Dodaj do ulubionych

Zazdroszcze wam DRUZYNY.!!!!!-APATORA

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 21:35
Jestem z Wroclawia i marze o tym by Sparta znow stala sie druzyna a nie
zlepkiem nazwisk ktore czasami olewaja swoich kibicow.
GRATULACJE Z WROCLAWIA!!!!
POZDRO!!!!
Obserwuj wątek
    • debett Re: Zazdroszcze wam DRUZYNY.!!!!!-APATORA 10.10.01, 01:32
      Obecny skład Apatora jest uwieńczeniem wieloletniej pracy z młodzieżą. Atlas
      niestety zaniedbał się w szkoleniu najmłodszych, koncentrując się bardziej na
      kupowaniu już wyszkolonych i doświadczonych. To jest pójście na łatwiznę, na
      którą pozwolić sobie mogą tylko najbogatsze kluby. Apator też nie jest biednym
      klubem, ale tylko dlatego, że kasa nie zostaje wydawana na zakup supergwiazd -
      po prostu nie ma takiej potrzeby. Kiedyś miałem nawet pretensje, że Apator
      jeszcze nigdy nie pozyskał (poza obcokrajowcami) żadnego żużlowca wychowanego
      poza Toruniem. Dziś wiem, że takie kluby jak Apator, ciężką i systematyczną
      pracą nad młodzieżą, budują i kształtują polski żużel, a przy okazji same
      odnoszą sukcesy, choć nie zawsze (Zielona Góra).
      Apator zdobył mistrzostwo z kilku powodów. O takich, jak: atut własnego toru w
      finale, mniejsza ilość wpadek w meczach ligowych, większy głód sukcesu - była
      już mowa. Moim zdaniem złoto nasi chłopacy osiągnęli też dlatego, że jeździli
      dla swego miasta. Wrocławiamie takiej motywacji już raczej nie mieli, bo jedyny
      wrocławianin - Zieja - pojawił się tylko na prezentacji. Z drugiej jednak
      strony - to właśnie taki skład Atlasu (bez własnych wychowanków) zapewnił w
      finale niemożliwe do opisania emocje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka