pomeranus1 30.01.07, 10:51 "Rzecznik MZK przyznaje, że nocny tramwaj cieszy się dużym zainteresowaniem pasażerów." To po co go likwidowac? Bardzo slusznie, moze warto nawet rozwazyc 2N. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pomeranus1 Nocny tramwaj zostaje 30.01.07, 10:52 inna sprawa to kwestia wlasciwego numerowania - czy zamiast 1 czy 2 na czarnym polu (co nie sprawdza sie np. w necie) nie mozna dac nocnym innego numeru? Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: Nocny tramwaj zostaje 30.01.07, 11:00 Można na przykład: 10, 72 albo 116 żeby tylko ulzyc twoim kompleksom. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Nocny tramwaj zostaje 30.01.07, 17:57 pomeranus1 napisał: > inna sprawa to kwestia wlasciwego numerowania - czy zamiast 1 czy 2 na czarnym > polu (co nie sprawdza sie np. w necie) W necie jest "N" przy numerze. > nie mozna dac nocnym innego numeru? Kursuje tą samą trasą co dzienna 1 (w odróżnieniu od autobusów nocnych), od wieków tak się nocne oznaczało. Odpowiedz Link Zgłoś
kuj-pom Re: Nocny tramwaj zostaje 30.01.07, 19:37 ka_zet napisał: > > Kursuje tą samą trasą co dzienna 1 (w odróżnieniu od autobusów nocnych), od > wieków tak się nocne oznaczało. > W Toruniu nocne tramwaje ( i autobusy tez ) oznaczało sie od 30 . Potem było 101 , 102 i 103 ; ostatnio autobusy miały oznaczenia : 01 , 02 i NS1 , NS2 i NS3. Myślę że lepszym oznaczeniem nocnego tramwaju byłoby poprostu N . Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Nocny tramwaj zostaje 30.01.07, 23:33 kuj-pom napisał: > ka_zet napisał: > > > > Kursuje tą samą trasą co dzienna 1 (w odróżnieniu od autobusów nocnych), > od > > wieków tak się nocne oznaczało. > > > W Toruniu nocne tramwaje ( i autobusy tez ) oznaczało sie od 30. A to fakt (i mój błąd). Zgodnie z tradycją ta linia powinna nosić numer 32(N), ale wtedy by się wszyscy pogubili... > Myślę że lepszym oznaczeniem nocnego tramwaju byłoby poprostu N . Nieee, bo się z typem tramwaju będzie mieszać :) Nadal obstaję że "1N" to jest całkiem dobre oznaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_12 Nocny tramwaj zostaje 30.01.07, 17:44 "Składy robią po pięć kursów" Jak zwykle w artykułach dotyczących tramwajów, autor nie wie co to jest skład :/ Odpowiedz Link Zgłoś