wieslawawie 25.02.08, 18:09 Chciałabym zaprosić rodzinę na niedzielny obiad. Czy ktoś może polecić jakiś lokal gdzie można dobrze i za sensowną kasę zjeść z dziećmi. Myślałam o SIOUXIE ale nikt ze znajomych tam nie był.ą może piąta klepka ? S Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuj-pom Re: obiad z rodziną 28.02.08, 20:39 Polecam pierogarnie Stary Toruń na Moście Paulińskim.Fajne miejsce , miła atmosfera, dobre jedzenie ( nie tylko pierogi )i wcale nie tak drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: obiad z rodziną 28.02.08, 23:12 Tylko siądzcie na piętrze przy oknie z widokiem na plac dominikański :) Odpowiedz Link Zgłoś
vera_lynn Re: obiad z rodziną 29.02.08, 12:49 wiesz, to żarcie w siuxie trzeba lubić żeby być zadowolonym z obiadu.. ja akurat nie przepadam za ich kuchnią. piąta klepka to raczej bar niż restauracja na niedzielny obiad (przynajmniej jeszcze jakiś czas temu tak było), poza tym pytanie czy w niedziele mają czynne... jeśli to miałby być jakiś odświętny obiad to zdecydowanie polecam restaurację w hotelu Spichrz na ul. Mostowej- najtaniej na pewno nie jest, ale za to bardzo smacznie i wybór spory, choć to kuchnia zdecydowanie tradycyjna. z tańszych ale nienajgorszych to może Metropolis na Podmurnej albo naleśnikarnia Manekin przy Starym Rynku (w końcu lokal dla niepalących!!!). zależy czego szukasz.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko Re: obiad z rodziną 29.02.08, 14:55 jak pojdziesz do siouxa to UWAZNIE przeczytaj rachunek przed zaplaceniem. poza tym obsluga chamowata. odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylka1978 Re: obiad z rodziną 25.03.08, 23:19 Czytam o Siouxie i nie wierzę ? Dla mnie zawsze obsługa przemiła (byłam ok. 20 razy), panowie bardzo mili dla mojego dziecka i nie odczuwa się że dzieci im przeszkadzają, jak w niektórych toruńskich lokalach. A rachunki zawsze mam w porządku. A Spichrz ? Też ok, czasem przygrywa fajna góralska kapela, świetny wystrój, tylko nędzny bar sałatkowy (albo ja tak trafiam), straaaaasznie wysokie rachunki i kuchnia w większości "tradycyjna", to znaczy smalec, smalcem popychany, schabiki płyną tłuszczykiem, a do tego kapusta zasmażana na smaluszku i wątroba woła o Verdin hahaha. Ale ogólnie bardzo smacznie i fajnie, to można polecić (np. z lżejszych dań łosoś na parze w takim dziwnym musztardowym sosie...dobre mhmm) Ogólnie bardzo często jadam na mieście i w zasadzie każdy lokal ma jakieś fajne godne polecenia danie. Odpowiedz Link Zgłoś