Dodaj do ulubionych

CentralWings

IP: *.tktelekom.pl 13.12.04, 14:28
No to mamy nazwe a destynacje to po domenach ktore kupili
Anglia, Niemcy, Czeschy, Wlochy i Szwecja a niedowiarkom
w ta nazwe proponuje www.centralwings.cz
Obserwuj wątek
    • ffred Re: CentralWings 13.12.04, 14:33
      troche dziwna ta nazwa... central chyba pochodzi od central europe?
      zobaczymy jak sie przyjmie...
      • balkan Re: CentralWings 14.12.04, 07:53
        a co to to Centralwings, bo strona to raczej mi się nie otwiera....
        • pacio Re: CentralWings 14.12.04, 08:54
          Firma zarządzana centralnie nie może przybrać innej nazwy:)
          Niech im będzie, powodzenia !
        • Gość: bzzzz Re: CentralWings IP: *.toya.net.pl 14.12.04, 11:10
          ...nie jestem pewna czy stronka ma dzialać od dzisa!!! dzisiaj na pewno mają
          konferencje prasową gdzie oficjalnie ujawnią nazwe a co do stronki to pewnie
          też okaże sie po 12(o tej godzine jest konferencja w Warszaiwe)...poczekajmy
          • balkan Re: CentralWings 14.12.04, 11:38
            stronka już działa....
            www20.centralwings.com/
            spory rozmach.... fajna Lizbona, tylko w kiepskich godzinach.... no i wreszcie
            Praga....
            • Gość: WuMike Re: CentralWings IP: *.gdynia.mm.pl 14.12.04, 13:53
              Stronka fajna, Lizbona super, nie do konca zgodze sie z Toba, ze do LIS o
              kiepskiej godzinie. Tam o tej porze dnia jest przynajmniej czym pooddychac :)
              Poza tym ja zawsze lubilem latac w nocy ... takie przyzwyczajenie.
              • k_wojtek Re: CentralWings 14.12.04, 15:20
                tylko czemu te loty do i z lizbony takie dlugie? czyzby mialy gdzies
                miedzyladowanie?
                • balkan Re: CentralWings 14.12.04, 15:27
                  no rzeczywiście długie.... a swoją drogą z tego co pamiętam, gdzieś
                  przeczytałam, że loty powyżej 2,5h są dla LCC nieopłacalne.... szkoda, że
                  dokładnie nie pamiętam o co chodziło....:((
                  • k_wojtek Re: CentralWings 14.12.04, 15:50
                    chodzilo o to za lowcosty glownie zarabiaja ze jeden samolot robi kupe lotow
                    jednego dnia i krotko czeka na ladunek i rozladunek. wiec krotsze loty to wiecej
                    lotow i wiecej kasy.

ale przeciez do lizbony nie leci sie 4 h z warszawy...
                • Gość: WuMike Re: CentralWings IP: *.gdynia.mm.pl 14.12.04, 17:05
                  Nie maja miedzyladowania. Do Lizbony jest z Warszawy po ortodromie jakies 2754
                  kilometry :) To jest ponad 3,5 godziny lotu, wlasciwie kolo 4h, w zaleznosci od
                  kierunku (LIS->WAW lub WAW->LIS) Ten pierwszy jest pokonywany w krotszym czasie.
                  Do tego dochodzi zmiana czasu (tam jest strefa tzw. GMT - Greenwich Mean Time,
                  czyli -1h w stosunku do czasu warszawskiego).
                  Nakrecam sie na wypad do Lizbony coraz bardziej :))
            • Gość: jks Oksymoron? IP: *.ucd.ie 14.12.04, 15:57
              Kraków->Gatwick i Kraków->Rzym oznaczają, że LOT się wycofuje z obsługi tych
              linii. Pewnie na Gatwick wyniesie się do terminalu S, z którego latają low-
              costy i czartery.
              A swoja droga, to czy nazwa nie jest oksymoronem?
              • gdabski Re: Oksymoron? 14.12.04, 17:02
                > A swoja droga, to czy nazwa nie jest oksymoronem?
                dlaczego?

/Gdabski
                • Gość: jks Re: Oksymoron? IP: *.ucd.ie 14.12.04, 17:40
                  ...bo pomijając przyszłościowe koncepcje kontrukcji samolotów, to skrzydła są
                  po bokach, a nie w środku (w znaczeniu w osi, a nie wewnątrz). Zatem
                  środkowe/centralne skrzydła brzmią wewnętrznie sprzecznie. Ale skoro skrzydła
                  mogą być "Smart" (w wydaniu czeskim), to pewnie mogą też być "Central" :-)

Disclaimer: rozumiem, że pewnie nazwa pochodzi od Central European Wings, a nie
                  od centralnego umieszczenia skrzydeł.
    • topjes Re: CentralWings 14.12.04, 15:59
      Dla mnie miodzio jest połączenie Warszawa-Praga - idealne na wypad weekendowy za
      śmieszne pieniadze. Bomba!

pzdr
      topjes
      • Gość: stanish Re: CentralWings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 16:44
        Topjes do Pragi na wypad to mozesz uderzyc pociagiem. Jets naprawde taniej :).
        Pozdro
        • topjes Re: CentralWings 14.12.04, 20:26
          > Topjes do Pragi na wypad to mozesz uderzyc pociagiem. Jets naprawde taniej :).

A od kiedy to cena ma kluczowe znaczenie? :) Z Łodzi do Pragi to jednak te kilka
          godzin w jedną stronę jest. Fakt, może na Pradze nie ma gigantycznej
          oszczędności czasu ale jednak jest to wygodniej i szybciej :)

pzdr
          topjes
          • topjes Re: CentralWings 14.12.04, 20:36
            > Fakt, może na Pradze nie ma gigantycznej
            > oszczędności czasu ale jednak jest to wygodniej i szybciej :)

Chociaż oczywiście nie z Modlina, wyliczenia mają sens dla Okęcia :/// No, ale
            Warszawiakom na pewno będzie lepiej lecieć niż tłuc się koleją z Wawy.

pzdr
            topjes
            • Gość: stanish Re: CentralWings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:59
              Pisales, ze ten wypad moze byc za smieszne pieniadze, dlatego poddalem ten inny sposob (sprawdzony przeze mnie osobiscie). Co do czasu to jak sam napisales a z wygoda nie jest zle - wysiadasz w samym centrum Pragi. Jak tanie loty przeniosa sie do modlina to w ogole wszystko moze sie skomplikowac (zwlaszcza dotarcie tam - podobno autobusem 45min z centrum Wawy - jak sie jeszcze doda dojazd do stolicy to Krakow i Katowice nie sa juz tak dlaeko :). Ale to juz zupelnie inna bajka...
              Pozdro
              • topjes Re: CentralWings 16.12.04, 10:17
                Ale z Łodzi do Pragi najkrótsze połączenie kolejowe to 9 i pół godziny! Jak to
                ma być niby konkurencyjne?

pzdr
                topjes
                • Gość: stanish Re: CentralWings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 10:41
                  Cenowo, tylko cenowo jest to konkurencyjne(i to trzeba jeszcze troche
                  pokombinowac z biletami :). Natomiast podroz jest w nocy wiec mozna przekimac i
                  rano ruszyc na podboj tego pieknego miasta !!! :)
                  Pozdr
                  Stanish
                  • topjes Re: CentralWings 19.12.04, 13:23
                    > Cenowo, tylko cenowo jest to konkurencyjne(i to trzeba jeszcze troche
                    > pokombinowac z biletami :). Natomiast podroz jest w nocy wiec mozna przekimac i
                    > rano ruszyc na podboj tego pieknego miasta !!! :)

Sorry, ale to jest zupełnie bez sensu. Raz - już pytałem - od kiedy to cena jest
                    głównym wyznacznikiem? :)
                    Dwa - jeśli mam jechać na weekend do Pragi to wolę wylecieć po południu w piątek
                    z Polski i się wieczorem już bawić w klubie w Pradze niż dopiero być tam rano.
                    Wolę też wrócić w niedzielę i spać w domu w nocy niż tłuc się pociągiem przez noc :)

pzdr
                    topjes
                    • Gość: stanish Re: CentralWings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 16:54
                      Raz - już pytałem - od kiedy to cena jest
                      > głównym wyznacznikiem? :)

Ale pisales ze za smieszne pieniadze, to chyba jakies tam znaczenie ma(np. dla
                      mnie). Ale jak bede mial troszke wiecej kasy niz dzisiaj (czyli cokolwiek - bo
                      dzis nic nie mam :)) to tez na pewno wszedzie bede podrozowal samolotem :)).
                      Samolot zawsze wygrywa z pociagiem czasowo (zwlaszcza przy stanie naszych
                      kolei). Szkoda tylko - i tu sie chyba ze mna zgodzisz, ze do Pragi nie bedzie
                      mozna poleciec z Wiemy Jakiego Portu Lotniczego :) i trzeba bedzie dojechac do
                      Wawy. No ale o tym to sobie dyskutujemy gdzie indziej, wiec juz wiecej nie
                      zbaczam z tematu.

Pozdrawiam
                      Stanish
                      • topjes Re: CentralWings 20.12.04, 12:01
                        > Ale pisales ze za smieszne pieniadze,

No bo 200-400 zł za bilet (z opłatami) to są mniej więcej śmieszne pieniądze.
                        Policz ile Cię będzie kosztował hotel, kluby nocne, drinki i inne atrakcje ;)))

pzdr
                        topjes
    • Gość: Szyszek Re: CentralWings IP: *.server.ntli.net 14.12.04, 17:44
      Ktoś ma jakieś info kiedy zaczną sprzedawać bilety?
      Sz
      • styro Re: CentralWings 14.12.04, 20:48
        A na teneryfe kiedy zaczna latac? Coraz wiecej Polakow tu mieszka a i turysci
        nie zawsze lubia organizowane wyjazdy....
        • gdabski Re: CentralWings 14.12.04, 22:29
          To za daleeeko, jeszcze benki nie dociągną...

/Gdabski
          • Gość: WuMike Re: CentralWings IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.04, 00:01
            > To za daleeeko, jeszcze benki nie dociągną...
            >
            > /Gdabski

Racja! Ciekawy jestem takze, jak doleca do Lizbony? Na oparach chyba...
            Nalezaloby zakupic Benki 737-700 albo -800 w wersji HGW, te maja odpowiedni
            zasieg na takie miejscowki :) Baa, nawet do Dubaju mojego kochanego doleca!
            • Gość: xyz Re: CentralWings IP: *.acn.waw.pl 15.12.04, 10:19
              Spokojnie, juz lecialem LOTem do Lisbony, 737-300 spokojnie doleci!
              Bezposrednio!
              Jestem pod ogromnym wrazeniem strony! fajna, kolorowa, take "wyluzowana i
              przyjazna". Bardzo duzo informacji i przejrzysta!
              No, gratuluje LOTowi!!!!!
              • Gość: cc Re: CentralWings IP: 212.160.148.* 15.12.04, 15:44
                Nie do końca się zgodzę. Oczywiście kolorystyka jest kwestią gustu (np. dla
                mnie zbyt zimna), ale w wielu miejscach widac niedoróbki. Linki z aktywnych
                obiektów na stronie nie prowadzą tam, gdzie powinny, mapka zupełnie nie jest
                aktywna i służy tylko wyświetlaniu.
                Pewnie wchodzili z systemem szybko (koniecznie, jak nie przebrzmiał jeszcze
                upadek Air Polonii) i trzeba było się z systemem spieszyć. I to widać.
              • Gość: kl Re: CentralWings IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.04, 22:13
                To LOT latał kiedykolwiek do Lizbony ? Wiem, że do Faro owszem. Ale pomysł
                naprawdę świetny. Polecam Portugalię na północ od Lizbony (Obidos, batalha,
                Tomar, Porto, Braga). Niczym tańszym niż CentralWings i szybciej nie da się tam
                doleciec. Oby tylko nieskasowali połączenia za szybko.
                • Gość: xyz Re: CentralWings IP: *.acn.waw.pl 15.12.04, 22:28
                  LOT mial w ubieglym sezonie czartery do Lizbony, Porto i Faro! PIEKNY KRAJ!!!!
                • Gość: WuMike Re: CentralWings IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.04, 22:30
                  Polecam Portugalię na północ od Lizbony (Obidos, batalha,
                  > Tomar, Porto, Braga). Niczym tańszym niż CentralWings i szybciej nie da się tam
                  >
                  > doleciec. Oby tylko nieskasowali połączenia za szybko.

Ja juz sie wybieram. Mysle, ze bedzie to jeden z bardziej popularnych kierunkow
                  CW :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka