13.05.07, 15:02
Wie ktoś może, czy w końcu zrobią te zapowiadane fontanny? Z tego co wiem ta z
Rynku ma być przeniesiona na Plac Tysiąclcia, bo nie spodobała się
konserwatorowi. Na jej miejscu ma powstać inna. Tylko kiedy??? Już niedługo
czerwiec, a lato mamy krótkie:/
Obserwuj wątek
    • marcin1444 Re: Fontanny 13.05.07, 18:22
      Z tego co wiem na Golubiu już zdemontowano poprzednią "mise" fontanny i
      postawiono tę właściwą, ale kiedy popłynie w niej woda to nikt dokładnie nie
      wie- niby jeszcze w maju ale jestem sceptyczny- strasznie wolno po wyborach
      spełniaja obietnice:p
      • wojt683 Re: Fontanny 13.05.07, 22:06
        Ten konserwator jest jakiś dziwny. Nie widać, żeby misa była inna. Przynajmniej
        ja nie rozróżniam.
        • marcin1444 Re: Fontanny 14.05.07, 07:42
          Bo to podobno chodzi o odcień kolorystyczny:/ dla mnie totalna głupota
          • wojt683 Re: Fontanny 14.05.07, 10:58
            No to niech w końcu uruchomią tą fontannę!!:D
            • rafas84 Re: Fontanny 14.05.07, 11:07
              Gdyby w tym roku były wybory, to na pewno by się pospieszyli z fontanną :P A tak
              na serio, to mam nadzieję, że na te dni Golubia Dobrzynia będzie już gotowa
              stała na Rynku
    • arusik11 Re: Fontanny 14.05.07, 13:10
      Muszą się pospieszyć,bo lato ma być upalne.Powinni zacząć myśleć zimą jaką
      fontannę postawić,a nie jak się zaczyna sezon turystyczny.Ale jak znamy
      życie,teraz będą dyskutować tak długo,że nie zauważą iż lato minęło.
      • wojt683 Re: Fontanny 14.05.07, 16:14
        W tym mieście wszystko zajmuje dużo czasu. Nikomu się nie spieszy. Przetargi
        ogłasza sie pod koniec lata. Za fontanny narazie się nie biorą. Przy
        skrzyżowaniu Konopnickiej z Mickiewicza wysypali dość dawno ziemię i czekają
        chyba do zimy, żeby tą kupe rozgarnąć; no chyba, że ma to służyć jako kopiec, na
        którym będzie rosło zielsko.
        • pawellewanda Re: Fontanny 14.05.07, 18:19
          Ja napiszę po raz kolejny kąśliwy komentarz:)

W naszym mieście się nie śpieszą, bo jak zrobią wszystko teraz to z trzy lata
          przed wyborami musieli by na siłe szukać czegoś czym będą mogli zaimponować
          wyborcą- wiadomo, że to końcówka kadencji musi być dobra, więc teraz można sie
          obijać:)

Proste jak konstrukcja cepa:D
          • arusik11 Re: Fontanny 14.05.07, 18:48
            I tu masz rację.
        • edagr Re: Fontanny 14.05.07, 19:43
          Co nagle to po diable - czasami to jest piękne że czas tak powoli płynie w
          Golubiu :).
          Oczywiście to mój punkt widzenia z 300-kilometrowej odległości :)
          • wojt683 Re: Fontanny 14.05.07, 22:13
            Czas w G-D biegnie powoli, ale starzejemy się szybko. Czasami się boje, że
            czegoś nie dożyje. I tak wydaje mi się, że prędzej zostane dziadkiem, niż
            zobacze tu np centrum sportowe z basenem.
            • arusik11 Re: Fontanny 15.05.07, 08:50
              Masz rację,ja też chciałbym dożyć takich czasów,gdzie decyzje podejmowane są
              szybko i widać poprawę i rozwój naszego miasta.Parę kwiatków i kilka trawników
              nie zmienią aż tak naszego miasta.U nas jest potrzebne centrum sportowe,jakiś
              duży klub,gdzie można by organizować dyskoteki ale i jakieś koncerty.Każdy by
              chciał aby w Golubiu-Dobrzyniu działo się więcej nie tylko z okazji trzeciego
              maja czy dni Golubia.
              • mishel1 Re: Fontanny 19.05.07, 09:23
                Takie tarwniki, kwiaty i drzewka maja bardzo duzy wplyw na estetyke miasta i
                dobrze ze w koncu w G-D tego przybywa.. Co do kompleksu sportowego miasto
                bedzie sie staralo uzyskac na to dotacje z UE... miejmy nadzieje ze sie uda.. a
                co do 3 maja to rzeczywiscie.. Najweselsze Świeto Narodowe ograniczylo sie w
                naszym miescie do patetycznej mszy św, zlozenia kwiatow pod pomnikami i
                jakiegos koncertu muzyki powaznej w DK.. Paranoja :/ Co do fontanny to w
                pomorskiej pbyło napisane ze ma ruszyc na poczatku czerwca..
                • arusik11 Re: Fontanny 19.05.07, 09:53
                  Kwiatki i trawniki oczywiście upiększają nasze miasto,ale tu chodzi o coś
                  więcej. Chodzi o to aby młodzież i ta starsza i ta młodsza miała gdzie spędzać
                  wolny czas a nie tylko wałęsała się po ulicach albo wystawała przed blokami.
                  • marcin1444 Re: Fontanny 19.05.07, 10:14
                    Ja bym bardzo chciał aby moje przypuszczenia się nie sprawdziły, ale zobaczymy,
                    czy "młodzież" nie zajmie się dewastacją tych kwiatów- wczoraj na Golubskim
                    rynku dwie młode panny "skubały" te czerwone kwiatki ustawione w kwietnikach:/
                    Pozwoliłem sobie zwrócić uwagę i..... może nie będę cytował co mi owe młode
                    damy odpowiedziały:/
                    • wojt683 Re: Fontanny 19.05.07, 12:41
                      Dlatego trzeba zrobić dobry monitoring i wyprowadzić więcej patroli pieszych;
                      tak jak wczoraj. Byłem pod wrażeniem! Cały czas na Rynku i w okolicach pełno
                      policji i straży miejskiej. Mam nadzieje, że to nie jest chwilowa akcja na pokaz.

Te kwiaty i wszelkie bajery na prawde upiększają miasto:D

Wiecie może kiedy powstanie fontanna na Placu 1000-lecia??
                      • beyon65 Re: Fontanny 19.05.07, 12:51
                        Wczoraj również byłem na starówce około godziny 22.00 i też zauważyłem sporo
                        patroli policji.Na starym mieście było ich aż 6 :O.Dużo jak na jeden raz:D
                        • beyon65 Re: Fontanny 19.05.07, 12:52
                          Oczywiście 6 policjantów:]
                          • mishel1 Re: Fontanny 19.05.07, 13:55
                            O drugiej w nocy jak wracalem z Wolnosci nawet Straz Miejska jeszcze czuwala na
                            Rynku.. chyba dostali rozkaz pilnowania porzadku na Starowce w weekendowe
                            noce.. I bardzo dobrze :)ale az 6 policjantow?? hehe
                            • wojt683 Re: Fontanny 19.05.07, 14:02
                              Więcej! A dzisiaj jest sobota, więc myśle, że też będą widoczni.
                              Właśnie jest transmitowana w martonie konferencja o porządku i bezpieczeństwie w
                              mieście.

Miasto zainwestowało dużo pieniędzy w różne gadżety, więc teraz trzeba tego
                              pilnować.
                              • mishel1 Re: Fontanny 26.05.07, 09:36
                                Widzieliscie juz fontanne? jak dla mnie bomba :P szczegolnie po zmroku jak jest
                                podswietlona. Z tego co widzialem jak ja uruchamiali to ona ma kilka programow
                                działania.. ale ten co uruchomili jest spoko.. Apel do Wojta.. Moze juz czas
                                zrobic mala sesje zdjeciowa Rynku Golubskiego po zmroku do naszego fotoforum :P
                                bo robisz spoko zdjecia ;]
                                • wojt683 Re: Fontanny 26.05.07, 11:42
                                  No to się cieszę. Postaram się zrobić kilka zdjęć wieczorem.
                                  Mam jeszcze nadzieję, że mury będą podświetlone do kompletu:
                                  • rafas84 Re: Fontanny 26.05.07, 16:34
                                    Dobra wiadomość:) Doczekaliśmy sie wreszcie:) Wojt, rób zdjęcia, bo nie będzie
                                    mnie długo w G-D, a ciekawi mnie jak wygląda ta fontanna;)
    • arusik11 Re: Fontanny 26.05.07, 18:21
      No to nas zaskoczyli jeszcze maj a fontanna już jest.Muszę iść zobaczyć to
      cudo.Może czytali nasze forum i się zawstydzili?
      • marcin1444 Re: Fontanny 26.05.07, 18:23
        no to ja was zmartwie- na forum pomorskiej możecie przeczytać co się dziś z
        fontanną działo:/
    • ankafanka Re: Fontanny 26.05.07, 18:35
      Na fotoforum GD zamieściłam zdjęcie fontanny które zrobiłam przed południem i
      również było dużo dzieciaków które wchodziły do fontanny wtedy wszystko jeszcze
      działało ale widocznie przy fontannie musi stać ktoś z batem by wszystko było Ok.
      • beyon65 Re: Fontanny 26.05.07, 18:49
        No fajne zdjęcia , postaram się zrobić jakieś wieczorem i dodać również.
        • arusik11 Re: Fontanny 26.05.07, 19:03
          No to dobrze że jeszcze macie co fotografować bo po przeczytaniu powyższych
          wiadomości już się wystraszyłem że może ją już zdewastowali albo całą wodę wypili
          • wojt683 Re: Fontanny 26.05.07, 20:15
            Dowiedziałem się od babci, że koło południa fontanna przestała działać. Gdy
            byłem po południu już tryskała. Jeżeli będzie miała takie wzięcie jak do tej
            pory, to albo dzieciaki wypluskają całą wodę, albo woda zrobi się brudna.
            Podobno z piątku na sobote kilu tzw. alkoholowych amatorów się kąpało w
            fontannie. Mam nadzieje, że wytrzyma do momentu, gdy zrobie zdjęcie i że będzie
            działała bez zarzutów, jak np oświetlenie murów.
            • wojt683 Re: Fontanny 26.05.07, 20:33
              Patrząc na zdjęcie ankifanki i na fontanne w rzeczywistości, widać że dwa
              strumienie z lewej strony zdjęcia w rzeczywistości tryskają z dużo mniejszą
              mocą. Myślałem, że to może tak ma być, ale widocznie zdążyli popsuć:/
              • tola67 Re: Fontanny 26.05.07, 22:18
                Fontanna i Rynek wyglądają pięknie.
                Kiedyś słyszałam taką opinię, że pewną część społeczeństwa stanowią ludzie
                zachowujący się jak bydło, winno się ich "zapakować" w wagony i na Sybir, a
                normalnym ludziom żyłoby się dużo lepiej. Pamiętam, że oburzyłam się strasznie
                na osobę, która to stwierdziła. Teraz jestem troszkę starsza, inaczej patrzę na
                pewne sprawy i podpisuję się pod tym po prostu.
              • mishel1 Re: Fontanny 27.05.07, 11:51
                Na poczatku woda leciala z wszystkich dysz idealnie rowno ale teraz bydło
                zdażyło juz to rozregulowac... na pomorskiej ktos rzucił hasło zeby w golubiu
                byl posterunek policji.. chociazby na czas wakacji.. policjant moglby siedziec
                np w Domku Pod Cieniami razem z informacja turystyczna i miec na caly Golub
                oko... moim zdaniem to doskonały pomysł!!
                • wojt683 Re: Fontanny 27.05.07, 12:37
                  Bardzo dobry pomysł. Jeszcze do tego w każdym zakątku kamera.
                  Dobrze by też było, gdyby policja robiła to co ma robić.
                  • wojt683 Re: Fontanny 28.05.07, 00:30
                    Po południu (w niedziele) fontanna znowu nie działała, ale wydaje mi się, że od
                    czasu do czasu pompa robi sobie przerwę; ...woda jest brudna:/

Na fotoforum wrzuciłem kilka zdjęć m.in. nowej fontanny:D
                    • rafas84 Re: Fontanny 28.05.07, 11:30
                      Widziałem Twoje zdjęcia na fotoforum i jestem pod wrażeniem tego, jak ta
                      fontanna wygląda. Fantastyczny obiekt, niesamowicie efektowny.
                      Niech lepiej ktoś tego pilnuje, bo żal by było, gdybyśmy stracili taką atrakcję.
                      • wojt683 Re: Fontanny 08.06.07, 12:08
                        Jakoś niedawno, ktoś wlał płyn do mycia naczyń do fontanny. Było tyle piany, że
                        wydobywała się z misy fontanny.
                        Szkoda, że nie mam tego na zdjęciu.
                        • marcin1444 Re: Fontanny 08.06.07, 12:29
                          Powiem Wam tak naprawdę szczerze, że mi się nie bardzo podoba ta fontanna:]
                          • mishel1 Re: Fontanny 08.06.07, 12:37
                            Teraz jest spoko bo znowu ustawili inne cisnienie z dysz i jest ladnie.. A o
                            pianie nie slyszalem ale maja niedlugo zamontowac nowa kamere na rynku zeby
                            wylapywac takich debili. Wczoraj dopiero zobaczylem jak ladnie jest
                            podswietlony Dom Kultury.. W nocy ladnie sie komponuje z murami obronnymi..
                            • mishel1 Re: Fontanny 08.06.07, 12:39
                              hehe dopiero jak przeczytalem swojego posta zauwazylem ile razy uzylem
                              slowa "ladnie" :))) pozdro
                              • wojt683 Re: Fontanny 08.06.07, 12:52
                                Jeżeli policja stojąca na miejscu - na rynku nie daje sobie rady z chołotą, to
                                tym bardziej te kamery na nic się przydadzą.
                                • mishel1 Re: Fontanny 08.06.07, 13:39
                                  Pozwole się nie zgodzic ;] policja nie ma oka caly czas na to co sie dzieje na
                                  Rynku. Natomiast kamera tak.. jezeli cos zostanie zniszczone to wystarczy
                                  przejrzeć nagranie i juz barana mają.. Kamera ma byc wysokiej jakosci z
                                  podczerwienią.
                                  • wojt683 Re: Fontanny 08.06.07, 13:41
                                    No tak.
                                    W sumie to miałem na myśli jakieś bijatyki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka