Dodaj do ulubionych

Koszalin=Toruń

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:44
Dlaczego Koszalin jest pokrzywdzony i nie mamy swojego Oddziału GW? Dlaczego
na mapach pogody pokazywany jest Toruń, a nie równorzędny Koszalin? To samo
dotyczy Zielonej Góry, Gorzowa, Kielc i Opola. Koszalin, piękne nasze miasto,
jest dyskryminowane.
Obserwuj wątek
    • rumun86 Re: Koszalin=Toruń 08.09.05, 00:30
      sprawa jest bardzo prosta. na mapach pogodowych sa pokazane albo najwieksze
      miasta albo wszystkie stolice wojewodztw. z tego co mi wiadomo to koszalin nie
      jest stolica wojewodztwa. a tak wogole to co to ma za znaczenie czy jest na
      mapkach pogodowych czy nie?? nie ujmuje to wcale koszalinowi. zastanowcie sie
      ludzie czasami o co wy macie problemy...
      • jakub_lauder Re: Koszalin=Toruń 08.09.05, 09:46
        Ale Koszalin ze Slupskiem walcza o wlasne wojewodztwo :P
        Moze jak wywalcza to tez ich beda pokazywac?
        • Gość: maciej Re: Koszalin=Grudziądz lub Włocławek IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.05, 10:42
          Koszalin jest miastem dwa razy mniejszym od Torunia ; 102 000 mieszkańców liczy
          Koszalin więc właściwe byłoby porównanie do Grudziądza , którego na mapach
          pogody też nie ma.Włocławek liczy 125 000 więc jest miastem większym.
    • Gość: Krzyżak Na mapie pogody... IP: *.astro.uni.torun.pl 08.09.05, 10:58
      Gość portalu: Monika napisał(a):

> [...] Dlaczego
      > na mapach pogody pokazywany jest Toruń, a nie równorzędny Koszalin?

Oj, ludzie, ludzie, ale wy macie problemy...

A propos, to coś wam opowiem. Pojedźcie/polećcie kiedyś do W. Brytanii. Już nie
      wiem która z tamtejszych stacji (ITV?, Channel 4?) ma taki zwyczaj, że na mapie
      pogody "dowartościowuje" małe miasta. Nie uświadczysz więc tam Londynu - jest
      np. Southend, albo Thurrock. Nie ma Manchesteru, jest Crewe, nie ma Cardiff,
      tylko jakaś walijska mieścina, co to się pisze tak, że człek nie wie, jak to
      czytać i wymawiać. Itd.

No tak, ale na coś takiego to sobie mogą pozwolić niezakompleksieni Angole, ale
      nie nie my, obywatele Europy "B". :-(

K. (niezakompleksiony bynajmniej)
    • Gość: ja Re: Koszalin=Toruń IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.09.05, 17:14
      myslenie koszalinskie=myslenie bydgoskie
      Dlatego jest torun bo stacja TV X uznala ze bedzie pokazywac stolice albo
      miasta najwieksze.
      Torun jest wiekszy od Koszalina i jest jedna z 18 stolic, pozwole sobie
      stwierdzic ze jest miastem duzo bardziej znaczniejszym niz Koszalin.
      Dlaczego znak rownosci na samym poczatku.
      Bo masz problemy a argumentow zadnych.
      Zrozumcie w koncu ze jest masa krajow gdzie stolica to nie najwieksze miasto,
      jest masa regionow gdize stolicami sa mniejsze miasta. Nie sposob ich
      wszystkich wymenic
      Wielkosc miasta to argument jaki bydgoscy politycy podrzucili bydgoskiemu
      plebsowi aby wytaczal dziala na wojne.
      • Gość: Gregor Re: Koszalin=Toruń IP: *.range81-152.btcentralplus.com 08.09.05, 17:27
        > Zrozumcie w koncu ze jest masa krajow gdzie stolica to nie najwieksze miasto,
        > jest masa regionow gdize stolicami sa mniejsze miasta. Nie sposob ich
        > wszystkich wymenic
        Na swiecie i owszem, zdarza sie to, w Europie jednak nie. Najczesciej stolica jest najwiekszym i
        najwazniejszym miastem kraju. Wyjatkiem moze byc RFN, gdzie Berlin jest (bodajze) najwiekszym
        miastem, ale czy najwazniejszym, to juz sprawa dyskusyjna. Monachium, Frankfurt, czy Zaglebie Ruhry
        sa zdecydowanie lepiej rozwiniete ekonomicznie, ale to juz z historii kraju wynika.
        A co do samego watku, to jest to podpucha. Podobny zostal na forum bydgoskim zalozony- zmieniony
        tylko Torun na Bydgoszcz. Ot, zwykle leczenie kompleksow, albo dziwne poczucie humoru. Torun i
        Bydgoszcz sa zdecydowanie wazniejszymi miastami (i wiekszymi) od Koszalina. Chodzi mi tu o
        gospodarke, turystyke, kulture. Nie ma sie co wiecej rozpisywac...
        Pozdrawiam rodzine z Koszalina!!!(bo mam takowa...)
        • Gość: davoo Re: Koszalin=Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 18:22
          ale dlaczego 'wazniejszymi'? jakie implikacje rodzi takie
          stwierdzenie? 'gorszymi'? co wiemy o koszalinie, o tym, jaka role odgrywa w
          swoim regionie, o mieszkancach?
          smutne, ale reakcja 'ja' na naszym forum jest identyczna do zenujacej,
          gowniazerskiej reakcji niejakiego coolera w analogicznym watku na forum
          bydgoskim, na poziomie podworkowego "buhaha"
          • Gość: errata Re: Koszalin=Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 18:24
            naturalnie mialo byc 'gowniarzerskiej';)
          • Gość: ja Re: Koszalin=Toruń IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.09.05, 18:32
            > smutne, ale reakcja 'ja' na naszym forum jest identyczna do zenujacej

Czyli uwazasz argumenty tych ktorzy decydowali jakie miasta umiescic na mapie
            za dziecinne? Podaj wiec swoje propozycje z uzasadnieniem.
            Mi wydawalo sie ze moje uzasadnienia sa nie do podwazenia.
            wiec jak podwazasz to uzasadnij i podaj swoj typ miast
            • Gość: davoo Re: Koszalin=Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 19:31
              ja, po pierwsze- pierwszy post, na 99% mozemy byc pewni, jest prowokacja.
              po drugie zasadniczo do twojego jalowego (jalowego z powodu w.w.)
              merytorycznego wywodu zarzutow nie mam, procz niemerytorycznego: "myslenie
              koszalinskie=myslenie bydgoskie" bo co to za szuflada- 'myslenie koszalinskie',
              co to za szuflada 'myslenie bydgoskie", z czego pierwsza na podstawie tylko
              jednego postu
              No chyba, ze prowokacje odczytales, wypowiadajac zdanie dla mnie newralgiczne,
              wskazales na domniemane autorstwo bydgoszczanina/ bydgoszczanki inicjujacego
              watek post - ergo, zle cie zrozumiale za co przepraszam. Tym bardeziej jednak
              nie rozumie dlaczego na prowokacje odpowiedziales zestawiajac pokazowo Bogu
              winne Koszalin i Torun
              pzdr
              • Gość: ja Re: Koszalin=Toruń IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.09.05, 20:05
                Do Davoo
                Byc moze prowokacja byc moze nie. trudno powiedziec.
                Ja przedstawilem argumenty na to ze dla mnie zrozumiale jest jak tv przedstawia
                miasta tz ta tv co pokazuja Byd i tor a nie Koszalin
                Przedstawilem niepodwazalne argumenty za autorem mapy
                Ta osoba nie przedstawila zadnych argumentow tak jak b. czesto przedstawiaja ja
                bydgoszczanie a gdy zadane zostana dokladne przyklady i niepodwazalne argumenty
                dyskusja sie konczy
    • staszekk1 Torun pozdrawia Monikę z Koszalina! 08.09.05, 18:41
      Torun pozdrawia Monikę z Koszalina!
      Wpadnij do nas czasem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka