Dodaj do ulubionych

"Kurturarny" Toruń?!

14.08.06, 01:24
Podczas sobotniej inauguracji III-ligowych rozgrywek dali o sobie znać
szalikowcy z Torunia, którzy wybrali się na mecz do Koronowa. Na stadion
beniaminka przyjechała blisko 200-osobowa grupa kibiców z grodu Kopernika.

- Nie byliśmy na to przygotowani. Na stadionie jest jedynie 70 miejsc dla
kibiców gości - przyznał Zbigniew Płaczkowski, prezes miejscowej Victorii.
Policja zezwoliła jednak na wprowadzenie na obiekt wszystkich przyjezdnych i
usadzenie ich na trybunie oddzielonej od fanów Victorii jedynie taśmą i...
jednym ochroniarzem.

Na iskrę zapalną nie trzeba było długo czekać. Manifestacja siły "kiboli"
Toruńskiego KP wprawiła w popłoch miejscowych. W trakcie meczu było na
szczęście spokojnie. Dalszy ciąg problemów miał miejsce już po ostatnim
gwizdku sędziego. Fani z Torunia zablokowali wyjazd ze stadionu, żądając...
uwolnienia jednego z kibiców, "zgarniętego" przez policję. Blokada trwała
blisko godzinę. Jak się zakończyły "negocjacje"? Takiej informacji nie udało
nam się uzyskać. Niezależnie jednak od finału całego zamieszania, działacze z
Koronowa dostali nauczkę, jak nie organizować meczu.

Obserwuj wątek
    • muvon200 Re: "Kurturarny" Toruń?! 14.08.06, 10:49
      No cóż. To nie zależy od tego z jakiego miasta są. Tak będzie u beniaminka
      przez jakiś czas. Przyjeżdżają hordy by jak pieski osikać i oznaczyć swój teren
      i wpływy. Jak dobrze , że na Zawidszę obrazili się "prawdziwi" kibice i nie
      zjeżdżają na nasz stadion
      • mac_byd Re: "Kurturarny" Toruń?! 15.08.06, 00:04
        NIestety, każde miasto ma trochę bydła!
    • sloogi Re: "Kurturarny" Toruń?! 27.08.06, 19:18
      Jakiś idiota ?
    • szlachcic Re: "Kurturarny" Toruń?! 27.08.06, 19:21
      Prosty czlowiek z Bydgoszczy pod nickiem mac_byd pisze artyku
      pt "Kurturarny" Toruń?! i pisze w nim garstce kibicow ktorzy zrobili zadyme i
      daje tym dowod ze miasto to nie ma nic wspolnego z kultura
      I co myslec o inteligencji tego goscia?
      Aby do niego dotarlo cos, do niego jako czlowieka bardzo ograniczonego trzeba
      dac mu przyklad ze jego poglady sa imbecylskie
      Wiec prosty bydgoszczanienie, nie kibice mowia o kulturze miasta, a jezeli juz
      na nich wszedles to wieksze bydlo jest w Bydgoszczy o ktorej piszesz ze jest
      kulturalna
      Za nim odpowiesz na ten post bydgoszczaninie przemysl najpierw to co masz
      ochote napisac
      • tlss Re: "Kurturarny" Toruń?! 27.08.06, 19:23
        Czytając twoje teksty jestem sobie w stanie ciebie wyobrazic. I to bydło o
        którym piszesz.
      • rozczarowana-torunianka Re: "Kurturarny" Toruń?! 27.08.06, 19:48
        szlachcicu szaraczkowy, ceniąc Twoje zaangażowanie w walce o dobre imię Torunia
        mam dobrą radę dla Ciebie. Może tak w celu osiągnięcia celu, o który tak
        dzielnie walczysz, zechciałbyś popracować nad sobą nieco? Na początek zadanie
        łatwiejsze - praca nad językiem: gramatyką i ortografią. A jak tu odniesiesz
        sukces to popracuj jeszcze nad kulturą języka i ... charakterem. Sukces wtedy
        gwarantowany:)
        • szlachcic Re: "Kurturarny" Toruń?! 27.08.06, 20:19
          rozczarowana-torunianka napisała:

> szlachcicu szaraczkowy, ceniąc Twoje zaangażowanie w walce o dobre imię
          >Torunia

Ale on tymi tekstami tego imienia nie szarga. Ja nie lubie glupcow i to wszystko

> praca nad językiem: gramatyką i ortografią.

tu jest internet i o gramatyce mi tu nie pisz (nie jest jakas bardzo zla)
          a ortografia to wskaz mi jakies slowo inteligentko.

• rozczarowana-torunianka Re: "Kurturarny" Toruń?! 27.08.06, 20:33
            drogi szlachcicu, na bonę się nie nadaję, niestety, bom za mało inteligentna.
            Musisz radzić sobie sam, albo znaleźć kogoś odpowiedniejszego dla celów naukowych.
            Jam tylko dobrą radę dała i ją podtrzymuję.
          • zweglony_pazur Re: "Kurturarny" Toruń?! 27.08.06, 20:35
            ona to chyba raczej intelektualistka. do tzw. inteligentów to ciebie mozna
            zaliczyć.
            przykłady twojej ortografii? - "zanim" w kontekście twego ostatniego zdania
            piszemy razem. zanim coś napiszesz, zastanów się. nie oznacza to, że masz pisać
            za kimś kto stoi przed tobą :)
            czego ci ludzie nie wymyślą! :)))))
            ostatnio rozbawiło mnie tak "dla czego" :))))))))))
            • izawawa Re: "Kurturarny" Toruń?! 27.08.06, 22:01
              A ja zaproponuję jeszcze coby użyć klawisza " alt " od czasu do czasu :) Zawsze
              lepiej walczyć szabelką niźli widełkami :)
              Wyzłośliwiam się , sorry , ale to chyba zaraźliwe :)
              • rozczarowana-torunianka Re: "Kurturarny" Toruń?! 27.08.06, 22:22
                Izuniu, dobre rady to dobre rady i należy mieć tylko nadzieję, że nie zostaną
                zmarnowane jak te perły
            • szlachcic Re: "Kurturarny" Toruń?! 28.08.06, 18:45
              > przykłady twojej ortografii? - "zanim" w kontekście twego ostatniego zdania

wiesz co to jest szybko pisac na klawiaturze? Wlasnie takie bledy sie zdarzaja
              i wiele innych co przyznaje, stylistycznie, interpunkcja itd
              dlaczego nie pisalas nic o interpunkcji? przeciez to u mnie b czeste
              Ten wskazany blad jest tej samej wagi
              I pomimo ze ja nie popelniam razacych tu bledow to wypluwasz mi drobna pomylke
              ktora wynika z bieglego pisania
              i mysle ze o tym wiesz ale radoche sprawia Tobie wytykanie takiego czegos jak
              nie ma do czego innego sie przyczepic
              • izawawa Re: "Kurturarny" Toruń?! 28.08.06, 19:48
                Imć Szlachcicu , nie denerwuj się tak , przecież to tylko drobny przytyk a nie
                wyciąganie ciężkiego kalibru przeciw Tobie :) Ja też piszę biegle a "
                ogonków " , kresek i przecinków nie zjadam , w dodatku klawiaturę trzymam na
                kolanach :) Uśmiechnij się , więcej luzu :)
                • szlachcic Re: "Kurturarny" Toruń?! 29.08.06, 19:46
                  izawawa napisała:

> Imć Szlachcicu , nie denerwuj się tak , przecież to tylko drobny przytyk a
                  >nie wyciąganie ciężkiego kalibru przeciw Tobie :) Ja też piszę biegle a "
                  > ogonków " , kresek i przecinków nie zjadam , w dodatku klawiaturę trzymam na
                  > kolanach :) Uśmiechnij się , więcej luzu :)

zajeliscie sie moim malutkim bleduskiem ktory wydaje mi sie jest prosty do
                  wytlumaczenia a zostawiliscie autora tego watku ktory stworzyl prowokacyjny
                  tendencyjny watek typu "przyganial kociol garnkowi"
                  tego nie moge zrozumiec
                  • izawawa Re: "Kurturarny" Toruń?! 29.08.06, 21:52
                    Wątkiem się nie zajmujemy bo jak sam zauważyłeś jest prowokujący i tendencyjny
                    i niewart naszej uwagi :)
                    A tak na marginesie . Mam świetny sposób na zadymiarzy i kiboli . Zamiast
                    pilnować żeby nie tłukli się po meczu , wystarczy zamknąć bramy stadionu i
                    pilnowac żeby żaden się nie wymsknął . Niech sie wytłuką sami , będzie kilkuset
                    burków na świecie mniej .
                    • rozczarowana-torunianka Re: "Kurturarny" Toruń?! 29.08.06, 21:57
                      ło matko! Izuniu, miej litość, toż tam także normalni kibice chodzą, nie tylko
                      kibole;)
                      • izawawa Re: "Kurturarny" Toruń?! 29.08.06, 22:02
                        Normalny kibic nie robi innemu kibicowi tatara z twarzy . Ani nie rozwala
                        miasta . Ani niczego .
                        • rozczarowana-torunianka Re: "Kurturarny" Toruń?! 29.08.06, 22:15
                          no, ale jak na Twoje życzenie zostanie zamknięty z tymi co robią tatara, to jaki
                          jego los?
                          • izawawa Re: "Kurturarny" Toruń?! 29.08.06, 22:20
                            Torunianko , jasne ,że uogólniłam . Ale szlag mnie trafia jak widzę kordony
                            policji kierujacych jednych w prawo , drugich w lewo , żeby sobie biedactwa
                            krzywdy przypadkiem nie zrobili , a oni i tak później się ustawiają . Niech się
                            tłuką na miejscu , łatwiej będzie trupy zbierać ! Jak się wytłuką wszyscy
                            kibole wtedy będzie miejsce dla kibiców .
                            • rozczarowana-torunianka Re: "Kurturarny" Toruń?! 29.08.06, 22:28
                              > Jak się wytłuką wszyscy
                              > kibole wtedy będzie miejsce dla kibiców .

no nie spodziewałam się po Tobie, że zepchniesz kibiców na drugie miejsce,
                              przyznając pierwszeństwo kibolom
                              • izawawa Re: "Kurturarny" Toruń?! 29.08.06, 22:33
                                Dałabym im pierwsze , tyle , że wtedy kibole ich zjedzą .
                                • rozczarowana-torunianka Re: "Kurturarny" Toruń?! 29.08.06, 22:35
                                  no i tym sposobem działasz jak wszyscy
                                  hołota na widownię, a porządni do kąta;)
                                  • izawawa Re: "Kurturarny" Toruń?! 29.08.06, 22:41
                                    Na widownię , owszem , ale w celu wytłuczenia :) I każdemu przy wejściu dałabym
                                    nożyk i kastecik :))
                                    • rozczarowana-torunianka Re: "Kurturarny" Toruń?! 29.08.06, 23:28
                                      no skoro litości nie masz, to inne pytanie: a nie bałabyś się, że użyją tych
                                      narzędzi jeszcze przed wejściem, sprawdzając ich ostrość na tych co rozdają?
                                      • izawawa Re: "Kurturarny" Toruń?! 29.08.06, 23:42
                                        Nad kim mam się litować .?? Nad kimś kto wykorzystuje tylko n-tą część mózgu a
                                        i to też tylko w celu jak tu komuś przyłożyć ..?? Nie , nie bałabym się , ale
                                        asekurancko mogłabym dorzucić jeszcze po czteropaku piwa :)
                                        Nie mam pojęcia jak wyglądają mecze w Toruniu czy Bydgoszczy ale za to wiem
                                        doskonale jak w Warszawie . Najprościej mówiąc - nad ranem liczy się wybite
                                        szyby . Zresztą pamiętam doskonale jak ze dwa miesiące temu kibole rozwalali
                                        warszawska Starówkę , jedni z rozpaczy , drudzy ze szczęścia a wszyscy razem w
                                        imię honoru swojego zespołu . Nad kim więc mam się litować ..??
                                        • rozczarowana-torunianka Re: "Kurturarny" Toruń?! 30.08.06, 00:02
                                          to jak oni tyle energii mają, o czym wiadomo od dawna i wszędzie, to trzeba
                                          byłoby ich wykorzystać do budowy owych 3 milionów mieszkań choćby;) Niech glinę
                                          kopią, cegły wypalają i je ustawiają jak Birkut:) Toż to nasze zasoby naturalne,
                                          które należałoby tylko odpowiednio eksploatować;)
                                          • izawawa Re: "Kurturarny" Toruń?! 30.08.06, 00:11
                                            Obawiam się , że ta energia jest ściśle ukierunkowana , ale osobiście nie mam
                                            nic przeciw taniej sile roboczej , zmuś ich :) Sorry - " nakłoń " :)
                                            Idę spać , bo mam koszmarne zaległości przez to knucie po nocach :)
                                            Dobranocka :-)
                                            • rozczarowana-torunianka Re: "Kurturarny" Toruń?! 30.08.06, 00:17
                                              nakłonić się nie da! Zmusić prędzej;) Ziobro niech to robi, jest energiczny;)
                                              Idę za Twoim przykładem;)
                                              • vauban Re: "Kurturarny" Toruń?! 30.08.06, 00:27
                                                A, to tu spamujemy ;) ? No, faktycznie, dziś brak zdjęć nam wszystkim dokucza ;(
                                                • izawawa Re: "Kurturarny" Toruń?! 30.08.06, 00:29
                                                  No qrcze .... gdzieś trzeba :))
                  • rozczarowana-torunianka Re: "Kurturarny" Toruń?! 29.08.06, 21:58
                    zajęłyśmy się Tobą boś se na to zasłużył;)
      • mac_byd Re: "Kurturarny" Toruń?! 30.08.06, 17:05
        Po pierwsze nie napisałem żadnego artykułu, to tylko kopiuj wklej z pomorskiej.
        Nigdzie nie napisałem, że Toruń nie ma nic wspólnego z kulturą. W związku z tym
        trudno powiedzieć, że to co przeczytałeś to są moje poglądy.
        Co do twojego języka nie będę sie odnosił, bo to zwykłe chamstwo.
        ps. ostatnie zdanie to chyba napisałeś dla siebie. Co masz przeciwko prostym
        ludziom? Ja tylko nie trawię prostaków takich jak ty!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka