18.05.13, 08:13
Co sądzicie o naszym Osięcińskim GOKU?
Obserwuj wątek
    • basia_1975 Re: GOK 18.05.13, 09:50
      GOK jak GOK...
      • 2ona123 Re: GOK 22.05.13, 07:52
        no nie wiem czy GOK jak GOK. w jakim ośrodku kultury podawany jest alkohol? młodzież pije nie tylko w GOKu ale też za Gokiem. ciągłe przekleństwa pijaństwo aż się z dzieckiem na plac zabaw nie chce przychodzić. Może zmieńmy nazwę z Gminny Ośrodek Kultury na Gminny Bar Kultury.
        • basia_1975 Re: GOK 28.05.13, 14:04
          Z tą młodzieżą pijącą alkohol to jest tak: jak nie będzie można kupić alkoholu w GOK-u to kupią w pobliskim sklepie spożywczym; jak w tym sklepie sprzedawczyni nie będzie chciała sprzedać ze względu na niepełnoletniość to taka młodzież poprosi o "pomoc" kogoś" dorosłego. I tak to błędne koło się zamyka. A jeśli chodzi o przekleństwa to nie chce się w ogóle o tym mówić; we wakacje ubiegłego roku poszłam z córką na plac zabaw, żeby miała spokój. I co? Gimnazjalistki, których nazwisk nie chciałabym tu wymieniać zaśpiewały na całe gardło DOBRY JEZU A NASZ PANIE DAJ JEJ WIECZNE SPOCZYWANIE.
          • kasia1.111 Re: GOK 27.12.13, 23:29
            Przykre jest to, ze jak Gok obchodził któreś tam lecie, to zaproszono wszystkich ważnych ludzi, a o kilku, którzy tam pracowali zapomniano. No, ale lata świetności Goku minęły. Lata koncertów, zabaw, dyskotek, teatrzykow (dzieci chociaż miały co po lekcjach robić). Teraz to instytucja prywatna, wynajmowana na wielkie uroczystości z ważna świta. A do wody w tej pożal się Boże fontannie nie dopuszczacie dzieci. Mogą sie gronkowca nabawic. Poza tym, to jest ponoć chłodziarka do piwa latem.
            • basia_1975 Re: GOK 28.12.13, 11:53
              To jest właśnie to, o czym napisałam we wątku "smutna sprawa".
              Nie wiem czy ktoś to jeszcze pamięta ale mieściło się tam niegdyś przedszkole; sama tam uczęszczałam ale o Pani Przedszkolance to wolałaby zapomnieć ;(
    • mareczek09 Re: GOK 09.01.14, 11:53
      w Osięcinach mieszkam od niedawna i jestem zdumiony działalnością GOKu, widziałem wiele ośrodków kultury i w wielu jest dostępne piwo oraz mocniejsze trunki ale oprócz tego nic nie oferowały. W naszym GOKu każdy może coś znaleźć dla siebie, zespołów jest kilka, chór męski, orkiestra dęta z dużymi osiągnięciami, koło gospodyń, a ponadto gospodarz jest otwarty na pomysły innych, jest bilard i stół do tenisa podkreślam darmowy i nikt się nie bije o niego. A odnośnie piwa, bo tylko taki alkohol można nabyć w GOKu, to gdzie można napić się legalnie ze znajomymi z wyjątkiem GoKu, nigdzie!!! Była pizzeria, piwo 4,50zł jak w dużych miastach.
      Młodzież przeklina wszędzie nie tylko na placu zabaw w Osięcinach, ale rodzice nie są lepsi, niech każdy rodzic uderzy się w pierś i powie że nigdy nie zaklną, nie rzucił papierka lub peta pod ławkę bo do kosza za daleko iść. Mieszkańcy Osięcin przestańcie tylko narzekać, znajdźcie jakieś plusy a jak nie to się przeprowadźcie do innego miasta i zobaczycie jak tam jest, Pozdrawiam.
      • kasia1.111 Re: GOK 09.01.14, 16:33
        Mareczku, Ty chyba mało widziałeś. Zespoły, o których wspomnialeś działają od wielu lat i nie jest to, że tak powiem "produkt GOK-u". Mają tam próby, ale ludzie, którzy stworzyli i prowadzą zespoły z GOKiem nic wspólnego nie mają. Tu nie chodzi o próby, tylko organizację. Tam nie dzieje sie kompletnie nic. Kiedys były oraganizowane Sylwestry, zabawy, dyskoteki, koncerty, kino. Działo sie mnóstwo rzeczy. Teraz mozna iść do kawiarni i wypić piwo, a o 21 do domu, bo zamykają. Proszę Cie, czy o to chodzi? To co, w wieku dwudziestu kilku lat mam sie do Kołka Gospodyn Wiejskich zapisać, żeby moc skorzystać z uroków GOK-u?
        • basia_1975 Re: GOK 09.01.14, 18:30
          Kasiu nie dziw się, że "mareczek..." łączy działalność miejscowych zespołów folklorystycznych z działalnością GOK-u skoro na każdym zdjęciu z różnych "imprez"... No może przesadziłam, że na każdym ale często u boku tych zespołów pojawia się nie kto inny jak sam dyrektor GOK-u.
          A jeśli chodzi o lokale gastronomiczne to podobno miał jakiś powstać przy ul. Kościuszki to może tam będzie czynny przynajmniej do 23?
      • iza-01 Re: GOK 04.03.14, 08:06
        Byłam w Goku z Zakrzewie, dobrym i wielu innych i nie ma tam zadnych mocniejszych trunków tylko u nas jakies pijanstwo. młodzi ludzi przycodza do Goku by sie napic a nie zajac czyms pozytecznym. A poźniej jest jak jest słupki powyrywane wymioty na chodnikach MASAKRA!!!!!!
        • kinga12343 Re: GOK 16.03.14, 14:37
          Witam Serdecznie. Zgadzam sie z tym co pisze moj przedmówca. W zadnym z Gminnych Ośrodków Kultury nie ma alkoholu.
          Brześć Kujawski, Radziejów są to pradziwe Ośrodki Kultury gdzie nie ma rozpijania młodzieży. Pytam się wiec dlaczego u nas w Goku ten alkohol musi byc?? Niech pan Kierownik postara sie o jakies atrakcje dla młodzieży i dzieci a nie sprzedaje im alkohol.
          Cena Piwa w Goku jest taka jak w sklepie a dlaczego?? dlatego by przyciągnąć młodzież i chwalić się ile to ludzi do Goku przychodzi.... przychodzi owszem ale tylko po jedno , by sie napić!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka