Dodaj do ulubionych

Cena biletów MZK

11.11.05, 21:17
To trochę drogie macie bilety komunikacji miejskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Są najniższe w regionie i jedne z niższych w kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 21:29
      Są najniższe w regionie i jedne z niższych w kraju.
      amja byc za darmo?
      A z czego maja zaplacic za te nowe MANY?
      • sloggi Re: Są najniższe w regionie i jedne z niższych w 11.11.05, 21:35
        Chyba sie nie orientujesz w cenach w kraju. Bilet miesięczny w takiej Warszawie
        kosztuje 66 złotych, a w Toruniu 99 zl Czujesz różnicę Janie?
        • Gość: jan Re: Są najniższe w regionie i jedne z niższych w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 21:36
          A ile kosztuje pojedynczy w Warszawie?
          Ilu pasazerow ma MZK Warszawa?
          • sloggi Re: Są najniższe w regionie i jedne z niższych w 11.11.05, 21:43
            A jakie są zarobki w Toruniu?
            Dlaczego jest co raz mniej linii tramwajowych?
          • sloggi Re: Są najniższe w regionie i jedne z niższych w 11.11.05, 21:43
            Gość portalu: jan napisał(a):

> A ile kosztuje pojedynczy w Warszawie?
            2,40 (ale weź pod uwagę ilu mieszkańców ma Wawa)
      • Gość: leszek Nie masz pojecia o cenach. IP: *.torun.mm.pl 12.11.05, 01:40
        Porównaj sobie ceny biletów miesięcznych w innych miastach, nie mówiąc o
        długości linii.
        • sloggi Re: Nie masz pojecia o cenach. 12.11.05, 10:21
          Mam porównywac z większymi, czy z mniejszymi miastami?
          • Gość: leszek Re: Nie masz pojecia o cenach. IP: *.torun.mm.pl 12.11.05, 11:42
            Odpowiadałem Janowi
            np. Poznań
            www.mpk.poznan.pl/bilety.html
            • sloggi Re: Nie masz pojecia o cenach. 12.11.05, 12:11
              Poddając pod dyskusję ceny biletów miałem na myśli miasta 200 tysięczne.
              • Gość: leszek Re: Nie masz pojecia o cenach. IP: *.torun.mm.pl 12.11.05, 13:16
                Przecież podałem link do cennika z którego wynika, że Poznań ma TAŃSZE bilety
                niż Toruń. Biorąc pod uwagę wielkość miast, powinno być chyba odwrotnie.
                • sloggi Re: Nie masz pojecia o cenach. 12.11.05, 23:32
                  Gość portalu: leszek napisał(a):

> Przecież podałem link do cennika z którego wynika, że Poznań ma TAŃSZE bilety
                  > niż Toruń.

Ależ rozumiem, to świetny przykład.

> Biorąc pod uwagę wielkość miast, powinno być chyba odwrotnie.

Też tak mi się wydaje.
    • Gość: maciej Re: Cena biletów MZK IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 12.11.05, 01:57
      Jakie autobusy takie ceny biletów
      • sloggi Re: Cena biletów MZK 12.11.05, 10:21
        Gość portalu: maciej napisał(a):

> Jakie autobusy takie ceny biletów

Sprecyzuj?
        • Gość: okiko Re: Cena biletów MZK IP: *.tvk.torun.pl 12.11.05, 16:59
          Spoko, spoko, niech tylko utrzyma się tendencja, to za 5 lat i w Toruniu bilety
          MZK bedą kosztować 2,40 :)
          • Gość: Karina Re: Cena biletów MZK IP: *.petrus.com.pl 12.11.05, 17:04
            Poza jednorazowymi są bilety dzienne, tańsze niż w zdecydowanej większości miast, wygodne karnety na 6 (za 10 zł)lub 12(za 19 zł) przejazdów.
            • a_weirdo Re: Cena biletów MZK 12.11.05, 17:07
              > Poza jednorazowymi są bilety dzienne, tańsze niż w zdecydowanej większości mias

W Warszawie dobowy (ważny 24h od skasowania - również na nocne, pospieszne i
              ekspresowe) kosztuje 7.20zł.
              • Gość: ella Re: Cena biletów MZK IP: *.petrus.com.pl 12.11.05, 21:59
                No właśnie ważny 24h a nie jak w Toruniu "dobowy" do 23.00, czyli ta naprawde
                całodzienny.
                • sloggi Re: Cena biletów MZK 12.11.05, 23:36
                  Gość portalu: ella napisał(a):

> No właśnie ważny 24h a nie jak w Toruniu "dobowy" do 23.00, czyli ta
                  > naprawde całodzienny.

No to dobowy czy dzienny?
            • sloggi Re: Cena biletów MZK 12.11.05, 23:34
              Gość portalu: Karina napisał(a):

> Poza jednorazowymi są bilety dzienne, tańsze niż w zdecydowanej większości
              miast, wygodne karnety na 6 (za 10 zł)lub 12(za 19 zł) przejazdów.

To jest tanio?
        • Gość: maciej Re: Cena biletów MZK IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 13.11.05, 13:48
          Im marniejszy towar tym mniejsza cena!
          • sloggi Re: Cena biletów MZK 13.11.05, 22:06
            Gość portalu: maciej napisał(a):

> Im marniejszy towar tym mniejsza cena!

Co masz na myśli?
    • Gość: Karina Re: Cena biletów MZK IP: *.petrus.com.pl 12.11.05, 17:25
      W Poznaniu np 11,40 - czyli duuużo drożej.
      • Gość: okiko Re: Cena biletów MZK IP: *.tvk.torun.pl 13.11.05, 00:02
        tylko gdzie te dzienne niby mozna kupić, bo jak pytasz, to w większości kiosków
        rozkładają ręce. i jeszcze to kasowanie biletów za bagaż.
        • sloggi Re: Cena biletów MZK 13.11.05, 00:10
          Na dworcu nie ma.
          • Gość: ,. Re: Cena biletów MZK IP: 83.238.146.* 14.11.05, 21:01
            Na głównym jest, sam kupowałem.
    • Gość: maa Re: Cena biletów MZK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 23:10
      faktem jest ze w wawie miesięczne są o wiele tańsze! na wszystkie linie w tym
      metro kosztuje mniej niz 39zł.
      • Gość: Marek Re: Cena biletów MZK IP: *.petrus.com.pl 14.11.05, 07:59
        Warszawy bym nie brał pod uwagę bo to specyficzny rynek.Natomiast konfrontacja Torunia z innymi dużymi miastami w wielu przypadkach jest dla nas korzystna.
        • jakub_lauder Re: Cena biletów MZK 15.11.05, 07:46
          Marek - nie o to chodzi czy konfrontacja z innymi miastami jest mniej lub
          bardziej korzystna a o to: czy bilety w Toruniu sa drogie? czy moglyby byc
          tansze = czy powinny byc drozsze? Bo szarego pasazera w Toruniu - a takich
          jest 99,99% "g" obchodzi, ze w Bialymstoku czy Jeleniej Gorze placi sie
          za bilet 30 czy 50 groszy wiecej. Kazde miasto ma swoja specyfike.
          Dla pasazera wazna jest cena i czas dojazdu - to czym jedzie dzis
          jest drugorzedne.
          I pytanko - ile miasto doplaca do kazdego przejazdu? To tez sa nasze pieniadze.
          Czyli za przejaz moze placimy duzo wiecej niz nam sie wydaje?
          • Gość: V Re: Cena biletów MZK IP: *.man.poznan.pl 16.11.05, 16:34
            > I pytanko - ile miasto doplaca do kazdego przejazdu? To tez sa nasze pieniadze.
            > Czyli za przejaz moze placimy duzo wiecej niz nam sie wydaje?

Cenna uwaga.
            poza tym wydaje mi sie, ze forumowicze nie doceniaja roli biletow okresowych.
            Jezeli ja w Poznaniu place za _normalny_ na wszystkie linie dzienne i nocne, na
            30 dni 65 zlotych, to gowno mnie obchodzi ile kosztuje jednorazowy czy dobowy.
            To jest istotne dla turystow albo okazjonalnych klientow. W Toruniu natomiast
            kladzie sie nacisk na cene "jednorazowki" bo okresowe sa koszmarnie drogie.

A faktycznie to jezdze na bilecie trasowanym, na dowolnie zlozona trase o
            odleglosci do 18 przystankow, na wszystkie linie dzienne i nocne kursujace na
            tej trasie, za 44 zlote. Z tych 18 przystankow wyszla mi ladna petla dookola
            centrum, moge dojechac na stare miasto, do pracy, na wiekszosc wyzszych uczelni.
            Ulgowy kosztuje 22 zlote - wydaje mi sie ze to jest dobra cena dla
            ucznia/studenta.

Dodatkowo, co juz pisalem, kupujac bilet na siec na czas > 1 miesiaca mozna
            zaoszczedzic dodatkowe pieniadze. I to sie nazywa rynkowe, aktywne podejscie do
            klienta. Jest to, udana zreszta, proba pozyskania _stalych_ klientow i
            _przewidywalnych_ wplywow, bardzo cennych dla kazdej firmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka