05.10.10, 15:29
rączki mi drżą, serduszko wali.... co się dzieje? moje dziecko rejestruje się w systemie UMK. Loteria - czy uda się zapisać na wybrane zajęcia? ułożyć jakiś logiczny plan? wybrać seminarium i wykłady monograficzne? A czy w ogóle starczy miejsc, których jest mniej niż studentów! I tak już kolejny rok. Pozdrawiam tego, kto wymyślił taką bzdurę!
Obserwuj wątek
    • zawsze.torunczyk Re: usos 05.10.10, 15:35
      maria45inc napisała:

> rączki mi drżą, serduszko wali.... co się dzieje? moje dziecko rejestruje się w
      > systemie UMK. Loteria - czy uda się zapisać na wybrane zajęcia? ułożyć jakiś l
      > ogiczny plan? wybrać seminarium i wykłady monograficzne? A czy w ogóle starczy
      > miejsc, których jest mniej niż studentów! I tak już kolejny rok. Pozdrawiam teg
      > o, kto wymyślił taką bzdurę!

Jak wychowałaś niedojdę to ci drży serduszko i walą rączki. Wybierz za dziecko ( (?) starego minimum 20 letniego konia lub klacz) seminarium na czas a potem daj mu nóż- ten z ząbkami. Potem umyj mu ząbki i buzię. A jeśli masz tak wielkie problemy emocjonalne z usosem to polecam psychoanalityka a nie forum GW- poza tym zawsze możesz napisać do rektoratu- tam znajdziesz twórcę tego bezsensu. I możesz porozmawiać nawet osobiście. Tutaj jest nikła szansa że twoje pozdrowienia przeczyta.
    • hobbes1980 Re: usos 05.10.10, 23:35
      No pewnie, poprzedni system był swietny. Czy szanowna mamusia zdaje sobie sprawe ze przed USOSem (który nawiasem mowiac zaczynał jako system zapisywania sie na WF) standardowa praktyka był o stawanie w kolejce 'prosto z knajpy' czyli o 3 w nocy poprzedniego dnia, listy kolejkowe, awantury itp? Na niektórych wydziałach (na prawie na przykład) przy zapisach ponoć dochodziło do przepychanek badź bardziej pomysłowych zabiegów co atrakcyjniejszych studentek aby znaleźć się akurat na TYM seminarium. Zatem teraz prosze sobie odpowiedziec na pytanie- czy biedny synek w obronie którego Pani tutaj pisze byłby w stanie sobie poradzic inaczej niz liczac na dobra przepustowośc łącza w ciepłym i bezpiecznym domku?
      Tak na marginesie- słyszałem ze najlepszym sposobem jest kliknąc 'zarejestruj się' jakies 5 min przed otwarciem listy;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka