Gość: (gosc portalu) IP: *.tktelekom.pl 13.12.04, 14:28 No to mamy nazwe a destynacje to po domenach ktore kupili Anglia, Niemcy, Czeschy, Wlochy i Szwecja a niedowiarkom w ta nazwe proponuje www.centralwings.cz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ffred Re: CentralWings 13.12.04, 14:33 troche dziwna ta nazwa... central chyba pochodzi od central europe? zobaczymy jak sie przyjmie... Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: CentralWings 14.12.04, 07:53 a co to to Centralwings, bo strona to raczej mi się nie otwiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: CentralWings 14.12.04, 08:54 Firma zarządzana centralnie nie może przybrać innej nazwy:) Niech im będzie, powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: CentralWings IP: *.toya.net.pl 14.12.04, 11:10 ...nie jestem pewna czy stronka ma dzialać od dzisa!!! dzisiaj na pewno mają konferencje prasową gdzie oficjalnie ujawnią nazwe a co do stronki to pewnie też okaże sie po 12(o tej godzine jest konferencja w Warszaiwe)...poczekajmy Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: CentralWings 14.12.04, 11:38 stronka już działa.... www20.centralwings.com/ spory rozmach.... fajna Lizbona, tylko w kiepskich godzinach.... no i wreszcie Praga.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WuMike Re: CentralWings IP: *.gdynia.mm.pl 14.12.04, 13:53 Stronka fajna, Lizbona super, nie do konca zgodze sie z Toba, ze do LIS o kiepskiej godzinie. Tam o tej porze dnia jest przynajmniej czym pooddychac :) Poza tym ja zawsze lubilem latac w nocy ... takie przyzwyczajenie. Odpowiedz Link Zgłoś
k_wojtek Re: CentralWings 14.12.04, 15:20 tylko czemu te loty do i z lizbony takie dlugie? czyzby mialy gdzies miedzyladowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: CentralWings 14.12.04, 15:27 no rzeczywiście długie.... a swoją drogą z tego co pamiętam, gdzieś przeczytałam, że loty powyżej 2,5h są dla LCC nieopłacalne.... szkoda, że dokładnie nie pamiętam o co chodziło....:(( Odpowiedz Link Zgłoś
k_wojtek Re: CentralWings 14.12.04, 15:50 chodzilo o to za lowcosty glownie zarabiaja ze jeden samolot robi kupe lotow jednego dnia i krotko czeka na ladunek i rozladunek. wiec krotsze loty to wiecej lotow i wiecej kasy. ale przeciez do lizbony nie leci sie 4 h z warszawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WuMike Re: CentralWings IP: *.gdynia.mm.pl 14.12.04, 17:05 Nie maja miedzyladowania. Do Lizbony jest z Warszawy po ortodromie jakies 2754 kilometry :) To jest ponad 3,5 godziny lotu, wlasciwie kolo 4h, w zaleznosci od kierunku (LIS->WAW lub WAW->LIS) Ten pierwszy jest pokonywany w krotszym czasie. Do tego dochodzi zmiana czasu (tam jest strefa tzw. GMT - Greenwich Mean Time, czyli -1h w stosunku do czasu warszawskiego). Nakrecam sie na wypad do Lizbony coraz bardziej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jks Oksymoron? IP: *.ucd.ie 14.12.04, 15:57 Kraków->Gatwick i Kraków->Rzym oznaczają, że LOT się wycofuje z obsługi tych linii. Pewnie na Gatwick wyniesie się do terminalu S, z którego latają low- costy i czartery. A swoja droga, to czy nazwa nie jest oksymoronem? Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: Oksymoron? 14.12.04, 17:02 > A swoja droga, to czy nazwa nie jest oksymoronem? dlaczego? /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jks Re: Oksymoron? IP: *.ucd.ie 14.12.04, 17:40 ...bo pomijając przyszłościowe koncepcje kontrukcji samolotów, to skrzydła są po bokach, a nie w środku (w znaczeniu w osi, a nie wewnątrz). Zatem środkowe/centralne skrzydła brzmią wewnętrznie sprzecznie. Ale skoro skrzydła mogą być "Smart" (w wydaniu czeskim), to pewnie mogą też być "Central" :-) Disclaimer: rozumiem, że pewnie nazwa pochodzi od Central European Wings, a nie od centralnego umieszczenia skrzydeł. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: CentralWings 14.12.04, 15:59 Dla mnie miodzio jest połączenie Warszawa-Praga - idealne na wypad weekendowy za śmieszne pieniadze. Bomba! pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanish Re: CentralWings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 16:44 Topjes do Pragi na wypad to mozesz uderzyc pociagiem. Jets naprawde taniej :). Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: CentralWings 14.12.04, 20:26 > Topjes do Pragi na wypad to mozesz uderzyc pociagiem. Jets naprawde taniej :). A od kiedy to cena ma kluczowe znaczenie? :) Z Łodzi do Pragi to jednak te kilka godzin w jedną stronę jest. Fakt, może na Pradze nie ma gigantycznej oszczędności czasu ale jednak jest to wygodniej i szybciej :) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: CentralWings 14.12.04, 20:36 > Fakt, może na Pradze nie ma gigantycznej > oszczędności czasu ale jednak jest to wygodniej i szybciej :) Chociaż oczywiście nie z Modlina, wyliczenia mają sens dla Okęcia :/// No, ale Warszawiakom na pewno będzie lepiej lecieć niż tłuc się koleją z Wawy. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanish Re: CentralWings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:59 Pisales, ze ten wypad moze byc za smieszne pieniadze, dlatego poddalem ten inny sposob (sprawdzony przeze mnie osobiscie). Co do czasu to jak sam napisales a z wygoda nie jest zle - wysiadasz w samym centrum Pragi. Jak tanie loty przeniosa sie do modlina to w ogole wszystko moze sie skomplikowac (zwlaszcza dotarcie tam - podobno autobusem 45min z centrum Wawy - jak sie jeszcze doda dojazd do stolicy to Krakow i Katowice nie sa juz tak dlaeko :). Ale to juz zupelnie inna bajka... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: CentralWings 16.12.04, 10:17 Ale z Łodzi do Pragi najkrótsze połączenie kolejowe to 9 i pół godziny! Jak to ma być niby konkurencyjne? pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanish Re: CentralWings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 10:41 Cenowo, tylko cenowo jest to konkurencyjne(i to trzeba jeszcze troche pokombinowac z biletami :). Natomiast podroz jest w nocy wiec mozna przekimac i rano ruszyc na podboj tego pieknego miasta !!! :) Pozdr Stanish Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: CentralWings 19.12.04, 13:23 > Cenowo, tylko cenowo jest to konkurencyjne(i to trzeba jeszcze troche > pokombinowac z biletami :). Natomiast podroz jest w nocy wiec mozna przekimac i > rano ruszyc na podboj tego pieknego miasta !!! :) Sorry, ale to jest zupełnie bez sensu. Raz - już pytałem - od kiedy to cena jest głównym wyznacznikiem? :) Dwa - jeśli mam jechać na weekend do Pragi to wolę wylecieć po południu w piątek z Polski i się wieczorem już bawić w klubie w Pradze niż dopiero być tam rano. Wolę też wrócić w niedzielę i spać w domu w nocy niż tłuc się pociągiem przez noc :) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanish Re: CentralWings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 16:54 Raz - już pytałem - od kiedy to cena jest > głównym wyznacznikiem? :) Ale pisales ze za smieszne pieniadze, to chyba jakies tam znaczenie ma(np. dla mnie). Ale jak bede mial troszke wiecej kasy niz dzisiaj (czyli cokolwiek - bo dzis nic nie mam :)) to tez na pewno wszedzie bede podrozowal samolotem :)). Samolot zawsze wygrywa z pociagiem czasowo (zwlaszcza przy stanie naszych kolei). Szkoda tylko - i tu sie chyba ze mna zgodzisz, ze do Pragi nie bedzie mozna poleciec z Wiemy Jakiego Portu Lotniczego :) i trzeba bedzie dojechac do Wawy. No ale o tym to sobie dyskutujemy gdzie indziej, wiec juz wiecej nie zbaczam z tematu. Pozdrawiam Stanish Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: CentralWings 20.12.04, 12:01 > Ale pisales ze za smieszne pieniadze, No bo 200-400 zł za bilet (z opłatami) to są mniej więcej śmieszne pieniądze. Policz ile Cię będzie kosztował hotel, kluby nocne, drinki i inne atrakcje ;))) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyszek Re: CentralWings IP: *.server.ntli.net 14.12.04, 17:44 Ktoś ma jakieś info kiedy zaczną sprzedawać bilety? Sz Odpowiedz Link Zgłoś
styro Re: CentralWings 14.12.04, 20:48 A na teneryfe kiedy zaczna latac? Coraz wiecej Polakow tu mieszka a i turysci nie zawsze lubia organizowane wyjazdy.... Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: CentralWings 14.12.04, 22:29 To za daleeeko, jeszcze benki nie dociągną... /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WuMike Re: CentralWings IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.04, 00:01 > To za daleeeko, jeszcze benki nie dociągną... > > /Gdabski Racja! Ciekawy jestem takze, jak doleca do Lizbony? Na oparach chyba... Nalezaloby zakupic Benki 737-700 albo -800 w wersji HGW, te maja odpowiedni zasieg na takie miejscowki :) Baa, nawet do Dubaju mojego kochanego doleca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: CentralWings IP: *.acn.waw.pl 15.12.04, 10:19 Spokojnie, juz lecialem LOTem do Lisbony, 737-300 spokojnie doleci! Bezposrednio! Jestem pod ogromnym wrazeniem strony! fajna, kolorowa, take "wyluzowana i przyjazna". Bardzo duzo informacji i przejrzysta! No, gratuluje LOTowi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: CentralWings IP: 212.160.148.* 15.12.04, 15:44 Nie do końca się zgodzę. Oczywiście kolorystyka jest kwestią gustu (np. dla mnie zbyt zimna), ale w wielu miejscach widac niedoróbki. Linki z aktywnych obiektów na stronie nie prowadzą tam, gdzie powinny, mapka zupełnie nie jest aktywna i służy tylko wyświetlaniu. Pewnie wchodzili z systemem szybko (koniecznie, jak nie przebrzmiał jeszcze upadek Air Polonii) i trzeba było się z systemem spieszyć. I to widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Re: CentralWings IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.04, 22:13 To LOT latał kiedykolwiek do Lizbony ? Wiem, że do Faro owszem. Ale pomysł naprawdę świetny. Polecam Portugalię na północ od Lizbony (Obidos, batalha, Tomar, Porto, Braga). Niczym tańszym niż CentralWings i szybciej nie da się tam doleciec. Oby tylko nieskasowali połączenia za szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: CentralWings IP: *.acn.waw.pl 15.12.04, 22:28 LOT mial w ubieglym sezonie czartery do Lizbony, Porto i Faro! PIEKNY KRAJ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WuMike Re: CentralWings IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.04, 22:30 Polecam Portugalię na północ od Lizbony (Obidos, batalha, > Tomar, Porto, Braga). Niczym tańszym niż CentralWings i szybciej nie da się tam > > doleciec. Oby tylko nieskasowali połączenia za szybko. Ja juz sie wybieram. Mysle, ze bedzie to jeden z bardziej popularnych kierunkow CW :) Odpowiedz Link Zgłoś