Dodaj do ulubionych

Lufthansa: anulowanie biletu

15.06.12, 13:02
Witam,
Moja firma zakupila przez jakies biuro posredniczace bilet dla mojej zony i dla mnie. Zona wraca wczesniej do kraju i bilet bedzie niewykorzystany. Bilet jest w taryfie ktora nie pozwala na zwrot ani zmiane terminu ale moje pytanie brzmi czy musze w jakis sposob anulowac ten bilet ?
Czy nie ma kar za niepowiadomienie Lufthansy o nieprzybycie na lot ?
Obserwuj wątek
    • kwiatek_leona Re: Lufthansa: anulowanie biletu 15.06.12, 13:40
      A czy zona wraca wczesniej tez Lufthansa? Byc moze, jakkolwiek nie mozna starego zwrocic ani zmienic, udaloby sie na jego konto uzyskac pewna znizke przy zakupie nowego?
      Co do kar za niepojawienie sie, chyba nie ma, oprocz tego ze bilet przepada. Ale Najlepiej byloby zadzwonic do Lufthansy i powiadomic ich o tej zmianie. Moze ktos inny czeka na zwolnienie miejsca na ten wlasnie lot...
      • jakanu Re: Lufthansa: anulowanie biletu 15.06.12, 15:52
        Żadnych kar nie ma. Po prostu tylko bilet przepada....
      • kepasaparado Re: Lufthansa: anulowanie biletu 17.06.12, 17:45
        Tak wraca Lufthansą ale już kupiliśmy nowy bilet. Dziekuję ze informacje, anuluje bilet może ktoś z niego skorzysta.
        • daniel_torun Re: Lufthansa: anulowanie biletu 18.06.12, 07:51
          Ja byłem zmuszony zrezygnować z wylotu do Barcelony - LOT na tydzień przed odlotem. Dostałem zwrot za opłaty lotniskowe ok . 750zł więc myślę że warto.
          • kepasaparado Re: Lufthansa: anulowanie biletu 20.06.12, 08:05
            Mam juz kontakt z posrednikiem ale jego odpowiedz na pytanie czy dostane zwrot jezeli anuluje bilet jest taka ze nic bo bilet jest bezzwrotny. Jest sens uderzac bezposrednio do lufthansy w takim razie ?
            • daniel_torun Re: Lufthansa: anulowanie biletu 20.06.12, 10:44
              Mój też był niby bezzwrotny kupowany u miejscowego agenta. Z tego co ja sie dowiedziałem to opłaty lotniskowe powinny być zwrócone.
              • daniel_torun Re: Lufthansa: anulowanie biletu 20.06.12, 10:46
                a i kase miałem na koncie następnego dnia po przesłaniu maila o anulowaniu ....
    • kajak75 Re: Lufthansa: anulowanie biletu 16.06.12, 23:06
      W większości bezzwrotnych taryf można odzyskać jakieś drobne kwoty np. Z opłat lotniskowych.
      • Gość: pp Re: Lufthansa: anulowanie biletu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 23:17
        ...minus opłata manipulacyjna, która często jest wyższa od tego, co można odzyskać.
        • daniel_torun Re: Lufthansa: anulowanie biletu 20.06.12, 11:41
          U mnie wchodziła jeszcze opcja zmiany terminu ale opłaty z tym związane spowodowały ,że bardziej opłacało sie zrezygnować. Pewnie każda sytuacja jest inna i zależy ile kosztowały bilety , ile zostało do odlotu itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka