Dodaj do ulubionych

Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia.

21.12.06, 13:37
Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia.
Od kilkunastu lat Toruń zbiera najwięcej w czasie WOŚP, wiecej niż Włocławek
i Bydgoszcz łącznie. I od kilkunastu lat wszedzie Pseudoregionalna TV
organizuje finały regionalne (Bydgoszcz wiele razy, ostatnio Włocławek),
tylko nie w Toruniu. Nawet przysłowiowe serduszka pokazujące pomnik Kopernika
miały kłamliwie pisane "Bydgoszcz", co szło na całą Polskę.

I teraz "wielka" łaska: w styczniu 2007 WOŚP będzie w Toruniu!
Pseudoregionalna dowiedziała się że takie miasto w regionie istnieje?
Czy chca zamydlić oczy w związku z tym, że od dwóch lat nie zrobili redakcji
obsługującej wschodnią częśc regionu, ze światłowodem i własnym codziennym
dziennikiem, do czego zostali zobowiązani?
Myślą chyba, że jak raz na 15 lat pokażą największą imprezę WOŚP w regionie,
to ich usprawiedliwi za poprzednie kilkanaście lat?
I za blokowanie usamodzielnienia Torunia od ostatnich dwóch lat?

Dajcie nam samodzielność, choćby taką jaką mają Zielona Góra, Bielsko,
Czestochowa, Słupsk, Ełk czy Suwałki - a nie próbujecie mydlić oczy jednym
koncertem.
Obserwuj wątek
    • campenile Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 21.12.06, 13:43
      Jeny ciesz się a już wszyscy mysleli że ten jazgot się skończy...
      • wilman Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 21.12.06, 13:46
        wszyscy czyli ty?
        • campenile Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 21.12.06, 13:48
          Miałem na mysli wszystkich forumowiczów, którzy mają dośc twojego uciązliwego
          spamu. Buehehe finał WOSP tez mi atrakcja.
          • wilman Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 21.12.06, 13:49
            Chyba mowisz o twoim spamie.

Oczywiscie ze niewielka to atrakcja, ale przypomne ci co powie o
            swej "doniosłej" decyzji dyrekcja TVB.
            • campenile Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 21.12.06, 13:52
              Spamować to ja dopiero mogę zacząc, wymysle sobie 70 nicków i jazda...

Skoro WOSP to taka wątpliwa atrakcja to dlaczego tak ci zależy na finale?
    • ka_zet *ziew* 21.12.06, 13:49
      Nie robią finału - źle.
      Robią finał - jeszcze gorzej.
      Gdyby dyrektor bydgoskiego oddziału TVP3 wyemitował program na żywo w którym
      przyznałby się do bycia w spisku, dyskryminacji Torunia, ambicji imperialnych i
      co tam mu jeszcze zarzucacie po czym powiesił na wizji, to miałbyś zapewne
      pretensje że się źle dynda.
      • wilman nie chcemy 1 programu, tylko samodzielnosci 21.12.06, 13:50
        Bo nie chcemy 1 programu, tylko SAMODZIELNOSCI.
        Takiej, ktora maja 5x mniejsze od Torunia miasta w kraju.
        Trudno zrozumiec?
        • campenile Re: nie chcemy 1 programu, tylko samodzielnosci 21.12.06, 13:53
          Mniejsze miasta nie mają samodzielnosci. Trudno zrozumieć?
        • ka_zet Re: nie chcemy 1 programu, tylko samodzielnosci 21.12.06, 13:56
          wilman napisał:

> Bo nie chcemy 1 programu, tylko SAMODZIELNOSCI.

To musicie najpierw wylobbować sobie własne województwo.
          Inaczej możecie mieć co najwyżej redakcję podległą dyrekcji bydgoskiej.
          Możecie też oczywiście lobbować za przeniesieniem dyrekcji do Torunia...

(zresztą za chwilę TV3 w całym kraju w ogóle zostanie pozbawiona resztek
          samodzielności)
          • tlss Jak to stare spamerksie nicki wracją 21.12.06, 14:02
            No i powrócił nam nick wilman z niebytu. Musi sobie spamer gdzieś te nicki
            zapisywac bo pewnie hasło do nich wszystkich jest to samo.
            • campenile Re: Jak to stare spamerksie nicki wracją 21.12.06, 14:05
              Hahahaha może ogłosimy konkurs co to za hasło i zablokujemy mu wszystkie
              konta :)
              • muvon200 Re: Jak to stare spamerksie nicki wracją 21.12.06, 14:16
                świetny pomysł. Ja bym wtedy napisał, że bardzo się cieszę, że TVB zrobi
                transmisje z Torunia :)
                • campenile Re: Jak to stare spamerksie nicki wracją 21.12.06, 14:19
                  No ja podczepił bym się pod qq1110, ten nick mnie najbardziej irytuje.
                  Wszystkie mnie wkurzają ale ten jest wyjątkowo debilny ;)
                  • muvon200 Re: Jak to stare spamerksie nicki wracją 21.12.06, 14:21
                    no to szukajmy zaraz posprawdzam kika debilnych :)
                  • tlss Re: Jak to stare spamerksie nicki wracją 21.12.06, 14:22
                    No jakie może byc to hasło ?:
                    1) wielkitorun
                    2) brzydgoszcz
                    3) tvbbeton
                    Macie jakieś inne propozycje ?
                    • ka_zet Poziom, panowie, poziom 21.12.06, 14:27
                      Proponowałbym jednak zaprzestać tego taplania się w błotku, co?
                      Wy potraficie inaczej.
                      • jokerprim Re: Poziom, panowie, poziom 21.12.06, 14:49
                        ka_zet napisał:

> Proponowałbym jednak zaprzestać tego taplania się w błotku, co?
                        > Wy potraficie inaczej.

Podnosi mnie ta wiara , ale moze wkoncu przyznasz co myslisz o atakach
                        campenile= kanton2=ethanaka-leszka21 ????

Bo jak widac ci bydgoszczanie (czy raczej ten wielonickowy bydgoszczanin)
                        uwielbia taplanie.
                    • campenile Re: Jak to stare spamerksie nicki wracją 21.12.06, 14:28
                      1.torunuberalles
                      2.bydloszcz
                      3.tyfus
                      4.kukula
                      5.spamer
                      6.glupek
                      5.krzyzak
                      ...
          • jokerprim Re: nie chcemy 1 programu, tylko samodzielnosci 21.12.06, 14:47
            ka_zet napisał:

> wilman napisał:
            >
            > > Bo nie chcemy 1 programu, tylko SAMODZIELNOSCI.
            >
            > To musicie najpierw wylobbować sobie własne województwo.
            > Inaczej możecie mieć co najwyżej redakcję podległą dyrekcji bydgoskiej.
            > Możecie też oczywiście lobbować za przeniesieniem dyrekcji do Torunia...

Rozumiem, ze bydgoszczanie mogą bronic wlasnych interesow, ale nie żeby klamac.
            Stoi napisane "Dajcie nam samodzielność, choćby taką jaką mają Zielona Góra,
            Bielsko, Czestochowa, Słupsk, Ełk czy Suwałki"

Wszystkie te miasta w identycznych ukladach podleglosci wojewodzkiej a nawet
            gordszej bo nie sa wspolstolicami (z wyj. ZG)maja znacznie wiecej dziennikarzy,
            programow i samodzielnosci.

Nie chcecie przyznac nieuczciwosci Pseudoregionalnej, szkoda.
            • ka_zet *ziew* 21.12.06, 14:48
              jokerprim napisał:

> .
              > Stoi napisane "Dajcie nam samodzielność, choćby taką jaką mają Zielona Góra,
              > Bielsko, Czestochowa, Słupsk, Ełk czy Suwałki"
              >
              > Wszystkie te miasta w identycznych ukladach podleglosci wojewodzkiej a nawet
              > gordszej bo nie sa wspolstolicami

i we wszystkich są _niesamodzielne_ redakcje podległe oddziałom wojewódzkim.
              Jaką samodzielność ma Ełk, co?
              • jokerprim Re: nie chcemy 1 programu, tylko samodzielnosci 21.12.06, 14:53
                Moze nie zmiesci ci sie to w glowie, ale bedac miastem 4x mniejszym i nie bedac
                stolica regionu do tego istniejac tylko 1 miesiac (!!!!!) ma tyle osob co Torun.

Łomża ma pracownikow 8, Suwałki -10, Zielona Gora 16, Bielkso - 13.
                A Toruń ma 1,5 dziennikarza.

"nie chcemy 1 programu, tylko samodzielnosci" - to dobrze oddaje istotę
                problemu.
                • ka_zet *zieeeew* 21.12.06, 15:08
                  jokerprim napisał:

> Moze nie zmiesci ci sie to w glowie, ale bedac miastem 4x mniejszym i nie bedac
                  >
                  > stolica regionu do tego istniejac tylko 1 miesiac (!!!!!) ma tyle osob co Torun
                  > .

Ja wiem że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, ale skup się. Podkreślę
                  kapitalikami.
                  Ile SAMODZIELNOŚCI ma Ełk?
                  Poza tym oczywiście kłamiesz, bo ma jednego dziennikarza i jednego operatora.

> A Toruń ma 1,5 dziennikarza.

Kłamiesz. Dwóch redaktorów, dwóch operatorów, jednego montażystę. Zapewne
                  jeszcze pracowników biurowych, ale mniejsza z tym.

Swoją drogą, może trzeba było zacząć starania o telewizję 10, 20, 30 lat temu a
                  nie drzeć się że Bydgoszcz "ma dać"?
        • br594 Re: nie chcemy 1 programu, tylko samodzielnosci 23.12.06, 08:50
          Już skończyły Ci sie pomysły na nowe nicki spamerze . Wróciłeś do tego z przed
          roku. Idą śięta, wycisz się . Nie prowokuj. Nigdy nie zrozumiesz, że takim
          złośliwym spamem działasz na szkodę Twojego miasta? Taki dzieciak z Ciebie?
    • jokerprim Jeden koncert pokażą??? Ależ poświecenie TVB! 21.12.06, 14:43
      Jeden koncert pokażą??? Ależ poświecenie ze strony TVB!
      • campenile Re: Jeden koncert pokażą??? Ależ poświecenie TVB! 21.12.06, 14:45
        No faktycznie skoro masz narzekać to może w ogóle nie ma się po co poświęcac
        • jokerprim Re: Jeden koncert pokażą??? Ależ poświecenie TVB! 21.12.06, 14:47
          Praktycznie od dawna ta to wyglada ze strony TVB.
          • campenile Re: Jeden koncert pokażą??? Ależ poświecenie TVB! 21.12.06, 14:49
            Praktycznie od dawna to ty masz urojone pretensje.
    • kptnikt Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 21.12.06, 16:31
      Przecież właśnie tego chcieliście
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=36551313&a=36551313
      • gruss.aus.thorn Re: Jałmużna Pseudoregionalnej 21.12.06, 18:36
        Dajcie sobie spokój z tą żałosną telewizją powiatu bydgoskiego. W Toruniu bez
        problemu można odbierać TV Poznań i WOT , więc po co denerwować się bydgoską
        propagandą sukcesu za nasze pieniądze?
        • kptnikt Re: Jałmużna Pseudoregionalnej 21.12.06, 19:24
          "Milczenie jest złotem" po co się denerwujesz?.
        • bartlomiejus4 Re: Jałmużna Pseudoregionalnej 05.01.07, 11:38
          gruss.aus.thorn napisał:

> Dajcie sobie spokój z tą żałosną telewizją powiatu bydgoskiego.

Problem w tym, ze torunianie tak samo ja utrzymuja, a dostaja w zamian papkę
          propagandową bydgoską. Godzić się? A godzisz sie z nieuczciwościa?
          • ja_sprite_wy_pragnienie Re: Jałmużna Pseudoregionalnej 05.01.07, 11:47
            toruńskiej papki propagandowej też jest sporo, toruńskie informacje w dzienniku Zbliżenia, Magazyn toruński, torunianie dziwnie pojmują uczciwość. Według nich uczciwość to "grabie co grabią tylko do siebie"
            • ja_sprite_wy_pragnienie Re: Jałmużna Pseudoregionalnej 05.01.07, 12:47
              > Według nich uczciwość to "grabie co grabią tylko do siebie"
              Oczywiście miałem na myśli "grabie, grabiące w kierunku Torunia"
              • jokerprim Re: Jałmużna Pseudoregionalnej 05.01.07, 15:48
                Torun powinien miec samodzielne programy.
                • ja_sprite_wy_pragnienie Re: Jałmużna Pseudoregionalnej 05.01.07, 16:32
                  To te toruńskie materiały i programy nie są samodzielne? Określ może na czym polega samodzielność programu?
    • bartlomiejus4 Pseudoregionalna znów zmieniła termin nadawania MT 08.01.07, 11:49
      Pseudoregionalna znów zmieniła termin nadawania MT - tym razem z piatku na
      sobote godz. 19.00. Potem zrobia wyniki ogladalnosci i powiedza ze nikt nie
      ogląda.
      Stara komunistyczna taktyka propagandowa.
    • szlachcic Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 08.01.07, 23:41
      a czy chociaz wiecie dlaczego teraz jest w toruniu WOSP?
      Aby przez kolejne 20 byla w B.
      Proste. Nikt nie moze zarzucic ze u nas nie ma. No nie mozemy tego im zarzucic
      A sprawiedliwie byloby aby co rok bylo w innym miescie z 5 najwiekszych.
      Jezeli jakies miasto mialoby byc preferowane to raczej te ktore zbiera
      najwiecej i tam gdzie jest najciekawiej czyli w .....
      I to jest nie do przyjecia dla naszych sasiadow, co 5 lat Bydgoszcz?
      Nigdy
      • kptnikt Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 08.01.07, 23:45
        Chore wynyrzenia, chorego człowieka, który o telewizji wie tyle co przedszkolak o inżynierii genetycznej.
        • jokerprim Pseudoregionalna TV jest nieuczciwa. 09.01.07, 08:19
          szlachcic ma niestety racje, bydgoszczaninie.
          Pseudoregionalna TV jest nieuczciwa.
          • kptnikt Re: Pseudoregionalna TV jest nieuczciwa. 09.01.07, 08:49
            Oczywiście :D:D:D, zawsze macie rację :D:D:D, Tylr że z wzaszej racji nic nie wynika, tylko bicie piany.
        • szlachcic Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 09.01.07, 17:10
          kptnikt napisał:

> Chore wynyrzenia, chorego człowieka, który o telewizji wie tyle co
          >przedszkolak o inżynierii genetycznej.

wow
          Aby ocenic rzetelnosc, uczciwosc i rowne traktowanie trzeba chyba wg
          inteligenta bydgoskiego kptnikt skonczyc jakiec uniwersytety

• kptnikt Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 09.01.07, 17:49
            I kto to mówi o równości?. Człowiek dla którego jakikolwiek bydgoszczanin to
            plebs.
            Aby się rzetelnie wypowiadać na jakiś temat, trzeba znać choćby elementarne
            zasaty jakie panują w danej dziedzinie.
            • asa211 Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 09.01.07, 18:49
              Facet, ziejesz taką nienawiścią do Torunia, że nie powinieneś pracować z całą
              pewnością w mediach. Mam nadzieję, że w końcu się ktoś tym zainteresuje. Nie
              pozdrawiam.
              • kptnikt Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 10.01.07, 00:53
                Może jakiś donosik spreparujesz? :D
              • derelka kptnikt pracuje w mediach i to w omawianym TVB. 10.01.07, 08:25
                asa211 napisał:

> Facet, ziejesz taką nienawiścią do Torunia, że nie powinieneś pracować z całą
                > pewnością w mediach. Mam nadzieję, że w końcu się ktoś tym zainteresuje.

Zdziwisz sie, ale kptnikt pracuje w mediach i to w omawianym TVB.
                I to baaaardzo wysoko :-)
            • szlachcic Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 09.01.07, 19:51
              kptnikt napisał:

> I kto to mówi o równości?. Człowiek dla którego jakikolwiek bydgoszczanin to
              > plebs.

Znowu zrobiles z siebie durnia kptnikt
              slowa plebs uzywalem w kontekstach politycznych lub urzedniczych zarowno do
              spolecznosci bydgoskiej i torunskiej
              Nie kompromituj sie
              • kptnikt Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 10.01.07, 00:52
                Dziwne, zawsze masz jakieś wytłumaczenie, że to w kontekstach politycznych, a że to w stosunku do...... Tyle że wyraźnie widać Twoją niechęć do Bydgoszczy i bydgoszczan, nic tego nie wytłumaczy.
                W sytuacji kiedy nie masz innych argumentów używasz obelg wobec innych i to jest Twoja jedyna broń.
                • asa211 Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 10.01.07, 13:16
                  Ależ ja nie mam żadnych watpliwosci, że kptnikt pracuje w TVP3, a jak wysokie
                  ma stanowisko jest mi szczerze mówiac obojętne. Powinien się jednak zastanowić
                  co wypisuje na publicznym forum.
                  • campenile Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 10.01.07, 14:01
                    A ja nie mam wątpliwości, ze spamujesz! To raczej ty się zastanów co
                    wypisujesz, bo jak na razie nie widze niczego mądrego w twojej "radosnej
                    twórczości"
                    • pomeranus1 Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 10.01.07, 16:09
                      kpt nikt to dyr. TVB.
                      Skoro pracuje w publicznej TV, powinien sie tego chociaz nie wstydzic.
                • szlachcic Re: Jałmużna Pseudoregionalnej TV dla Torunia. 10.01.07, 20:08
                  > Dziwne, zawsze masz jakieś wytłumaczenie, że to w kontekstach politycznych, a
                  >że to w stosunku do

Podaje 2 linki moich wypowiedzi gdzie uzywalem slowa plebs
                  pierwszy link o plebsie bydgoskim drugi o torunskim
                  Te 2 linki sluza takze jako dowody ze jestes kretynem i oszolomem

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=53070101&a=53298324
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=53103761&a=53178159
    • bartlomiejus4 W tym roku Torun znow ma 2x wiecej od Bydgoszczy. 15.01.07, 13:09
      W tym roku Torun znow ma 2x wiecej od Bydgoszczy.
      Torun zebral 116 tys, B-cz 65 tys.
      I to nie wliczajac do Toirunia zebranych kwot a ni z TVB, ani za zlote
      serduszko (jedyne takie zeszlo w regionie) - za 16.000.
      • ac3 TV Pomorza i Kujaw 15.01.07, 14:37
        proponuję pilnie zmienić nazwę z TVB na TVPiK!
        nazwa TVB jest myląca a sama lokalizacja dostatecznym wyróżnieniem,
        należy pamiętać że TVPiK jest finansowana przez abonentów całego województwa, więc powinna sprawiedliwie dzielić czas antenowy.
        • relatywista Re: TV Pomorza i Kujaw 15.01.07, 14:53
          Na pewno byloby to wskazane, nawet nie wiem, czy TVB i Grzeskowiak zdaja sobie
          sprawe, ile złych fobii budza wsrod mieszkancow.
          Od dawna uwazam, ze Torun powinien miec silna samodzielnosc - i tak przyjdzie
          do Bydgoszczy ze wspolpraca, ale SAM, a nie na siłe.
          Oby TVB to zobaczylo.
          I pozdrowienia dla piernikow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka