Dodaj do ulubionych

Air Berlin - opinie

IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.03.13, 16:33
niedługo zaczną regularne loty Warszawa-Berlin. Już patrzyłem ze bedzie można z przesiadką polecieć dalej i to (może na poczatek promocyjne ceny) w bardzo dobrej cenie, taniej jak wizzary czy raynary. jakie sa wasze wrażenia z podróżowania tymi liniami, jakie opinie macie, zastrzeżenia, co z punktualnością itp...??
Obserwuj wątek
    • tropikey Re: Air Berlin - opinie 10.03.13, 22:48
      cóż, jakaś rewelacja to nie jest. Głównym minusem jest ciasne i mocno już leciwe lotnisko Berlin Tegel, na którym odbywają się przesiadki. Na pokładzie również bez fajerwerków, a "posiłki" jedne z gorszych, które spożywałem. Z drugiej strony, jeśli cena biletu jest satysfakcjonująca, nie można też jakoś specjalnie narzekać. Generalnie, średnia półka. Więcej opinii znajdziesz tu:
      Air Berlin - airlinequality.com i
      Air Berlin - forum lotnictwo.net.pl

Pozdrawiam, Bartek
      • Gość: Janek Re: Air Berlin - opinie IP: *.unitymediagroup.de 16.03.13, 19:09
        Linia lepsza niz Air France.Bo daja wiecej jedzenia i TV oraz mapa lotu jest tez po niemiecku.W Air France do Mexyku ,z Düsseldorfu nie bylo nawet mapy niemieckiej z niemieckimi miastami...zabojady jedne...ale byly miasta holenderskie,dunskie,szwajcarskie...
      • Gość: Tomek Re: Air Berlin - opinie IP: 195.29.92.* 22.07.13, 08:41
        Lecialem Airberlin z Krakowa do Düsseldorfu z przesiadka w Berlinie. Co do lotu nie mam wiekszych zastrzezen poza tym, ze mimo ze samolot mial opoznienie to samolot z Berlina nie za bardzo chcial czekac, na szczescie w ostatniej chwili zdazylem. To co mi sie nie podoba, to fakt ze od 7 miesiecy czekam na rozpatrzenie mojej reklamacji - uszkodzenia bagazu i dwoch innych zwiazanych z zagubieniem bagazu. Mimo licznych prob i prosb o informacje, takowej nie otrzymalem. Podejrzewam ze jest to celowa praktyka by petent sie zniechecil.
        Czy macie pomysl gdzie moge jeszcze zglosic ta informacje, skoro Service Center nie chce mi pomoc?

Dzieki za wskazowki!
        Pozdrawiam
        • tropikey Re: Air Berlin - opinie 22.07.13, 10:22
          cześć,
          powinieneś zgłosić się do Urzędu Lotnictwa Cywilnego (lot zaczynał się w Polsce), choć możliwe, że sprawa będzie przekierowana do niemieckiego odpowiednika. Zajrzyj tu:
          lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/85-podroze_lotnicze/23958-odszkodowanie_dla_pasazera_odwolany_lub_opozniony_lot_uszkodzony_bagaz_i_inne.html
          Pozdrawiam, Bartek
          • Gość: Tomek Re: Air Berlin - opinie IP: 195.29.92.* 22.07.13, 10:35
            Dzieki Bartku za info
        • Gość: Ewa Re: Air Berlin - opinie IP: *.hsd1.il.comcast.net 25.09.13, 15:46
          Czesc..ciekawa jestem jak zakonczyla sie przygoda z uszkodzonym bagazem.Ja czekam 4m-ce i zastanawiam sie czy mozna liczyc na szczesliwy final.Pozdrawiam
          • Gość: Tom Re: Air Berlin - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.13, 20:10
            Po kilkunastu prosbach i grozbach w koncu po 8 miesiacach sie udalo... Chyba trzeba byc cierpliwym do granic I nie odpuszczac, czasem byly tygodnie, kiedy pisalem przypominacze 2, 3 razy...
            Powodzenia
    • beatka201971 Re: Air Berlin - opinie 14.03.13, 11:08
      jak wejdziesz na stronkę www.pasazer.com to znajdziesz bardzo dużo opinii o liniach lotniczych np. air berlin. Ja leciałam z nimi do Tajlandii i bardzo byłam zadowolona z usług tej linii.
      • hellusia Re: Air Berlin - opinie 22.08.13, 15:50
        drogi Tomku

czy mógłbyś się skontaktować ze mną, bo mam podobny problem jak twój

dziękuje
        helka2003@wp.pl
    • Gość: piotreq Re: Air Berlin - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.13, 01:17
      Air Berlin - Your Airline ;-)
      Kilka razy mialem przyjemnosc podrozowac tymi liniami.
      Bardzo mila obsluga przy odprawie, wejsciu na poklad oraz na pokladzie. Posilki / napoje w zaleznosci od lotu wliczone w cene biletu. Maszyny czyste a za razem w "mlodym wieku" :-P
      Proponuje kupowac bilety na stronie przewoznika.
      Strona tak ze w PL jezyku i nikt nie dolicza prowizji.
      Pozdrawiam P.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka