anuskasz 13.07.06, 22:29 Witajcie:) od 5dni nie mozna odnalezc mojej walizki. Czy wiecie co dalej?? Musiałam podać 5 charakterystycznych przedmiotów. Czy jeżeli po tym się nie znajdzie, otrzymam odszkodowanie. Leciałam Lufthansą i bagaż ma 20kg. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olasunia Re: zgubiona walizka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 00:25 no ze 200euro moze bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olasunia Re: zgubiona walizka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 00:26 ale walcz o swoje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo19744 Re: zgubiona walizka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:38 jezeli nadal sie nie onalazl, pisz do nich, przez telefon malo zalatwisz, przysluguje ci odszkodowanie do 1000,- tzw. jednostek SDR, czyli ok. 1000,- Eur. Musisz miec niestety rachunki na rzeczy, ktore byly w walizce. Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: zgubiona walizka 19.07.06, 17:50 Rachunki... Pokaż mi choć jedną osobę na świecie, która trzyma w domu rachunek za garnitur kupiony cztery lata temu. Albo na buty. A te czasami kosztują i po kilkaset złotych. Jeśli bagaż zniknął, odszkodowanie sie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.cukier Re: zgubiona walizka 19.07.06, 22:13 oczywiście że żadnych rachunków nie trzeba mieć, płacą odszkodowanie za każdy kilogram zaginionego bagażu a nie od wartości rzeczy które w nim były Odpowiedz Link Zgłoś
anuskasz Re: zgubiona walizka 20.07.06, 18:39 no i dzwonilam do Lufthansy. Trzeba miec wycene walizki, tzn najlepiej gdyby byly rachunki. Mowia, ze liczy sie zawartosc, za 20kg mozna otrzymac ok 1200 euro. Po 6 tygodniach zostaje uruchomiony proces reklamacji. Mam nadzieje, ze walizka sie znajdzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka1olka Re: zgubiona walizka 03.08.06, 22:54 czy znalaza sie twoja walizka. Ja bylam w podobnej sytuacji rowniez 13 lipca teraz jest 3 sierpnia i dotarl po 3 tyg kawalek mojego plecaka. Niedosc ze stracilam polowe ciuchow to jeszcze zamiast plecaka ze stelazem dostalam sam worek do ktorego wklada sie ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
anuskasz Re: zgubiona walizka 06.08.06, 00:25 nie znalazla sie niestety :( ciagle czekam, czekam i nic ! Odpowiedz Link Zgłoś
anuskasz Re: zgubiona walizka 27.08.06, 23:39 odezwali sie, ze nie ma walizki :( Odpowiedz Link Zgłoś