Dodaj do ulubionych

Ryanair - przeglądarka wygasła przy kupnie biletu

IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 14:35
Bookowałem bilet do Londynu na stronie Ryanaira, i po kliknięciu na przejście dalej, przy zapłacie kartą, strona chwilę coś robiła a potem wygasła bo "przeglądarka nie mogła znaleźć serwera". Mail z rezerwacją nie przyszedł, a stan konta bankowego na tę chwilę mam taki sam. Fakt, że to wszystko było pięć minut temu ale lot miałbym mieć za dwa dni... Jakieś rady co można zrobić?

Poczekać? Kupować jeszcze raz?
Obserwuj wątek
    • Gość: sky4fly Re: Ryanair - przeglądarka wygasła przy kupnie bi IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 16:44
      Sprawdź status swojej rezerwacji na stronie Ryanair, wpisując dane, które otrzymałeś. Najprawdopodobniej transakcja nie została zawarta, i czynność zakupu biletów będziesz musiał powtórzyć. W razie watpliwości spróbuj skontaktować się z linią Ryanair.
      -----
      sky4fly
      • kati76 Re: Ryanair - przeglądarka wygasła przy kupnie bi 26.01.11, 13:28
        też tak myślałam... W południe robiłam rezerwację, sesja wygasła i nie otrzymałam maila. W systemie nic nie było. Po południu robiłam 2 raz. Wszystko poszło dobrze . 4 dni później na koncie karty visa miałam zaksięgowaną opłatę za dwie rezerwacje. Wysłałam do nich dwa dni temu fax, mój bank powiedział, ze muszę to z nimi wyjaśnić. Czekam....
        • imw Re: Ryanair - przeglądarka wygasła przy kupnie bi 26.01.11, 14:05
          system Ryanaira w przypadku zdublowanych rezerwacji anuluje jedną z nich
          • kati76 Re: Ryanair - przeglądarka wygasła przy kupnie bi 26.01.11, 14:11
            a wiadomo kiedy? wysłałam do nich fax z prośbą o zwrot za nieistniejącą rezerwację, czy mam jeszcze zadzwonić?
            • sinus1 Re: Ryanair - przeglądarka wygasła przy kupnie bi 26.01.11, 21:11
              Najlepiej zadzwoń, podaj obydwa kody rezerwacji i poproś o anulowanie jednej i zwrot.

Zwrócą Ci drugą w kolejności, zostawią pierwszą.
              • kati76 Re: Ryanair - przeglądarka wygasła przy kupnie bi 28.01.11, 12:31
                Dzisiaj dzwoniłam około 12.00. Czekałam na połączenie 30 sekund, potem odezwał się bardzo miły konsultant. Powiedział, że jedna rezerwacja jest już anulowana, a pieniądze zostały odesłane na konto. W sumie rozmowa trwała 2,5 min. Jestem bardzo mile zaskoczona takim załatwieniem sprawy:-)Teraz czekam na zaksięgowanie przelewu.
                • Gość: Magdalena Re: Ryanair - przeglądarka wygasła przy kupnie bi IP: *.kielce.vectranet.pl 02.02.11, 01:32
                  W razie problemów z rezerwacją polecam moją aukcję na allegro. Załatwiam wszystkie formalności i wykonuję przelewy za jedyne 3,50 zł. (normalnie jest to opłata 5 euro od każdego lądowania !!!) allegro.pl/rezerwacje-ryanair-oszczedzasz-17-zl-na-bilecie-i1431819588.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka