krotki 31.07.07, 16:08 Podobno ruszyła lub na dniach rusza japońska restauracja wiem że sie nazywa "dom sushi" prosze o info gdzie - kiedy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sdb Re: restauracja sushi w Toruniu 31.07.07, 16:15 ja tez prosze bo od dwoch tygodni nie moge sie dowiedziec a ogromna reklama na wirtualnym toruniu informowala ze startuje od 1 lipca. moze nie znalezli mistrza? Odpowiedz Link Zgłoś
davoo Re: restauracja sushi w Toruniu 31.07.07, 17:02 sdb napisał: > ja tez prosze bo od dwoch tygodni nie moge sie dowiedziec a ogromna reklama na > wirtualnym toruniu informowala ze startuje od 1 lipca. moze nie znalezli > mistrza? przabytek podwoje otworzy na franciszkanskiej, dwa kroki za pizzeria zebra. howk Odpowiedz Link Zgłoś
davoo Re: restauracja sushi w Toruniu 31.07.07, 17:04 davoo napisał: > przabytek podwoje otworzy prza-bytek?? no sam nie wiem dlaczego tak. pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak sushi wasabi w Bydgoszczy - zapraszamy 31.07.07, 20:03 www.sushiwasabi.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kuroslip Re: Nigdy do bydy.Poczekamy.... 31.07.07, 22:13 to wszystko. ethanak,opowiedz jak ci smakowało ( jak kiedys bedziesz miał w przyszosci posmakowac sushi) Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: sushi wasabi w Bydgoszczy - zapraszamy 31.07.07, 23:41 bylem w Wasabi- niezle chociaz troche dlugo czekalem. Mam nadzieje ze sushi w Toruniu bedzie rownie smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
davoo Re: sushi wasabi w Bydgoszczy - zapraszamy 01.08.07, 09:36 sdb napisał: > bylem w Wasabi- niezle chociaz troche dlugo czekalem. Mam nadzieje ze sushi w > Toruniu bedzie rownie smaczne no mam nadzieje, ze odpowiednia swiezosc i smak wymusi obecnosc gosci z kraju maki, nigiri i innych kwitnacych;) do tego pewna atrakcja miejsca beda plywajace lodeczki z sushi wokol blatu baru btw, byl ktos w s.p. barze sushi na mickiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: sushi wasabi w Bydgoszczy - zapraszamy 01.08.07, 10:27 ja nie bo jeszcze wtedy nie wiedzialem coto :) ale od dwoch lat jestem sushifanem i nie moge sie doczekac. mam nadzieje ze roznica w stosunku do cen warszawskich bedzie odpowiednia. Odpowiedz Link Zgłoś
krotki tak byłem na Mickiewicza kilka razy 01.08.07, 15:22 tak byłem na Mickiewicza kilka razy ale troche się boję pisać, bo jak napisałem 2 lata temu, to admin mi to wyciął a nad-admin z Warszawy potrzymał bez czytania jak sam zaznaczył. Co dało początek dłużej korespondencji. Później wywalił te dzieciaki. Takie to były czasy na tym forum. Ale teraz ad rem: 1/ wystrój był fantastyczny 3 duże akwaria, coś ala "BOKSY" 2/ z zasady nigdy nikogo tam nie było - a byłem 4 czy 5 razy i tylko raz kogoś tam spotkałem ( może kiepska lokalizacja) 3/ menu pozornie dobre ale; a/ przyrzadzał pan ( kucharz?) potrawy niby przy kliencie, bo na kontuarze pośrodku sali - wynoszac z kuchni gotowe ingrediencje czyli 1/ ugotowany najzwyklejszy ryż w salaterce!!! 2/ opakowane w opakowania z hipermarketu surowe ryby! 3/ opakowane przyprawy ( chyba by nie pomylił) itp. b/ przygotowanie polegalo na włożeniu łyżeczka ryżu i połozeni na tym kawałaka ryby czasem jak wiadomo konieczne jest zawiniecie co czynił, c/ Podane był bardzo ładnie, kelnerki byly niczego sobie, chociaz nie miały zielonego pojecia co podają 4. Wróżyłem im upadek po pół roku - upadli bodaj po 4 miesiacach To Tyle Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: tak byłem na Mickiewicza kilka razy 01.08.07, 15:47 zastanawia mnie powodzenie tej nowej knajpy bo sushi w naszym miescie jest czyms raczej nieznanym i boje sie zeby nie bylo problemu z utrzymaniem lokalu. obiecuje ze bede czestym gosciem o ile ceny beda w miare "torunskie" a jakosc warszawska... no moze byc bydgoska bo naprawde w Wasabi mi smakowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
davoo Re: tak byłem na Mickiewicza kilka razy 01.08.07, 16:40 krotki napisał: > tak byłem na Mickiewicza kilka razy ale troche się boję pisać, bo jak napisałem > 2 lata temu, to admin mi to wyciął a nad-admin z Warszawy potrzymał bez > czytania jak sam zaznaczył. Co dało początek dłużej korespondencji. Później > wywalił te dzieciaki. Takie to były czasy na tym forum. > Ale teraz ad rem: > 1/ wystrój był fantastyczny 3 duże akwaria, coś ala "BOKSY" > 2/ z zasady nigdy nikogo tam nie było - a byłem 4 czy 5 razy i tylko raz kogoś > tam spotkałem ( może kiepska lokalizacja) > 3/ menu pozornie dobre ale; > a/ przyrzadzał pan ( kucharz?) potrawy niby przy kliencie, bo na kontuarze > pośrodku sali - wynoszac z kuchni gotowe ingrediencje czyli 1/ ugotowany > najzwyklejszy ryż w salaterce!!! 2/ opakowane w opakowania z hipermarketu > surowe ryby! 3/ opakowane przyprawy ( chyba by nie pomylił) itp. > b/ przygotowanie polegalo na włożeniu łyżeczka ryżu i połozeni na tym kawałak > a > ryby czasem jak wiadomo konieczne jest zawiniecie co czynił, > c/ Podane był bardzo ładnie, kelnerki byly niczego sobie, chociaz nie miały > zielonego pojecia co podają > 4. Wróżyłem im upadek po pół roku - upadli bodaj po 4 miesiacach > > To Tyle > Pozdrawiam pytalem o mickiewicza by dociec co wlasnie przyczynkiem bylo do ynteresu zamkniecia. podobnie jak esdeb nadzieje mam, ze: 1. lepsza lokalizacja 2. doswiadczeni w temacie wlasciciele (prowadza juz sushi-bar w wawie) 3. dosc gremialna obecnosc w centrum torunia japonczykow, ktorzy mysle dla w.w. swoistym papierkiem lakmusowym beda, jako pisalem, do dbania o 'autentyzm' i trzymania jakosci motywujacym... 4. oraz coraz bardziej ehm,,, wyrafinowane gusta i oczekiwania autochtonow;) ,,,sprawia, ze lokal sie nam na dobre utrzyma, amen ps a co do ul.mickiewicza- jeszcze troche wody w wisle uplynac musi a i polaczen neuronowych w zwojach miejskich moznowladcow natworzyc by ulica zrewitalizowana odzyla i zaczela na siebie zarabiac. potencjal jest, to wiemy, jak w calej (jeszcze!) dzielnicy. poki co wyczytac mozna bylo o przygotowywaniu sie mzd? miasta? do konkursu/ rozpisania konkursu?(ktos zna szczegoly dot wytycznych??) na przeprojektowanie glownego traktu przedmiescia. ruch w dobrym kierunku. a z zycia ulicy- otworzyl sie tam niedawno nowy lokal- bar-pralnia. mam nadzieje ze multifuncjonalnosc miejsca pozwoli mu sie utyrzymac na rynku- w srodku tytulowa pralnia samoobslugowa, bar z lekkimi daniami, takimiz alkoholami i nienajgorsza herba, mini-galeria, do poczytania ksiazki i inne takie tam cuda wianki. przyznam ze po otwarciu jeszcze nie bylem ale podobno miejsce zapowiada sie ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
krotki Re: tak byłem na Mickiewicza kilka razy 01.08.07, 23:43 bravo!!! jestes na bieżaco bar pralnia ruszył Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kuroslip Re: sushi wasabi w Bydgoszczy - zapraszamy 01.08.07, 18:48 oczywiscie dotyczy to SDB Odpowiedz Link Zgłoś
azbycx Re: restauracja sushi w Toruniu 01.09.07, 16:38 kto wie jakie są ceny w dom sushi ? warto iść ? da się to jeść ? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
heidrun Podbijam watek: restauracja sushi w Toruniu 14.09.07, 19:17 No właśnie, jak ceny? jak klimat? Odpowiedz Link Zgłoś