Dodaj do ulubionych

Ryanair-odprawa online

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.12, 09:02
Witam!
Wylot planujemy na 14 a powrót na 21.07. i stąd chcemy dokonać odprawy online. Stąd pytania:
1. Czy w jednym formularzu można dokonać odprawy w obie strony, czy trzeba później rozpocząć odprawę ponownie na lot powrotny?
2. Czy kliknięcie w drukowanie karty pokładowej oznacza, że wydrukują się od razu dwie karty (jedna rezerwacja była robiona dla dwóch pasażerów), czy także trzeba jakiś etap powtórzyć?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • comysle Re: Ryanair-odprawa online 10.07.12, 06:22
      W zależności od tego co zaznaczysz, to to się wydrukuje. Zaznacz więc loty w obie strony i wszystkich pasażerów.
      • jakanu Re: Ryanair-odprawa online 10.07.12, 08:47
        W jednym formularzu nie wykonasz odprawy na lot powrotny.
        • olka593 Re: Ryanair-odprawa online 10.07.12, 08:53
          A dlaczego? Jeśli od początku była rezerwacja w obie strony dla 2 osób to drukuje się wszystko co potrzeba do lotów. Ograniczeniem jest tylko czas odprawy max 14 dni od daty wylotu. Tu nie ma tej sytuacji.
    • Gość: wislander Re: Ryanair-odprawa online IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.12, 14:22
      Dzięki za pomoc. Czyli będę starał się odznaczyć opcję lotów w obie strony przy jednej odprawie.
      • olka593 Re: Ryanair-odprawa online 10.07.12, 15:16
        Oczywiście jeśli rezerwacja była zrobiona w obie strony i ma jeden numer dla obu osób to wtedy nie potrzeba nic zaczynać drugi raz. Wydrukować i wszystko jasne. Na swój numer rezerwacji można wchodzić ze strony Ryanair w dowolnym momencie i drukować sobie ile potrzeba. Można też zapamiętać na komputerze swoją kartę pokładową i drukować jako plik z komputera.
        • Gość: wislander Re: Ryanair-odprawa online IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.12, 07:38
          Witam!
          Już po odprawie. Dzięki za wskazówki. Wszystko poszło be problemu. Można było odhaczyć od razu lot w obie strony, jaki i pasażerowie też do odhaczenia... Spoko sprawa!
          • kasiagnieszka Re: Ryanair-odprawa online 30.06.13, 08:20
            Słuchajcie, w moim przypadku opcja odprawy na lot powrotny jest nieaktywna i nie mogę jej wybrać. Czy termin 15 dni, w ramach którego dokonuje się odprawy, ma tu znaczenie (mam wrażenie, że nie powinien mieć, a w ubiegłym roku na pewno nie miał - odprawiałam się na dwutygodniowe wakacje od razu w dwie strony przed wylotem)? Tym razem na wylot się odprawiłam (dzieli mnie 6 dni), a powrót jest po 22 dniach od teraz a po 16 dniach od wylotu)- czy to dlatego nie mogę odprawić się od razu na loty w obie strony?
            • Gość: kroks Re: Ryanair-odprawa online IP: 2.30.177.* 30.06.13, 12:31
              wg strony ryaniar odprawy mozna dokonac na 15 dni przed lotem (skoro do twojego lotu jest 22 dni to rzecz jasna ta opcja jest niekatywna). Ale z doswiadczenia wiem ze web checkin otwarty jest na 21 dni przed lotem. Wiec zdazysz sie odprawic w lot powrotny zanim wyjedziesz na wakacje. Bon voyage!
              • kasiagnieszka Re: Ryanair-odprawa online 01.07.13, 08:08
                Dzięki:) Spróbuję jutro - pojutrze, może się już da, bo będzie wtedy mniej niż 21 dni przed lotem powrotnym.
          • Gość: zzz Re: Ryanair-odprawa online IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.02.14, 10:55
            Witam, a ja chciałabym sprawdzić co wpisałam:)
            Zapomniałam sprawdzić numerów paszportów itd. Czy jest możliwość podglądu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka