Dodaj do ulubionych

wizz zostawił bagaż w polsce

IP: *.haye.cable.virginmedia.com 27.07.13, 10:01
Wczoraj leciałam z Katowic do Luton. Na miejscu nie doczekałam się na bagaż, w punkcie bagażowym poinformowali mnie, że walizka zablokowała się na taśmie w Katowicach i może przyleci jutro. Będę mogła ją odebrać sama albo przyślą ją we wtorek lub później do domu. Nie mam ze sobą nic, ani ubrań, kosmetyków, identyfikatora do pracy, dzięki któremu dostałam się na lotnisko bezpłatnie, ani leków. W środku jest też kilka rzeczy, które bez lodówki po kilku godzinach pójdą do kosza. Dobrze, że zostało mi trochę funtów na opłacenie busów i pociągu do domu. Nie wiem czy jechać po walizkę dziś (jeśli przyleci), płacić za transport na Luton i marnować pół dnia, czy czekać aż mi ją dostarczą? I czy mogę starać się o zwrot kosztów dojazdów, jeśli już po bagaż pojadę lub jakieś zadośćuczynienie związane z całą sytuacją?
Obserwuj wątek
    • Gość: flyer Powrot sloikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.13, 16:53

Jedz do domu i czekaj na bagaż. Przywioza do domu. Żadna rekompensata finansowa się Tobie nie nalezy. Dziwi mnie, ze ciagle leki i identyfikator pasażerowie maja w bagażu nadawanym.
      • Gość: natalia Re: Powrot sloikow IP: *.haye.cable.virginmedia.com 27.07.13, 17:00
        Zaliczyłam ponad 40 lotów z wizzem i nigdy nie miałam żadnych problemów, dopiero dzisiaj wertując fora zobaczyłam jakie ludzie mają z nimi kłopoty. Dlatego wszystko zostało w bagażu do luku.
        PS Akurat nie o słoiki chodzi.
        • Gość: flyer Re: Powrot sloikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.13, 20:29

Opozniony bagaż dostniesz jutro. Natomiast jako regula powinno być wiezienie
          wymienionych przez Ciebie przedmiotow w bagażu podręcznym. Niezaleznie
          od wcześniejszej statystyki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka