Dodaj do ulubionych

Wizzair po raz pierwszy

12.04.10, 19:58
Witam,
wybieram się z synem do Holandii, po raz pierwszy z dzieckiem i ma kilka pytań
1. Czy mogę bezpłatnie zabrać fotelik samochodowy i wózek typu parasolka, czy
tylko jedną z tych rzeczy??
2. Opłata za bagaż wynosi 68 zł, czy oznacza to że mogę 32 kg mogę wrzucić w
jeden bagaż??

Z góry dzięki za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • ago-ya Re: Wizzair po raz pierwszy 13.04.10, 00:38

Droga effciu.

Jeśli lecisz wizzem to fotelika wziąść nie możesz dla dziecka. tzn. możesz ale
      jako sztukę bagażu dodatkowo płatną. Dla dziecka na pokład tylko parasolka.

Dodatkowo jeśli chodzi o bagaż to nie możesz zrobić z niego ani jednej sztuki
      ani 3. Jeśli zapłacisz 2x15kg to muszą to być 2 sztuki z których ŻADNA nie
      przekracza 15 kg.

Aha, dla niemowlaka(<2) nie ma bagażu podręcznego.
      • sally125 Re: Wizzair - bagaż 13.04.10, 06:20
        A czytałaś nowy regulamin wchodzący w zycie od 1 kwietnia? Napisali
        tam, że waga bagażu nie może przekraczać 32 kg.
        To jak to w końcu jest z tym bagażem???
        • effciar Re: Wizzair - bagaż 13.04.10, 08:39
          Właśnie zmienił się regulamin od 1 kwietnia.
          • Gość: zozolica Re: Wizzair - bagaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 09:48
            Wszystko możesz spakować w jedna walikę, jednak nie może ona
            przekraczać 32 kg, dodatkowo wózek bez dodatkowych opłat, fotelika
            niestety nie możesz zabrać bezpłatnie - należy uiścic opłatę.
            Dodatkowo bagaz podręczny do 10 kg.
            • effciar Re: Wizzair - bagaż 14.04.10, 09:26
              Dzięki wszystkim za informację.
              Fotelik mogę nadać jako bagaż w zamian za wózek bez opłat
              • 1980anka Re: Wizzair - jesli wózek to tylko parasolka? 19.04.10, 08:13
                Wylatuje za kilka tygodni z 18 miesiecznym dzieckiem czy na poklad
                mogę zabrać zwykły wózek czy tylko skladany - parasolkę? Dziecko nie
                jeździ jeszcze w wózku typu parasolka.
                • Gość: zozolica Re: Wizzair - jesli wózek to tylko parasolka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.10, 12:25
                  Nie ma znaczenia jaki typ wózka, może być głęboki, spacerówka bądx
                  parasolka.
                  • 1980anka Re: Wizzair - jesli wózek to tylko parasolka? 19.04.10, 12:39
                    Dziękuje za szybka odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie, czy musze w
                    jakis sposób zglszac fakt przewozenie wózka na pokładzie? Jaśli tak
                    to jak i gdzie?
                    • Gość: zozolica Re: Wizzair - jesli wózek to tylko parasolka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 10:51
                      Wózek należy zgłosić przy odprawie bagażowej, kiedy zdajemy bagaż
                      przed odlotem.
                    • myniek1 Re: Wizzair - jesli wózek to tylko parasolka? 20.04.10, 13:43
                      żeby było jasne: żadnego wózka, czy to parasolki, czy innego nie
                      można zabrać na pokład. należy zgłosić go przy check in, odebrać
                      nalepkę, przewiezć malucha pod samolot, po czym pozostawić koło
                      schodów do samolotu (obsługa naziemna schowa wózek do cargo).
                      • Gość: Bratka-1310 Re: Wizzair - jesli wózek to tylko parasolka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 16:54
                        Czy ktoś wie jaka jest opłata za fotelik?
                        Mam wykupiony dodatkowy bagaż ale nie mogę go przeznaczyć na
                        fotelik. Jakie są stawki za nadbagaż?
                        • Gość: lunasol Re: Wizzair gdzie laptop i kamera.... IP: *.pools.arcor-ip.net 30.08.10, 09:50
                          W bagazu nadanym nie wolno wg przepisow kluczy, ani dokumentow, ani
                          obrazkow,to gdzie ten sprzet,jezeli komorka jest laskawie dozwolona.
                          No poprostu sciema za sciema w podrecznym nie mam pojecia. Co za
                          koszmarne towarzystwo. Rozumiem starych, ze jak lecieli w dawnych
                          czasach malevem (tez wegierskie linie byly) nad balaton to kilka
                          tygodni sie bali i sr..czke mieli strachu a lotnisko bylo dla nas
                          dzieci,czyms strasznym.Sory za odwalenie traumy, ale chodzi o
                          laptopa i kamere jak w temacie.
                          • kasia_p45 Re: Wizzair gdzie laptop i kamera.... 01.09.10, 06:18
                            Laptopa i kamere zabierasz w podrecznym.. Tak samo komórke czy
                            aparat fotografoczny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka