Dodaj do ulubionych

"Toruńskie" Radio Maryja

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 07:16
Polacy oburzają się, gdy mówi się polskie obozy koncentracyjne. Od pewnego
czasu irytuje mnie, gdy słyszę określenie "toruńskie Radio Maryja". Jako
toruńczyk czuje się co najmniej głupio. Jakie to radio jest toruńskie!
Rydzykowe, bo już nawet nie kościelne.
Obserwuj wątek
    • Gość: TiR Toruń i Rydzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 07:36
      Toruń kocha Rydzyka a Rydzyk kocha Toruń
    • gauche Re: "Toruńskie" Radio Maryja 23.03.05, 22:11
      Gdyby nie o.Rydzyk i jego Radio, nikt w kraju nie słyszałby o waszej wiosce
      • Gość: zop Re: "Toruńskie" Radio Maryja IP: *.torun.mm.pl 23.03.05, 22:58
        gauche ty glupku
    • expertyzer Kopernik i pierniki. 24.03.05, 02:33
      Toruń mi się kojarzy z Kopernikiem i piernikami. Także nie pie..ć mi tu,że
      jakby nie RM to by nikt nie słyszał o Toruniu.

========================================
      www.polonica.net/Kwas-Stoltzman.htm
      • Gość: marcing Re: Kopernik i pierniki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 16:57
        Matka Boska też była Zydówką!
    • Gość: jojo Re: "Toruńskie" Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 12:46
      Chcąc nie chcąc to radio kojarzę jednak z Toruniem, niestety.
      • Gość: Maciek Re: "Toruńskie" Radio Maryja IP: *.elementy.pl 24.03.05, 17:28
        To sobie kojarz. Jak ktoś mieszka w Toruniu i nie słucha Rydzykowj radiostacji,
        praktycznie nic o niej nie wie. Ja nie słucham i z całąpewnością mogę
        powiedzieć, że w Toruniu RM nie panoszy się i nie narzuca. Jest sobie po prostu.
    • Gość: sz. Re: "Toruńskie" Radio Maryja IP: *.server / 82.144.235.* 24.03.05, 17:16
      Nie o to chodzi że radio, czy Rydzyk kojarzy się z Toruniem. Rzecz w tym że to
      jest określane jako awanturnictwo. Mówią że to awanturnicy. Rydzyk awanturnik,
      czyli "pewnie" i Toruń. To jest niebezpieczne. Toruń troszkę stracił opinie już
      przy podziale administracyjnym. Ludzie nie mogli zrozumieć że Toruń "występuje"
      przeciw Bydgoszczy. A tak nie było. Racje Torunia były inne ale nikt tego nie
      wyjaśnił. Torun chciał tylko stworzenia Pomorza ze stolicą w Gdańsku co nie
      było przecież bez racji.
      • Gość: iz Re: "Toruńskie" Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 14:38
        tak, tak, to awanturnik. musi tak byc skoro Lesio W. tak stwierdzil. A od kiedy
        on taki autorytet ma
    • Gość: x men Re: "Toruńskie" Radio Maryja IP: *.petrus.com.pl 28.03.05, 08:41
      Mnie się radio nie kojarzy z Toruniem,tylko z ojcem R.
      • Gość: EEwis Re: "Toruńskie" Radio Maryja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 10:27
        Rydzykowo i Ciemnogród - tak się w Polsce nazywa Toruń
        • sikorka17 Re: "Toruńskie" Radio Maryja 28.03.05, 13:19
          dlaczego ciemnogród? Czyżby ze względu na Uniwersytet bo nie bardzo rozumiem.
          Ani Torun nie jest małą zapyziałą wioską zapatrzoną w Rydzyka ani nie brakuje
          mądrych i wykształconych mieszkańców jak w większości miast które posiadają
          dobre uczelnie. Dlaczego na forum panuje zwyczaj obrażania mieszkańców miasta.
          W prawie każdej dyskusji obrażani są albo toruńczycy albo bydgoszczanie. Czy
          naprawdę w dyskusjach internetowych biorą udział tylko niedouczeni,
          niekulturalni, niewychowani... Sądziłam że poczytam ciekawe uwagi na temat
          regionu a tu same wyzwiska, brak znajomości podstawowych zasad dyskusji, o
          gramatyce i ortografii nie wspomnę. Przykre...
    • Gość: stefan z Torunia a jednak- "Toruńskie" Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 13:31
      Kazdego kto krytykuje RM ,pytam czy sluchales?
      • Gość: aaa Re: a jednak- "Toruńskie" Radio Maryja IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 28.03.05, 17:52
        I tu jedyne co ktos mądrze napisał.
        Prawda jest taka, że to radio krytykują Ci którzy go nie słuchają.
        A jak ktoś mówi o czyms o czym nie ma pojęcia i tego nie zna w mojej ocenie
        jest durniem.
        Ja tego radia nie słucham i nie mam prawa się o nim wypowiadać.
        • Gość: FELIKS Re: a jednak- "Toruńskie" Radio Maryja IP: *.udn.pl 28.03.05, 19:25
          PONOĆ w radomiu tworzą prtię radio maryja z lopuszańskim_posłem na czele>
    • Gość: tomas Re: "Toruńskie" Radio Maryja IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.03.05, 19:25
      Tolerancja polega na tym ze akceptujemy takze takie rozglosnie jak ta z ul.
      Zwirki i Wigury
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka