Dodaj do ulubionych

Najważniejsze muzea są zamknięte poniedziałki

IP: *.man.torun.pl / *.man.torun.pl 19.07.04, 20:23
Spróbujcie kupić bilet na wieże ratuszową pomiędzy godz. 16.15 a 16.45. Nie
ma żywej duszy w kasie! Turyści odchodzą, bo urzędasy mają czas na wszystko.
Proponuję dyrektora promocji miasta i prezydenta oczywiscie wystawić na
licytację.
Obserwuj wątek
    • Gość: AJSZUN Re: Najważniejsze muzea są zamknięte poniedziałki IP: *.torun.mm.pl 19.07.04, 20:30
      Jestem jak najbardziej ZA!!!!!!! Tyle gadania o promocji miasta i dbaniu o
      inwestycje ze strony p. prezydenta, a jak co do czego to okazuje sie ,że nie
      potrafi zbyt duzo w tej sprawie zdziałać. O ! Przepraszamk - gadke to on ma ,
      ale niczego specjalnie wiecej nie widzę.
      • sdb Re: Najważniejsze muzea są zamknięte poniedziałki 19.07.04, 21:02
        nie wiedzialem, nigdy by mi nie przyszlo do glowy zeby cos takiego moglo
        jeszcze sie dziac. "wypracowuja norme i wolne im sie nalezy"- ludzie to jest
        skandal z pewnoscia jakies 35 razy wiekszy niz to ze bedac mieszkancem Torunia
        od urodzenia nie bylem jeszcze w Domu Kopernika. Jezeli prezydent albo inny
        kompetentny urzedas tego za chwile nie zmieni i to w ciagu 24 godzin, to chyba
        dokonam samospalenia. jak mozna w tak frajerski sposob budowac sobie zla opinie
        turystow?
        • Gość: qbasss Re: Najważniejsze muzea są zamknięte poniedziałki IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 22:39
          Taaa.. nie ma to jak być środkowym europejczykiem. Poczytajcie sobie choćby
          przewodniki po dowlnych miastach. KAŻDY z nich ma informację, że w jakis dzień
          muzeum jest zamknięte. I to jest normalne na całym świecie. Trzeba to tylko
          odpowiednio wyeksponować w informatorach i przewodnikach. Byłem własnie w Grecji
          i tam normą jest zamknięcie muzeów tak samo Hiszpaniaa i Francja. Ludziom też
          należy się odpoczynek a i w muzeum zawsze potrzebne jest większe sprzątanie,
          drobne naprawy itp.
          • Gość: Obserwator sceny Re: Najważniejsze muzea są zamknięte poniedziałki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:27
            Sugerujesz ze w Muzeum Etnograficznym się nie sprząta, nie przeprowadza
            drobnych napraw a ludzie nie mają odpoczynku, skoro placówka jest czynna cały
            tydzień?
      • Gość: beerbird Re: Najważniejsze muzea są zamknięte poniedziałki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 14:47
        Wypróbuj sie w wielkiej pardubickiej
    • Gość: Obserwator sceny Muzeum Okręgowe jak PSS Społem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 10:50
      Bardzo dobrze że ten temat został poruszony na łamach prasy. Ten przykład
      ilustruje różnicę w podejściu do pracy Muzeum Okręgowego a normalnych firm. Te
      ostatnie w czasie kiedy jest popyt na ich produkty czy usługi pracują na
      pełnych obrotach, podporządkowując urlopy sprawnej obsłudze klientów a nie
      odwrotnie.
      Inną kwestią jest jeszcze jakość obsługi turystów, która urąga wszelkim
      standardom. Z kilku niemiłych doświadczeń najgorzej wspominam sytuację, w
      której mojemu znajomemu (nota bene rozpoznawalnemu polskiemu olimpijczykowi) na
      pytanie czy może zwiedzić wieżę ratuszową panie odpowiedziały, że teraz może
      wejść ją posprzątać, bo otwarcie będzie za kilka dni. Osoby które były tego
      świadkami dosłownie oniemiały z wrażenia.
      • Gość: white&red Re: Muzeum Okręgowe jak PSS Społem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 12:42
        Obserwatorze Drogi,pomyliłeś rzeźnika z muzeum.To odwieczny problem pierwszego
        pokolenia inteligencji. Co znakomicie ukazuje i czego najlepszym przykładem w
        naszym miasteczku jest wyborcza. Trzeba było zabrać kolesia w poniedziałek do
        teatru.
        • Gość: Obserwator sceny Re: Muzeum Okręgowe jak PSS Społem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:17
          Czy to właśnie niechęć do wyborczej przysłania Ci oczywisty fakt, że turystów
          (i ich pieniędzy) w niektórych placówkach w Toruniu się nie szanuje?
          • Gość: white&red Re: Muzeum Okręgowe jak PSS Społem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:45
            Kocham Wyborczą i dlatego ją czytam ale po co te bąki przy stole. Kocham
            pieniądze. Turystów w poniedziałki mi po prostu żal bo muszą iść do
            Etnograficznego, Planetarium i Dworu Artusa. Od dawna uważam, że poniedziałki
            należy wykreślić z kalendarza. Etnograficzne i Dwór Artusa należy przesunąć do
            Grójca. W Planetarium powinna być pralnia chemiczna. A Balcerowicz powinien
            odejść !
    • Gość: epsilon To normalne IP: *.torun.mm.pl 20.07.04, 11:03
      W wielu zachodnich krajach muzea sa zamkniete przez jeden albo nawet dwa dni w
      tygodniu i nikt z tego powodu afery nie robi. Szczegolnie, ze jest w nich prawie
      zawsze nieporownywalnie wiecej do ogladania niz u nas.
    • Gość: Python Re: Najważniejsze muzea są zamknięte poniedziałki IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 20.07.04, 19:47
      "Bogusław Uziembło, wicedyrektor Muzeum Okręgowego, tłumaczy: - Nasze placówki
      są zamknięte w poniedziałki, bo pracownicy wyrabiają obowiązkowe 40 godzin
      pracy tygodniowo od wtoku do niedzieli. Poza tym muszą też mieć dzień wolny."

...jako kierownik placówki X jakoś radze sobie z rozdzieleniem 40 godzin w
      tygodniu i przydzieleniem każdemu pracownikowi dni wolnych za sobotę i
      niedzielę... Może należy zmienić osobę odpowiedzialna za grafik pracy?
      • Gość: white&red Re: Najważniejsze muzea są zamknięte poniedziałki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 20:14
        Pytonie, jeśli będziesz kiedyś w Warszawie zajrzyj do Domu Chłopa na najwyższe
        piętro są tam osobliwe napisy. Kiedy na wszystkich pozostałych wiszą tabliczki
        o treści informującej że cisza nocna trwa od 22 do 6. To na najwyższym piętrze
        jest prośba aby bydło przepędzać pomiędzy 6 a 22. Wszystkie dobre muzea na
        świecie są czasami niedostępne. Chociażby po aby przewietrzyć raz na tydzień
        sale. Dobrze byłoby aby toruńskie muzeum było dostępne bo faktycznie turysta w
        poniedziałek może sie pochlastać. Jak nie do teatru i muzeum to gdzie -
        nigdzie - już nawet ławki w parku podziwiać nie można.
      • Gość: Ivi Re: Najważniejsze muzea są zamknięte poniedziałki IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.07.04, 20:35
        Jako kierownik placówki X doskonale sobie zdajesz sprawę, że jeżeli zwiekszysz
        ilośc godzin pracy, np. w poniedziałek będziesz musiał mieć zwiększoną ilość
        pracowników, to konieczne będzie dodatkowe zatrudnienie. Kierownikowi placówki
        X na pewno takie niuanse nie są obce, chyba, że możesz pozwolić sobie na
        dowolne zwiększanie zatrudnienia (a co za tym idzie wydatki), co w tych czasach
        jest zjawiskiem raczej niespotykanym.
    • Gość: white&red niby MĄDRA napisała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 22:00
      Nie wytrzymałem i zadzwoniłem do znajomej która pracuje w muzeum. Pomyślałem
      sobie po lekturze, że fajnie jest pracować w firmie i mieć wolne soboty,
      niedziele i poniedziałki. Bujda na resorach, oni pracują non stop cały tydzień.
      A w poniedziałki mają przekichane.
      • Gość: zaorac polandie scierwo pokomunistyczne IP: *.client.comcast.net 21.07.04, 07:03
        wy pokomunistyczne kmiotki, wynajmuje sie ludzi na pol etetu, na caly, na
        cwierc, na godziny, jaki to problem zorganizowac otwarcie muzeum w kazdy dzien
        tygodnia? Brakuje wam pieniedzy, czy nie chcecie ich wydawac, wy bando
        pokomunistycznej indolencji i mentalnosci ubekow i sekretarzy partii. spalic
        pokomune!
    • Gość: Damian Re: Najważniejsze muzea są zamknięte poniedziałki IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 22.07.04, 00:36
      No cóż, pragnę cię poinformować, że większość muzeów na świecie jest
      nieczynnych przez jeden z dni w tygodniu.
      Np. tak się składa, że Muzeum D'Orsay w Paryżu (które niektórzy cenią sobie
      bardziej niż Luwr) również jest nieczynne w poniedziałki.
      I co na to powiesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka