Dodaj do ulubionych

Gabriella: Toruń ma potencjał, tylko brakuje mu...

24.06.11, 09:19
Popatrz na wspaniałe autostrady
Na drogi, na których nie znajdziesz wybojów
Rosną nowe bloki i nie ma wypadków
W czystych szpitalach ludzie umierają rzadko
Mamy extra rząd i super prezydenta
Ci wszyscy ludzie to wspaniali fachowcy
Ufam im i wiem, że wybrałem swoją przyszłość
Za rękę poprowadzą mnie do Europy

Jest super
Jest super
Więc o co Ci chodzi

Mamy tolerancję wobec innych upodobań
Kościół zaciekle broni najbiedniejszych
Bogaci są fajni i w miarę uczciwi
Policja surowo karze złych przestępców

Jest super
Jest super
Więc o co Ci chodzi

(T.Love)
Obserwuj wątek
    • sdb Re: Gabriella: Toruń ma potencjał, tylko brakuje 24.06.11, 19:01
      Z drugiej strony, spotkałam też wielu pomocnych ludzi, którzy mówili po angielsku i byli bardzo pomocni.

tępy autor tekstu czy jego tłumacz?
    • geotoruniak Gabriella: Toruń ma potencjał, tylko brakuje mu... 24.06.11, 21:19
      Najbardziej podoba mi się to stwierdzenie: "Zawsze chciałam odwiedzić Polskę, bo mam polskie korzenie, ale coś mnie powstrzymywało: strach przed zobaczeniem biedy i obawa o bezpieczeństwo na ulicach"

Zawsze warto dowiedzieć się co myślą o nas obcokrajowcy: prawdopodobnie mieszkamy w Czarnogrodzie, w Krakowie żyją smoki a obecna polska wieś to taka z "Chłopów". Zapomniałam dodać, Kopernik był Niemcem.
      • szlachcic Re: Gabriella: Toruń ma potencjał, tylko brakuje 25.06.11, 09:56
        > Zawsze warto dowiedzieć się co myślą o nas obcokrajowcy: prawdopodobnie mieszka
        > my w Czarnogrodzie, w Krakowie żyją smoki a obecna polska wieś to taka z "Chłop
        > ów". Zapomniałam dodać, Kopernik był Niemcem.

ale my jestesmy sobie sami winni
        przyklady
        pewien minister mowi ze Polska to dziki kraj
        Rydzyk mowi ze to kraj totalitarny
        Na czas Euro zdaje sie sami Polacy wybrali logo na Google jako owieczki na tle gor co wg mnie potwierdzi tylko ze to kraj rolniczy, brakowac bedzie tylko sierpa
        a to ze szwedka przyjechala do Polski wraz z 17 innymi narodowosciami zaproszonymi przez GW tak naprawde niczego nie zmieni.
        Generalnie kazdy kto przyjezdza do Polski obala stereotypy, no ale przjezdza ulamek ludzi
        Prawda jest taka ze mamy ugruntowana opinie u innych a nasi rodacy w USA, na Wyspach czy w Niemczech je podtrzymuja swoim zachowaniem bardzo skutecznie
    • nemesis77 Re: Gabriella: Toruń ma potencjał, tylko brakuje 25.06.11, 08:12
      Chodzi o to, że mamy za dużo takich debili, narzekaczy i zrzędów jak ty.
    • b3ut Gabriella: Toruń ma potencjał, tylko brakuje mu... 25.06.11, 13:18
      "lekkich sałatek i kebabów"

Co to jest lekki kebab i gdzie można go nabyć?
      • bialy.murzyn Re: Gabriella: Toruń ma potencjał, tylko brakuje 25.06.11, 15:58
        b3ut napisał:

> "lekkich sałatek i kebabów"
        >
        > Co to jest lekki kebab i gdzie można go nabyć?

Na Szewskiej. Bułka z kapustą i majonezem, kebab wersja koreańska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka