szlachcic
24.03.11, 12:22
Temat rzeka, sposob wydawania pieniedzy przez miejskich urzednikow rzadzonych przez towarzysza gospodarza
Pobawmy sie w wypisanie pozycji gdzie zmarnowano pieniadze, gdzie zrobiono cos zle, nie w tej kolejnosci, bez przemyslenia czy nie tak
Ja zaczne od tematu jaki jeszcze nie zostal poruszony
Inwestycja - Remont przejsc podziemnych pod Sz. Lubicka"
Status inwestycji - spieprzona (jak zwykle u towarzysza gospodarza)
Jak montowali te plastikowe dachy nad schodami zastanawialem sie czy ten projekt robil kretyn czy zwykly czlowiek bez wyobrazni. Nie mieszkam na Rubinkowie wiec nie wiem jak tam wieja wiatry, ale od razu przyszlo do glowy to co bedzie jak wiatr bedzie wial na wysokosci przejscia prostopadle do Sz. Lubickiej.
Czlowiek bez wyobrazni ktory projektowal to przejscie tego jak widac nie przewidzial.
Co mamy, wiatr oczywiscie w takiej konfiguracji wieje czego skutkiem jest to ze konstrukcja przejscia podziemnego wylapuje ten wiatr i w perfekcyjny sposob cala wichura "przetacza" sie przez tunel. Jest tak jak w kominie!!!!!!
Brawa dla konstruktora, brawa dla miejskiego nieudacznika ktory zaakceptowal projekt.
Mialem watpliwosci, moze wiatr tak jednak nigdy nie wieje tam. Juz ich nie mam, wlasnie przechodzilem tym przejsciem