Gość: mk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 21:53 Mam zamiar lecieć z 9 letnim synem do Bułgarii. Domyślam się, że mnie wystarczy dowód osobisty, a co z synem? Też musi takowy posiadać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pawel_zet Re: Dokument 9-cio latka IP: *.as.kn.pl 01.03.08, 22:37 Tak, lub paszport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Nie do konca... IP: 87.54.59.* 02.03.08, 06:33 9-latek dowodu osobistego nie dostanie. Moze on zostac wydany dopiero od 13-go roku zycia. W tym wypadku tylko paszport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Nie do konca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 09:37 Dzięki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Nie do konca... IP: *.acn.waw.pl 02.03.08, 10:20 sprawdź swoje wiadomości - IMO do 13 roku wymagane jest złożenie wniosku przez oboje rodziców, później przez jednego. Są niemowlaki z dowodami osobistymi. Ważnymi 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Nie do konca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 21:05 Znalazłem takie coś: "na uzasadniony wniosek rodziców lub opiekunów dowód osobisty może być wydany osobie, która nie ukończyła 13 roku życia". Ciekawe jakie musi być to uzasadnienie..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Nie do konca... IP: *.as.kn.pl 02.03.08, 23:42 Gdzie to znalazłeś? Chyba jakaś bardzo stara informacja. W każdym urzędzie wyrabiają nawet niemowlętom dowody osobiste bez żadnego uzasadnienia, po prostu na prośbę rodzica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Dokument 9-cio latka IP: *.olsztyn.mm.pl 02.03.08, 22:14 We wniosku pisze sie po prostu ze dziecku potrzebny jest dowód aby moglo wyjechać na wakacje,Potrzebne jest potwierdzenie zgody przez obojga rodziców.Moje 12-stoletnie dziecko taki dowód torzsamości otrzymało. Odpowiedz Link Zgłoś