Gość: Krzyżak IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 21:40 Byłem znów dzisiaj w warszawie! Znów jestem pod jej wrażeniem! Jeszcze bardziej mi sie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polonus Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: 198.138.227.* 19.03.02, 21:56 Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > Byłem znów dzisiaj w warszawie! good for you! > Znów jestem pod jej wrażeniem! czego? > Jeszcze bardziej mi sie podoba! a ja dzis bylem w polskiej dzielnicy w Philadelphi i mi sie nie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 22:05 Gość portalu: polonus napisał(a): > Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > > > Byłem znów dzisiaj w warszawie! > good for you! > > Znów jestem pod jej wrażeniem! > czego? > > Jeszcze bardziej mi sie podoba! > > a ja dzis bylem w polskiej dzielnicy w Philadelphi i mi sie nie podoba! Z przykroscią stwierdzam ,że tak to już jest na obczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: 198.138.227.* 19.03.02, 22:10 Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > Gość portalu: polonus napisał(a): > > > Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > > > > > Byłem znów dzisiaj w warszawie! > > good for you! > > > Znów jestem pod jej wrażeniem! > > czego? > > > Jeszcze bardziej mi sie podoba! > > > > a ja dzis bylem w polskiej dzielnicy w Philadelphi i mi sie nie podoba! > > Z przykroscią stwierdzam ,że tak to już jest na obczyznie. jaka tam obczyzna, wszyscy mowia po Polsku, i to z takim starym akcentem ze w gorach nie uslyszysz, sklepy tylko z polskimi produktami, zadnych supermarketow, wszystko sprawia wrazenie jakby nas w czasy glebokiego PRL przeniesiono! Wrazenie niesamowite! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 22:15 Dobra,wszystko jak kraju ,ale pieniądze chyba jakies inne,prawda. A Aleje jerozolimskie taż są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: 198.138.227.* 19.03.02, 23:13 Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > Dobra,wszystko jak kraju ,ale pieniądze chyba jakies inne,prawda. > A Aleje jerozolimskie taż są? zaraz Jerozolimskie bys chcial, sa inne ulice ale za to szerokie jak aleje, pieniadze faktycznie inne calkowicie zielone, ale zaraz, zaraz, jezdzisz do Warszawy czesto to wiesz ze tam wiele cen tez w zielonych (mieszkania itp) wiec roznica praktycznie zadna, ja kupowalem CD Playera w Warszawie to mi tez w zielonych policzyli (czulem sie jak wiesniak z prowincji co ze zlociszkami przyjechal i potem musialem pomykac do kantoru), patrzylem na cemy wynajmu mieszkan w Warszawie 400-500$ te same co do ceta na Richmond (tak sie nazywa ta polska enklawa w Phili). he he he Ciekawe czy zarobki tez w Warszawce porownywalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quesso Re: Bleee! ta Warszawa! IP: 158.75.53.* 21.03.02, 19:29 No, starówkę to mamy lepszą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Bleee! ta Warszawa! IP: *.matrix.pl 12.04.02, 13:25 Gość portalu: Quesso napisał(a): > No, starówkę to mamy lepszą! Pewnie, ze lepszą, bo i starszą i nie musiała być odbudowywana po zniszczeniach wojennych... Pozdro1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 01:06 Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > Byłem znów dzisiaj w warszawie! > Znów jestem pod jej wrażeniem! > Jeszcze bardziej mi sie podoba! Ja też byłem. Według mnie powinieneś wynająć dobrego terapeutę by cię po każdym powrocie znów ustawiał w pionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 11:26 Gość portalu: Jonek napisał(a): > Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > > > Byłem znów dzisiaj w warszawie! > > Znów jestem pod jej wrażeniem! > > Jeszcze bardziej mi sie podoba! > > Ja też byłem. Według mnie powinieneś wynająć dobrego terapeutę by cię po każdym > > powrocie znów ustawiał w pionie. Dobrze,powiedz co w tym złego,że bardziej mi się podoba warszawa jak np.toruń. Do terapeuty nie chodzę .W Warszawie jestem częsciej niż myslisz.Niesamowite miasto.Jakie tempo.Jakos nie zauwazyłem takiego marazmu jak w naszym regionie.Tej monotonii.Nasze miasta po 22 dawno juz spią.Mieszkańcy równiez,przejedz sie do Wawy w sobote. I tak na koniec.Życie w Warszawie to dopiero ustawia w pionie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: 198.138.227.* 21.03.02, 15:45 > Dobrze,powiedz co w tym złego,że bardziej mi się podoba warszawa jak np.toruń. > Do terapeuty nie chodzę .W Warszawie jestem częsciej niż myslisz.Niesamowite > miasto.Jakie tempo.Jakos nie zauwazyłem takiego marazmu jak w naszym regionie.T > ej > monotonii.Nasze miasta po 22 dawno juz spią.Mieszkańcy równiez,przejedz sie do > Wawy w sobote. > I tak na koniec.Życie w Warszawie to dopiero ustawia w pionie! Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > Dobrze,powiedz co w tym złego,że bardziej mi się podoba warszawa jak np.toruń. > Do terapeuty nie chodzę .W Warszawie jestem częsciej niż myslisz.Niesamowite > miasto.Jakie tempo.Jakos nie zauwazyłem takiego marazmu jak w naszym regionie.T bo maja prace perspektywy ot why! > ej > monotonii.Nasze miasta po 22 dawno juz spią.Mieszkańcy równiez,przejedz sie do > Wawy w sobote. > I tak na koniec.Życie w Warszawie to dopiero ustawia w pionie! Ty bys kochal NY City tam o 3-rano zaobserwowalem taki ruch w interesie w okolicach 15-tej i Brodway ze Jerozolimskie w okolicach poludnia by sie nie powstydzily, tylko po 5h w tym cudownym miscie glowa boli, czlowiek caly poobijany jest od przedzierania sie przez tlum, wszyscy sie gdzie panicznie spiesza ci co sie nie spiesza usiluja ci cos sprzedac prosto z chodnika, pelno dziwakow, np gosc z wielka jaszczurka na ramieniu to normalny widok. Przed sama podroza do Polski bylem w NY i Warszawe odebralem tak jak i moi wspoltowarzysze podrozy jako wymarle miasto okecie podlug JFK wyglada jak szpital z ktorego ewakuowano pacjetow. Wlasnie dlatego ze zycie jest wolniejsze lubie Torun, takie dynamiczne miasta jest dobrze odwiedzic raz na jakisz czas dla poprawienia krazenia (lubie zwiedzac wielkie miasta) ale zyc w takim scisku stresie, no thanks. NY zyja szybko ale krotko i ten ciagly chalas z klaksonow. Zreszta tu sie obserwuje tred ucieczki z miast, tak z wlasnego podworka to Phila w ostatnich nastu latach stracila 400tys mieszkancow na rzecz seberbii i miasteczek satelit. Teraz jest paradoks 1.5mln ju ztylko ma sama Phila a w satelitach mieska 2.5mln. praktycznie tylko osoby chcace zrobic kariere za wszelka cene wala teraz do duzych miast. Bo tam nie ludzie ale praca szuka ludzi. Podejrzewam ze tez jestes taki "mlody gniewny" i chcesz zaistniec w dzisiejszej Polsce a nie przewegetowac jak wiekszosc, wiec rozumiem toj zachwyt Warszawa. Tez tam planowalem wyjechac z Torunia. :) To taki polski NY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 17:42 Kurcze Polonus,Ty mnie teraz wyczułeś.Tak,taki właśnie ruch mi odpowiada.W takich warunkach powiedzmy ekstremalnych moza sie sprawdzić. Mi to odpowiada. Piszesz ,że po 5h boli głowa.Owszem boli,ale wiem gdzie ją włożyć aby sie wyleczyła z bólu.Na szczęście się "ubezpieczyłem' relax na maxa. I jescze jedno nie zamierzam w Warszawie przebywać do emerytury.Wyładować energię,zabrać kasę i do domu lub gdzies dalej..... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: 198.138.227.* 21.03.02, 19:37 Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > Kurcze Polonus,Ty mnie teraz wyczułeś.Tak,taki właśnie ruch mi odpowiada. tez jeszcze pare lat temu bylem tak zdeterminowany wypuscic sie na szersze wody, ciekawosc, zmeczenie malymi horyzontami co niektorych wspoltowarzyszy niedoli i zadza pieniadza! czasami warto porzucic cieple kapcie, cos sie traci ale tez wiele sie zyskuje ! > takich warunkach powiedzmy ekstremalnych moza sie sprawdzić. Mi to odpowiada. oj mozna, mozna > i do domu lub gdzies dalej..... New Zeland powinno byc OK! > Pozdrawiam a rowniez, rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 18:09 Krzyżak moze przesadzam ale prawie co drugi twój wątek mówi o tym jaka ta Warszawa jest super. Jak tak bardzo Ci sie podoba to w końcu przeprowadz sie tam a nie narzekasz na Toruń jaki tu jest smutek.Dla mnie nie ma lepszego miejsca w Polsce niż Toruń i tak zostanie już do smierci.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 18:57 Gość portalu: michu napisał(a): > Krzyżak moze przesadzam ale prawie co drugi twój wątek mówi o tym jaka ta > Warszawa jest super. Jak tak bardzo Ci sie podoba to w końcu przeprowadz sie > tam a nie narzekasz na Toruń jaki tu jest smutek.Dla mnie nie ma lepszego > miejsca w Polsce niż Toruń i tak zostanie już do smierci.Amen. Co Ty piszesz.Nigdy nie powiedziałem ,że w Toruniu wieje smutkiem.Pisze z Polonusem ,że mnie pociąga warszawa i to tyle. ktoś lubi żagle inny zbierac grzyby,jescze inny skoki na linie i to ich grzeje.A mnie cos zupełnie innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: 198.138.227.* 21.03.02, 19:31 Gość portalu: michu napisał(a): > Krzyżak moze przesadzam ale prawie co drugi twój wątek mówi o tym jaka ta > Warszawa jest super. Jak tak bardzo Ci sie podoba to w końcu przeprowadz sie > tam a nie narzekasz na Toruń jaki tu jest smutek.Dla mnie nie ma lepszego > miejsca w Polsce niż Toruń i tak zostanie już do smierci.Amen. czlowieku czemu sam sie ograniczasz, ja tez lubilem i lubie Torun, choc widzilem juz conajmniej 10 o wiele ladniejszych miast, ale to w Toruniu sie urodizlem i tam czuje sie u siebie, ale z gory zalozyc no matter what ze w nim zostane to potworne ograniczenie, jest wiele miejsc w ktorych moglbym szczesliwie mieszkac i jest jeszcze wiecej mijsc w ktorym moglbym mieszkac o ktorych jeszcze nie wiem, Krzyzak "narzeka" ale konstruktywnie, tak trzymaj Krzyzak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 20:03 Nie napisalem ze tu zostane na stałe tylko ze to jest najpiekniejsze miejsce w Polsce. I tak zapewne zostanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDB Re: Ehhhhhhh ten Rzym!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 15:29 Skoro tak to ja juz sie rozkleilem i przypomnialem sobie jak to bylo rok temu jezdzic i lazic sobie beztrosko po Rzymie. Ech, tak fajnie niby nie wiedzialem gdzie jestem ale czulem sie jak u siebie, jak ryba w wodzie. Wtedy sobie pomyslalem ze chcialbym tam pomieszkac tak z roczek a moze wiecej ale na pewno wrocic niedlugo do Torunia. Albo byc jakimstam przewodnikiem dla wycieczek- dalbym rade bo za przewodnika ostatnio (bylem tam trzeci raz) robilem. Wiem gdzie jest dobra pizza, jak dojechac do Coloseum, Forum Romanum(zaraz obok :)) fontanny di Trevi, Watykanu itd. Miasto ogromne, samochodem bym sie sam nie wazyl tam jezdzic za zadne skarby. Wszedzie pelno ludzi, pelno zycia. Ja tam jeszcze kiedys pojade, zobaczycie :) ach ta pizza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus viva Italia IP: 198.138.227.* 22.03.02, 17:54 Gość portalu: SDB napisał(a): > Skoro tak to ja juz sie rozkleilem i przypomnialem sobie jak to bylo rok temu > jezdzic i lazic sobie beztrosko po Rzymie. Ech, tak fajnie niby nie wiedzialem > > gdzie jestem ale czulem sie jak u siebie, jak ryba w wodzie. Wtedy sobie > pomyslalem ze chcialbym tam pomieszkac tak z roczek a moze wiecej ale na pewno > wrocic niedlugo do Torunia. Albo byc jakimstam przewodnikiem dla wycieczek- > dalbym rade bo za przewodnika ostatnio (bylem tam trzeci raz) robilem. Wiem > gdzie jest dobra pizza, jak dojechac do Coloseum, Forum Romanum(zaraz obok :)) > fontanny di Trevi, Watykanu itd. Miasto ogromne, nie takie ogromne zaledwie 2.8mln mieszkancow > samochodem bym sie sam nie > wazyl tam jezdzic za zadne skarby. tez bym sie nie odwazyl (choc juz jezdzilem po manhatanie tym w NY nie na rubinkowie) z powodu bardzo waskich uliczek i nieslychanej wrecz zywiolowosci wloskich kierowcow > Wszedzie pelno ludzi, pelno zycia. Ja tam > jeszcze kiedys pojade, zobaczycie :) ach ta pizza... mala dygresja abstrachujac od tego ze Rzym ma najpiekniejsze koscioly jakie moje oko widzialo, bylem na wycieczce czas temu z warszawskiego biura podrozy z warszawiakami i bylo to przezycie bowiem te wiesniaki nic innego caly czas nie robily tylko usilowaly wszystkim udowodnic ze wszystko co nam pokazywano jest w Warszawie wieksze, Mariot w Rzymie mniejszy ulice mniejsze, pozatym caly czas byla miedzy nimi konkurecja kto wiecej zarabia i kogo na drozszy obiad stac. Pracujac wtedy w Toruniu nie mailem startu :( Ogolnie zachwytu na nich Rzym nie zrobil w koncu z nie byle jakiego miejsca byli bo z Warszawy. osobiscie im wspolczulem bo Warszawa ma sie do Rzymu jak Chelmza do Pragi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 18:36 cześc Polonus!Wiem ,że chcesz mnie zniechecić.Niestety, nic z tego.Podoba mi sie jeszcze bardziej:) Kurcze jestem jak narkoman .W poniedziałek znowu jadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: 198.138.227.* 22.03.02, 20:00 Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > cześc Polonus!Wiem ,że chcesz mnie zniechecić. nawet mi przez mysl by nie przeszlo, a po drugie nie sprawiasz wrazenia goscia ktorego moznaby bylo tak latwo zniechecic, po drugie mysle ze w Warszawie cie pociaga cos innego niz wielkomiejska metalnosc Warszawikow ktora uniemozliwia im zwiedzanie Rzymu gdyz musza na kazdym kroku siebie przekonac ze przyjechali z piekniejszego miasta (dokladnie tak dzialaja Amerykanie gdzie nie pojada robia wszystko aby sie przekonac ze niepotrzebnie wyjechali)! > Niestety, nic z tego.Podoba mi > sie jeszcze bardziej:) > Kurcze jestem jak narkoman .W poniedziałek znowu jadę. sa dwie mozliwosci, albo sie zakochales w Warszawiance albo masz tak zloty interes :)) jesli dwa warunki spelnione tos bracie dla Torunia przepadl na zawsze :( i nic juz ci nie pomoze biedaku jedynie migracia do stolicy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 20:40 Gość portalu: polonus napisał(a): Witaj Polonusie > a po drugie nie sprawiasz wrazenia goscia > ktorego moznaby bylo tak latwo zniechecic, po drugie mysle ze w Warszawie cie > pociaga cos innego niz wielkomiejska metalnosc Warszawikow . No więc tak, nikt i nic nie jest w stanie mnie zniechęcic.Z mondrymi robie ineteresy ,głupków ignoruję.Mentalnośc warszawiakow jest dosyć dziwna ,ale mnie nie to w Warszawie ineresuje. Poza tym Torun jest piękny.Bardzo! > sa dwie mozliwosci, albo sie zakochales w Warszawiance albo masz tak zloty > interes :)) jesli dwa warunki spelnione tos bracie dla Torunia przepadl na > zawsze :( i nic juz ci nie pomoze biedaku jedynie migracia do stolicy ! Na to pytanie odpowiem Ci za jakies 10 dni.Wytrzymaj ,jak Ci powiem,padniesz nawet Ty! Warszawianki są piekne,ale Torunianki jeszcze piękniejsze!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 23:23 Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > Dobrze,powiedz co w tym złego,że bardziej mi się podoba warszawa jak np.toruń. >Do terapeuty nie chodzę .W Warszawie jestem częsciej niż myslisz. Tylko żartowałem. Tak naprawdę to podziwiam twój entuzjazm. Ja mam dokładnie odwrotne odczucia. >Niesamowite miasto.Jakie tempo. No właśnie! Nie cierpię tempa. Nawet Toruń jest dla mnie często za szybki. >Jakos nie zauwazyłem takiego marazmu jak w naszym regionie.Tej monotonii.Nasze >miasta po 22 dawno juz spią. Kocham marazm i monotonię. Kiedy wszyscy śpią, po 22 czy 23 idę dopiero na spacer Szeroką. To jest dopiero niezwykłe uczucie! >Mieszkańcy równiez,przejedz sie do Wawy w sobote. Marzy mi się raczej spokojna i cicha wieś, gdzie się nic, ale to nic nie dzieje. >I tak na koniec.Życie w Warszawie to dopiero ustawia w pionie! Każdy ma prawo do własnych upodobań. Mój kolega, na przykład, zakochał się w dziewczynie, która jest nie tylko gruba ale i zezowata - a inteligencją też nie grzeszy. Ale on poza nią świata nie widzi. No i bardzo pięknie. Ja mu przecież nie będę zabraniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macius Re: do polonusa IP: *.ci.uw.edu.pl 23.03.02, 00:18 jakie Ty masz kompleksy ze na kazdy temat wplataz zycie w ameryce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: do polonusa IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 07:35 Gość portalu: macius napisał(a): > jakie Ty masz kompleksy ze na kazdy temat wplataz zycie w ameryce? To chyba ty masz kompleksy, jeśli ci to przeszkadza? O ile się zorientowałem, to Polonus tam po prostu mieszka i czuje potrzebę dzielenia się tym, co widzi. A czemu my piszemy np. o dziurach w asfalcie czy bezrobociu? Polonusa uważam za jednego z sensowniejszych forumowiczów i z przyjemnością czytam jego posty - co nie o wszystkich, niestety mogę powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus czy mam kopleksy IP: 198.138.227.* 25.03.02, 16:28 Gość portalu: Jonek napisał(a): > Gość portalu: macius napisał(a): > > > jakie Ty masz kompleksy ze na kazdy temat wplataz zycie w ameryce? mialem kompleks do Ameryki, ale pare lat tutaj mnie z niego wyleczylo, teraz zawsze z duma mowie ze jestem europejczykiem-polakiem bo uwazam ze nasza kultura jest daleko superior w stosunku do plaskikowo-only_money Ameryki. > > To chyba ty masz kompleksy, jeśli ci to przeszkadza? O ile się zorientowałem, t > o > Polonus tam po prostu mieszka i czuje potrzebę dzielenia się tym, co widzi. dokaldnie odczuwam silna potzrebe porownywania (kazdego miejsca w ktorm jestem z kajem ojczystym) a teraz jestem w USA wiec wszystko porownuje co wydaje mi sie oczywiste, staram sie byc obiektywny na ile to mozliwe (choc nie wierze w pelna obiektywnas osobnicza bo kazy widzi swiat po przez pryzmat swoich doswiadczen) , i widze ze nie ma idealnych swiatow (a wierzylem w to przed emigracja) sa plusy po stonie naszej jak i ameryki, ale rozumiem Macius ze moze cie to nie interesowac, tak jak wiele watkow mnie nie interesuje to ich nie czytam i nie oskarzam autorow o kompleksy... > Polonusa uważam za jednego z sensowniejszych forumowiczów i z przyjemnością > czytam jego posty - co nie o wszystkich, niestety mogę powiedzieć. dzieki, dzieki Jonek jestem zaczerwieniony jak nastolatka ktorej poraz pierwszy mlodzieniec polozyl reke na kolanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: czy mam kopleksy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 17:46 Gość portalu: polonus napisał(a): > Gość portalu: Jonek napisał(a): > > > > > Polonusa uważam za jednego z sensowniejszych forumowiczów i z przyjemności > ą > > czytam jego posty - co nie o wszystkich, niestety mogę powiedzieć. > dzieki, dzieki Jonek > jestem zaczerwieniony jak nastolatka ktorej poraz pierwszy mlodzieniec polozyl > reke na kolanie Hey Polonus !Ja też tak uważam.Czerwień sie jeszcze mocniej .Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.03.02, 10:31 Dziękuje Jonek!!.Bardzo sie ucieszyłem ,że Ty równiez możesz zrozumiec moją fascynację.Może nie tyle Warszawą co właściwie ideą.Podobał mi sie ten przykład z dziewczyną przyjaciela.Własnie tak powinno być.Nie jest ważne co się podoba nam ,a co nie,ważne jest to,że to coś podoba się konkretnej osobie .Jeżeli chodzi o odreagowania to równiez sie z Tobą zgadzam.Lubię wieś, bardzo lubie las ,szczególnie swój.Uwielbiam w nim spacerowac i wąchać jego niepowtarzalny zapach. Warszawę uwielbiam za to ,że mogę się tam ambicjonalnie wyżyć i zawodowo sprawdzić .Nie ma lepszego miejsca w Polsce na poligon swoich pomysłów,planów i ambicji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 18:31 Byłem znów dzisiaj w warszawie! Znów jestem pod jej wrażeniem! Jeszcze bardziej mi sie podoba! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOnek Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 23:18 Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > Byłem znów dzisiaj w warszawie! > Znów jestem pod jej wrażeniem! > Jeszcze bardziej mi sie podoba! > > :) To już chyba nieuleczalne :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 13:47 Gość portalu: JOnek napisał(a): > Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > > > Byłem znów dzisiaj w warszawie! > > Znów jestem pod jej wrażeniem! > > Jeszcze bardziej mi sie podoba! > > > > :) > > To już chyba nieuleczalne :( Powiedziałbym przypadek kliniczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: 198.138.227.* 26.03.02, 14:43 Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > Gość portalu: JOnek napisał(a): > > > Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > > > > > Byłem znów dzisiaj w warszawie! > > > Znów jestem pod jej wrażeniem! > > > Jeszcze bardziej mi sie podoba! > > > > > > :) > > > > To już chyba nieuleczalne :( > > Powiedziałbym przypadek kliniczny :) musicie uwazac bo radosc jest choroba zarazliwa, i byloby to ze szkoda dla forum torunskiego gdyby wszyscy inteligetni formulowicze nagle przeprowadzili sie do Warszawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 02:23 Nie, chyba dość jasno wyraziłem powyżej moją dezaprobatę dla tego pomysłu. Fakt, że jako człowiek tolerancyjny akceptuję nagły i nieokiełznany wybuch uczucia Krzyżaka nie oznacza, że w jakiejkolwiek mierze go podzielam. Po prostu przyjmuję do wiadomości fakt, że "każda potwora znajdzie swego amatora". Zresztą, takie nagłe zauroczenie często szybko mija... i może już niedługo Krzyżak - skruszony syn marnotrawny ziemi pomorskiej wróci z obczyzny do macierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: 198.138.227.* 27.03.02, 15:23 Gość portalu: Jonek napisał(a): > przyjmuję do wiadomości fakt, że "każda potwora znajdzie swego amatora". > Zresztą, takie nagłe zauroczenie często szybko mija... i może już niedługo > Krzyżak - skruszony syn marnotrawny ziemi pomorskiej wróci z obczyzny do > macierzy. ale wtedy nie bylby juz to ten sam dumny Krzyzak w zbroii, bylby to zlamany Jurand z Warszawy i jego posty niebyly by juz napelnione radoscia tylko gorycza i smakiem kleski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 15:33 Krzyżak zawsze zostanie Krzyżakiem.Weekendy bedę zawsze spedzal w swojej biednej zagrodzie. Nie zamierzam zawiesic kompa na kołku.Jeszcze się nie raz będziemy spierac o drobiazgi. Pozdrawiam Krzyżak ze złamanym .....sercem Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wl Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! 27.03.02, 16:09 Dostałeś sms-a? Jak już będziesz w tej Wawie, to nie zapomnij Krzyżak czasami włączyć komputer i wpisać adres: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? dzial=0511&forum=TORUN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 18:42 robert_wl napisał(a): > Dostałeś sms-a? Jak już będziesz w tej Wawie, to nie zapomnij Krzyżak czasami > włączyć komputer i wpisać adres: <a href="www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?" > target="_blank">www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?</a> > dzial=0511&forum=TORUN Dostałem.Dziekuje.Wiesz ,to cholerne forum to uzaleznienie.Jedno jest pewne ,że zmienie nick.Od dawna analizuje forum w.Czuje przez moją pajęczą skorupę ,że ONi nie lubią Krzyżactwa. Myśle ,że tak sie wyżyję.A może ktoś mi pomoże z tym nickiem? Ciekawe ,może anomski? Może ..... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wl Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! 27.03.02, 18:50 Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > Dostałem.Dziekuje.Wiesz ,to cholerne forum to uzaleznienie.Jedno jest pewne ,że > > zmienie nick.Od dawna analizuje forum w.Czuje przez moją pajęczą skorupę ,że ON > i > nie lubią Krzyżactwa. Myśle ,że tak sie wyżyję.A może ktoś mi pomoże z tym > nickiem? > Ciekawe ,może anomski? > Może ..... Proponuję Tobie pozostać Krzyżakiem dla forum Torunia, a zmienić nick dla Wawy. Nazwij się albo Piernikiem, albo Kopernikiem, to znaczy tak, aby nie robić sobie tam wrogów skoro nie lubią Zakonu, ale żeby wiadome było, gdzie Twoje korzenie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: 198.138.227.* 27.03.02, 20:54 > Dostałem.Dziekuje.Wiesz ,to cholerne forum to uzaleznienie.Jedno jest pewne ,że > > zmienie nick.Od dawna analizuje forum w.Czuje przez moją pajęczą skorupę ,że ON > i > nie lubią Krzyżactwa. dwa posty temu pisales "Krzyżak zawsze zostanie Krzyżakiem." a teraz pytasz jaki inny nick? pogubilem sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 23:15 Gość portalu: polonus napisał(a): > > Dostałem.Dziekuje.Wiesz ,to cholerne forum to uzaleznienie.Jedno jest pewn > e ,że > > > > zmienie nick.Od dawna analizuje forum w.Czuje przez moją pajęczą skorupę , > że ON > > i > > nie lubią Krzyżactwa. > dwa posty temu pisales "Krzyżak zawsze zostanie Krzyżakiem." > a teraz pytasz jaki inny nick? > pogubilem sie... To oczywiscie był żart. Przepraszam.już nie będę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 00:56 Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > Jedno jest pewne ,że > zmienie nick.Od dawna analizuje forum w.Czuje przez moją pajęczą skorupę ,że > ONi nie lubią Krzyżactwa. No nie! A to ksenofoby, rasiści, szowinistyczne warszawskie ******! Mazowieckie ślimaki małorolne! Nie lubią Prus i Zakonu? A pies im mordę lizał! I ty Krzyżak z takim towarzystwem się zadajesz? Ich to trzeba by rohatyną pomacać, a nie w dyskusje jakoweś się zagłębiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 12:13 Gość portalu: Jonek napisał(a): > Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > > > Jedno jest pewne ,że > > zmienie nick.Od dawna analizuje forum w.Czuje przez moją pajęczą skorupę , > że > > ONi nie lubią Krzyżactwa. > > No nie! A to ksenofoby, rasiści, szowinistyczne warszawskie ******! Mazowieckie > > ślimaki małorolne! Nie lubią Prus i Zakonu? A pies im mordę lizał! > I ty Krzyżak z takim towarzystwem się zadajesz? > Ich to trzeba by rohatyną pomacać, a nie w dyskusje jakoweś się zagłębiać! > Boże ,ale in dałeś.Mi by to przez gardło nie przszło. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: 198.138.227.* 28.03.02, 15:07 > > > Boże ,ale in dałeś.Mi by to przez gardło nie przszło. > :) czasem mezczyzna musi byc mezczyzna i stosowac srodki brutalno radykalne jesli tego wymaga sytuacja, a w takiej sie w takowej znalazles bowiem niezawislosc nicka to rzecz powazna i nikomu nic nie powinno byc do twojego nicka i twoich korzeni :) Odpowiedz Link Zgłoś
antek1 Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! 29.03.02, 13:23 Krzyżak nie zmieniaj nicka na forum warszawskim. To są mity, że warszawiacy nie lubią tych czy owych, są buraki i ksenofoby, którzy zawsze znajdą innych do nie- lubienia. Nawet w swoim mieście. Na przykład kawał o Pradze z Mokotowa : Dlaczego nad Pragą wrony latają na plecach ? Bo tam nasrać nawet szkoda. To miasto pęka od lubliniaków, łodzian i wrocławian, ale mało jest CT, oj mało. Krzyżak, na jedno musisz uważać, tu Powstanie Warszawskie to świętość, więc lepiej się nie wypowiadaj jeśli chcesz je skrytykować lub zrób to z rozwagą. A poza tym możesz przyjeżdżać krzewić wiarę, obowiązkowo w białym płaszczu z krzyżem na plecach. No to do zobaczenia Twych blach na Placu Zawiszy (jeżdżę tam codziennie wielokrotnie). pzdr und gute Reise nach Warschau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 15:41 No nie! Antek wiedze ,że masz mnie na oku.Blachy musze amienić na WI. Rezydowac będę w pobliżyu Ronda ONZ/ Jana Pawła .Znasz jakiś kawał?.W białym płaszczu z Krzyżem nie bedę chodzic bo mnie zwiną. Poza tym ,że życzę Wesołych Świąt chciałbym sie spotkać z Tobą .Cel:dwa słowa o mieście:) Co antek jako przewodnik na to ? Chodzi o 1 lekcję -Gratis;) Ehhhhhhhhhh ta Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
antek1 Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! 29.03.02, 17:03 No dobra, pokaże Ci gratis Zamek Królewski i zakątki Mirowa i gdzie zjemy za pół darmo koło ronda ONZ. Ale wiesz, kolejna lekcja płatna, wiesz ja jestem Antek. A tak w ogóle to Wesołych świąt, ja odpocznę od kompka i przyjezdnych :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 18:57 antek1 napisał(a): > No dobra, pokaże Ci gratis Zamek Królewski i zakątki Mirowa i gdzie zjemy za > pół darmo koło ronda ONZ. Ale wiesz, kolejna lekcja płatna, wiesz ja jestem > Antek. > A tak w ogóle to Wesołych świąt, ja odpocznę od kompka i przyjezdnych :-))))))) > ) Wzajemnie wszystkiego najlepszego. Nie bardzo rozumiem co znaczy "ja jestem antek"Za lekcje gratisową dziękuję z góry.Ciesze sie z tej knajpy .mam nadzieje ,że to nie mercury? pozdrowienia z krzyżaciego grodu :) Aha.Przekonałes mnie do nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
antek1 Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! 03.04.02, 13:23 Kurcze, a ja chciałem Ci zaproponować Mercurego, lunch jedyne 120 zł, co to dla Ciebie Krzyżak, przecież robisz tu takie interesy, że o niczym innym ludzie przy Hali Mirowskiej nie gadają :-)) A tak na serio : jedz w PSL-u (Grzybowska), Menorze (Plac Grzybowski), Florianie (Elektoralna), Vedze (Jana Pawła), albo w jakimś Ping-pongu (nazwy nie pamiętam, tytły II Hali, za MarcPolem). Czyli ludowo-żydowsko-strażacko- krisznaicko-chińskie żarcie. Gdzieś przy Poniatowszczaku jest knajpa toruńska, ale nie byłem... A jak tu byłbyś w święta to dopiero byś się zakochał w stolicy.... Jeździło się tu jak po gierkówce do Katowic. I tak by było, gdyby się ludziska nie uparli, że tu właśnie trza zrobić interesy. Nie idzie ich robić w Lipnie albo w Wałczu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 15:52 Drogi Antku! No więc ,nie idzie! Jest mi b.przykro ,że ja równiez pcham sie i rozpycham łokciami ,ale cóż.To może zabrzmi nieskromnie.To nie tyle ja chcę co mnie chcą :) Mam niezłą opinię i dlatego sie zdecydowałem. dziekuje za te knajpki, skorzystam z pewnością. Oststnio chciałem coś zjeść w Radwarze,ale w ostatniej chwili zorientowałem się ,że to eksponaty.:) W pałacu na 12 jest taka pseudo kwairenka ,ale w sumie nic miłego. Jeszcze raz dziekuję i pozdrawiam. Kurcze ,ta Warszawa ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
antek1 Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! 04.04.02, 10:01 Gość portalu: Krzyżak napisał(a): To może zabrzmi nieskromnie.To nie tyle ja chcę co mnie > chcą :) > Mam niezłą opinię i dlatego sie zdecydowałem. Matko Święta, Krzyżak zdekonspirowałeś się. Jasne, że Cię chcemy, wszyscy czekamy na Twój występ na Gwardii. Wow, Roger Waters na toruńskim forum, aż trudno uwierzyć !!! > dziekuje za te knajpki, skorzystam z pewnością. Oststnio chciałem coś zjeść w > Radwarze, W fabryce ?!!! Polecam Ci dodatkowo "Karczmę" w Watltherze - Al. Krakowska, za OBI, kier. Janki (ostatnie piętro, taki bar szybkiej obsługi w niem. stylu, czyściutko, elegancko), jakiś czas temu dawali tam wielki, pyszny sznycel z frytkami za 7 zł ! Ew. japońską knajpę na I piętrze w Forcie Wola, Połczyńska 4, tam wybierasz sobie co chcesz (niekoniecznie japoński grill) + colę i płacisz 11 zł. A za tego Mercurego to sorka, przechodziłem tam wczoraj, jest nieco drożej : 150 zł, ale za to 7 potraw !!!! (pewnie przystawka, zupka, ziemniaczki, mięsko, surówka, woda mineralna i rachunek :-) > Jeszcze raz dziekuję i pozdrawiam. Pozdrawiam Ciebie i cały Toruń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 17:16 Gdyby była funkcja najbardziej życzliwego forumowicza na naszym forum to bankowo bys ją od nas/ode mnie otrzymał. To super uczucie miec taką bratnią duszę w W. Bede miał b.dużo czas więc obskoczę te knajpki wszytkie.Najbardziej sceptycznie podchodze do kuchni japońskiej. Teraz uwaga! Było dla ciał ,a może coś dla duszy? Poprosze o wskazanie porządnych teatrów gdzie mógłbym sie poczuć znowu człowiekiem. Pozdrawiam sedecznie Ciebie i całą Wawe. + Odpowiedz Link Zgłoś
antek1 Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! 05.04.02, 12:59 No jest mi niezmiernie miło :-))) To szalenie zobowiązuje... Uważam, że skoro ma się takie okazje jak w Wwie to grzechem byłoby nie korzystać. Jak powiedziałem w towarzystwie, że w 2000 roku byłem 10 razy w teatrze, to ludziom koparka opadła, rok 2001 był z pewnych względów gorszy (spadek o 50%, na korzyść...... zwiedzania multipleksów, tss, to tak między nami....). W każdym razie trochę mogę doradzić. Tu dużo osób chodzi, o ile właśnie chodzi, na Nazwiska. Pomyśl, kogo lubisz i sprawdź gdzie pracuje. Moja lista będzie subiektywna. Lubię żeby teatr był teatrem, a nie awangardową stodołą, więc Narodowy (ale repertuar ciężki w odbiorze, sztuki długie (sic!), a bilety nie najtańsze, no ale wypada). Lubię więc Polski z Karasia, to ten który sponsoruje Wasz Vinpol. Nie jest tak ładny jak Słowackiego w Krakowie czy Horzycy w Toruniu, ale są i balkony i kurtyna.... (porównania dot. wyglądu, nie poziomu artystycznego.....) Lubię Studio w PKiN (Majchrzak), bardzo mi się podobała tam sztuka "Weir" (taka o życiu, knajpa w Irlandii, wszyscy piją i właściwie nic się nie dzieje, ale bardzo sugestywna, łącznie z wiatrem na łąkach na zewnątrz). Wart polecenia jest Ateneum (Fronczewski), Powszechny (Janda) czy Rozmaitości. Moda jest teraz na Romę na Nowogrodzkiej, chociaż Grease mnie zawiódł, ale moją połówkę nie :-)). Zresztą zależy co lubisz oglądać.... Kupuj co piątek GW "Co jest grane" lub jakiś warszawski informator i surfuj po teatrach oraz : www.warszawaonline.pl/index.php? &seltyp=natopie&db=katalog&id=2&wart3924=W412&page=0 Masz tu spisik 34 teatrów wraz z linkami. Nie wydaje Ci się, że ten wątek stał się naszą prywatną dyskusją ??? Pozdr. Antek A propos teatrów, polecam też wycieczki do Pyszczy Kampinoskiej, rewelacja. Pisałeś wszak, że zainteresowany jesteś czymś dla ducha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 15:33 Dzieki Ci dobry człowieku! Strona faktycznie super.Tego właśnie mi brakowało.Czy nasze rozmowy nie przybrały prywatnego charakteru? Myślę,że nie. Wiesz,trochę nieśmiało napisałem o tej stronie duchowej,ale tak naprawdę mam bzika na punkcie teatru.Nigdy nie wiesz czy Ktoś cie nie wyśmije,że to np. teraz nie na miesjcu.Boję sie nawet ,że po moim zawodowym zboczeniu to może być moja druga pasja.W każdym razie próbowac będę podnościć średnią statystyczną teatralną. Pozdrawiam z Piernikowa Odpowiedz Link Zgłoś
antek1 Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! 05.04.02, 15:40 No to będę pamietał o Tobie jak zobaczę coś ciekawego... Pozdrowienia z Mirowa Antek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 15:45 antek1 napisał(a): > No to będę pamietał o Tobie jak zobaczę coś ciekawego... > Pozdrowienia z Mirowa > Antek Miłej niedzieli! + Odpowiedz Link Zgłoś
antek1 Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! 08.04.02, 11:12 W niedzielę z rodzinką byłem na "Podróż przez życie" w Imax'ie na Sadybie. Gorąco polecam to kino, jestem jego fanem. Najlepiej jakiś 7 rząd i ekran jakby cię obejmował, jesteś w środku ekranu, no i ten obraz trójwymiarowy......... Masz wrażenie, ze to na ciebie spadają kamienie, lub robi ci się niedobrze jak latasz nad górami i pikujesz w dół......... Eeeh, ta Warszawa....., a potem był spacer po parku pałacowym w Wilanowie. Przed południem zaś kupowaliśmy starocie na bazarze na Kole..... Ehhhhhhhhhhhh, niedziela ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 19:44 Eh, byłem dzisiaj z żoną w Naszym Mieście.Bylismy za Twoja rada cos przełknąć w PSL-u.Smaczne i tanio.dziekuje. Kolejny punkt dla Ciebie. W tym tygodniu sprawdze jeszcze jedna knajpke.Jak i ta bedzie ok. to bede miał problem jak Ci sie odwdzięczyć. Dostałeś e-maila ode mnie/Wypadek w Górsku/ Pozdrawiam Krzyżak Odpowiedz Link Zgłoś
antek1 Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! 10.04.02, 12:31 To się cieszę, jeszcze otrzemy się tackami w PSLu :-) Jeździsz czarną Xantią ?? Za e-mail (Górsk) dzięki, rzadko sprawdzam tam konto. Zajrzyj do wątku Warty i Pomnika mistrzów. To tyle dziś na tym forum Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyzak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 13:37 To faktycznie będa chece jak wpadniemy na siebie. Jeżeli chodzi o samochód to mam tylko niemieckie.Jakos nie moge sir przekonac do francuskich. Jestem zaskoczony cenami w Wawie.Wymieniam okna na PCV,wyobraż sobie ,że w Wwie jest taniej jak w Toruniu.Dobre sobie. W poniedziałek sprawdzam nastepny adres podany przez Ciebie/knajpka/ Pozdrowienia. Aha \.jeden kolega z Bydgoszczy napisał ,że wsród zabitych byl jeden informatyk. Pozsstałe dwie ofiary ,2x 50 lat Odpowiedz Link Zgłoś
antek1 Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! 12.04.02, 13:21 Gość portalu: Krzyzak napisał(a): > To faktycznie będa chece jak wpadniemy na siebie. > Jeżeli chodzi o samochód to mam tylko niemieckie.Jakos nie moge sir przekonac > do francuskich. Jak mogłem tak pomyśleć, Krzyżak to wiadomo, że niemieckie. Tak zapytałem, bo jakiś renegat z waszego zamku śmiga mi tu po Mirowie Xantią.... A ja i tak uważam, że tylko Japończycy umieją robić autka.... Niemieckie ? Mocno przereklamowane. Niby czym jeździsz ? VW ? > Jestem zaskoczony cenami w Wawie.Wymieniam okna na PCV,wyobraż sobie ,że w Wwie > > jest taniej jak w Toruniu.Dobre sobie. Rzeczywiście na ceny w Wwie nie narzekam, jest taka konkurencja, że aż miło. Jedyne co drogo to fachmani (elektrycy, hydraulicy) tym się w główkach poprzewracało.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 18:03 antek1 napisał(a): > Niby czym jeździsz ? VW ? Mit dein VW i Mercedesem/błękitnym/ + Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 19:33 antek1 napisał(a): zajrzyj do wątku Warty i Pomnika mistrzów. Fajnie, ale nie wiem ,gdzie mam tego wątku szukac. + Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 20:11 a ja Ci polecam Krzyżak Poyester na Freta, umiarkowane ceny, spoko klimat i bardzo fajny wystój, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 21:34 Gość portalu: marcin napisał(a): > a ja Ci polecam Krzyżak Poyester na Freta, umiarkowane ceny, spoko klimat i > bardzo fajny wystój, pozdrawiam Dziekuje ,wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
antek1 Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! 12.04.02, 13:17 Gość portalu: Krzyżak napisał(a): > Gość portalu: marcin napisał(a): > > > a ja Ci polecam Krzyżak Poyester na Freta, umiarkowane ceny, spoko klimat > i > > bardzo fajny wystój, pozdrawiam > > Dziekuje ,wzajemnie. Kurcze, nie znałem. Sprawdzę, Freta uważam za b. drogą ulicę. Z tamtych rejonów : Restauracja Literacka na Krakowskim, przy Pl. Zamkowym (piwnica, kawiarnia jest na parterze). Jak przyjdzie kelner to poproś nie o zwykłą kartę tylko powiedz, że chcesz obiad rodzinny. Zawsze mają 2 zestawy do wyboru i kosztuje to 20 zł. W żadnej normalnej restauracji na Starym Mieście nie zjesz taniej. Wszystko co domówisz będzie już w normalnych cenach :-)) Warto więc podarować sobie ich ciastka i kawę i przejść się na przepyszny sernik do pobliskiej Prohibicji (cena 12 zl, taka sama). Aha, Freta - oczywiście "U Pana Michała" (pierożki),a koło Barbakanu "Same Fusy" extra herbaciarnia. Tu i tu, permanentne kłopoty z miejscami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Ehhhhhhh ta Warszawa! IP: *.etcw.ac.uk 14.04.02, 21:34 Pozdrowienia z Bridgend (Walia). Tu tez maja fajne knajpki. Moze sie skusisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dilord Jak na Freta to tylko Pod Samsonem, IP: *.astercity.net 18.04.02, 21:26 Najlepsza na calej ulicy Freta jest restauracja Pod Samsonem (tuz za Barbakanem) , jedzenie, znakomite jedzenie po normalnej (jak na Starowke) cene i znakomity klimat, (znakomity żurek!). Knajpy bedace przy Freta ale juz na Rynku Nowego Miasta sa bardziej wypasione np. Fret A Forte, ale Polyester czy Helicon (jazz na zywo) sa b. mile, tak jak cale Nowe Miasto (a mieszkalem na tam ponad rok) pzdr dilord@mail.mol.mn Odpowiedz Link Zgłoś
antek1 Re: Jak na Freta to tylko Pod Samsonem, 19.04.02, 09:58 Gość portalu: dilord napisał(a): > Najlepsza na calej ulicy Freta jest restauracja Pod Samsonem (tuz za > Barbakanem) , jedzenie, znakomite jedzenie po normalnej (jak na Starowke) cene > > i znakomity klimat, (znakomity żurek!). Knajpy bedace przy Freta ale juz na > Rynku Nowego Miasta sa bardziej wypasione np. Fret A Forte, ale Polyester czy > Helicon (jazz na zywo) sa b. mile, tak jak cale Nowe Miasto (a mieszkalem na > tam ponad rok) > pzdr dilord@mail.mol.mn > Dilord, wracamy do stolicy, tu już takie posty nikogo nie interesują od chwili kiedy Krzyżaka już tu nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś