wujek.andrzejek 20.01.06, 17:41 Co sądzicie o tej gminie? Warto się tam oseidlić? Jak wygląda szkolnictwo podstawowe, a jaki jest kontakt z gminą? Czy są jaijkieś sensowne działki na sprzedaż? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
newworld Re: Zławieś Wielka - czy warto mieszkać? 20.01.06, 17:56 W ubiegłym roku kupiłem mieszkanie w Górsku. Jestem bardzo zadowolony. UG w Złejwsi jest OK. Bardzo miła i fachowa obsługa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
floress Re: Zławieś Wielka - czy warto mieszkać? 20.01.06, 18:10 Zdecydowanie tak. Mieszkam w Przysieku i nie narzekam. Do tej pory mieszkalam w Toruniu i nie zaluje przeprowadzki. Zapraszamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
12wscieklych.ormowcow [...] 20.01.06, 21:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_lauder Re: Zławieś Wielka - czy warto mieszkać? 20.01.06, 22:37 Propagandzisci planuja tam kolejny most, ktory ma byc poprzecznym rdzeniem aglomeracji, supermiasta, konurbacji, metropolii bydgosko-torunskiej :-) Czyli juz niedlugo bedzie to centrum Wielkiego Miasta i Stolicy Kulturalnej Europy Odpowiedz Link Zgłoś
cichojasny Re: Zławieś Wielka - czy warto mieszkać? 21.01.06, 13:04 o SKM nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk.wiking Re: Zławieś Wielka - czy warto mieszkać? 21.01.06, 14:38 Most? Tam? Brawo, jestem za! Będę do pracy mniał bliżej! Odpowiedz Link Zgłoś
o_murphy Teren miedzy T-niem a B-cza jest coraz atrakcyjnie 23.01.06, 10:29 Teren miedzy T-niem a B-cza jest coraz atrakcyjniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bajobongo2 Niedlugo to bedzie jak Sopot w Trojmieście. 07.02.06, 13:35 Niedlugo to bedzie jak Sopot w Trojmieście. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjab Re: Niedlugo to bedzie jak Sopot w Trojmieście. 07.02.06, 16:50 A molo i festwal gdzie ochlaj i wyzerka tez bedzie?? A powaznie teren do zamieszaknia jest nie zly, ale maly minus nie mozna domu zostawic samopas bo okradaja na potege!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eryk.wiking Re: Niedlugo to bedzie jak Sopot w Trojmieście. 08.02.06, 22:58 Oj kradną! Okna mi w nocy po zamontowaniu wyneśli, szuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajna-niezwyczajna Re: Zławieś Wielka - czy warto mieszkać? 12.02.06, 23:06 mieszkam w złej od 4 miesiecy, moi rodzice 2 lata.... kradna jak cholera.. bez duzego psa i ogrodzenia rzeczywiscie nie ma co wstawiac okien...... poza tym okolica spokojna, kupic mozna w sumie wszystko.. zle nie jest:):) Odpowiedz Link Zgłoś
pais Re: Zławieś Wielka - czy warto mieszkać? 13.02.06, 14:53 Jasne że warto - mieszkam w Złejwi Małej od 99 roku. Cisza, spokój, ŻADNEGO ZŁODZIEJSTWA. Nie zamykam samochodu na noc, nie mam alarmu a wyjeżdżam, całe lato drzwi mam otwarte. OO przepraszam, raz mi taczkę ukradli z budowy - jeszcze w 98 roku - ale wtedy po okolicy kręcili się ludzie od budowy kanalizacji. Może pies tak ludzi odstrasza - ale wątpię, bo przyjacielski jest. Ludzie życzliwi- mam przemiłych sąsiadów, i to nie tylko tych najbliższych. We wsi masz wszystko o co może chodzić - cisza i spokój, mleko i masło prosto od krowy :), podstawówka+ gimnazjum, osiedle domków, sklepy łącznie z hurtownia budowlaną, poczta, bankomat, przychodnia, apteka, szlak rowerowy blisko, weterynarz, stacja benzynowa, wulkanizacja, mechanik samochodowy, ogrodnictwo, kościół, stolarzy do wyboru do koloru, Toruń i Bydgoszcz w równych odległościach. Ufffff. Aha - jest kanalizacja ale nie wszędzie. A odpowiadając na pytania - kontakt z gminą - żaden bo mi nie potrzeba. Zapieram się, żeby mi broń boże drogi żużlem nie wysypali, pozwolenie na budowe wydano szybko i bez dodatkowych papierów. Szkoła ma poziom zadowalajacy - z tego co wiem nie ma problemu, zeby dostać się do gminazjum w Toruniu. Działki na sprzedaż w Małej jeszcze są. Cen nie znam. Ogólnie rzecz biorąc ani trochę nie żałuję ucieczki z miasta. No i dojazd porównywalny w czasie jak z Rubinkowa (ok. 20 minut) ale jakośc życia bez porównania lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
darek445 to za chwilę będzie najlepsza i najdroższa dzielni 13.02.06, 15:02 Poza tym to za chwilę będzie najlepsza i najdroższa dzielnice. A złodziejstwo na budowach, zwlaszcza niezabezpieczonych -to niuestety normalka. Tylko kwestia czasu jest, jak zrobia w Rozgartach policje. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjab Re: Zławieś Wielka - czy warto mieszkać? 13.02.06, 20:46 Byc moze, co kto lubi ja tam zgodnie z zasada z pewniego filmu uwazma ze jak kto cale zycie w miescie mieszkal to sie do wiochy za chiny nie przyzwyczai!! z calym szacunkiem dla mieszkancow tych terenow Odpowiedz Link Zgłoś
jan996 to coraz bardziej ekskluzywne osiedla torunian 14.02.06, 09:05 Tyle ze zławies to coraz bardziej nie wiocha, ale ekskluzywne osiedla bogatych torunian Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: to coraz bardziej ekskluzywne osiedla torunia 14.02.06, 15:09 połączenie Bydgoszczy z Toruniem to mit. Można się łudzić ale po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomjab Re: Zławieś Wielka - czy warto mieszkać? 14.02.06, 17:29 Pewnie ze w najblizszym czasie jest to malo realne, ale w jakiejs tam przyszlosci czemu nie??? gmina zlawies wielka to dobre miejsce na ulokowanie tam specjalnej strefy ekonomicznej dzieki temu moglyby powstac nowe rozwiazania komuinikacyjne np szybka kolej miejska Odpowiedz Link Zgłoś
panpan4 Czarnowo - czy jest problem? 15.02.06, 21:34 Drobne pytanie mam - jak to się dzieje, że zezwala się na budowę domów w Czarnowie, na obszarze zalewowym? Zobaczymy, jak będzie cofka, co zrobią mieszkańcy tych ślicznych domków, postawionych w strefie zalania? Jestem praktykującym geodetą - zupełnie zdumiony zobaczyłem na mapach dostępnych powszechnie w Urzędzie marszłakowskim, że cały teren Czarnowa po prawej stronie szosy w kierunku Bydgoszczy to bomba przyrodnicza. I kto na to pozwala? jesli - nie daj Panie Boże - coś się z Wisłą stanie.... kto beknie? Odpowiedz Link Zgłoś
darek445 To bardzo dobry teren inwestycyjny. 16.02.06, 09:17 Tak rozumujac to moze zalac pół Polski. Mamy sie nigdzie nie budowac? Torun tez buduje na Rudaku, w Kaszczorku itp. Maja sie torunianie wyprowadzic w gory, zeby ich nie zalało? A i tam male strumyczki podtapiaja domy. Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: Czarnowo - czy jest problem? 21.02.06, 09:40 Polacy nie potrafią wyciągać wniosków. Podczas wielkiej powodzi okazało się, że na takich terenach pobudowano we Wrocławiu osiedle .Zostałó oczywiście zalane. Odpowiedz Link Zgłoś
bajobongo2 niebawem bedzie tama w Nieszawie 21.02.06, 09:45 Ale dalej jest gorka, mozna budowac. Pzoa tym niebawem bedzie tama w Nieszawie, co jeszcze zabezpieczy tereny. Odpowiedz Link Zgłoś
mavellis Docelowy rozwój terenów aglomeracji 20.02.06, 15:23 Docelowy rozwój terenów aglomeracji - projekt: www.torun-bydgoszcz.pl/duze/119.htm Uwazam, ze to ciekawa koncepcja. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski Re: Zławieś Wielka - czy warto mieszkać? 20.02.06, 16:22 nie warto bo jak sama nazwa wskazuje to zła wieś Odpowiedz Link Zgłoś