Za parkowanie rowerem nie płaci się nic. Odpowiedz Link Zgłoś
tateti Re: Nowe zasady w Galaxy. Parkujesz? To płać 23.08.09, 21:44 Za parkowanie rowerem płaci się utratą roweru :) Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Po co płacić? 23.08.09, 22:19 Wymyślenie obejścia systemu zajęło mi minutę... Chcecie to płaćcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakakaka Re: Po co płacić? IP: *.bynxx8.dynamic.dsl.tele.dk 23.08.09, 22:50 Do tego nie potrzeba sprytu... Samochód każdy może zostawić pod domem na wsi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJ Re: Po co płacić? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.08.09, 23:26 kvakva napisał: > Wymyślenie obejścia systemu zajęło mi minutę... Chcecie to płaćcie. Skoro myślisz ćwaniaczku że zejdziesz na dół i weźmiesz nowy bilet po kilku godzinach to się grubo mylisz pomyśleli o takich jak TY :) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Po co płacić? 24.08.09, 00:02 ale mozna tak zrobic, ze po godzinie przyjezdza kolega drugim autem wjezdza i wymieniamy sie biletami i on wyjezdza... tylko, ze to strasznie duzo roboty za te dwa zeta... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Po co płacić? 24.08.09, 00:06 ale ze mnie idiota, a nie mozna wyjechac i wjechac? Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Re: Po co płacić? 24.08.09, 11:35 Gość portalu: KJ napisał(a): > Skoro myślisz ćwaniaczku że zejdziesz na dół i weźmiesz nowy bilet > po kilku godzinach to się grubo mylisz pomyśleli o takich jak TY :) Cwaniaczkiem próbujesz być Ty, ale dysponując kurzym móżdżkiem nawet to Ci nie wychodzi. Próbuj (bo trudno napisać myśl) dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJ Re: Po co płacić? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.08.09, 11:42 kvakva napisał: > Gość portalu: KJ napisał(a): > > > Skoro myślisz ćwaniaczku że zejdziesz na dół i weźmiesz nowy bilet > > po kilku godzinach to się grubo mylisz pomyśleli o takich jak TY :) > > Cwaniaczkiem próbujesz być Ty, ale dysponując kurzym móżdżkiem nawet to Ci nie > wychodzi. Próbuj (bo trudno napisać myśl) dalej. Nie musze "próbować" bo nie jestem dziadem i stać mnie na samochód co za tym idzie stać mnie na parkowanie. A skoro Ciebie nie to jedź sobie na manchatan zakupy robić, tam masz parking za darmo i buraki, dziadzie :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fvghjk lepiej dziadem niż frajerem IP: *.chello.pl 24.08.09, 13:17 lepiej być dziadem niż frajerem płacącym za to, że się przyszło zrobić zakupy czy dać komuś zarobić centra handlowe narzekają na spadek liczby klientów - no to teraz będą mogli w Galaxy znowu ponarzekać ... :| Ciekawe kiedy zaczną się sklepy od nich wynosić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawe Re: Po co płacić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 16:29 czy tylko wymyśliłeś czy już wypróbowałeś. Jeśli wypróbowałeś, to się z nami podziel, jest nas więcej skąpych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr eM Re: Parkujesz w Galaxy. Płacisz. IP: *.chello.pl 23.08.09, 22:21 Chyba mocno ucierpi na tym część rozrywkowo-gastronomiczna :/ Rozumiem, że robiąc większe zakupy dołożenie 2 złotych, to nie jest wielki wydatek, ale jeśli przy okazji weekendowych zakupów mam ochotę pójść jeszcze na kawę, piwo czy obiad, zagrać w bilard, czy obejrzeć film, to każde kolejne 4-5 zł za godzinę chyba odstraszy.. w takiej sytuacji seans w kinie po zakupach jest droższy o 15 zł w wariancie pesymistycznym.. Z pewnością można by to rozwiązać lepiej - np czytniki biletów przy kasach w multikinie, kręgielni, gastronomii, przedłużające czas bezpłatnego parkowania o 2-3 godziny.. Z pewnością jak uciekną klienci, jakiś geniusz marketingu wpadnie na ten pomysł.. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Parkujesz w Galaxy. Płacisz. 24.08.09, 00:05 Tak kino w Galaxy jakby drozeje teraz... zreszta przeciez tam jest tyle galerii i bary, to naprawde w godzine nie sposób przejsc - jezeli przyjedza sie zjesc i cos kupic! Na pewno straca klientów... szkoda, ze Kaskady jeszcze nie ma, bo wtedy byłoby inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Parkujesz w Galaxy. Płacisz. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.09, 13:40 wlascicielem kaskady jest ece a wew szystkich centrach ece jest taki sam system platnego parkowania... wiec nie liczcie na darmowe parkowanie w kaskadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Parkujesz w Galaxy. Płacisz. IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.08.09, 00:14 Dobrze napisane. Sądzę, że trochę na wprowadzeniu opłat za parkowanie zyskają inne galerie. Nie chodzi o sam fakt opłat, ale ich formę. Jest zniechęcająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Te szlabany powinny działać na bilet z Multikina. IP: 217.153.19.* 24.08.09, 11:40 Multikino dopłaciło by zeta i spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turzyniara Re: Te szlabany powinny działać na bilet z Multik IP: *.chello.pl 24.08.09, 15:43 A ja mieszkam obok Carrefura na Turzynie i mam juz dosyć debili nie potrafiących wjechać na parking. Mam też dosyć debili parkujących pod klatkami schodowymi, na skwerkach, na przejściach dla pieszych. Mam dosyć debili ochroniarzy Carrefura, dzieki którym klienci debile jeżdzą wózkami po całej okolicy. Mam też dosyć debili ze strefy parkowania, którym nie przyszło do glowy ustanowić pod turzynowym centrum strefy A. Odpowiedz Link Zgłoś
kamis1910 Pusty parking dzis w galaxy!!! 24.08.09, 19:08 Bylam dzis w galaxy,miejsc parkingowych wolnych pelno,mozna bylo przebierac,widac bylo rzeczywiscie ile ludzi traktowalo galaxy jako darmowy parking w centrum miasta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president Re: Pusty parking dzis w galaxy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 19:40 Też byłem i nareszcie było bez stresu związanego z grozbą spóznienia się na spotkanie z powodu krążenia po parkingu autem w poszukiwaniu miejsca.Tak, widać było wielką skalę zjawiska parkujących osób z zewnątrz itp Szok! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Pusty parking dzis w galaxy!!! 24.08.09, 19:48 ale nalezaloby jeszcze stwierdzic czy nie zmienila sie liczba klientow... czy ruch był taki sam jak zawsze! Bo wiadomym, ze w wiekszosci klientela Galaxy, to piesi! Odpowiedz Link Zgłoś