Dodaj do ulubionych

BANDYCKA FIRMA WARTA.SA - ODSZKODOWANIA

08.03.02, 14:50
Cześć mili ludkowie .Chciałbym porozmawiać o problemach z wypłatą odszkodowania
w wyniku wypadku .Obecnie mam takie problemy WARTA SA kombinuje jak mi nie
wypłacić odszkodowania za autko ,Może ktoś z Was już mial doczynienia z nimi ???
Jak się bronić. Jak zmusic ubezpieczyciela do wyplaty naleznej sumy .
odszkodowania
MAM PELNE UBEZPIECZENIE AC I WJECHALEM W DRZEWO -PECH :(
,Dzięki za porady .:)
mate1@poczta.gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • mate1 Re: BANDYCKA FIRMA WARTA.SA - ODSZKODOWANIA 20.03.02, 21:19
      nie ma pokrzywdzonych ?????????
      • Gość: Krzyżak Re: BANDYCKA FIRMA WARTA.SA - ODSZKODOWANIA IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 22:10
        przygotuj sie na droge krzyzową.W listopadzie na rondzie koło Heliosu "facet z
        włocławka "jechał do gdańska rozmawiając przez komórę.Zamiast pojechac w
        prawo,pojechał prosto.Wymusił i walnął w mój samochód.Ten odbił sie od latarni
        i upadł na boku.Przyjechała policja .Samochód do kasacji.Dowód
        zabrany.Przyjechali z PZU.Policzyli cenę rynkową MINUS CZĘSCI NADAJĄCE SIĘ DO
        SPRZEDAŻY.Wyszło ileś,a dokładnie 65% wartosci przed wypadkiem.Spytałem
        pisemnie dlaczego.Dupek odpowiada mi ,-reszte prosze wykręcić i sprzedać na
        giłedzie.Chciałem go zabic ,ale przed tem postanowiłem sie konskwentnie
        odwoływac.Najpierw oddali mi za alarm,i reklame na somochodzie.Pózniej po 6
        miesiącach reszte.Dostałem wszystko co do grosza.
        Pamietaj! Wszystko na papierze.Na wszystko co nie po twojej myśli sie odwołuj
        do oporu.Tylko wówczas masz szansę.
        Podczas ostatniej zimy straciłem 4 szyby w samochodach.Co za hece były .MPO w
        Toruniu już chciało mnie podac do sądu za składanie f.....Ale kiedy
        uzgodniliśmy datę ,godzinę,odcinek drogi,kierunek i pulsacyjne posypywanie
        drogi ,wówczas kierowca sam potwierdził ,że tak faktycznie było.
        Stary,dużo wrażeń przed Tobą,ale musisz być jak ze stali bo z każdego innego
        metalu ,oleją Cie.
        To była ta dobra wiadomość.Teraz ta zła.
        Już w chwili ubezpieczenia zostałes wydymany.Otóz jak sobie przeczytasz
        dokładnie,DOKŁADNIE warunki ubezpieczenia to dowiesz sie ,że Warta tak do końca
        NIGDY nie odpowiada za pojazd nawet gdy ten posiada Ac.Tłumaczenie z czym sie
        spotkasz jest takie ,że Ubezpieczyciel nie posiada koncesji na handel rozbitymi
        pojazdami.To krótkie stwierdzenie ma na celu dobicie Ciebie.Zostaje Ci
        jedno.Tylko konsekwentne działanie.
        Jak bedzies zmiał kłopoty .Napisz.Poradzę Ci co ja zrobiłem.
        Pozdr
        • Gość: mate Re: BANDYCKA FIRMA WARTA.SA - ODSZKODOWANIA IP: *.aleksandrow-kujawski.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 08:04
          DZIĘKI
          ALE SKURWYSYNSTWO SIĘ SZERZY !!!!!!!!
          JEDNA WIELKA BANDA ZŁODZIEJI
          • robert_wl Re: BANDYCKA FIRMA WARTA.SA - ODSZKODOWANIA 28.03.02, 10:20
            To jest tak. Podpisujesz z nimi umowę, to są dla ciebie mili, uśmiechnięci i
            życzliwi. Zapewniają, jakie korzyści będziesz miał wiążąc się z tym
            ubezpieczycielem, a jak dochodzi do konieczności wypłaty odszkodowania, to mają
            cię głęboko w dupie. Mój znajomy też się na tym przejechał, tak jak setki a
            może nawet tysiące ludzi w tym kraju. Nie jesteście sami.
          • Gość: Krzyżak Re: BANDYCKA FIRMA WARTA.SA - ODSZKODOWANIA IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 20:52
            Gość portalu: mate napisał(a):

> DZIĘKI
            > ALE SKURWYSYNSTWO SIĘ SZERZY !!!!!!!!
            > JEDNA WIELKA BANDA ZŁODZIEJI

A nie mówiłem.Wiele jeszcze przed Tobą.
            • antek1 Re: BANDYCKA FIRMA WARTA.SA - ODSZKODOWANIA 05.04.02, 13:01
              No to żeś się ugotował.
              Trzeba dobrze wybierać ubezpieczyciela. Nie mówili Ci, żeby omijać Wartę ?
              Mogłeś zapytać na forum.
              Moje doświadczenia z odszkodowaniami :
              1/ Moje drugie autko cudownie zniknęło na Służewcu, ubezpieczone było w Tow.
              Ubezpieczeniowym Daewoo. Nie powiem, że nie biegałem, dzwoniłem i nie gadałem z
              dyrektorem oddziału wreszcie, który ponaglił panią Zosię ("bo pan wie, pani
              Zosia to u nas wąskie gardło" - Autentyk !). Tu najdłużej się czeka na zbijanie
              bąków przez policję - 30 dni, po czym sprawa ląduje w prokuraturze, tu też
              trzeba ich pogonić. Potem każdy ubezpieczyciel ma 30 dni od wyrejestrowania.
              Ale zapłacili odejmując zużycie czyli według wartości rzeczywistej, całe
              szczęście, że zniosłem franszyzę !
              2/ Kolejne autko "rozbiło mi się" przed rondem Daszyńskiego, ubezpieczone w
              PZU. Nie powiem, że pani w Inspektoracie Ochota powitała mnie kwiatami, ale
              założyła teczkę. Kłopot był z likwidatorem, który "nie ma czasu", przyjechał po
              tygodniu, ale zrobił niedocenę więc musiał przyjechać jeszcze raz, ale wiecie
              oni zbierają te swoje punkty. Potem warsztat wziął się do roboty, a PZU
              zapłaciło fakturkę. Oczywiście po 3 dniach możesz olać likwidatora, ale wtedy
              żegnasz się z naprawą bezgotówkową. Zwrócą, ale będzie się to ciągnąć.
              Co Ci mogę radzić oprócz tego co już Ci poradzono ?
              1/ Kup sobie Vademecum ubezpieczeń komunikacyjnych w Empiku i przeczytaj !
              2/ Na drugi raz czytaj Ogólne warunki AC przed zakupem polisy (najciekawszy
              rozdział "Wyłączenia")
              3/ Znajdź sobie agenta. Coś mi się zdaje, że sam żeś pongnał do Oddziału za 5
              dwunasta i teraz masz. Po to oni żyją z prowizji (zresztą to nie ma wpływu na
              cenę polisy), żeby doradzić i wskazać co ciekawsze punkty. A tak prowizję
              dostała pani w okienku, która nawet się nie napracowała a teraz ma Cię ...
              4/ A najlepiej znajdź sobie multiagenta lub brokera.
              5/ Omijaj Wartę i Allianz, zanim kupisz popytaj.
              6/ Jak będziesz robił wszystko z głową to docenisz ideę ubezpieczeń i nie
              będziesz klnąć.
              Pozdr
              Głos z Warszawy na Waszym forum
              • Gość: Krzyżak Re: BANDYCKA FIRMA WARTA.SA - ODSZKODOWANIA IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 15:00
                Dziekujemy za ten głos z Wawy.
                Mysle ,że wszystkie firmy ubezpieczeniowe chcą nas "walnąć w rogi"
                Pisałem ,że mi jakis rzeczoznawca "sugerował sprzedaż nie wycenionych
                pozostałości" na giełdzie samochodowej ala Słomczyn.:(
                Ja poszedłem dalej .Już wiem ,że ŻADNA firma ubezpieczeniowa nie wypłaci do
                końca AC.
                Wniosek>Jesteśmy nabijani w butelkę od samego początku do samiuteńkiego końca.
                • antek1 Re: BANDYCKA FIRMA WARTA.SA - ODSZKODOWANIA 05.04.02, 15:49
                  A tu się z Tobą nie zgodzę. Nie dostaniesz pełnego AC bo samochód to taka
                  rzecz, która traci na wartości. Już po tygodniu tak naprawdę Twoja polisa nie
                  wygląda tak jak schowana u ciebie w portfelu. Suma ubezpieczenia jest
                  redukcyjna, kurczy się, z tego wniosek, że mamy do czynienia z nadpłatą
                  składki. I możesz ubiegać się o zwrot części nadpłaconej składki w przypadku
                  bezszkodowego trwania ochrony ubezpieczeniowej. I ci zwrócą.
                  Walą w rogi, czy dajemy się walić ?
                  Przeczytaj moją radę nr 3 i 4 z poprzedniego postu.
                  Gdybyś Ty, Krzyżak chciał np. dać mi 20 zł, tylko dlatego że nie wiesz, że
                  wcale mi ich dawać nie musisz, a ja bym tego nie wziął, to by mnie wykopano z
                  Warszawy :-)))
                  A tak właśnie robią klienci.
                  Uważam, że w rogi wali nas tak naprawdę inna firma o nazwie państwo polskie. Na
                  każdym kroku. Obecnie komuchy wprowadzają parapodatek pod nazwą abonament RTV.
                  A dlaczego ja mam płacić jak ja oglądam .... nur Pro Sieben ???
                  • Gość: Krzyżak Re: BANDYCKA FIRMA WARTA.SA - ODSZKODOWANIA IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 16:43
                    antek1 napisał(a):

> A tu się z Tobą nie zgodzę. Nie dostaniesz pełnego AC bo samochód to taka
                    > rzecz, która traci na wartości. Już po tygodniu tak naprawdę Twoja polisa nie
                    > wygląda tak jak schowana u ciebie w portfelu. Suma ubezpieczenia jest
                    > redukcyjna, kurczy się, z tego wniosek, że mamy do czynienia z nadpłatą
                    > składki. I możesz ubiegać się o zwrot części nadpłaconej składki w przypadku
                    > bezszkodowego trwania ochrony ubezpieczeniowej. I ci zwrócą.
                    > Walą w rogi, czy dajemy się walić ?
                    > Przeczytaj moją radę nr 3 i 4 z poprzedniego postu.
                    > Gdybyś Ty, Krzyżak chciał np. dać mi 20 zł, tylko dlatego że nie wiesz, że
                    > wcale mi ich dawać nie musisz, a ja bym tego nie wziął, to by mnie wykopano z
                    > Warszawy :-)))
                    > A tak właśnie robią klienci.
                    > Uważam, że w rogi wali nas tak naprawdę inna firma o nazwie państwo polskie. Na
                    >
                    > każdym kroku. Obecnie komuchy wprowadzają parapodatek pod nazwą abonament RTV.
                    > A dlaczego ja mam płacić jak ja oglądam .... nur Pro Sieben ???

A propos Tv .miałem wiele podobnych rozmów na temat płacenia abonamentu.Kiedy
                    panienka nie miała już argumentów ,/powiedziałem ,że nie posiadam zwykłej antent
                    do oglądania TVP/powiedziała ,że z pewnością bedę oglądał przez talerz.
                    Z bólem serca olałem jej dobre rady/żeby jednak płacić/
                    Co do zwrotu nadpłaty to przecieram oczy ze zdumienia.Jakie zwroty? Pieniędzy?
                    Żarty sobie Waćpan czynisz chyba?
                    • antek1 Re: BANDYCKA FIRMA WARTA.SA - ODSZKODOWANIA 05.04.02, 16:59
                      Co do zwrotu nadpłaty to przecieram oczy ze zdumienia.Jakie zwroty? Pieniędzy?
                      Żarty sobie Waćpan czynisz chyba?

Tak, tak pieniędzy, a co 200 zł piechotą chodzi ? Tak to nawet w warszawce nie
                      ma :-)))
                      To nie żarty, trzeba pisać podanie do ubezpieczyciela.
                      A cała ta wiedza ... z internetu :-)))
                      Jak znajdę linka to podeślę, jak to się robi dokładnie.
                      Miłej niedzieli, kończę tydzień.
                      Antek
                      • Gość: Krzyżak Re: BANDYCKA FIRMA WARTA.SA - ODSZKODOWANIA IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 17:35
                        antek1 napisał(a):

> Co do zwrotu nadpłaty to przecieram oczy ze zdumienia.Jakie zwroty? Pieniędzy?
                        > Żarty sobie Waćpan czynisz chyba?
                        >
                        > Tak, tak pieniędzy, a co 200 zł piechotą chodzi ? Tak to nawet w warszawce nie
                        > ma :-)))
                        > To nie żarty, trzeba pisać podanie do ubezpieczyciela.
                        > A cała ta wiedza ... z internetu :-)))
                        > Jak znajdę linka to podeślę, jak to się robi dokładnie.
                        > Miłej niedzieli, kończę tydzień.
                        > Antek

Wracaj do nas w poniedziałek.Ja odwiedzę Warszawę.Do usłyszenia w poniedziałek
                        wieczorkiem
                        • antek1 Re: BANDYCKA FIRMA WARTA.SA - ODSZKODOWANIA 10.04.02, 12:24
                          Zgodnie z obietnicą :
                          e-insurance.pl/poradnik/casco.htm
                          • Gość: Krzyżak Re: BANDYCKA FIRMA WARTA.SA - ODSZKODOWANIA IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 14:41
                            Dziekuje ,bardzo ciekawe info.

Ciekawe czy walczący z wartą padł w ferworze walki czy tylko leczy rany/głowę/
                            • mate1 Re: BANDYCKA FIRMA WARTA.SA - ODSZKODOWANIA 16.04.02, 10:37
                              niezle niezle , ja napisalem skarge do PUNU w warszawie i czekam na odpowiedz
                              heheh warta skurwiele jedne !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka