Dodaj do ulubionych

Kwiatkowski kandydatem na wojewodę

14.01.06, 05:00
Mikietyński to były policjant. Rozpracował aferę Polonii Bydgoszcz, w którą
zamieszani byli politycy SLD. Odszedł ze służby, kiedy zarzucono mu kradzież
dresów.

nie wiem czy smieje sie z sytuacji jaka sie wydarzyla naprawde czy z fatalnej
interpretacji dziennikarza Hołuba.

"smiechom i zartom nie bylo konca"
Obserwuj wątek
    • sivispacem Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 14.01.06, 08:18
      Czy to ten sam Beneczek, który w grudniu 1981 tak gorliwie w mundurku pilnował
      przy płocie Czesanki? Jesli tak to się nadaje absolutnie, a nawet jeszcze
      bardziej. Ale jeszcze lepszy byłby jednak dr Rakowicz - pełna współpraca.
      • historykii Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 14.01.06, 08:48
        sivispacem napisała:

> Czy to ten sam Beneczek, który w grudniu 1981 tak gorliwie w mundurku
        pilnował
        > przy płocie Czesanki? Jesli tak to się nadaje absolutnie, a nawet jeszcze
        > bardziej. Ale jeszcze lepszy byłby jednak dr Rakowicz - pełna współpraca.

Zapomniałeś o tym " trzecim", o Z. Muchlińskim.
        Doborowe towarzystwo. A w IPN-ie byliscie panowie?????????
        • kar100 Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 14.01.06, 11:25
          Poseł Giżyński znalazł kandydata, takiego jak nam potrzeba - hahaha
          • jan996 Az szkoda, zeby wyszedl z UM. 16.01.06, 10:53
            Az szkoda, zeby wyszedl z UM.
        • historykii Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 16.01.06, 17:09
          C.d.
          poczytajcie moje doświadczenia z ww Panami w latach 1990-93. Na forum
          bydgoskim i w Gazecie Pomorskiej.
          Jeżeli zaciekawi Was, dołożę jeszcze kilka zdań!
          • historykii Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 16.01.06, 17:21
            Przeczytajcie:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=35020578&a=35039869
            • historykii Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 17.01.06, 19:23
              historykii napisał:

> Przeczytajcie:
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=35020578&a=35039869
            • historykii Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 17.01.06, 20:26
              historykii napisał:

> Przeczytajcie:
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=35020578&a=35039869

Czytaliście moje ŚWIADECTWO POPARTE DOKUMENTAMI SPRZED 16-12 LAT. Mam je w
              archiwum, ale operator jak cenzor PRLu- broni " układów" w TPPD(!), które
              niestety petryfikował ówczesny V-ce Wojeowda Z. Muchlński, a jego szef, Pan
              Wojewoda B. KwiaTkowski pomimo moich 3 pism w sprawie - o pomoc w rozwiązaniu "
              SYNDROMU GARBU JAKIM ZARZĄD TPPD DOBIJAŁ ZAKŁAD ( opisywałem w poprzednich
              postach)nie " uciął" perfidnych odgrywek mojego szefa -Dyr. TPPD A. W. wobec
              mojej osoby. Jak się ówczesny INDYFERENTYZM Pana Wojewody zakończył?
              Dla mnie wielką przegraną zawodową.
              Dla zakładu..., proszę jedźcie do Czerska i porozmawiajcie z ludźmi.
              U kogo bywał mój szef(...)? Z którym naszym konkurentem spędzał noce na
              och...wie?
              kTO KUPIŁ Zakład po moim odejściu?
              Co pozostało dzis po zakładzie?
              Ile długów wobec budżetu i wierzycieli ma " biznesmen z Borów Tucholskich"?
              A faktyczne jakim majątkiem zawiaduje( porozpisywanym na " pociotków" zięciów
              etc,etc.)?
              Za jakiego wojewodowania to się stało?
              Przypomnę państwu; byłem JEDYNYM DYREKTOREM PO 1990 R Z SOLIDARNOSCIOWYM
              RODOWODEM(sic!).
              Oni- tj Zarząd 3 osobowy + pozostali dyrektorzy 15 Zakładów- wszyscy z
              legitymacjami PZPR! Jak się zakończyła moja " obrona interesów zakładu i drogi
              w kierunku prywatyzacj"? Co czynili niektórzy nadleśniczowie i " biznesmen z
              Borów Tucholski", który kupił zakład po moim odejściu?
              P.S.
              Operatorze, kto wymusza na was cenzurę permanentną. Mam jeszcze kolejne dane,
              sięgające najpodlejszych cech jakie " towarzysze z TPPD-u" posiadali, a którym
              tak skutecznie dla nich " ojcował" PAn Wojewoda B. Kwiatkowski.
              Jeden z nich( wówczas szef jednego z 16 -tu ZPD-ów...)nie dał mi za
              wygraną nawet w 6 lat po moim odejściu z TPPD. Zapewniam państwa, że nie był
              to, ani nie jest "pionek" TPPD w Toruniu(...).
              Otóż, w 1999 r postanowił " ZADENUNCJOWAĆ MNIE U NIEMCA -WŁASĆICIELA LUX WOOD
              w Sępólnie.
              Zrobił to w trzecim dniu rozmów jakie prowadziłem z pełnomocnikiem Niemca(...).
              Drodzy państwo, czy wyobrażacie sobie takie draństwo.
              W trzecim dniu rozmów w obecności Pani tłumacz( ok 25 lat po germanistyce),
              pełnomocnik Niemca mówi, że wczoraj miał telefon od ( wymienił z nazwiska(R.N.)
              z informacją,
              że na mnie ciążyła odpowiedzialnosc prokuratorska za CZERSK(...).
              Niemieć podał jego ( świadomie z małej) nazwisko i funkcję w TPPD.
              Takiego chamstwa się nie wybacza. Ten drań i łajdak -rocznik '52 podobno
              Polak, wysoki funkcjonariusz donosi Niemcowi -telefonicznie o moim rzekomym
              przestępstwie.
              Czego dotyczyły tamte haniebne sprawy mogłyby powiedzieć księgowe(...).
              Naszego zakładu z Czerska i z Zarządu TPPD.
              Odpowiem jednym zdaniem:
              NIE ZGODZIŁEM SIE NA PRZESZACOWANIE ZAPASÓW W ZAKŁADZIE W CZERSKU!
              Dlaczego? Bo wówczas pchałbym sie właśnie pod " prokuratora"!!!
              W następnym poście, gdyż ten już nieco odbiega od meritum- tj zasług i ocen
              Pana B. Kwiatkowskiego ówczesnego Wojewody Toruńskiego, pod którego nadzorem
              właścicielskim w TPPD " wycinano solidaruchów"(SIC!), mogę opisać reakcję
              Wojewody na rozmowy w maju 1993 r w UW w Toruniu. Opisywałem w poprzednim
              poscie. To jest to spotkanie, na zakończenie którego dyr. U.W. dr Czarnecki
              podsumował moją " obronę Częstochowy przed Zar ządem TPPD":
              .." panie dyrektorze, ja panu wspólczuję pracy w takiej atmosferze. Zę pan
              jeszcze prowadzi zakład i radzi sobie z problemami".
              Po 7=-10 dniach do zakładu przyjechał wysłannik Wojewody, tym razem inny Dyr,.
              Pan Rudowski(...). Z jakimi wiadomosciam???
              Zal wspominać, Panie Wojewodo( B. Kwiatkowski).
              • historykii Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 18.01.06, 14:02
                c.d.
                Drodzy forumowicze.
                Opisany w poprzednim poście urzędnik(...) żyje, ma się dobrze, ba piastuje
                wysokie stanowisko w Toruniu.
                Z uwagi na to, ze nie jestem pewien czy pełnomocnik własćiciela LUX WOOD zyje
                nie podam jego( swiadomie z małej) danych.
                Dodam, że jest słusznej, powiedziałbym olbrzymiej postawy- wyższy ode mnie ca
                186 cm i wagi > 115 kg(...).
                Jeżeli skontaktuje się z b. pełnomocnikiem ( w co nie wątpię, gdyż od
                kilkunastu miesięcy sprawdzają się moje wiesczenia)i przypomnę Mu dane
                osobowe " DENUNCJATORA NA POLAKA DO NIEMCA", to obiecuje państwu, że nie tylko
                na forum podam jego( swiadomie z małej) dane osobowe!!!
      • antysalon to przeciekawy<epizod> w karierze Benka, 14.01.06, 15:44
        Najpierw te <spacery> wzdluz plotu merinoteksu W zimowe noce a moze i dni stanu
        wojennego z opaska ormo czy innej strazy nocnej milej gen ,jaruzelskiemu!potem
        chyba dzialalnosc w samorzadzie pracowniczym merinoteksu ktory chadzal na
        sznurku partii mateczki czyli bylej pzpr i popieral tylko pomysly wrony a o ile
        pamietam odmowil na wniosek owoczesnego dyr. merinoteksu udzielenia poreczenia
        za areasztowanego krzysztofa zabinskiego czyli chyba byla <aktywna czyli po
        linii i na bazie> wspolpraca Benka z tymi co glosili ze <rzad sie sam wyzywi!
        >kandydatura wiec przciekawa jak na PIS!!!O TEMPORA O MORES! Czyzby PIs
        oszalal!??A moze rzeczywiscie zaczac od sprawdzenia Benusia w IPN, swoja droga
        ten byly policjant z bydgoszczy przynajmniej uczciwie pracowal a Benus zawsze
        cwanie sie dekowal!
      • radca dr Rakowicz ?... 14.01.06, 17:38
        sivispacem napisała:

> Czy to ten sam Beneczek, który w grudniu 1981 tak gorliwie w mundurku
        pilnował
        > przy płocie Czesanki? Jesli tak to się nadaje absolutnie, a nawet jeszcze
        > bardziej. Ale jeszcze lepszy byłby jednak dr Rakowicz - pełna współpraca.

- dr Rakowicz ?... a kto to ?
        pamietam kiedys dyrektora Bydgoskiej Fabryki Kabli - Stasia Rakowicza ....
        czy to moze ta sama osoba ?

mowili ,ze to madry i inteligentny czlowiek

radca
    • gacek1956 MIKETYNSKI POWINIEN ZOSTAC KOMENDANTEM WOJEWODZKIM 14.01.06, 13:10
      i bardzo posprzatac w komendzie a raczej wymiesc zrobic prawdziwe czystki !
    • jerzyslaw1 Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 14.01.06, 14:04
      Zadziwiające jest zaufanie Pana Posła Giżyńskiego Zbigniewa do urzędników
      lewicowego prezydenta Torunia, Pana Michała Zaleskiego. To kolejny, po Marku
      Smoczyku, człowiek bez kręgosłupa i poglądów, uczestnik i beneficjent lewicowej
      władzy popierany przez Pana Posła Giżyńskiego na stanowisko wojewody kujawsko-
      pomorskiego. Panowie Kaczyńscy kompromitują się doszczętnie wspierając takich
      ludzi jak Giżyński, czy Kwiatkowski.
      • wstretna.byda Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 14.01.06, 14:44
        nareszcie ktoś o niekryminalnym zyciorysie.
        PiS powinien szybciutko go zaakceptowac,szkoda czasu.
        • passa Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 14.01.06, 16:24
          co w tym widzisz zadziwiającego?
          Jedź w okolice Bieżunia( od Sierpca do Żuromina) i popytaj ludzi, a znajdziesz
          odpowiedź na atawizmy
          Z. Girzyńskiego! Tego ( atawizmów) nie pozbywa się jak pryszczy(...).
    • wielonikowiec Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 14.01.06, 18:51
      Dbry kandydat.
      • kar100 Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 14.01.06, 21:57
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=34706793
        To znaczy że Giżyński wyrolował wszystkich dotychczasowych faworytów - ciekawe ?
        • yaraz82 Kwiatkowski się nie nadaje 14.01.06, 22:07
          Kwiatkowski się nie nadaje!
          Jest członkiem PO.
          Pracuje u prezydenta Torunia który był radnym SLD i jest bardzo powiązany z
          Ordynacką.

Ps.Prezydent jakiego miasta proponował by Józef Oleksy kandydował na prezydenta
          Polski ?
          • wstretna.byda Re: Kwiatkowski się nie nadaje 14.01.06, 22:23
            Dlaczego Kwaitkowski sie nie nadaję? Masz lepszego?
            • sdb Re: Kwiatkowski się nie nadaje 15.01.06, 00:23
              o ja ale niektorzy prezentuja ograniczone myslenie. niewazne ze facet jest
              dobrym organizatorem i ma znajomosci co, nie da sie ukryc, jest bardzo wazne i
              kluczowe dla efektow jego pracy- jest z tej czy tamtej partii i juz- nie nadaje
              sie.

PS. "kto nie cierpial za komuny teraz jest po prostu nikim"
          • temida3 Re: Kwiatkowski się nie nadaje 15.01.06, 08:32
            yaraz82 napisał:
            Ps.Prezydent jakiego miasta proponował by Józef Oleksy kandydował na prezydenta
            >
            > Polski ?
            IUSTITIA EST CONSTANS ET PERPETUA VOLUNTAS IUS SUUM CUIQUE TRIBUENDI
            Tym bardziej, że kolesiom którzy do końca wspierali Kwaśniewskiego i "
            towarzyszy z ordynackiej" , któren dla nich był wzorcem, nie mozna ufać.
            " INIMICO TESTI CREDI NON OPORTET" gdyż unikając Sądów ,
            " FATETUR FACINUS IS, QUI IUDICIUM FUGIT"-

• dupadupadupa10 Re: Kwiatkowski się nie nadaje 15.01.06, 10:26
              A co takiego Kwiatkowski zrobił dla województwa i np. Torunia? Trasę WZ buduje
              i buduje, a tu nic. Proszę zauważyć, że kto w Polsce by nie był u steru rządów,
              to karuzela stanowisk obraca się ciągle w tym samym gronie osób. Mnie już ci
              różni Smoczykowie, Kwiatkowscy, Całbeccy obżydli. Żadnego nie ma z nich
              pożytku. Pasożyty! Przeniewiercy. Wybatożyć i wygnać, staropolskim zwyczajem, z
              kraju, a kto udzieli chleba, wody i schronienia, ubić! Razem z nim pogonić
              Girzyńskiego, który ma takie pomysły i jeszcze wychłostać Ziobrem na dodatek.
              • wiesiekczesiek Re: Kwiatkowski się nie nadaje 15.01.06, 13:48
                Kwiatkowski wojewodą? Ludziska zmiłujcie się. I kto go wysunął? Poseł Giżyński?
                Czyżby PiS-owi brakowało członków. No tak pół partii to Pan Giżyński w Toruniu,
                a drugie pół to Pan Mężydło. Jak któregoś z nich kaczki wyrzucą, to PiS straci
                50% swoich zasobów ludzkich w mieście. Rację ma osoba przywołująca staropolskie
                prawa. Tyle, że ja bym jeszcze to całe towarzystwo, na czele z Benkiem i
                Giżyńskim jeszcze wychłostał. Na dodatek dorzuciłbym jeszcze opoja Leppera, co
                to jedzie się z komuchami bratać.
                • sdb Re: Kwiatkowski się nie nadaje 15.01.06, 15:00
                  nagle namnozylo sie nam opiniotworcow na forum
                  • radca Re: Kwiatkowski się nie nadaje 15.01.06, 15:56
                    sdb napisał:

> nagle namnozylo sie nam opiniotworcow na forum

- to prawda :}

radca
                    • jakub_lauder Re: Kwiatkowski się nie nadaje 15.01.06, 16:43
                      Bo na leczeniu, polityce i pilce noznej zna sie kazdy Polak :)
                      • tomjab Re: Kwiatkowski się nie nadaje 15.01.06, 19:55
                        a moze wojewoda zostalby ktos spoza bydgoszczy czy torunia np z grudziadza???
                        • maciej_bydgoszcz Re: Kwiatkowski się nie nadaje 15.01.06, 20:03
                          Jestem za, może być z Włocławka!
    • mavellis Bardzo dobry organizator, popieram! 16.01.06, 09:00
      Bardzo dobry organizator, popieram!
      Potrafi sciagac inwestycje!
      • north_road Re: Bardzo dobry organizator, popieram! 16.01.06, 15:01
        a jakie można wiedzieć? Na razie tylko gada, ma wielkie plany, ale 0000
        konkretów
    • mordkakofana Fatalny kandydat - zawiodłem się na PIS 16.01.06, 10:55
      Fatalny kandydat.
      Nie po to głosuję na PIS by potem wystawiali członka(exczłonka?) Platformy
      Obywatelskiej,współpracownika prezydenta Zaleskiego (powiązanego z
      Ordynacką,który wcześniej był radnym SLD).
      Jeśli to prawda że to Girzyński popiera Kwiatkowskiego to zupełnie stracił moje
      zaufanie.
      • mordkakofana Re: Fatalny kandydat - zawiodłem się na PIS 16.01.06, 11:00
        Wojewodą powinien być członek PIS lub osoba blisko związana z PIS.A jak nie ma
        już w naszym województwie takich kadr to może warto by wojewoda był ponad
        podziałami z innego województwa?
    • ext Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 16.01.06, 13:37
      Każdy kto wchodzi w konszachty z PiSem robi z siebie pośmiewisko. Toruńska PO
      pozostawia dużo do życzenia, ale przechodzenie do PiSu, albo branie od PiSu
      stanowisk to totalna porazka. PiS nie ma wlasnych kadr, więc posiłkuje się
      zapleczem PO, co ma im zapewnić poparcie elektoratu Platformy. PiS z jednej
      strony sieje populizm, żeby odbierać głosy Samoobronie i LPR a z drugiej bierze
      do rządu Platformersów. Najgorzej wyjdą z tego miszmaszu właśnie oni! PiS zawsze
      może zmienić strategie i odsunąć się od "liberałów" w ciągu jednego dnia i
      zastąpić ich poplecznikami Leppera.
      • dixi2006 Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 16.01.06, 14:27
        Racja,że konszachty z partią "i" (Prawo, oraz Sprawiedliwość już do nich nie
        pasuje) to obciach zupełny. Ale to nie wybór PO, tylko pana Kwiatkowskiego,
        któremu przedtem nie przeszkadzało,że wspierał Zaleskiego z Ordynackiej. To
        partia "i" funduje sobie garb na własne życzenie,więc czego żałować? Najemnika?
        Oj krótka ta ławka partii "i", oj krótka...
        • kar100 Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 16.01.06, 20:11
          No,no poseł G. naobiecywał, że zrobi silne struktury partyjne i za przeście
          cwaniaczków z PO do PiS odda nawet stanowisko wojewody .
          Co teraz powiedzom na to wszystko starzy działacze PiS,jak i tez mołodziezówka
          PiS, którzy tyle serca oddali dla chwały swojej partii:

www.onet.pl/ea9
          • kar100 Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 16.01.06, 20:19
            W tym PP to jaja z wyborami wewnętrznymi są w całym kraju:
            O wyborach w PO

mark 13-01-2006 , ostatnia aktualizacja 13-01-2006 09:38

Władze krajowe PO rozwiązały regionalne struktury partii za bałagan podczas
            wyborów w 2003 roku. Ale porządku pilnował wtedy m.in. obecny komisarz
            Krzysztof Lisek

Chodzi o wydarzenia z 2003 roku. O szefostwo w PO na Warmii i Mazurach starali
            się wtedy poseł Marek Żyliński i starosta lidzbarski Jacek Protas. Wybory były
            na raty - za trzecim razem udało się wyłonić zwycięzcę, został nim Żyliński.
            Między wyborami, zdaniem władz PO, miało dojść do nagłego powiększenia się
            partii o stu radnych - zgodnie ze statutem automatycznie mieli prawo wziąć
            udział w wyborach. Według Liska, mogło to doprowadzić do zwycięstwa jednego z
            kandydatów. Którego, ma wyjaśnić kontrola.

W 2003 roku podczas pierwszych wyborów centralę PO reprezentował obecny
            komisarz. - Nadzorował, by wszystko odbyło się zgodnie ze statutem, jako
            wyrocznia prawna. Teraz chce to weryfikować - obrusza się Stefan Kiłdanowicz z
            olsztyńskiej PO. Kolejnych zjazdów pilnowali Paweł Piskorski i Andrzej
            Olechowski.

Lisek: - Nadzorowałem tylko jeden zjazd i jedynie kontrolowałem, czy radni są
            członkami PO na dzień wyborów. A skoro byli, to mogli wziąć udział w
            głosowaniu. Nic nie mogłem zrobić.

• mordkakofana Pytanie: czemu usunięto mój jeden wpis ? 16.01.06, 21:11
              Mam pytanie: Czemu usunięto mój jeden wpis ?
            • bolek_thorn Re: Kwiatkowski kandydatem na wojewodę 17.01.06, 22:29
              A mnie szkoda Kwiatka. To dobry, swój chłop.
    • mavellis Bardzo dobry menadzer, szkoda go odadwac na wojewo 18.01.06, 14:46
      Bardzo dobry menadzer, szkoda go odadwac na wojewodę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka