Dodaj do ulubionych

wracamy do normalności

28.06.06, 17:39
w związku z powyższym proszę o przywrócenie na forum toruń wątek o baobabie
przeniesiony do BiT
Obserwuj wątek
    • sdb Re: wracamy do normalności 28.06.06, 19:18
      czy wypuscil juz jakies odnozki? poprosze o jedna.
      kazdy torunianin sadzi swoj baobab na chwale stolicy regionu!!!
      • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 19:40
        sdb napisał:

> kazdy torunianin sadzi swoj baobab na chwale stolicy regionu!!!

eee tam... ja wolę gałązkę oliwną;)
      • sine.ira Re: wracamy do normalności 28.06.06, 19:49
        Ja się boję, że jeśli nie będziemy go dobrze pilnować to nasi sąsiedzi z miasta o nieporównianie skromniejszych osiągnięciach na niwie dendrologii gotowi są nam go ukraść.
        • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 20:11
          a to trzeba otoczyć go drutem kolczastym i postawić warty! Nie damy sobie
          odebrać baobabu!
          • a_creep Re: wracamy do normalności 28.06.06, 20:13
            > Nie damy sobie odebrać baobabu!

Lepiej oddajcie po dobroci! ;)
            • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 20:14
              nic z tego! Wyhodujcie sobie sami!
              • sine.ira Re: wracamy do normalności 28.06.06, 20:47
                > Lepiej oddajcie po dobroci!
                Oddamy, jak Wy oddacie nam Operę, muzeum i wszystkie urzędy :p
                • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 20:56
                  no co Ty, sine.ira. To nie było uzgodnione. A gdzie my te urzędy postawimy? Toż
                  już nam miejsca brak w centrum na te wszystkie centralne urzędy co tu do nas
                  spadają co chwilę. A pamiętaj, że Unia jakieś centralne urzędy unijne nowym
                  krajom oddawać będzie i mamy duże szanse na to bo obiecała nam coś PANI KOMISARZ
                  Danuta H. jak tu była.

Pan Prezydent przed wyborami to załatwił;)
                  • tlss Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:02
                    Szykujta się - dzisiaj w nocy jadę z łopatą. Albowiem bardziej słuszne jest aby
                    baobab rósł nad brdą.
                    I to bedzie ewentulanie dobry przykład na wywózkę z wykopką bydgoską.
                    • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:03
                      a tak przy okazji, to wiesz gdzie nasz baobab ukryty jest?
                      • campenile Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:04
                        już my go namierzymy
                        • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:06
                          a czym go namierzać zamierzacie?
                          • campenile Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:11
                            Mamy wyjawic nasze tajemnice? Nigdy!
                            • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:14
                              dajcie szyfrem
                              • campenile Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:15
                                rozczarowana-torunianka napisała:

> dajcie szyfrem

886971 8445832 874748982 12679 000 164 795 85 100
                                • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:16
                                  już zapamiętałam. Możesz skasować!
                                  • campenile Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:17
                                    Hahaha to był fałszywy kod
                                    • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:19
                                      no jak tu wierzyć bydgoszczakom?
                    • campenile Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:03
                      To może ja wynajmę koparkę
                    • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:05
                      No nie bądźcie tacy .... Ja też chcę odnóżkę , zasadzę ją na forum
                      warszawskim , tam taka cisza i spokój , że aż mdli ... :)
                      • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:06
                        odnóżki - proszę bardzo, ale pnia bronić będziemy jak niepodległości:)
                        • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:07
                          Torunianka jak Rejtan ... Przed baobabem szatę na piersiach będzie rwać .. :)
                          • campenile Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:09
                            Szatę na piersiach powiadzasz...
                            • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:10
                              Mhm.... :)
                          • tlss Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:10
                            Torunianka jak Rejtan ... Przed baobabem szatę na piersiach będzie rwać .. :)

No nie to ja musze to zobaczyc
                            • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:12
                              weź jednak pod uwagę fakt, że bilety w pierwszym rzędzie dość kosztowne będą:))
                              • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:14
                                Cóż ... czasem warto zainwestować :) Ja mogę za biletera robić :) Za 10 %
                                zysku :)
                                • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:15
                                  to uczciwa propozycja, ale masz ważniejszą rolę
                          • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:11
                            Rejtany będą co najmniej dwa. To sine.ira pierwszy zauważył niebezpieczeństwo:)
                            No i sądzę, że wyhodowawca tego baobaba nade wszystko bronić go będzie co
                            najmniej do pierwszej krwi.
                            • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:12
                              Może być i porwana szata i pierwsza krew ... Nic też nie stoi na przeszkodzie ,
                              żeby któryś z panów Toruniankę własną piersią osłaniał :-)
                              • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:13
                                To mi się podoba;) Możesz być reżyserem i scenografem jednocześnie tego widowiska
                            • tlss Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:12
                              Czy sine.ra jest kobietą ?
                              • campenile Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:14
                                tlss napisała:

> Czy sine.ra jest kobietą ?

Jezeli tak to też liczysz, że będzie rwała szaty?
                                • tlss Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:15
                                  Rozważam taką ewentulanosc - byc może nawet pseudoregionalna przyjedzie
                                • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:15
                                  Męska pierś przecież też może być godna uwagi :-)
                                  • campenile Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:16
                                    izawawa napisała:

> Męska pierś przecież też może być godna uwagi :-)

Moja taka jest...
                                    • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:17
                                      Wrzuć proszę zdjęcie klaty w galerię zdjęć :)Wątek " Toruńskie piersi " :)
                                      • campenile Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:18
                                        Moje nie są torunskie :p
                                        • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:21
                                          Izo, on się boi babika
                                          • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:30
                                            Babik też może pierś wkleić ... Dowiemy się wtedy , która pierś groźniejsza
                                            ( chociaż pozory czasem mylą ) :)
                                            • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:31
                                              a może jego pierś już widnieje w tym zbiorze?
                                              • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:33
                                                Myślę , że to szerokim echem by się po forum rozniosło :)
                                                • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:40
                                                  no gdyby ta pierś zawisła na forum głównym to i owszem, ale w galerii tyle zdjęć
                                                  i to nieuporządkowanych;)
                                                  • vauban Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:44
                                                    Jeśli się uda, będziem piersi ;)
                                                    Btw/ nie da się uporządkować czegoś, co wklejonym już jest. Od niedawna jestem
                                                    współadminem na baaardzo egzotycznym forum Gazety (kto chce, niech wyszukiwarką
                                                    sobie dogodzi), i nareszcie wiem, jak mało może zrobić admin, i jak niewiele w
                                                    istocie od niego zależy.
                                                    Taka glossa do tego, co porusza wielu w dniu dzisiejszym ;)
                                                  • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:46
                                                    będziem piersi do nadstawiania piersi:)
                                        • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:22
                                          Nie toruńskie , ale z regionu ... Zresztą , ja nie mam żadnych uprzedzeń
                                          lokalnych :)
                                  • tlss Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:18
                                    Męska pierś nie leży w polu moich zainteresowań. Ale ostatnio dowiaduje się
                                    coraz częsciej z telewizji i radia że jestem zacofany i ksenofob.
                                    Kto wie czy nie trzeba się będzie zmienic póki jeszcze czas.
                                    • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:19
                                      Ale leży w polu moich zainteresowań :)
                                    • campenile Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:19
                                      Własnie własnie, ale nie martw się każdy może się zakochać we mnie. Jeszcze
                                      masz czas na zmiany
                                    • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:27
                                      no może jednak daj sobie spokój z tym uleganiem przejściowym modom;)
                              • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:14
                                mam nadzieję, że nie;)
                                • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:21
                                  My tu gadu - gadu o piersiach płci obojga , a drzewka nikt nie pilnuje :)
                                  • campenile Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:22
                                    No i o to chodzi,moja banda już wyruszyła po nie.
                                    • sine.ira Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:50
                                      A tam, wiaduktu nie potraficie remontować a na baobaba się porywacie?
                                      Baobab to nie trzy gałązki na krzyż, jak te krzaczki w Waszym Myślęcinku :p

(A jeśli chodzi o kwestie piersi, to oświadczam z całom mocom, i żeby nie było wątpliwości, że jestem stuprocentową mężczyzną... eee... to znaczy... stuprocentowym...)
                                      • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:55
                                        ech, sine.ira się zdemaskował w 100% wreszcie:)))
                                        • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:59
                                          Ale zapomniał dopisać , że jest półślepym starcem z białą laską :)
                                          • sine.ira Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:00
                                            Ale baobabu będę bronić jak lew. Taką lagą można nieźle przywalić! :))))
                                            • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:03
                                              Najpierw trzeba wroga dostrzec :)
                                            • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:04
                                              no dobrze, że czuwasz sine.ira bo ten tls czy coś tam już pewnie jedzie z łopatą
                                              bo jakoś umilkł.

Tylko obyś mu nie zrobił krzywdy. Bierz po prostu w jasyr i pod baobaem w dyby
                                              zakuwaj.
                                          • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:02
                                            i musiałaś go tak publicznie zdemaskować, Izo?
                                            Nie spodziewałam się tego po Tobie.
                                            • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:05
                                              Sine.ira nie ma nic do ukrycia ... Sam jego nick na to wskazuje ...
                                              Sine ira et studio - czyli bez gniewu i bez pasji :)tzn . obiektywnie :)
                                              • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:09
                                                a ta druga strona natury, którą mi przypisujesz to jemu odebraną ma być, czy co?
                                                • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:12
                                                  Skoro jest bezstronny to odpowiedź sama się nasuwa :)
                                                  • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:14
                                                    bezstronność istnieje w takim samym wymiarze jak nigdy i zawsze
                                                  • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:19
                                                    A zastanawiałaś się kiedyś po co Temida ma opaskę na oczach ..?? Przecież
                                                    napisałam , że Sine.ira jest półślepym starcem . Tak więc do opaski mu
                                                    niedaleko , a siwa broda jednak czasem mędrcem czyni . Musi być mądry skoro
                                                    udło mu sie dożyć sędziwego wieku :)
                                                  • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:23
                                                    > A zastanawiałaś się kiedyś po co Temida ma opaskę na oczach ..??

Tak. I znam odpowiedź.
                                                    Aby nie widzieć krwi, która leje się wartkim strumieniem po ścięciu głowy mieczem.
                                                  • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:25
                                                    Dobra odpowiedź . Punkt dla Ciebie .
                                                    Ale odeszłyśmy od tematu na kilometr , ponieważ już straciłam orientację o czym
                                                    ten wątek jest , czy o drzewku , czy o piersiach , proponuję ze zgrzytem klucza
                                                    zamknąć go na kłódkę :)
                                                  • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:31
                                                    słusznie. idę podlać baobaba;)
                                  • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:22
                                    spoko! sine.ira czuwa:)
                                    • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:24
                                      Co on jeden może ..... jednak jakaś wspomagająca pierś byłaby wskazana :)
                                      • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:26
                                        a od czego jest posadziciel baobaba?
                                        W końcu robimy to obie dobrą robotę odciągając wroga od bezecnych zamierzeń
                                        • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:50
                                          Fajnie jest wreszcie zobaczyć normalny zdrowy śmiech na tym forum :-)
                                          • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 21:57
                                            no tak, ale tak w ogóle to wcale mi nie do śmiechu
                                            • b3ut Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:04
                                              hola hola, co tu się dzieje. Gdybyście tyle energii spędzili na nawożeniu
                                              naszego drzewa...
                                              • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:06
                                                o, przepraszam do brudnej roboty chcesz nasz zaprząc?
                                                • b3ut Re: wracamy do normalności 28.06.06, 23:07
                                                  rozczarowana-torunianka napisała:

> o, przepraszam do brudnej roboty chcesz nasz zaprząc?

Za baobaby powinny się wziąć hmmmm... baby
                                                  Dla ułatwienia dodam, że najlepszy nawóz to będzie chyba słoński (słoniowy?)
                                                  • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 23:16
                                                    > Za baobaby powinny się wziąć hmmmm... baby
                                                    > Dla ułatwienia dodam, że najlepszy nawóz to będzie chyba słoński (słoniowy?)

hmmm..... toć już go podlałam.
                                                    Ale skoro trzeba to przyprowadzę tu któregoś ze słoni co pętaja się po sklepie z
                                                    porcelaną;)
                                              • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:07
                                                A co ..?? Wolność słowa ponoć teraz jest :-)
                                                • sto100 Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:46
                                                  jako składnik szyfru, wpadam i tam gdzie dwóch się bije,
                                                  tam trzecia baobab porywam. U mnie miejsce dostojne.
                                                  • izawawa Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:47
                                                    Cffffaniara :-)
                                                  • sto100 Re: wracamy do normalności 28.06.06, 22:51
                                                    ba!
                                                  • ivica Re: wracamy do normalności 28.06.06, 23:06
                                                    baobab bedzie nasz bydgoski ... wywieziemy go... wszak mamy wieloletnie
                                                    doswiadczenie w wywozeniu roznych rzeczy z torunia :)
                                                  • b3ut Re: wracamy do normalności 28.06.06, 23:08
                                                    ivica napisał:

a kysz... 666 (albo 2222 - zależy od wyznania)
                                                  • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 23:16
                                                    no na chwilę z posterunku odejść nie można;)
                                                  • ivica Re: wracamy do normalności 28.06.06, 23:24
                                                    ha kiedys zasniecie... a wtedy ....

:D
                                                  • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 23:29
                                                    płonne nadzieje;)
                                                    ja wprawdzie sypiam, ale jest kilka takich osób co oka nie zmruży, gdy nasza
                                                    duma regionalna w niebezpieczeństwie.

A tak poza konkursem to z Waze forum śpi od dawna. Czasami jeszcze zinnek
                                                    czuwał, aby świt mógł wstać, ale ostatnio i on się zaniedbuje;)
                                                  • ivica Re: wracamy do normalności 28.06.06, 23:47
                                                    ha taka wasza duma ze nawet watek o bobabie nie jest na tym forum :P
                                                  • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 28.06.06, 23:54
                                                    no nie może być na widoku, bo wzbudził sensację i jest w niebezpieczeństwie.
                                                    Trzeba więc było go ukryć.

A teraz przekazuję już wartę zmiennikowi, co tylko patrzy a się nie ujawnia;)
                                                  • ivica Re: wracamy do normalności 28.06.06, 23:48
                                                    jak zinek zaspi to go w awaryjnych sytuacjach wyrecze :)
                                                  • izawawa Re: wracamy do normalności 29.06.06, 00:53
                                                    Spoko ... Ja nie sypiam nigdy .... Nawet jeśli powieki się skleją to to trzecie
                                                    oko czuwa a człowieka z łopatą wywącham na kilometr :)
    • poprawawtoruniu Re: wracamy do normalności 29.06.06, 18:20
      Ludzie, nie wierzcie gw !! To kolejna podpucha !!!
      • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 29.06.06, 19:14
        baobab podpuchą?

Ależ skądże, to nasza duma!
        • sto100 Re: wracamy do normalności 29.06.06, 20:28
          i czuj duch!
    • mariusz_tor Re: wracamy do normalności 29.06.06, 23:31
      normalności? To kiedyś było normalnie? O_o
      • rozczarowana-torunianka Re: wracamy do normalności 29.06.06, 23:35
        pewnie było:)
        ale kto to wie co znaczy normalność?
        • sto100 Re: wracamy do normalności 30.06.06, 10:11
          to czuwajmy może w duecie,
          co Wy na to? Nie? No doooobrze!
        • mariusz_tor Re: wracamy do normalności 30.06.06, 14:14
          > ale kto to wie co znaczy normalność?

Patrz o tym nie pomyślałem :P, może mu chodziło o 'normalność inaczej'? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka