Gość: polonus IP: 198.138.227.* 27.08.01, 18:02 czy pamietacie ten stary tramwaj nr 6 jezdzacy z Bydgoskiego na dworzec glowny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: debet Re: Tramwaj nr. 6 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 20:42 Pamiętamy, ale to chyba nie była linia 6, a 4. Skoro już zaczęliśmy ten temat - nie wiecie, czemu w Toruniu nie inwestuje się w powstawanie nowych linii tramwajowych? Kiedyś było ich prawie 2 razy więcej niż teraz. Komunikacja tramwajowa w Toruniu chyba umiera. Wiem, że wybudowanie torowiska to spore pieniądze, ale chyba warto by zainwestować w rozwój sieci w Toruniu. Tramwaj jest bardziej ekologiczny od autobusu, no i bez przeszkód porusza się zatłoczonych miastach. Zaproponujcie jakąś nieistniejącą jeszcze linię. Ja oczami wyobraźni widzę tramwaj jadący z Dworca Głównego, przez most Piłsudskiego, plac Rapackiego i dalej trasą "jedynki" na Rubinkowo i Skarpę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Tramwaj nr. 6 IP: 198.138.227.* 27.08.01, 21:48 Sorry! masz racje - To byla linia 4, ale linia 6 jezdzila chyba gdzies do Elany ale juz nie pamietam skad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDB Re: Tramwaj nr. 6 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 21:58 Jaki jest sens takiej linii skoro pokrywa sie ona w 100% z trasa autobusu 22? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debet Re: Tramwaj nr. 6 IP: 213.146.61.* 27.08.01, 23:25 Jesteś pewny, że w 100%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damcio Re: Tramwaj nr. 6 IP: 213.17.208.* 28.08.01, 07:52 Znowu pudło. Do Elany jeżdziła 5... O ile mi wiadomo, to 6 nigdy nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Tramwaj nr. 6 IP: 198.138.227.* 28.08.01, 14:30 Napewno byla linia 6 bo pamietam ten numer. Postawilbym na to. Przyznaje nie dokonca juz pamietam gdzie jezdzila. Mieszkancy Torunia ktos musi z Was pamietac gdzie jezdzila linia nr.6. Pomozcie emigrantowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debet Re: Tramwaj nr. 6 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 15:42 Gość portalu: polonus napisał(a): > Napewno byla linia 6 bo pamietam ten numer. Postawilbym na to. > Przyznaje nie dokonca juz pamietam gdzie jezdzila. > Mieszkancy Torunia ktos musi z Was pamietac gdzie jezdzila linia nr.6. > Pomozcie emigrantowi. Może była to linia nocna. Kiedyś po Toruniu jeździły nocne tramwaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patton Re: Tramwaj nr. 6 IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 18:51 A kto pamięta nr 3, jezdził prawie na wrzosy, do dworca północnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Tramwaj nr. 6 IP: *.nowosci.com.pl 29.08.01, 09:56 Na pewno kiedys jezdzila 6, bo mam jakies przeblyski w pamieci. I nie sadze, aby byla to linia nocna, bo bylem wtedy za maly, aby jezdzic noca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thorek Re: Tramwaj nr. 6 IP: 217.97.134.* 28.08.01, 09:04 Na Dorzec Gówny na pewno jeździła 4. a do Elany na pewno 5. Po mostem drogowym był fajny hałas gdy jechała 4. Odpowiedz Link Zgłoś
qron Re: Tramwaj nr. 6 28.08.01, 10:10 coś mi się wydaje, że ktoś napomniał o torowisku na planowanym 3-cim moście, ale być może się mylę. Co do jazdy tramwajami to się wiele zmieniło, kiedyś można było szybko i przyjemnie sunąć przez Toruń, a teraz 1-nka przez odcinek Szosy Lubickiej (od płatków do dworca miasto) chyba z 20 min jedzie, bo wszędzie postawili sygnalizacje ale są one dość kiepsko zaprogramowane - tramwaj przed każdymi światłami czeka ok. 2 min. Nie wiem dlaczego skoro w większości są to światła tylko dla potrzeb właśnie tramwajów i mają na celu zatrzymanie na chwilę samochodów. Czy nie można ustawić fotokomórek w ten sposób, żeby tramwaj mógł płynnie dojechać do swojego przystanku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sivy Re: Tramwaj nr. 6 IP: *.outland.lucent.com 29.08.01, 16:36 z tego co mi sie kojarzy to z dworca glownego przez most do dworca polnocnego jezdzila 3!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś