Dodaj do ulubionych

Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń

IP: 158.75.18.* 13.06.01, 15:50
Dość dziwaczny zbieg okoliczności spowodował, iż znalazłam się nagle na Starym
Mieście o wielce dla mnie nietypowej godzinie - 7:30, głodna i niedospana,
mając godzinę czasu... Na szczęście słońce już grzeje i zapowiada się pierwszy
od długiego czasu gorący dzień. Ludzie spieszą się, pędzą w obie strony
wysychającą po nocnym deszczu Szeroką, a ja stanowię dziwnie statyczny punkt w
tym wszystkim. Siedzę sobie na łąwce i chłonę całym ciałem zbawcze promienie
słońca. Kamienice w tym świetle jakby straciły swą zwykłą szarość, wydają się z
niecierpliwością wyczekiwać godziny dziewiątej, tego "prawdziwego" początku
dnia, kiedy ulice zaroją się od śpiochów.... Tylko odgłosy renowowanej
kamieniczki zagłuszają stukot butów na kamiennych płytach i brukach Starówki.
Obcasy... energiczna, mocno umalowana dziewczyna biegnie na ósmą do pracy, do
sklepu... Szuranie tenisówek... grupka dzieci w dresach i dżinsach wlecze się,
choć już dawno po dzwonku.... Cicho przez papier przesuwa się cień... młody
chłopak w garniturze, z teczką, ma niezłe buty, wogole go nie słychać...
Śmiech... grupa nastolatków wywrzaskuje na całą okolicę swoje plany wagarowe...
Tuptanie, podwójne... to staruszka wyprowadzająca swego równie wiekowego
jamnika... Rower... student, galowo ubrany, skręcił w stronę Maiusa, chyba ma
egzamin... Głupia melodyjka... komórka dziewczyny o długich nogach, obok niej
idzie matka, wyglądająca na jej młodszą siostrę... Powolny, rozważny krok...
pan w wytartych spodniach i tandetnej marynarce idzie pobrzękując paroma
drobnymi w kieszeni, zmierzając w kierunku sklepu... Ósma...czas iść...
Obserwuj wątek
    • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 13.06.01, 16:58
      Prawda że Toruń ma największy urok kiedy słońce wschodzi!? :-)
      Pozdrawiam:-)))
      • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.06.01, 23:47
        hehehehehehehe wschód słońca? nie szalej! bez przesadyzmu!!! chociaż dla mnie
        wschód słońca jest raczej pojęciem abstrakcyjnym, to nawet ja wiem, że o tej
        porze roku o 7:30 już niemal południe ;)))

pozdrawiam słonecznie o północy
        • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 13.06.01, 23:59
          dla niektórych 7.30 to środek nocy:-)
          • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 00:05
            dla Ciebie na przykład?

dla mnie zazwyczaj tak, hihi
            • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.06.01, 00:27
              Gość portalu: Aśka napisał(a):

&#62 dla Ciebie na przykład?
              &#62
              &#62 dla mnie zazwyczaj tak, hihi

dla mnie też w 100% !!!
              • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 02:39
                ano właśnie... idę spać, bo już mi się klawiszki mylą a literki skaczą w rytm
                lambady (po co, na co, skąd???), a o 7:30 będę miała północ, pobudka dopiero o
                10, hehehehehe

dobranoc, słodkich snów....
                nie dam się przestraszyć... ;-)
                • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.06.01, 02:48

&#62 ano właśnie... idę spać, bo już mi się klawiszki mylą a literki skaczą w rytm
                  &#62 lambady (po co, na co, skąd???), a o 7:30 będę miała północ, pobudka dopiero o
                  &#62 10, hehehehehe
                  &#62
                  &#62 dobranoc, słodkich snów....
                  &#62 nie dam się przestraszyć... ;-)

dobranoc, może jednak dasz się przstraszyć???:-)

• Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 10:31
                    Jeśli chodzi o straszenie, to nie wiem, czy nie lepiej straszyć w nocy? cio?
                    Jak już mam być straszona, to z całą paradą! A może ja bym się na Białą Damę
                    załapała?

Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. zgrzyt zgrzyt łańcuchami
                    I jak, ładnie?
                    • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.06.01, 11:20

&#62 Jeśli chodzi o straszenie, to nie wiem, czy nie lepiej straszyć w nocy? cio?
                      &#62 Jak już mam być straszona, to z całą paradą! A może ja bym się na Białą Damę
                      &#62 załapała?
                      &#62
                      &#62 Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. zgrzyt zgrzyt łańcuchami
                      &#62 I jak, ładnie?

Baiała Dama? Czemu nie, chociaż dziś w nocy będę straszył w innym miejscu!?
                      • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 12:13
                        jak w innym, dlaczego w innym miejscu? i gdzie???
                        • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.06.01, 14:08
                          na drugim końcu miasta, ale jak widać juz jestem
                          • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 17:37
                            Ahaa, procesyjka???

I cio, dużo kfiatkuff posypali?
                            • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.06.01, 04:42

&#62 Ahaa, procesyjka???
                              &#62
                              &#62 I cio, dużo kfiatkuff posypali?

nie procesyjka!? ale Aśka jest ciekawa, to wrodzone?
                              • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.jeremi.pl 15.06.01, 12:59
                                Ciekawa, to tak, mam to po zbyt intensywnej lekturze Christie i Chandlera,
                                staram się więc drogą dedukcji "zdjąć przyłbicę" Rycerza.....
                                • ashton Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń 15.06.01, 16:05
                                  no comment... sorry ale byłam ciekawa
                                • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.06.01, 21:36

&#62 Ciekawa, to tak, mam to po zbyt intensywnej lekturze Christie i Chandlera,
                                  &#62 staram się więc drogą dedukcji "zdjąć przyłbicę" Rycerza.....

Próbuj dalej jestem ciekaw skutków;-)
                                  • Gość: Aska Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.jeremi.pl 16.06.01, 17:25
                                    Nie mam o co "zahaczyc" Rycerzu.... nie bede przciez do Netii dzwonila, niech
                                    mi podadza wszystkim podlaczonych u nich... ;-)

A Jeremy tez nie jest punktem zaczepienia, bo "umawiam" sie tu juz od 2
                                    miesiecy z kumplem i nie mozemy jakos na siebie trafic... ;-)

pozostaja tylko nocne wedrowki po Zamku, moze Rycerza spotkam?

Pozdrawiam........
                                    • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 16.06.01, 21:53
                                      Gość portalu: Aska napisał(a):

&#62 Nie mam o co "zahaczyc" Rycerzu.... nie bede przciez do Netii dzwonila, niech
                                      &#62 mi podadza wszystkim podlaczonych u nich... ;-)
                                      &#62
                                      &#62 A Jeremy tez nie jest punktem zaczepienia, bo "umawiam" sie tu juz od 2
                                      &#62 miesiecy z kumplem i nie mozemy jakos na siebie trafic... ;-)
                                      &#62
                                      &#62 pozostaja tylko nocne wedrowki po Zamku, moze Rycerza spotkam?
                                      &#62
                                      &#62 Pozdrawiam........

Żadko ale też bywam w Jeremim /najczęściej w nocy/, ale w życiu tam nie
                                      straszyłem hihihi!
                                      • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.jeremi.pl 18.06.01, 15:46
                                        a ja w Jeremim straszę wszystkich śmiechem szaleńczym, czasem na czacie
                                        siedząc, czasem czytając "korespondencję" z takim jednym Rycerzem....

nio i czasami jeszcze, tak jak w tej chwili, kaszel mnie łapi, też nieźle
                                        przestraszył wszystkich, hehe

pozdrawiam
                                        • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 18.06.01, 17:06

&#62 a ja w Jeremim straszę wszystkich śmiechem szaleńczym, czasem na czacie
                                          &#62 siedząc, czasem czytając "korespondencję" z takim jednym Rycerzem....

cieszę się że Cię bawię,choć nie wiem czy to dobrze?
                                          &#62
                                          &#62 nio i czasami jeszcze, tak jak w tej chwili, kaszel mnie łapi, też nieźle
                                          &#62 przestraszył wszystkich, hehe
                                          &#62
                                          &#62
                                          &#62 pozdrawiam

zdrówka życzę;))))
                                          • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: 158.75.15.* 19.06.01, 14:45
                                            a źle może? Jak się śmieję, to chyba dobrze, gorzej gdybym płakała, łzy
                                            kapałyby na klawiaturę i zamokła by mi i nie mogłabym pisać...

dziękuję za zdrówka życzenia, ale to prawdopodobnie śmiertelne - jakaś
                                            przechodzona angina czy cholera wie co...

pozdrawiam niemniej serdecznie z zawołaniem duchów:
                                            do zobaczenia w zaświatach...

Aśka
                                            • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 19.06.01, 18:48

&#62 a źle może? Jak się śmieję, to chyba dobrze, gorzej gdybym płakała, łzy
                                              &#62 kapałyby na klawiaturę i zamokła by mi i nie mogłabym pisać...
                                              &#62
                                              &#62 dziękuję za zdrówka życzenia, ale to prawdopodobnie śmiertelne - jakaś
                                              &#62 przechodzona angina czy cholera wie co...

e tam śmiertelne, duchy nie mogą chyba umrzeć:-)
                                              &#62
                                              &#62 pozdrawiam niemniej serdecznie z zawołaniem duchów:
                                              &#62 do zobaczenia w zaświatach...

tyle że jedni trafią do piekiełka a inni do nieba i można się nie spotkać;)))))

&#62 Aśka

Błędny Rycerz
                                              • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.jeremi.pl 20.06.01, 19:32
                                                i znowu siedzę w Jeremim, i znowu kicham, zaliczyłam własnie serię 10 kichnięć
                                                pod rząd... nic tylko umierać!!!

A spotkać się możemy, bo Tajemniczych z reguły w piekiełku zamykają, a ja tam
                                                sama trafię, bo jestem ciepłolubna...

Poza tym... jak mamy tak samo blisko do stadionu Apatora to znaczy że mieszkasz
                                                czy studiujesz/pracujesz na Uczelni naszej Kofanej???

Pozdrawiam
                                                Detektyw Aśka
                                                • Gość: 314 Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 20.06.01, 23:13
                                                  To powyzej to troche jak poczatek scenariusza jakiejs telenoweli. Ale fajne.
                                                  Moze zaczne ogladac telenowele. Pozdrawiam.
                                                  • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 21.06.01, 05:37
                                                    Gość portalu: 314 napisał(a):

&#62 To powyzej to troche jak poczatek scenariusza jakiejs telenoweli. Ale fajne.
                                                    &#62 Moze zaczne ogladac telenowele. Pozdrawiam.

Przykro mi nie oglądam telenowel i nie wiem jak może wyglądać ich scenariusz, ale
                                                    pewnie to nic ciekawego. Pozdrowionka 314
                                                • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 21.06.01, 05:35

&#62 i znowu siedzę w Jeremim, i znowu kicham, zaliczyłam
                                                  własnie serię 10 kichnięć
                                                  &#62 pod rząd... nic tylko umierać!!!

Bijesz rekordy?

&#62 A spotkać się możemy, bo Tajemniczych z reguły w
                                                  piekiełku zamykają, a ja tam
                                                  &#62 sama trafię, bo jestem ciepłolubna...

no to się spotakmy na 100%

&#62 Poza tym... jak mamy tak samo blisko do stadionu
                                                  Apatora to znaczy że mieszkasz
                                                  &#62
                                                  &#62 czy studiujesz/pracujesz na Uczelni naszej Kofanej???

mieszkam................

&#62 Pozdrawiam
                                                  &#62 Detektyw Aśka

Pozdrawiam Detektyw Aśkę:-)))))
                                                  • staro Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń 21.06.01, 14:53
                                                    Nio to jednak mądra ze mnie bestia?
                                                    Hurraaaaaa!
                                                    Poza tym mam jeszcze jeden powód do dzikiej i nieokiełznanej radości -
                                                    zaliczyłam dziś kolejny egzamin...

POzdrawiam, przy okazji stwierdzając, że telenowel też nie oglądam (bo jak niby
                                                    jak TV nie mam)....
                                                    ;)))
                                                  • staro Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń 21.06.01, 14:55
                                                    aha, rzeczywiście jestem strasznie genialna!
                                                    Nie dość, że ujawniłam swój adres, to jeszcze się nie podpisałam.
                                                    Pozdrawiam nieustająco
                                                    Aśka
                                                  • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 21.06.01, 14:59
                                                    staro napisał(a):

&#62 aha, rzeczywiście jestem strasznie genialna!
                                                    &#62 Nie dość, że ujawniłam swój adres, to jeszcze się nie podpisałam.
                                                    &#62 Pozdrawiam nieustająco
                                                    &#62 Aśka

geniusz czystej wody hihih!! :-))
                                                  • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: 158.75.15.* 22.06.01, 14:46
                                                    Ano geniusz, a cio, nie widać na pierwszy rzut oka??? Albo na pierwszy rzut na
                                                    taśmę??? Albo rzut się na szyję??? hihihii kombinuję już jak koń pod górę,
                                                    chyba czas iść do domu... (pytanie tylko czyjego....hihiihih)...

Pozdrawiam baardzo serdecznie ;)
  • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 22.06.01, 00:00

&#62 Ano geniusz, a cio, nie widać na pierwszy rzut oka??? Albo na pierwszy rzut na
    &#62 taśmę??? Albo rzut się na szyję???

a może na pierwszy rzut monitora? chyba coś pokręciłem;)

hihihii kombinuję już jak koń pod górę,
    &#62 chyba czas iść do domu... (pytanie tylko czyjego....hihiihih)...

?????????????

&#62 Pozdrawiam baardzo serdecznie ;)

Pozdrofionka:-))))))
    • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.jeremi.pl 22.06.01, 00:00
      na monitor??? chyba z mostu w Wyschłę....

Idziesz na karuzele? Ja będę jutro wieczorkiem, i obejrzę sobie te ładne ognie
      sztuczne.....

;)
      • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 22.06.01, 00:00

&#62 na monitor??? chyba z mostu w Wyschłę....

cio?

&#62
        &#62 Idziesz na karuzele? Ja będę jutro wieczorkiem, i
        obejrzę sobie te ładne ognie
        &#62 sztuczne.....
        &#62
        &#62 ;)

może może kto wie?;)))

• Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.jeremi.pl 22.06.01, 00:00
          nio czy nie lepiej niż na monitor rzucać się z mostu w Wyschłę (= wyschłą Wisłę)

oki, to o 20 pod kasą kolejki?
          hihi

&#62 nio czy nie lepiej niż na monitor rzucać się z mostu w Wyschłę (= wyschłą Wisłę
            &#62 )

to może boleć! no chyba że ktoś lubi.......

&#62 oki, to o 20 pod kasą kolejki?
            &#62 hihi

a skąd wiesz że przyjdę? a może przyjdzie stu innych, a na codzień nie chodzę w
            płaszczu z krzyżem na plecach!;)))))
            • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: 158.75.15.* 23.06.01, 00:00
              oki, jka nie to nie, zresztą, pogoda pasqdna....

pozdrawiam mając nadzieję, że jeszcze się zdążymy umówić na przejażdżkę kolejką
              górską...

;)
              • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.jeremi.pl 23.06.01, 00:00
                ale jakoś padać przestaje....

Może jednak?
                Nie musisz mieć płaszcz z krzyżem, wystarczy czerwona róża (w zębach?)

;)

papatki
                • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: 158.75.15.* 25.06.01, 00:00
                  byłeś???

Bo mnie nie było, jednak deszcz....

Byłam wprawdzie na 5 minut koło 22:30, ale nie było już ani krzyżaków, ani
                  facetów z różami... ;)

A Ty się pewnie na mnie śmiertelnie obraziłeś... czekałam na potwierdzenie
                  przybycia, ale jak niczego nie było to nie poszłam...

A teraz tęsknię... bo się nie odzywasz...

Pozdrawiam niemniej tak samo jak przedtem... ;)
                  • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 25.06.01, 00:00

&#62 byłeś???
                    &#62
                    &#62
                    &#62 Bo mnie nie było, jednak deszcz....
                    &#62
                    &#62 Byłam wprawdzie na 5 minut koło 22:30, ale nie było już ani krzyżaków, ani
                    &#62 facetów z różami... ;)
                    &#62
                    &#62 A Ty się pewnie na mnie śmiertelnie obraziłeś... czekałam na potwierdzenie
                    &#62 przybycia, ale jak niczego nie było to nie poszłam...

ja, a za co miałem się obrazić!? żadnych przykroście sobie nie przypominam:-)))

&#62 A teraz tęsknię... bo się nie odzywasz...

no i się odezwałem hihi

&#62 Pozdrawiam niemniej tak samo jak przedtem... ;)

Pozdrawiam B
                    • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: 158.75.15.* 26.06.01, 00:00
                      a mój apetyt rośnie w trakcie jedzenia = czytania
                      • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 26.06.01, 00:00

&#62 a mój apetyt rośnie w trakcie jedzenia = czytania

czyli mam więcej pisać? :-)
                        • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: 158.75.18.* 26.06.01, 00:00
                          mądra z Ciebie bestia! Czytasz nawet to czego nie napisałam!

;)))
                          • Gość: k_rzyzak Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: *.torun.dialup.inetia.pl 26.06.01, 00:00

&#62 mądra z Ciebie bestia! Czytasz nawet to czego nie napisałam!
                            &#62
                            &#62 ;)))

jestem nieskromny ale tak mądra!;-)
                            • Gość: Aśka Re: Mój Jedyny, Ukochany...... Toruń IP: 158.75.18.* 26.06.01, 00:00
                              tak, skromnością to ty nie grzeszysz, hihih

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka