chococaffe 22.09.23, 16:03 Piękny jest. Pewnie zawsze był ale dzisiaj mam parki i fontanny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marusia_ogoniok_102 Re: Wroclaw 22.09.23, 18:40 No, bardzo ładny. Polecam w ogóle muzeum archeologiczne, podobało mi się Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wroclaw 22.09.23, 19:31 Co Ty? Co konkretnie? Nie byłam pewnie od 30lat, może warto? Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Wroclaw 22.09.23, 20:57 Najbardziej mi się zawsze podobają wystawy dotyczące czasów najdawniejszych, więc rekonstrukcja namiotu ze skór była moim hitem. I róg z wyrzeźbionym jeleniem! Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wroclaw 22.09.23, 21:01 To pójdę. Uwielbiam rekonstrukcje, makiety etc, Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Wroclaw 22.09.23, 21:18 Aa, no i Panorama Racławicka - koniecznie! Robi ogromne wrażenie, jak diorama wtapia się w obraz. I Muzeum Narodowe też mi się podobało, zwłaszcza obraz angielskich turystów we Włoszech Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wroclaw 22.09.23, 23:13 Panoramę oglądałam całkiem niedawno, chłopi z kosami i toporkami idący na armaty, a gdzieś niezły kawałek za nimi panowie konno i z bronią palną. Zadziwiające, że czasem się patrzy, a nie widzi, dopiero z czasem i paroma przeczytanymi książkami Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Wroclaw 23.09.23, 09:05 Broń palna akurat w bitwie słaba - ile razy możesz strzelić? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wroclaw 22.09.23, 20:59 Mnie się Wrocław kojarzy z debilnym serialem, piosnką "o dobrym Wrocławiu" zdobnym. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wroclaw 22.09.23, 21:00 No, dwa razy w 83 roku dworzec we Wrocławiu odwiedziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wroclaw 22.09.23, 21:10 nangaparbat3 napisała: > Przecież to zupełnie inny świat Fakt, dworce należą do innego świata. Jak lotniska. Mam duży sentyment do tych miejsc. Doskonale się czuję się w tym anonimowym otoczeniu, w którym nikt mnie nie zna i niczego ode mnie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wroclaw 22.09.23, 23:15 Chodziło mi o to, że ten sam dworzec w latach 80. i teraz to zupełnie różne światy. A dworce i lotniska uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Wroclaw 22.09.23, 22:41 Mnie się Wrocław kojarzy z Forum Muzyki. Tzn z Narodowym Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego. Chciałabym kiedyś pojechać na 1-2 dni do Wrocławia i zatrzymać się w hotelu z widokiem na ten budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Wroclaw 23.09.23, 01:47 Już nie bądź taki skromny. "Doskonale się czuję się w tym anonimowym otoczeniu, w którym nikt mnie nie zna i niczego ode mnie nie chce". Lubię to. Inne światy. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wroclaw 22.09.23, 23:16 Właśnie kupiłam abonament na ten sezon. Początek za dwa tygodnie, nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Wroclaw 23.09.23, 01:41 Cieszę się razem z Tobą Nanga. Fajnie masz. I też lubię dworce. I lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Wroclaw 23.09.23, 01:34 No niestety. Cena noclegu mnie przeraża troszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wroclaw 22.09.23, 21:13 Wstyd się przyznać, ale byłam tylko raz, do tego w nocy, po koncercie Nicka Cave’a i w dość traumatycznych okolicznościach (nie będę rozwijać). Czyli mówisz, że warto spróbować ponownie? Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Wroclaw 22.09.23, 22:43 Ja byłam tylko dwa razy, w tym ostatnio właśnie nocą , trochę przejazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wroclaw 22.09.23, 23:16 taje napisała: > Wstyd się przyznać, ale byłam tylko raz, do tego w nocy, po koncercie Nicka Cav > e’a i w dość traumatycznych okolicznościach (nie będę rozwijać). Czyli mówisz, > że warto spróbować ponownie? > O nie. Nick Cave. Zazdro. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wroclaw 23.09.23, 06:30 Warto. Tym razem nie widziałam niczego specjalnego i być może dlatego podobało mi się bardziej niż zwykle. Po prostu tkanka miejska, ulice, budynki, bruk, kocie łby, szyny tramwajowe wbite w te łby, oświetlenie, zieleń miejska. Zabijalam bez pośpiechu czas między spotkaniami. Fakt, pogoda sprzyjała. Niedługo znowu się wybieram i mam nadzieję, że pogoda mnie nie uwięzi w zamkniętym pomieszczeniu.(poza koncertem) Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Wroclaw 23.09.23, 07:05 Kocie łby! To było moje pierwsze skojarzenie 😀 wynikające z osobistych doświadczeń dawno temu i raczej przejazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
panirobak82 Re: Wroclaw 23.09.23, 00:12 O tak, ja mam dość lata. Wyjątkowo upalnie w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Wroclaw 23.09.23, 01:54 Prawie połowa września, a ja w cieniutkiej letniej sukience i sandałach dzisiaj z psem biegałam. Nadal wyjątkowo ciepło. Ale na parki i fontanny we Wrocławiu to niezła pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś