roxis 23.09.07, 23:53 Jeśli komuś nie sprawi problemu napisanie jak na własnej skórze odczuł usługi świadczone przez te dwie linie (lub jedną), to będę bardzo wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ama76 Re: AirBerlin vs Condor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 07:51 Latem leciałam Condorem z Berlina na Majorkę. Wszystko w porządku, bez opóźnień, miła obsługa więc byłam zadowolona z lotu. Odpowiedz Link Zgłoś
tropikey Re: AirBerlin vs Condor 24.09.07, 09:13 cześć, korzystałem tylko z Condora (wielokrotnie) więc porównania nie mam. Condora mogę polecić z ręką na sercu. Kilka razy w roku mają bardzo dobre promocje (tzw. "Eintagsfliegen") i można kupic wówczas bilety za niewielkie pieniądze (np. w tym roku za bilety z Berlina na Kretę dla 2 os. dorosłych i dziecka zapłaciliśmy łącznie 285 Euro). Dość ważne, że to nie jest "low-cost". Podają zatem posiłki (na krótkich trasach dość skromne) i napoje, mają rozrywkę pokładową. Do tego miła obsługa, dobre samoloty i możliwość zbierania mil w Miles and More (choć mocno okrojonych w stosunku do innych przewoźników ze Star Alliance). Zaletą może być dla wielu, szczególnie przy lotach na dalekich trasach, możliwość dolotu z lotnisk polskich (jeśli z danego lotniska można dolecieć do lotniska niemieckiego Lufthansą). Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: AirBerlin vs Condor IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.07, 20:57 Korzystałem z obu linii - działają bez zarzutu . Ostatnio AB ma zamiar kupić Condora. AB ma własna halę odpraw w Berlinie Teglu - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomNRW Re: AirBerlin vs Condor IP: *.dip.t-dialin.net 25.09.07, 11:36 Znam obie linie i w sumie nie roznia sie one bardzo od siebie. Flota Air Berlin jest troszke mlodsza. Obie uzywaja Boeingi i Airbusy. Serwis jest okay, na krotszych trasach napoje i snack w postaci kanapki. Jesli sie leci dalej (Kanary czy Egipt) jest wiecej - tacka z wedlinami lub goracy posilek. Air Berlin jest wybrany w rankingach pasazerow jako najlepszy lowcost w Europie. Condor to solidna charterowa linia nalezaca do Lufthansy. Odpowiedz Link Zgłoś
roxis Re: AirBerlin vs Condor 27.09.07, 13:34 Podnoszę temat. Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś