duzagora Re: PiS: Major albo Górski na prezydenta 29.08.06, 19:12 co na to "nizinny" ? - idzie się załamać ! Odpowiedz Link Zgłoś
skippy2001 Co Major zrobił dla Torunia 29.08.06, 20:46 Do wszytskich Jakubaszków i innych gó..arzy z PiSu. Co Major zrobił dla Torunia? Nic, kompletnie nic zero. Aha...wystawił sobie pomnik...przepraszam Papieżowi, ale głównie dla własnej promocji. Ile razy Major był w zagranicznej delegacji władz miasta? Zawsze.... Jedno jest pewne PiS już przegrał wybory na prezydenta, zanim się rozpoczęły Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 PiS: Major albo Górski na prezydenta 29.08.06, 21:04 - Przemawiają za nimi uczciwość i kompetencje - mówi szef PiS w mieście. Normalnie żart roku :) Mamy tu zaten jako kandydata na kondydata "profesora", który mieszkając w Toruniu wykłada w Lublinie, bo mimo starań nigdy nie załapał się na posadę w UMK - był za słaby. Jego dokonania "naukowe" wzbudają jedynie uśmiech politowania (jak np. jego słynny podręcznik do historii uistroju totralnie zjechany przez środowiska naukowe). Brak jakichkolwiek osiągnięć w czymkolwiek. Z. Ernest - pieniacz, zawsze chętny tam, gdzie jakaś zadyma. Kiedy juz jednak przyjdzie co do czego - chowa się za plecami Mężydły. E. Gajek - miejscowy błazen. Wydawca genialnego pisemka, w którym pisze większość tekstów - zbór pustych sloganów i hasełek na poziomie szkoły podstawowej, pisanych z wielkim zadęciem "ałtorytetu" pouczającego maluczkich. Na ich podstawie mozna wyrobić sobie zdanie o jego miałkości intelektualnej (to słowo w przypadku Gajka to przesada). Powinni jeszcze poprzeć Półtoraka. Normalnie byłaby juz cała miejscowa "elyta"... Odpowiedz Link Zgłoś
szkodnik997 do Jamesa Bonda - Ludwika Sz 29.08.06, 21:17 da Pan spokój Panie Ludwiku z tą dziecinadą Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: do Jamesa Bonda - Ludwika Sz 29.08.06, 23:03 Mylisz mnie z kims. Nawet nie wiem, o kogo ci chodzi. Co za Sz? Boisz się po nazwiskach? Odpowiedz Link Zgłoś
lewyczlowiekprawicy Michał, napieraj! Dość już starców z AWS! 29.08.06, 22:00 Michał! Wyp....el staruchów awuesiarzy, powr5zucaj na listy kumpli z młodzieżówki. Dość już nakradli! Młodzi ludzie na prawicy zbudują dużo lepszy wizerunek dla twojej partii niż te świńtuchy z ROP itp. Forza Michał Jakubaszek! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Szokujące dla mnie: 29.08.06, 22:13 Wybory tuż tuż, a PiSowskie komisje nie są w stanie znaleźć kandydata, tym razem z powodu braku quorum. A druga rzecz - komentarze imbecylskie Odpowiedz Link Zgłoś
lewyczlowiekprawicy Re: Szokujące dla mnie: 29.08.06, 22:31 Głowa do góry! W innych miastach kartofle wystawiają buraków, a tu jest ok! Tylko czy PiS poprze towarzysza Zaleskiego po ewentualnej klapie? Ordynacka/PiS to by była koalicja stulecia! Odpowiedz Link Zgłoś
skippy2001 Re: Szokujące dla mnie: 29.08.06, 23:17 Moim zdaniem to jest koalicaj stulecia, przecież PiS chciał wystwic Zaleskiego na prezydenta tylko Kaczor sie nie zgodził. Poseł PiSu G. była nawet w tej sprawie u samego szefa. Podobno Markowski się jednak nie zgodził i sprawa upadła. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmazi Re: Szokujące dla mnie: 30.08.06, 00:39 Od soboty Markowski nie ma nic do gadania w sprawie Torunia, jego jurysdykcja konczy sie na dawnym bydgoskim, PIS dopasowal swoja organizacje do 41 okregow wyborczych, to rodzi 2 pytania: kto jest szefem okregu torunsko-wloclawskiego? i czy PIS pojdzie dalej i podzieli Polske na 41 wojewodztw ? Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: PiS: Major albo Górski na prezydenta 30.08.06, 00:48 Grzegorza Górskiego moglbym szanowac tylko przez wzglad na osobe Pewnego Prawdziwego Praofesora. niestety, Pan Profesor nie wiem jak sie ustosunkowywuje do tej kandydatury wiec daruje sobie moje rozwazania. istotne jest cos innego- czy kazdy szanujacy sie mieszkaniec naszego miasta ma prawo glosowac na PiS? pewnie, ze ma ale czy warto? To rzad Kooalicja chce wrzucic nam wiezienie, to ten sam rzad nie robi nic w sprawie mostu- czasami sobie pogadaja ale to sa raczej zarty. inna sprawa jest, ze PO czy SLD tez szczegolnie sie nie angazuja... na koniec moja osobista refleksja, mialem okazje poznac dzialaczy PiS i PO. i co? na tych ludzi napewno nie zaglosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mirek9612 Re: PiS: Major albo Górski na prezydenta 30.08.06, 11:33 Kompletna pomylka z panem Majorem, az zal patrzec, bo przeciez ten czlowiek absolutnie nie przyczynil sie do niczego dobrego w Toruniu.Imprezy, ktore organizuje zazwyczaj sam niszczy,obnoszac sie ze swoja katolickoscia jako karta przetargowa.Chcialem glosowac na PIS,ale teraz juz nie mam watpliwosci,ze na pewno nie,nawet jak zmienia kandydata,bo juz samo branie pod uwage p.Majora to osmieszanie Torunia Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: PiS: Major albo Górski na prezydenta 30.08.06, 12:12 >Chcialem glosowac na PIS,ale teraz juz nie mam watpliwosci,ze na > pewno nie,nawet jak zmienia kandydata,bo juz samo branie pod uwage p.Majora to > osmieszanie Torunia A to novum. Myślałem, że każdy wybór kandydata PiSu wiąże się z ośmieszaniem Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 STOP PiS.. 30.08.06, 12:48 za to, ze chca walnac wiezienie i, ze nie ma mostu poginic ich trzeba. a razem z nimi pogonic PO i SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik512 Zaleski wie wszystko. 30.08.06, 15:05 Przez cztery lata pokazał, że wie jak nie wybudować mostu i jak nie wykorzystać europejskich funduszy na kanalizację. Przez następne cztery lata będzie pokazywał, że wie jak wybudować most i jak wykorzystywać europejskie fundusze na kanalizację. Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: PiS: Major albo Górski na prezydenta 30.08.06, 18:48 Grzegorza Górskiego moglbym szanowac tylko przez wzglad na osobe Pewnego > Prawdziwego Praofesora jeśli chodzi o prof. Salmonowicza, to stosunki pomiędzy nim a nibyprofesorem Górskim ochłodziły się od czasu naduzycia nazwiska Profesora... Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: PiS: Major albo Górski na prezydenta 30.08.06, 19:54 a to przy jakiej okazji gorski naduzyl nazwiska Profesora? nie wiedzialem.. w taki wypadku ani gorski ani ten drogi nie maja mojego glosu. Odpowiedz Link Zgłoś
kar100 Re: James-Bond007 - zazdrośnik 30.08.06, 21:27 Jak Pan zna tak dobrze "zafałszowany", Pana zdaniem, dorobek naukowy prof. Górskiego i oraz działalność społeczną innych, których Pan oczernia od wielu lat na forum, to niech Pan uda się wreszcie do prokuratury i tam opowie wszysko co Pan wie, bo inaczej ośmiesza się Pan, jak małoletni dzieciak. Poza tym jak Pan się dobrze postara, to po zrobieniu hablitacji może zdąży Pan zostać profesorem - młody i dziecinny Pan jest, to wszystko jesze przed Panem, nawet i możliwość zostania radnym wojewódzkim. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: James-Bond007 - zazdrośnik 30.08.06, 22:39 Niby czego i komu mam zazdrościć? > Jak Pan zna tak dobrze "zafałszowany", Pana zdaniem, dorobek naukowy prof. > Górskiego i oraz działalność społeczną innych, których Pan oczernia od wielu > lat na forum, Oczerniam od wielu lat? To oszczerstwo ;) >to niech Pan uda się wreszcie do prokuratury i tam opowie wszysko > > co Pan wie, bo inaczej ośmiesza się Pan, jak małoletni dzieciak. Kłamanie, głupota i nieudolność jak na razie w Polsce nie są karane. No chyba że w szczególnych wypadkach... Poza tym jak > Pan się dobrze postara, to po zrobieniu hablitacji może zdąży Pan zostać > profesorem Skąd wiesz, że nie jestem? >- młody i dziecinny Pan jest, to wszystko jesze przed Panem, Dawno mi nikt nie mówił, zem młody. Blizej mi juz raczej do końca niz początku... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
donk1 PiS: Major albo Górski na prezydenta 30.08.06, 22:39 Uważam, iż w Toruniu nie ma porządnych polityków, którzy mogliby stanąć do walki o prezydenturę - a ci co są porządni w politykę nie chcą się bawić. PIS-iaki są śmieszni z tymi kandydatami polecam im CYGANA HAHA. To jest kandydat na ich poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
maria963 Re: PiS: Major albo Górski na prezydenta 31.08.06, 19:46 To pomyłka i obraza miasta tak pieknego i uniwersyteckiego by prezydentem mogł być p. Generał czy jakiś Major.To chore, człowiek o wieliej dumie a tak naprawdę nic nieznaczacy. Nigdy wiedzą, zdolnościami gospodarczymi nie dorówna obecnemu Prezydentowi. Mam bardzo przykre doświadczenia w kontaktach z ta persona(Major. Nic nie zrobi a zniszczy to co inni wypracowali.Zniecheca to do PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
rotepirat Re: Smoczyk - nie, Major ? - śmiechu warte... 31.08.06, 20:34 Major to lebiega i tyle. Słabeusz. Będę popierał mecenasa Górskiego, bo tylko on jest w stanie wyrzucić Zaleskiego z fotela. Żaden tam prof. Filar czy nie daj Boże Smoczyk. Tu potrzeba, gościa pełnego dynamiki, a nie gawędziarza z za Wisły (sorry profesorze). Odpowiedz Link Zgłoś
skippy2001 Re: Smoczyk - nie, Major ? - śmiechu warte... 31.08.06, 21:20 widze, że poszła dyrektywa od Girzyńskiego, żeby młody aktyw partyjny zaczął działać na odcinku internet i teraz będziemy wszyscy świadkami lojalek składanych przez młodych wazyliniarzy. Naprzód towarzysze... Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 STOP PiS! 01.09.06, 04:42 wiesz co? uwierz mi, ze Pan Filar ma troche wieksze obycie niz Pan Gorski. to moje prywatne zdanie, poza tym ten "gawedziarz" czasem niezle wymiata w siatkowce:). nie wiem na kogo zaglosuje- od razu skreslam kandydata PiSu- powod? zamiast mostu ma byc wiezienie... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanieckaszczorka Re: STOP PiS! 01.09.06, 16:48 No Filar w siate gra całkiem niezle, widze go czesto w centrum WF i bede na niego głosował! Odpowiedz Link Zgłoś
cynik512 Re: PiS: Major albo Górski na prezydenta 01.09.06, 12:02 Major? Dla miasta z takimi tradycjami wojskowymi, jak już oficer, to co najmniej pułkownik, albo lepiej generał. Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: PiS: Major albo Górski na prezydenta 02.09.06, 10:57 cynik512 napisał: > Major? > Dla miasta z takimi tradycjami wojskowymi, jak już oficer, to co najmniej > pułkownik, albo lepiej generał. Miał rację M./ Wańkowicz, ze my Polacy opotrafimy wzdychac do wzorców z " obcych landów" , podczas gdy mamy nasze piekne okolice(...). weźmy takich Anglikow,-zakute łby ich m...c> Im major( Major) wystarczył na Premiera Zjednoczonego Królestwa. U nas ( w Toruniu..)do królestwa nam jak do Ameryki, że o zjednoczonym nie wspomne, gdyz musaiłbym sie cofnąć do Kazimierza Wielkiego(...), ale tylko " gienierałow" bysmy chcieli na urzędach(...). Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: PiS: Major albo Górski na prezydenta 02.09.06, 23:39 tak naprawde nie nazwisko jest wazne... wiec czy major bedzie dobrym prezydentem? napewno bedzie zgodny z PiSem... Odpowiedz Link Zgłoś
mixy Re: PiS: Major albo Górski na prezydenta 06.09.06, 12:01 z tej dwóji Major lepszy! Odpowiedz Link Zgłoś