smoga 25.02.13, 21:15 Witajcie, mam pytanie dotyczące latania diabetyków (na insulinie): czy można i na jakich zasadach wnieść na pokład wstrzykiwacz i insulinę? Jakich formalności trzeba dokonać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flying.carpet Re: Lot diabetyka 25.02.13, 22:56 Mozna. Zadnych formalnosci. Igla wstrzykiwacza nie jest wystarczajaca dluga aby stanowic zagrozenie. Fiolki z isulina nie przekraczaja objetosciowo 100 ml. W przypadku pytan stwierdzasz, ze jestes diabetyczka i to wystarcza. Nikt zreszta o to nie pyta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Lot diabetyka IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.13, 19:56 No i słodkiego lotu Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.kotka.psotka Re: Lot diabetyka 27.02.13, 08:59 Może na wszelki wypadek wziąć zaświadczenie od lekarza, że jesteś diabetykiem i musisz mieć przy sobie wstrzykiwacz. Mi tak radzono, kiedy musiałam zabrać do samolotu ampułkostrzykawki z heparyną, a nie chciałam umieszczać ich w bagażu rejestrowanym. Miłej podróży. Odpowiedz Link Zgłoś