Dodaj do ulubionych

Powstaje nowy komitet wyborczy

IP: 212.160.129.* 06.08.01, 14:06

W zeszlym tygodniu zarejestrowany został nowy komitet wyborczy pod nazwą
"Toruń Dla Filmu" ,którego celem jest wprowadzenie do Senatu RP osoby Pana
Marka Żydowicza. Znany i popularny w świecie dyrektor festiwalu Cammerimage
postanowił walczyć o polską kulturę na arenie Senatu RP. Dla torunian z których
okręgu będzie się ubiegał o mandat senatorski jest to szansa na przywrócenie
jednego z najważniejszych światowych festiwali filmowych.Wszystkich gości
tutejszego forum prosimy o udział w wyborach i oddanie głosu na Marka Żydowicza.

Z poważaniem Cezary Michałkowski
Obserwuj wątek
    • Gość: aktor Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: 10.16.0.* / 217.96.43.* 06.08.01, 14:51
      Bravo !!!!!!! Popieram.
      • Gość: Elektor Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: *.dialup.medianet.pl 06.08.01, 14:58
        Mogę prosić i jakieś bliższe informacje o kandydacie. Interesują mnie jego
        poglądy polityczne, niekaralność i faktyczne osiągnięcia.
    • Gość: Tomsko Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: 158.75.34.* 06.08.01, 15:13
      Bycie postacią popularną to trochę za mało żeby startować w wyborach. Nie
      bardzo rozumiem ideę wprowadzania do parlamentu Pana Żydowicza, po to tylko aby
      mógło dbać o kulturę. Ciężko na kogoś głosować nie znając ani jego poglądów
      politycznych ani jakiegokolwiek programu wyborczego.
    • Gość: Leonid B Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 18:36

Witam ,
      Temu facetowi to chyba alkohol doszczednie mozg rozwodnil.
      Choc z drugiej strony pasuje do bandy idiotow i nieudacznikow
      z polskiego senatu.

Lonka
    • Gość: Jack Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 18:49
      Gość portalu: Cezary napisał(a):
      > W zeszlym tygodniu zarejestrowany został nowy komitet wyborczy pod nazwą
      > "Toruń Dla Filmu" ,którego celem jest wprowadzenie do Senatu RP osoby Pana
      > Marka Żydowicza. Znany i popularny w świecie dyrektor festiwalu Cammerimage
      > postanowił walczyć o polską kulturę na arenie Senatu RP. Dla torunian z których
      > okręgu będzie się ubiegał o mandat senatorski jest to szansa na przywrócenie
      > jednego z najważniejszych światowych festiwali filmowych.Wszystkich gości
      > tutejszego forum prosimy o udział w wyborach i oddanie głosu na Marka Żydowicza
      > .
      > Z poważaniem Cezary Michałkowski
      ----------------------------------------------------
      SzP Cezary, osobiście nie popieram tej formy prowadzenia kampani wyborczej.
      Ja wiem że tą drogą jest szybko, tanio i skutecznie ale czy poprawnie? Czy to
      jest zgodne z kulturą polityczną demokratycznego spoleczeństwa w wieku XXI? -
      Jest telewizja, radio, prasa, są spotkania wyborcze itd - i tą drogą zwykle do
      parlamentu się wędruje.
      Wiem, ze po zakończeniu plebiscytu "torunianin XX wieku" p.Żydowicz mógł
      potraktować to jako probież swojej popularności, a teraz pragnie to skonsumować i
      wykorzystać. Proszę pana! to że p. Żydowicz pragnie walczyć o polską kulturę, że
      stwarza możliwość powrotu festiwalu Cammerimage do Torunia itd - to niewiele
      jeszcze znaczy! Pragnę zauważyć, iż nie kto inny jak p. Żydowicz festiwal
      ten "wyprowadził" z Torunia (powodem ogólnie rzecz traktując były kwestie
      finansowe) i niedawno piał z zachwytu nad jego organizacją w Łodzi. Trudno zatem
      uznać za zlagier wyborczy tego pana obietnice dot. "możliwości powrotu festiwalu
      do Torunia". Czyżby technika "kija i marchewki"? Wiem, iż miasto, niezależnie od
      pomocy finansowej, jako aport rzeczowy podarowało fundacji na siedzibę i m-ce
      festiwalu - zabytek o znacznej wartości - zbór ewang-aug. w centrum Nowego
      Rynku. "Metron" założył na wieży zboru gratisowo zegar - miało być tak pięknie! A
      jak wygląda rzeczywistość? Festiwalu nie ma bo miasto nie przystało na żądania
      finansowe p. Żydowicza, zbór jest najobskurniejszym budynkiem w okolicy -
      faktycznie, oklejony szpetnymi plakatami, na wieży widnieje niesprawny zegar.
      Niesprawny, bo p. Żydowicz rachunów za prąd nie płaci i prąd od "pałacu
      festiwalowego" odcięto . Wzruszające były zaś na łamach prasy polemiki p.prezesa
      Żydowicza z Zakł. Energetyki i Prezydentem Miasta w kwesti ustalenia adresata
      istniejących zobowiązań finansowych za prąd "pałacu festiwalowego". Myślę, że nie
      w tym celu miasto zrobiło taką darowiznę. Z remontem w/w zabytku też pan Żydowicz
      nie zaszalał - okoliczne kamieniczki odrestaurowywane są przez ich właścicieli
      dużo atrakcyjniej niż "pałac festiwalowy" przez "znanego i popularny w świecie
      dyrektora festiwalu Cammerimage". Czyżby tym razem zasada "łatwo przyszło, łatwo
      poszło"? Niestety znów pojawia się smutny wątek finansowy jako powód nieustannych
      nieporozumień z panem Żydowiczem! Sam więc nie wiem czy bardziej o kulturę czy o
      finanse idzie na tej wyboistej drodze kariery "znanego i popularnego w świecie
      dyrektora festiwalu Cammerimage"?
      Wiem też, że do walki o cokolwiek (o kulturę o którą będzie uprzejmy walczyć
      p.Żydowicz; o cukier o który walczy poseł Janowski itd) - najlepszy jest
      PARLAMENT! (musi się tam dobrze walczyć!) Ale pytanie, czy my nie mamy bardziej
      stosownych i mniej kontrowersyjnych ambasadorów naszej myśli kulturalnej niż pan
      Żydowicz???!!!
      Pan Żydowicz sprawdził się jako ogganizator festiwalu - chwała mu za to, ale
      dlaczego automatycznie ma się sprawdzać jako parlamentarzysta???
      W tej sytuacji SzP Cezary - siłowe promowanie przedstawionego tu przypadku uważam
      za nistosowne i nieprzemyślane.
      Pozdrawiam, życząc dalszych sukcesów p.prezesowi Żydowiczowi oraz jego wspaniałej
      i twórczej inicjatywie festiwalowej.
    • Gość: woj DAJ PAN SPOKÓJ Z ŻYDOWICZEM ! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 19:10
      ŻYDOWICZ DO SENATU ? DAJ PAN SPOKÓJ !
      PANIE SZANOWNY MY TU SOBIE GAWĘDZIMY, A PAN NAM LANSUJE TEGO GOSCIA ?
      ON JUZ SAM SIĘ WYLANSOWAŁ!

PS. Podobno za kasę on by sobie ....* odgrył!

*(rękę)
    • Gość: fan Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: 212.160.129.* 07.08.01, 12:55
      Moze sie dostanie. Jemu sie dostanie i nam sie od niego dostanie.
      • Gość: adal Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 13:13
        Żydowicz do senatu, Wajda na prezydenta, Mikulski (J-23) na premiera ! -
        powalczą chłopaki o kulturę!
        PS. Bajerski na prezesa MKOL!
    • Gość: Anita Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 15:16
      A o co chodzi? Żydowicz to ten sam co Żenkiewicz?
      • Gość: axon Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 16:33
        Brawo Anita !!! Żydowicz to prezes Tumultu, czyli jakby właściciel Camerimage,
        natomiast Marian Żenkiewicz to gość z zupełnie innej beczki, tzw. lewostronny
        polityk.
      • Gość: Kas Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 20:29
        Pan Żydowicz do Senatu????
        Szkoda takiego "diamentu", tej perełki i dumy naszej.
        Pan Żydowicz jest dobry w organizacji imprez kinowych więc czemy zaraz do
        parlamentu ma się gramolić? Niech np. dyrektorem kina Orzeł zostanie.
        Jest tu pełna zgodność kompetencji z funkcją zawodową.
        • Gość: Lolitak Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: 212.160.129.* 08.08.01, 15:10

Dyrektorem to może nie , ale panią bileterką mógłby zostać.
          L
          • Gość: pet Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: 10.10.73.* 08.08.01, 15:36
            Podobno Marek ma wystartowac do Senatu z listy Samoobrony. Czy ktos moze to
            potwoierdzic?
            • Gość: Kojo Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: 212.160.129.* 08.08.01, 16:09
              Gość portalu: pet napisał(a):

> Podobno Marek ma wystartowac do Senatu z listy Samoobrony. Czy ktos moze to
              > potwoierdzic?

Czy to z powodu podobnych fryzur czy raczej zamilowania do akloholu ?
              Pozdr.Kojo

• Gość: EEEch Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 17:58
                Gość portalu: Kojo napisał(a):

> Gość portalu: pet napisał(a):
                >
                > > Podobno Marek ma wystartowac do Senatu z listy Samoobrony. Czy ktos moze t
                > o
                > > potwoierdzic?

Z zamiłowania do solarium.
                >
                > Czy to z powodu podobnych fryzur czy raczej zamilowania do akloholu ?
                > Pozdr.Kojo
                >

• Gość: ted Komitet wyborczy w elektrociepłowni??? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 03:30
      Dziękujemy za wzruszającą agitację wyborczą i pozdrawiamy Elektrocieplownię
      Torun S.A.
      CO KOLEGO, LATO JEST ROBOTY NIE MACIE I POLITYKĄ SIE ZAJMUJECIE?
      Co u Wojtka M.?
      • Gość: Ebola Re: Komitet wyborczy w elektrociepłowni??? IP: 212.160.129.* 09.08.01, 11:11
        Gość portalu: ted napisał(a):

> Dziękujemy za wzruszającą agitację wyborczą i pozdrawiamy Elektrocieplownię
        > Torun S.A.
        > CO KOLEGO, LATO JEST ROBOTY NIE MACIE I POLITYKĄ SIE ZAJMUJECIE?
        > Co u Wojtka M.?

Malajkata czy Mana ?
        E

• Gość: ted Re: Komitet wyborczy w elektrociepłowni??? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 11:28
          Gość portalu: Ebola napisał(a):
          -----------------------------------------
          > Gość portalu: ted napisał(a):
          >
          > > Dziękujemy za wzruszającą agitację wyborczą i pozdrawiamy Elektrocieplowni
          > ę
          > > Torun S.A.
          > > CO KOLEGO, LATO JEST ROBOTY NIE MACIE I POLITYKĄ SIE ZAJMUJECIE?
          > > Co u Wojtka M.?

Gość portalu: Ebola napisał(a):
          > Malajkata czy Mana ?
          ----------------------
          • Gość: Ebola Re: Komitet wyborczy w elektrociepłowni??? IP: 212.160.129.* 09.08.01, 12:06

Widzę ted''ziu ,że w śledczego się zabawiasz zamiast bawić się dobrze.
            Tyle tylko ,że z Ciebie śledczy jak z koziej dupy trąbka.Chle , chle.
            Ebola
            • Gość: ted Re: Komitet wyborczy w elektrociepłowni??? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 17:46
              Czaruś vel Ebola - nerwy ci puszczają?
              Czy "Czaruś" i "Ebola" - macie wspólny komputer? A co na to p.Schodowski?
              Kolego nie ja w sledczego się zabawiam tylko ty sam przez nikogo nie proszony i
              nie prowokowany zrobiłeś z siebie idiotę na forum ogólnopolskim, a zrobiłeś to
              pod znakiem firmy Elektrociepłownia Toruń SA.
              Chłopczyku, " kozia dupka i trąbka" to jesteś ty i ta twoja żałosna agitacja
              Żydowicza. Może lepiej spraw sobie modem/sdi używaj sobie do bólu w internecie
              na własny rachunek, a nie wykorzystujesz do zabawy komputery elektrociepłowni.
              Pajacu,ludzie w niedogrzanych mieszkaniach zimą siedzą, rachunki za prąd płacą
              kolosalne, a ty pierdołami się zajmujesz? Do węgla powinni cię zagonić, a nie
              do polityki Cię ciągnie.
              >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
              Skoro masz wątpliwości co do wyników "śledztwa" :
              inetnum: 212.160.129.0
              Wlodzimierz Schodowski
              address: Elektrocieplownia Torun S.A.
              address: ul. Ceramiczna 6
              address: 87-100 Torun
              phone: +48 56 6594330
              fax-no: +48 56 6484888
              nic-hdl: WS1519
              mnt-by: AS5617
              changed: wmalek@tpsa.com.pl 19981027

TP S.A. Centrum Systemow Teleinformatycznych
              ul. Nowogrodzka 47a
              00-695 Warszawa
              Poland
              <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
              A grzecznie pytałem czy masz jeszcze jakieś wątpliwości.
              Skoro je ciągle masz to regularnie ci je wyjaśniam.
              Robię to grzecznie więc nie rozumię twoich emocji i wyzwisk.
              Jeżeli jeszcze coś to słucham!

PS. W sumie tą agitacją do Żydowicza mnie do końca "przekonałeś".
              • Gość: Karol Re: Komitet wyborczy w elektrociepłowni??? IP: 212.160.129.* 10.08.01, 09:21
                Nieładnie podszywać się pod kogoś, kim się nie jest - mam nadzieję
                Panie "Malek", że będzie Pan miał odwagę podać swoje prawdziwe namiary

• Gość: ted Re: Komitet wyborczy w elektrociepłowni??? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 10:26
                  Boże, ludzie z tej nieszczesnej elektrociepłowni. Dajcie już spokój!
                  Jakiś pajac z elektrociepłowni komitetem wyborczym Żydowicza kieruje, raz
                  jest "Cezary" raz "Ebola" obraża mnie, ma ciągle wątpliwości to mu je wyjaśniam!
                  O jakim człowieku ty podszywaniu mówisz ? - poczytaj wszystkie posty dokładnie
                  to będziesz rozumiał.
                  SzP. Małek to gość z W-wy z TP S.A. Centrum Systemow Teleinformatycznych
                  dzięki któremu min. korzystacie z internetu i takie głupoty wyczyniacie!
                  I każda wyszukiwarka wskaże tak wasze jak i jego dane. W jednym z postów
                  proponowałem żebyście go pozdrowili (Wojciech M)i pokazali jak
                  elektrociepłownia wykorzystuje internet w godzinach pracy do agitacji wyborczej-
                  to głupio wówczas koleś się pytałeś: Wojciecha Malajkata czy Mana?
                  Przy okazji kolego adresat wiadomości wpisywany jest w okienku "gość portalu" i
                  ja zawsze wpisuję swój nick-"ted" - ty zaś sam wiesz co wpisujesz - o czym ty
                  więc mówisz?????
                  Jak nie rozumiesz czegoś kolego to najpierw spytaj, a dopiero pózniej
                  umoralniaj innych. Dość już chyba obciachu narobiłeś sobie i firmie!

Raz jeszcze przesyłam Ci dane Twojego "komitetu wyborczego"

netname: ELEKTROCIEPLOWNIA-TORUN
                  descr: Elektrocieplownia Torun S.A.
                  country: PL
                  admin-c: WS1519
                  tech-c: WM64
                  status: ASSIGNED PA
                  mnt-by: AS5617-MNT
                  changed: wmalek@cst.tpsa.pl 19981107

route: 212.160.0.0/16
                  descr: TPNET (PL)
                  descr: Provider Local Registry
                  origin: AS5617
                  notify: konradpl@zt.piotrkow.tpsa.pl
                  changed: konradpl@zt.piotrkow.tpsa.pl 19981028

person: Wlodzimierz Schodowski
                  address: Elektrocieplownia Torun S.A.
                  address: ul. Ceramiczna 6
                  address: 87-100 Torun
                  phone: +48 56 6594330
                  fax-no: +48 56 6484888
                  nic-hdl: WS1519-RIPE
                  changed: wmalek@tpsa.com.pl 19981027

person: Wojciech Malek
                  address: TP S.A. Centrum Systemow Teleinformatycznych
                  address: ul. Nowogrodzka 47a
                  address: 00-695 Warszawa
                  address: Poland
                  phone: +48 22 6224559
                  fax-no: +48 22 6252383
                  e-mail: wmalek@cst.tpsa.pl
                  nic-hdl: WM64
                  changed: wmalek@cst.tpsa.pl 19960910
                  --------------------------------------------------

Raz jeszcze zapytam - wszystko rozumiesz????????????????
                  Pozdrawiam
                  ted
                  • Gość: Ebola Re: Komitet wyborczy w elektrociepłowni??? IP: 212.160.129.* 10.08.01, 11:01

Cześć tedzio,
                    Mówię ci że taki z ciebie śledzczy jak z koziej dupy trąbka.
                    Jak nie rozumiesz co to znaczy to sprawdz w słowniku pod
                    hasłami koza i trąbka.
                    Acha , i jeszcze śledczy sprawdz.
                    pozdr. Ebola
                    • Gość: ted Re: Komitet wyborczy w elektrociepłowni??? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 11:19
                      To ty już nie "Cezary" nie "Karol", a znowu "Ebola" jesteś?
                      Stary nie masz klasy! Nie wiem też czy masz instynkt samozachowawczy!
                      Nie wyszedł Ci numer z agitacją Żydowicza i zaczynasz gadać o niczym.
                      Koleś, jeśli kulturę chcesz z Żydowiczem promować to przynajmniej nie rób
                      błędów w nazwiskach ludzi z kulturą związanych. Piszemy Wojciech Mann (nie Man).

• Gość: Karol Re: Komitet wyborczy w elektrociepłowni??? IP: 212.160.129.* 13.08.01, 07:20
                        Nie Wiem Panie Ted kto to jest Ebola a chętnie bym się dowiedział. Niestety
                        widzi pan tylko zewnętrzne IP bo mamy firewall. Przedstawiam się Karol, bo tak
                        mam na imię. Jestem informatykiem w Elektrociepłowni i prowadzę małe
                        dochodzenie - kto tu się tak zabawia. Przeprowadziłem również małe dochodzenie-
                        kim jest Pan Malek. Niestety kolego taki ktoś już nie pracuje w Centrum
                        Systemów Teleinformatycznych. Rozmawiałem też z kierownikiem Działu
                        Bezpieczeństwa TPSA, bo musisz to przyznać, Ty się też zabawiasz na koszt
                        jakiejś firmy, w której pracujesz. Byłbym wdzięczny gdybyś przedstawił się
                        prawdziwym imieniem i nazwiskiem. Poza tym uwagi na temat pracy ludzi w EC są
                        nie na miejscu. My tu z całą pewnością ciężko pracujemy. Mówię Ci to jako 20
                        letni pracownik mojej firmy. Byłbym wdzięczny, gdybyś się osobiście ze mną
                        skontaktował. Może razem dojdziemy, kto to wypisuje. Możesz zadzwonić na numer
                        mojego szefa. Włodzimierza - z pewnością odbiorę.
                        Smieszy mnie ta cała dyskusja między Tobą a tym Ebolem. Nie znam się i nie chcę
                        się znać na polityce. Uczysz ludzi kultury a sam publicznie obrażasz bez powodu
                        pracowników mojego zakładu. Przyjdź tu popracować przez tydzień to z pewnością
                        zmienisz zdanie na temat pracy w naszej EC (jak wytrzymasz tydzień)

P.S. a takie dane jak wypisujesz są łatwo dostępne dla każdego początkującego w
                        internecie. Zadzwoń - czekam.

Karol W.
                      • Gość: Karol Re: Komitet wyborczy w elektrociepłowni??? IP: 212.160.129.* 13.08.01, 08:56
                        No gościu o ksywce Ebola - może teraz będzie trafione ! Twoja firma to :
                        Usługi Komputerowe (dalej nazwisko, więc nie podaję)
                        DGG
                        firma SYSTEM
                        Firma GRANBUD

Trafiłem, za którymś razem ?

Teraz informacja dla Pana "Teda" - Elektrociepłownia ma przyznane adresy w
                        zakresie od 0 do 32, więc jak ma Pan Gwiazdkę na końcu to nie może Pan z całą
                        pewnością stwierdzić kto jest właścicielem tego adresu! Myślę, że należą się
                        małe przeprosiny dla pracowników elektrociepłowni
                        • Gość: ted Re: Komitet wyborczy w elektrociepłowni??? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 10:24
                          Dziękuję za wyjaśnienia i zainteresowanie elektrociepłowni sprawą.
                          Po wyjaśnieniach tel. z p.Karolem - dowiadujemy się iż kierownictwo
                          elektrociepłowni odżegnuje się od w/w niezręcznej agitacji, a kwestię tę do
                          końca postara się wyjaśnić. Ponadto jest możliwośc udziału w sprawie także
                          innych firm przedstawionych przez p. Karola. Tym samym proszę by uwag
                          adresowanych jednoznacznie do cwaniaczka-agitatora nikt z uczciwych pracowników
                          elektrociepłowni nie odniósł do siebie i proszę by nie czuł się nimi urażony.
    • Gość: . Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 00:45
      .
    • Gość: Kas Re: Powstaje nowy komitet wyborczy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 09:48
      Od początku niespecjalnie "pachniała" mi ta forma gloryfikowania Zydowicza.
      A swoją drogą niezle - facecik w państwowej firmie/elektrociepłowni/ siedzi i w
      godzinach pracy laurki wybranym dzialaczom wystawia, namawia do głosowania na
      nich, rekomenduje itd.
      Jednym słowem prowadzi kampanię wyborczą! Nie wiem czy ktoś nie powinien
      zainteresować się takim procederem? Wiem, wolność i demokracja istnieje ale ile
      to ma wspólnego z prowadzeniem kampanii wyborczej z państwowej firmy w
      godzinach pracy.
      Jezeli pozostanie to bez echa: to dziś elektrociepłownia w sieci popiera
      Zydowicza, jutro np. energetyka - Nowaka, za kilka dni telekomunikacja polska -
      Strzeszewskiego itd.
      Mam jeszcze pytanie - czy koszty tych agitacji wyborczych rodem z
      elektrociepłowni będą nam jako mieszkańcom miasta wliczone w opłaty grzewcze ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka