Dodaj do ulubionych

Terminal LCCT Air Asia/ Kuala Lumpur,pytanie

IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 22:05
Mam pytanie ląduje w KL wieczorem o 19.10 ( z Londynu) o 21.10 mam nastepny lot w tym samym terminalu, ale do 20.40 jest check-in na ten lot.
Teraz pytanie dla osób ktore tam juz byly: jesli wyladuje planowo o 19.10 to wyrobie sie na 20.40 majac na uwadze odbior bagazu i przejscie do hali odlotow?
Jesli procedura wyglada tak jak na lotniskach UE to 1,5 H smialo mi wystarczy, wyjscie z samolotu, odbior bagazu, wyjscie z hali przylotow i wejscie do hali odlotow.
A moze sie myle?
Obserwuj wątek
    • Gość: olek Re: Terminal LCCT Air Asia/ Kuala Lumpur,pytanie IP: *.play-internet.pl 15.09.11, 23:48
      wystarczy ale na wszelki wypadek na ten drugi lot zrób już sobie odprawę on line wcześniej.

Jeśli lot z Londynu będzie opóżniony to AirAsia przebukuje ci za free kolejny lot na który się spóźniłeś - pod warunkiem opóźnienia pierwszego
      • Gość: Ringo Re: Terminal LCCT Air Asia/ Kuala Lumpur,pytanie IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.11, 08:34
        Haha Olek ale to jest Low Cost, wiec tam chyba mi nie przbukują...
        wogole kto tam bym niech opowie jake sa procedury po wyjsciu z zsamolotu, slyszalem ze sa jakies gigantyczne kolejki do pogranicznikow.
        • untochables Re: Terminal LCCT Air Asia/ Kuala Lumpur,pytanie 16.09.11, 14:18
          Olek wie że to jest low cost ;)
          Leciałem Air Asia z LCCT około 15 razy, nigdy nie było opóźnień, na pokładzie dostaniesz arival card wypełnij ją przed lądowaniem, z A340 wyjdzie sporo ludzi więc jak sie pospieszysz będziesz pierwszy i szybko przejdziesz bramki, pytanie jak szybko wyjadą twoje bagaże, gigantycznych kolejek nie ma, powienieneś zdążyć, wydaje mi się, że jeśli Air Asia X zrobi opóźnienie powinni Ci przebookować bez dopłat na kolejny lot, Air Asia jest bardziej przyjazna niż europejskie low costy
          • Gość: olek Re: Terminal LCCT Air Asia/ Kuala Lumpur,pytanie IP: *.play-internet.pl 16.09.11, 22:32
            AirAsia to taki low cost ale z aspiracjami :)
            w ubiegłym roku moi znajomi dolatywali do nas na Bali - ich lot z Londynu był opóżniony o 6 godzin - tym samym nie zdążyli na lot KL -denpasar a dodatkowo musieli spędzić noc na lotnisku. Co się okazało: po wyjściu z samolotu zaopiekowała się nimi babka z AirAsii, zorganizowała hotel + transport i przebukowanie lotu - za nic nie musieli płacić. Znajomi nie mieli wykupionego dodatkowego ubezpieczenia AirAsia Insurance, dodatkowo ani trochę po angielsku nie mówili więc byłem trochę zaniepokojony ale całość wyszła jak najbardziej na plus dla AirAsii.
            • Gość: Ringo Re: Terminal LCCT Air Asia/ Kuala Lumpur,pytanie IP: 84.10.3.* 17.09.11, 15:54
              HA! To tak samo jak ja, tylko troche po angiesku podstaw.... a ja sie balem ze jak cos bedzie nie tak to sie nie dogadam :D Widac Azjaci czytaja w myslach :P
              • Gość: olek Re: Terminal LCCT Air Asia/ Kuala Lumpur,pytanie IP: *.play-internet.pl 17.09.11, 18:23
                u mnie z angielskim również średnio dlatego jeżdżę do Azji :) jak dwóch nie potrafi to zawsze się dogadają :)
                jeśli twój lot byłby opóźniony to po przylocie idziesz do stoiska AirAsia i tam wszystko załatwiasz

pozdr
                • iwwo2 Re: Terminal LCCT Air Asia/ Kuala Lumpur,pytanie 20.09.11, 15:13
                  Może miałem pecha, ale po przylocie, w kolejce do pograniczników spędziłem dobre 1,5 h. Procedurę wydłuża skanowanie odcisków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka