Dodaj do ulubionych

Tramwaj nr. 6

IP: 198.138.227.* 27.08.01, 18:02
czy pamietacie ten stary tramwaj nr 6 jezdzacy z Bydgoskiego na dworzec glowny.
Obserwuj wątek
    • Gość: debet Re: Tramwaj nr. 6 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 20:42
      Pamiętamy, ale to chyba nie była linia 6, a 4. Skoro już zaczęliśmy ten temat -
      nie wiecie, czemu w Toruniu nie inwestuje się w powstawanie nowych linii
      tramwajowych? Kiedyś było ich prawie 2 razy więcej niż teraz. Komunikacja
      tramwajowa w Toruniu chyba umiera. Wiem, że wybudowanie torowiska to spore
      pieniądze, ale chyba warto by zainwestować w rozwój sieci w Toruniu. Tramwaj
      jest bardziej ekologiczny od autobusu, no i bez przeszkód porusza się
      zatłoczonych miastach. Zaproponujcie jakąś nieistniejącą jeszcze linię. Ja
      oczami wyobraźni widzę tramwaj jadący z Dworca Głównego, przez most
      Piłsudskiego, plac Rapackiego i dalej trasą "jedynki" na Rubinkowo i Skarpę.
      • Gość: polonus Re: Tramwaj nr. 6 IP: 198.138.227.* 27.08.01, 21:48
        Sorry! masz racje -
        To byla linia 4, ale linia 6 jezdzila chyba gdzies do Elany ale juz nie
        pamietam skad.
      • Gość: SDB Re: Tramwaj nr. 6 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 21:58
        Jaki jest sens takiej linii skoro pokrywa sie ona w 100% z trasa autobusu 22?
        • Gość: debet Re: Tramwaj nr. 6 IP: 213.146.61.* 27.08.01, 23:25
          Jesteś pewny, że w 100%?
          • Gość: damcio Re: Tramwaj nr. 6 IP: 213.17.208.* 28.08.01, 07:52
            Znowu pudło. Do Elany jeżdziła 5... O ile mi wiadomo, to 6 nigdy nie było...
            • Gość: polonus Re: Tramwaj nr. 6 IP: 198.138.227.* 28.08.01, 14:30
              Napewno byla linia 6 bo pamietam ten numer. Postawilbym na to.
              Przyznaje nie dokonca juz pamietam gdzie jezdzila.
              Mieszkancy Torunia ktos musi z Was pamietac gdzie jezdzila linia nr.6.
              Pomozcie emigrantowi.
              • Gość: debet Re: Tramwaj nr. 6 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 15:42
                Gość portalu: polonus napisał(a):

> Napewno byla linia 6 bo pamietam ten numer. Postawilbym na to.
                > Przyznaje nie dokonca juz pamietam gdzie jezdzila.
                > Mieszkancy Torunia ktos musi z Was pamietac gdzie jezdzila linia nr.6.
                > Pomozcie emigrantowi.
                Może była to linia nocna. Kiedyś po Toruniu jeździły nocne tramwaje.

• Gość: Patton Re: Tramwaj nr. 6 IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 18:51
                  A kto pamięta nr 3, jezdził prawie na wrzosy, do dworca północnego.
                • Gość: Adam Re: Tramwaj nr. 6 IP: *.nowosci.com.pl 29.08.01, 09:56
                  Na pewno kiedys jezdzila 6, bo mam jakies przeblyski w pamieci. I nie sadze,
                  aby byla to linia nocna, bo bylem wtedy za maly, aby jezdzic noca.
                  Pozdrawiam
    • Gość: Thorek Re: Tramwaj nr. 6 IP: 217.97.134.* 28.08.01, 09:04
      Na Dorzec Gówny na pewno jeździła 4. a do Elany na pewno 5.
      Po mostem drogowym był fajny hałas gdy jechała 4.
      • qron Re: Tramwaj nr. 6 28.08.01, 10:10
        coś mi się wydaje, że ktoś napomniał o torowisku na planowanym 3-cim moście,
        ale być może się mylę. Co do jazdy tramwajami to się wiele zmieniło, kiedyś
        można było szybko i przyjemnie sunąć przez Toruń, a teraz 1-nka przez odcinek
        Szosy Lubickiej (od płatków do dworca miasto) chyba z 20 min jedzie, bo
        wszędzie postawili sygnalizacje ale są one dość kiepsko zaprogramowane -
        tramwaj przed każdymi światłami czeka ok. 2 min. Nie wiem dlaczego skoro w
        większości są to światła tylko dla potrzeb właśnie tramwajów i mają na celu
        zatrzymanie na chwilę samochodów. Czy nie można ustawić fotokomórek w ten
        sposób, żeby tramwaj mógł płynnie dojechać do swojego przystanku??
        • Gość: sivy Re: Tramwaj nr. 6 IP: *.outland.lucent.com 29.08.01, 16:36
          z tego co mi sie kojarzy to z dworca glownego przez most do dworca polnocnego
          jezdzila 3!!!
          pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka