Dodaj do ulubionych

Zachwycił mnie Toruń

IP: *.chello.pl 16.02.04, 18:53
Toruńczanie - moje gratulacje
Możecie być dumni ze swojego miasta.
Spędziłam u Was 1 dzień. Byłam na wystawie pięknych zdjęć z Tybetu w Muzeum
Tony Halika; robiłam masę zakupów w sklebach na waszych super-pasażach, Dwór
Artusa mnie powalił; odwiedziłam Teatr Hożycy (Kocham Paryż).
Toruń to piękne miasto i przy pierwszej sposobności odwiedzę Was znowu.
Warszawianka
Obserwuj wątek
    • Gość: torunczyk Re: Zachwycił mnie Toruń IP: *.torun.mm.pl 16.02.04, 20:34
      dobre jedyna chyba osoba ktorej spotobal sie torun
      • sdb Re: Zachwycił mnie Toruń 16.02.04, 22:26
        az w oczkach mam lezki jak przeczytalem ze komus z zewnatrztak sie spodobalo.
        juz od dawna na temat naszego miasta sama żółć a tu- prosze odskocznia :D
        zapraszamy czesciej:)
        • Gość: Jonek Re: Zachwycił mnie Toruń IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 07:47
          Ludziom z zewnątrz z zasady się podoba - chyba, że są z Łodzi ( o ile dobrze
          pamiętam).
          Żółć wylewają sfrustrowani mieszkańcy miasta.
          Jedni i drudzy mają swoje racje, choć przyznam, że malkontenctwo tubylców od
          jakiegoś czasu mocno działa mi na nerwy.
          • Gość: krotki Re: Zachwycił mnie Toruń IP: *.torun.mm.pl 17.02.04, 08:42
            no właśnie podoba sie przyjezdnym na 1 dzień bo faktycznie dawna Dzierżyńskiego naprawde piękna - tylko coby postawili łańcuchy by samochody się nie pchały - ratusz czysty!!! Kopernik też - knajpek sporo. Nie napradę tak na pierwszy rzut oka ok.
            Nie bee malkontencił i nic nie napiszę co trzeba zrobić!!

Pozdrawiam
    • Gość: JA Re: Zachwycił mnie Toruń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 07:51
      To nie tak. Kazdy z nas narzeka bo tu mieszkamy i widzimy przede wszystkim
      glupote, syf na ulicach itd. bo to jest normalne.Tak samo inni widzą to u
      siebie jak my w Toruniu.
      Torun to idealne miasto na zamieszkanie. Gorzej wyglada z praca ale to poza
      W-wą wszedzie jest tak samo.
      • Gość: cielaweilewejdzie. Re: Zachwycił mnie Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 09:17
        oraz Trójmiastem, Poznaniem, Krakowem i Wrocławiem :-)
        • Gość: Jacek Re: Zachwycił mnie Toruń IP: *.smk.gda.pl 18.02.04, 00:15
          No jak ta pani z W-wy to sie nie dziwie że sie Troun podobał. Jaki tam syf to
          dopiero...
        • Gość: Aga Re: Zachwycił mnie Toruń IP: *.rgsa.pl 26.02.04, 13:33
          Sprobuj znalezc prace w Trojmiescie...zycze powodzenia. Cos wiem na ten temat
    • Gość: Fiuti Re: Zachwycił mnie Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 02:05
      A jakie wielkie kutasy mamy...
      • Gość: bylem widzialem Torun to piekne miasto IP: *.client.comcast.net 19.02.04, 07:32
        Problem polega na tym ze wiekszosc torunian malo podruzuje i nie potrafi widziec
        tego co maja. Faktem jest ze ludzi nalezy wystrzelac bo to bydlo, ale miasto
        jest urocze.
        • Gość: ex-torunianin Re: Torun to piekne miasto IP: *.biznespolska.pl 19.02.04, 10:21
          Torun jest najpiekniejszym miastem w Europie (na swiecie pewnie tez, ale nie
          postawie takiej tezy, bo poza Europe sie nie ruszalem). Marze o tym, zeby tam
          znowu zmaieszkac (studiowalem na UMK, ale nie pochodze z Torunia), ale zrobie
          to dopiero na emeryturze. Powod? Praca, praca, praca a raczej jej brak w
          Toruniu. Licze dni do emerytury!
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Zachwycił mnie Toruń 20.02.04, 16:54
      mnie też a zwłaszca bydynki należące3 do radia Maryja przy Żwirki i Wigury 80
      oraz Dom Słowa przy Św Józefa
    • Gość: Bydgoszczanin Re: Zachwycił mnie Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 13:09
      Torun jest piękny, szkoda, że biedny.

pozdr
    • Gość: Aga Re: Zachwycił mnie Toruń IP: *.rgsa.pl 26.02.04, 13:37
      Tak...Torun to zajebiste miasto-ladne i ciekawe.Swego czasu bylo to jedyne
      miejsce w Polsce,w ktorym chcialam zamieszkac.No ale wyszlo inaczej...
      Badzcie dumni ze swojego miasta!!!!
      A z praca wszędzie jest ciężko:(((
      • tola201 Re: Zachwycił mnie Toruń 26.02.04, 19:56
        Torun, to najpiekniejsze miato na swiecie, szkoda ze tak malo reklamowane.
        • Gość: Aga Re: Zachwycił mnie Toruń IP: *.rgsa.pl 27.02.04, 07:31
          To fakt-bardzo dlugo musialam namawiac znajomych do wyjazdu na szkolenie
          wlasnie tam.Bardzo sie zdziwli jak zapeoponowalam Torun,ale po powrocie byli
          zachwyceni!
          Ja sie nim zachwycam od dobrych paru lat.
          Pozdrawiam
          • Gość: lokalny kolo Re: Zachwycił mnie Toruń IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.02.04, 15:02
            Aga, czy Ty mieszkasz w Toruniu? To jest wiocha totalna. Przeciez tu w 15 minut mozna zobaczyc
            szystko. Z Rubinkowa do centrum idzie sie tyle co przez cale aleje ujazdowskie. Moze i jest ladny,
            ale na 2 do 8 dni. Jak sie dluzej pobedzie to nuda. Choc takie "leniwe i spokojne" zycie jak tu wielu
            ludziom przypada do gustu.
            • Gość: Wiech Re: Zachwycił mnie Toruń IP: 217.97.134.* 27.02.04, 15:41

kolejny łoś, któremu nie 'pasi'..
              Nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma - w każdej chwili można się
              wyprowadzić przecież.

Toruń wcale nie aspiruje do bycia jakimś megaośrodkiem - jest miastem sredniej
              wielkości i tak nalezy je postrzegac.. Porównywanie do 10x większej Warszawy
              jest co najmniej niepoważne. Swoją droga wybierz się kolo kiedys do prawdziwej
              stolicy i duzego miasta, jak Londyn, Paryż, czy nawet porównywalnej wielkości
              Wiedeń, to przestaniesz się ślinić nad Warszawą. Albo wybierz sie po prostu
              około 23-ciej na piwko w naszej Stolycy - zyczę powodzenia..

Kwestia postrzegania naszego miasta to kwestia charakteru i mentalności chyba
              bardziej, niż realiów - jak ktoś lubi mendzić, to zawsze znajdzie dziurę w
              całym i taki Toruń będzie dla niego pipidówą, bo nie ma multipleksu albo metra
              (albo, albo, albo.., zawsze można coś znaleźć).

Dla mnie nasz kochany Toruń jest miastem, którego urodę potrafię docenić i w
              którym mieszka mi się przepysznie. Może przydałoby się wiecej ofert w lokalnej
              kulturze, czy więcej rozrywek innej natury, ale z drugiej strony da się bez
              nich wytrzymac. Jako i bez smogu, i innych syfów wielkomiejskości.
              Jak dla mnie Toruń jest w pierwszej lidze 'estetycznej', choć od strony
              gospodarczej rzeczywiście mogłoby być lepiej.

Miasta takie jak nasze można porównywac z im podobnymi i tylko coś takiego ma
              sens. Jedź sobie do Radomia, czy innego Rzeszowa, a dopiero potem narzekaj.

O charakterze i niepowtarzalności miasta wcale nie świadczy jego wielkość..

• agaa78 Re: Zachwycił mnie Toruń 01.03.04, 07:53
              Mieszkam w Gdansku, a do Torunia przyjezdzam na kilka dnia i z takiej
              perspektywy to miasto oceniam. Zawsze jest sie bardziej krytycznym w stosunku
              do miejsca gdzie zyjesz...
              A poza tym to,ze mozna zlazic miasto na piechote jest dla mnie wielkim plusem-
              sprobuj pomieszkac w Gdansku, gdzie za taksowke do domu musisz zaplacic 60 zl,
              a na piechote chodzic nie polecam.
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka